X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam donga :D tzn jutro będę mieć :D Pani w aptece zamówiła mi w hurtowni ostatnią sztukę :D i jutro mam iść odebrać :D

Laura, santoocha, Anaaa:), Natka098 lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu czekam na pozytywne wiadomości i trzymam kciuki. Trzymaj sie Kochana :*
    wspieram Cie bardzo mocno !!!!

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki MOnia :)
    ehh no coz co ma byc to bedzie :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa:) wrote:
    Witam się i ja :)
    W końcu się zrobił ruch na naszym różowym fb :D super! Widzę, że większość w dobrych humorach, no i bije tutaj ogromnym optymizmem! <3

Macierzanko trzymam kciuki rękami i nogami <3

Rudasek cieszę się, że maluszek Cię oszczędza :) oby tak dalej.

Sara piękny bobas! Jaki już duży! <3

Lena jestem z Ciebie dumna! Dzielna dziewczyna! Teraz musi być już tylko z górki :*

Laura ja wierzę, że Wam się w końcu uda! Trzeba wierzyć, mieć choćby 1% nadziei i się nie poddawać! <3
    (Piękny króliczek <3)

Martusia ja na Twoim miejscu nie rezygnowałabym z dzieciątka :)

Przedszkolanko miło Cię widzieć :* mam nadzieję, że u Ciebie/Was już wszystko w porządku? Wypoczywaj :*

Magdas, donga najprędzej kupisz w zielarskim ;)

Natka, to najgorsze jak ludzie dociekają, kiedy ma się zamiar powiększyć rodzinę :/ .. wiem coś o tym.
    Co do lekarza to idź w sierpniu i może coś się ruszy :) trzeba walczyć! Kciukam mocno <3

Maniuś powodzenia przy przeprowadzce :)

Kasiu, brawo za wytrwałość! Oby tak dalej!

Misty co u Was? Wszystko w porządku? Jak się czujecie? Całuję mocno :*

Ania, czekamy na pozytywne wieści <3 jesteśmy z Tobą!

U mnie z dnia na dzień coraz gorzej jeżeli chodzi o samopoczucie. Upały od kilku dni, nie wytrzymuję :/ w domu źle, na dworze jeszcze gorzej. Nie ma czym oddychać. Każda noc nieprzespana. Strasznie mi dokuczają bóle krzyża i kręgosłupa. Nie wyobrażam sobie co będzie później. Nie daję rady. Płakać się chce. Codziennie chodzę "do tyłu". Wizytę mam za 2 tygodnie u gina. Ostatnie badania Synka :) nie możemy się doczekać, żeby go zobaczyć <3
    Jest bardzo ruchliwy, ciężko znaleźć dobrą pozycję, żeby chociaż chwilkę nie kopał i się nie wiercił :D

Pozdrawiam Was wszystkie :)
    Mamusiom i dzieciątkom życzę dużo zdrówka, a starającym przesyłam moc wirusków <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 i trzymam za każdą kciuki! Nie poddawajcie się!
    Aniuś dzięki <3 jakoś to będzie....
    Może w najmniej oczekiwanym czasie, wszystko możliwe. Nadziei nie tracę aż tak do końca.....Powiem tak: Czas pokaże, zobaczymy :)
    Aniusia leżakuj, odpoczywaj ile wlezie, nie długo skończy się lato i maleństwo przyjdzie na świat i wtedy powiesz że warto było męczyć się w te upały :)

Madzia super że nasz donga, to będziesz działać :)

Misty leniuchuj ile wlezie a humorki ma każdy z nas ;)

A Lena działaj już ( w sensie dzisiaj, jutro, pojutrze), bo pregnyl zacznie działać za moment ;). Trzymam kciukasy :)

Ania 84 trzymam kciuki aby wszystko poszło po waszej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:01

Anaaa:) lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musi być dobrze....

tak rozmawiałam z moją teściową kilka dni temu bo byliśmy podlać kwiatki na cmentarzu i opowiedziała mi pewną historię jej koleżanka (która lezała w grobie obok którego przechodziłyśmy) starała się o dziecko 16 lat... :O
    w końcu jak się im udało i mały miał iśc do komunii św. ona zmarła tydzień przed tą komunią..
    tak mnie to zasmuciło i jakos ciągle o tym myśle :( dlaczego tak sie toczy życie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Lena, co Ty robisz na forum?? Już męża molestować!!! ;)
    Super, że jajniki ruszyły :)

Misty, jak Twoje chłopaki? Kiedy masz wizytę? Ciekawe jak Twoja szyjka..?

Laura, króliś fajniutki :) Masz pocieszenie po poprzednim.
    Mam nadzieję, że uda się Wam naturalnie i niedługo zostaniecie rodzicami :)

Aniu, oby okazało się, że jest po co robić biopsję. A morza zazdroszczę! Ja Ci powiem, że ja za pracą też wyjechałam do obcego miasta, potem za własnym biznesem już z mężem w jego strony (mi całkiem obce). I jakoś na dobre mi to wyszło. Nie bój się zmian!

Sara, śliczne maleństwo! Ja już nie mogę się doczekać kiedy wszystkie będziemy chwaliły się prawdziwymi zdjęciami, a nie obrazami usg :)

U mnie dziś w końcu bez upału, choć klima w pracy robi swoje i jest przyjemnie (dopóki mąż nie ustawi chłodzenia na 16st).
    Małż kontynuuje remont.
    Wczoraj odebraliśmy zamówione płytki do kuchni, dziś przyjechała lodówka, pralka, piekarnik i płyta. Jakoś to idzie do przodu, powoli ale jednak idzie.

W sobotę mamy wesele mojego kuzyna, więc czeka nas podróż 350km w jedną stronę.
    W niedzielę byliśmy na zakupach i po 5 godzinach udało mi się kupić sukienkę, w której nie wyglądam jak w namiocie ;)
    2a6s7e8.jpg
    Do tego jasne szpilki (może wytrzymam całą noc, w końcu pewnie nie będę szaleć na parkiecie za dużo), czarna kopertówka i będzie git.
    I co najważniejsze kieckę wykorzystam też po ciąży, bo jest rozciągliwa.

Miłego dnia Kochane!
    <3

Ania_84, Macierzanka:), Laura, Laura, XxMoniaXx, Anaaa:), Natka098, przedszkolanka:), Z., Maniuś, Misty87, Lena87, Kaśka28 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa slicznie Anetko :D mmm:D

wiem kochana ze zmieny wychodza na dobre ..dlatgeo tak sie uparlismy na zmiene pracy przez meza :)

a co do zwierzaczkow :) to tylko ci napisze co ustalilismy :)
    poki co nasza kicia ma dobre wyninki i to raczej a ni nie nerki ani nie pecherz.. dostala poki co blokade hormonalna bo nawet tam sie lasila .. dupsko odstawiala łajza :P taka mam puszczalska :)

nie robili jej coprawda tego testu ..ale kazali ja obserwowac jeszcze blokada podobno dziala od 3- 6 miesiacy jak sie powtorzy po blokwadzie to maja szukac tego czegos ;/ i jeszcze maja jej zrobic usg
    i Tak jak mowilas Kajtus slicznie sie goi rana ze srednicy 15 cm zrobila sie moze z 2-3 cm :D srednicy :D

santoocha lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślicznie wyglądasz Santoocha :) brzusio ładny , ale urósł :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) No rośnie, choć wszyscy mi mówią, że jest niewielki jak na 6 miesiąc. Dobrze, mniej rozciągniętego ciała mi zostanie ;)
    Dziś ekspedientka w sklepie poprosiła mnie bez kolejki, a jak babka przede mną się oburzyła: A JA TO CO?, ta odpowiedziała: ta pani ma przywileje :)

Aniu, to super że Kajtek się goi, Teraz tylko kastracja i może przestanie się łajdaczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:53

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha pięknie wyglądasz! <3 kiecka świetna! Lubię takie :)
    Co do brzuszka, to mam to samo, też wszyscy mówią, że nie widać, że to już prawie 7 m-c. Z tego co czytałam to podobno pierwszą ciążę zawsze później widać i zazwyczaj brzuszek jest mały niż w kolejnej ciąży. Myślę, że w 9 m-cu będziemy wyglądać jak ciężarówki :D
    Ekspedientka zajebista :D widać, że są jeszcze dobrzy, normalni ludzie, a nie tak jak ostatnio pisałaś w przychodni co się działo ..

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha jaka laska ;)
    A króliś owszem wypełnił nasz dom pustką po poprzednim, ale wspomnienia zawsze zostają, i tęsknota również. Każdy króliś jest inny :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ale nie mogę się napatrzeć na tego Twojego króliczka !!!!! też chcę !
    kupiłaś w zoologicznym ? ile kosztował ? długo żyją ?

Laura lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Laura ale nie mogę się napatrzeć na tego Twojego króliczka !!!!! też chcę !
    kupiłaś w zoologicznym ? ile kosztował ? długo żyją ?
    Monia kupiłam bezpośrednio u hodowcy, dlatego też jechał do mnie aż 450 km. Znalazłam go na allegro, spodobał mi się, właśnie to umaszczenia a w dodatku ma ważyć do 1 kg góra 1.200 kg, nie więcej. Jest to karzełek satynowy :). Kosztował 50 zł plus 50 zł za klatkę przewoźną w tym był już przejazd :)
    Króliczki żyją niby do 10 lat. Mój poprzedni niestety żył tylko 3,5 ale miał operację i myślę że to był jeden z powodów jego odejścia :(
    Ale polecam jak najbardziej królisie, są kochane i bardzo mądre :D

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Monia on ma bardzo delikatną świecącą sierść właśnie satynową ;)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ona czy on i co lepsze ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie właśnie te miniaturki podobają , ale nie że fajnie bo kupie małego a potem urośnie taki, ze w chlewie go trzeba trzymać :P

Laura, santoocha lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a to ona czy on i co lepsze ?
    To on :)
    Wolę samczyki bo podobno samiczki głupieją jak czasami mają urojoną ciąże :P

Santoocha może powiesz nam coś o płci króliczka?? Please :)

Monia mój poprzedni Speedy ważył 2.60 a też był miniaturką :)
    A Pysio ten teraźniejszy z klatką przewoźną ważył 1,57
    A ma 9 tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 17:06

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprawde słodki :)
    może kiedyś :) najpierw mój chomik musi osiągnąć wiek starczy i umrzeć smiercią naturalną oczywiście to dopiero potem pomyśle.

Miałam kiedyś koszatniczkę- oswojona jak pies, kochana bardzo !!! zmarła bo była stara, nawet ją dałam pokryć (nie wiem czy gryzonie też sie pokrywa czy inaczej sie to nazywa :P ) i miała 4 piękne, zdrowe małe.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ale chyba nawet trzeba samiczkę dopuścić raz??
    Santoocha pomóż :)

Monia futrzaki są słodziaśne, no i mniej obowiązku jak z pieskami bo nie trzeba wychodzić na spacery a i kąpać też nie ;)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te króliczki sie szczepi ? bo coś kiedyś mi sie obiło o uszy.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ