X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Hej Kobietki :)

Lena, co Ty robisz na forum?? Już męża molestować!!! ;)
    Super, że jajniki ruszyły :)

Misty, jak Twoje chłopaki? Kiedy masz wizytę? Ciekawe jak Twoja szyjka..?

Laura, króliś fajniutki :) Masz pocieszenie po poprzednim.
    Mam nadzieję, że uda się Wam naturalnie i niedługo zostaniecie rodzicami :)

Aniu, oby okazało się, że jest po co robić biopsję. A morza zazdroszczę! Ja Ci powiem, że ja za pracą też wyjechałam do obcego miasta, potem za własnym biznesem już z mężem w jego strony (mi całkiem obce). I jakoś na dobre mi to wyszło. Nie bój się zmian!

Sara, śliczne maleństwo! Ja już nie mogę się doczekać kiedy wszystkie będziemy chwaliły się prawdziwymi zdjęciami, a nie obrazami usg :)

U mnie dziś w końcu bez upału, choć klima w pracy robi swoje i jest przyjemnie (dopóki mąż nie ustawi chłodzenia na 16st).
    Małż kontynuuje remont.
    Wczoraj odebraliśmy zamówione płytki do kuchni, dziś przyjechała lodówka, pralka, piekarnik i płyta. Jakoś to idzie do przodu, powoli ale jednak idzie.

W sobotę mamy wesele mojego kuzyna, więc czeka nas podróż 350km w jedną stronę.
    W niedzielę byliśmy na zakupach i po 5 godzinach udało mi się kupić sukienkę, w której nie wyglądam jak w namiocie ;)
    2a6s7e8.jpg
    Do tego jasne szpilki (może wytrzymam całą noc, w końcu pewnie nie będę szaleć na parkiecie za dużo), czarna kopertówka i będzie git.
    I co najważniejsze kieckę wykorzystam też po ciąży, bo jest rozciągliwa.

Miłego dnia Kochane!
    <3

Uwielbiam takie brzuszki :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zalapalam sie na kurs jzyka angielskiego z unii .. dla firm :D
    certyfikat miedzynarodoway egzmain za feee :)

Anaaa:), Kaśka28 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha wygladasz super :) Pozdrow Szymonka od cioci Moniki z Austrii :)

Misty kochana,powiem Ci ze ja tez mam ostatnio humorki,a w ciazy nie jestem...przez ta przeprowadzke,raz sie smieje a raz placze bez powodu...trzymaj sie kochana :)

Anaaa podejrzewam ze jest ciezko w ciazy na upalach,ale pomysl ze jeszcze troszke i bedzie Wasze szczescie juz na swiecie :)

Stwierdzam ze w domu nie mam czasu,ale przeciez w pracy zawsze znajde chwile na rozowego fb :)
    Pozdrawiam Was wszystkie <3

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a te króliczki sie szczepi ? bo coś kiedyś mi sie obiło o uszy.
    tak Monia trzeba szczepić, my szczepiliśmy raz w roku na wiosne

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :) mam takie pytanie kiedy naj lepiej robic testy ovu bo zamowilam wlasnie jakies i zastanawiam sie kiedy zaczac i o ktorej godz???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swojska wrote:
    hej kobietki :) mam takie pytanie kiedy naj lepiej robic testy ovu bo zamowilam wlasnie jakies i zastanawiam sie kiedy zaczac i o ktorej godz???

Cześć, zależy jak długie masz cykle ;) i najlepiej o stałej porze ;) ja robiłam o 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha <3 już było :D ale jeszcze jedno będzie przed snem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 19:58

Anaaa:), Z., santoocha lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczornie :)
    Leze leze caly czas...maz dzis poprasowal sterte malych ubranek, musimy na dniach zamowic szafe wielka, fajna promocja jest od jutra w abrze :)
    Po weekendzie zabieramy sie za malowanie naszych 2 pokoi. Tzn ja jak zwykle bede nadzorowac z lozka :D
    Pokoik dla dzieci bedzie w morskim klimacie! Blekitno-bialy z rybkami itp :)

Wczoraj wrocila ze szpitala bratowa z malenstwem, przyszli do mnie, jest przeslodki!!
    Juz chce swoje <3 nie nie nie jeszcze musza poczekac na swoj czas.

Santoocha sliczny brzunio i kieca :)

Anaaa biedaku rozumiem Cie doskonale! Ten kregoslup jest najgorszy :( damy rade Kochana :*
    Jestes tylko tydzien za mna :)

Co do kroliczka, to moj smyk tez mial byc mini :D a jakos 2,7kg wazy! Moj jest wykastrowany,bo brzydko sie zachowywal :D
    Jednak ma swoj charakterek i z przytulaniem to tak roznie, na raczki lepiej nie, bo podrapka. Ale jak przyjdzie i go glaskam po glowce to sie rozlozy jak placek na ziemi i dopoki nie przestane tak bedzie lezal. Teraz ma swoj piekny domek goralski i wybieg :) uwielbia go.

Anaaa:), Maniuś, Laura, Lena87 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swojska zależy właśnie od długości cykli tak jak napisała Lena :)
    Godziny najlepsze popołudniowe. No i pamiętaj żeby z godzinę przed planowanym testem nie pić za dużo napojów, bo wynik nie będzie wiarygodny.

Lena widzę, że wzięłaś ostro męża w obroty :D tak trzymać!

Misty już sobie wyobrażam ten pokoik dla dzieciaczków <3 jak będzie skończony to pochwal się zdjęciami :)
    Co do tych bóli to wiem, że damy radę! Musimy! Dla tych Skarbów warto pocierpieć :)

Lena87, Misty87 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Martusia ja kilkanaście lat nie mam dzieci, i też myślę że to wina jajowodu ( mam tylko jednego)
    PS. Ja mam problemy po rozlanym wyrostku w dzieciństwie. Na ostatniej wizycie lekarz też to potwierdził ( każda operacja brzucha u kobiety nie jest najlepsza w przyszłości)
    No cóż pewnie będę musiała się kiedyś z tym pogodzić że nigdy nie będę mamą.....

Kochana a sprawdzałaś czy jest drożny ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w upalny dzień :)

Dziękuję za wszystkie porady bardzo mi to pomogło jesteście kochane wszystkie <3

Z pracy nie zrezygnuje na pewno bo do września sporo czasu wczoraj załatwiłam od razu badania w medycynie pracy i w weekend wszystkie dokumenty wypełnię i odeślę :)
    Z dzieciątka na pewno nie zrezygnujemy już za długo na nie czekamy <3

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego słonecznego dnia :) :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Kochana a sprawdzałaś czy jest drożny ?
    Tak kochanie, miałam HSG w marcu i jajowód okazał się drożny (prawdopodobnie został udrożniony) ,ale miałam 3 inseminacje po tym HSG i niestety nie udało się :(
    Więc po tym wszystkim nie liczę na cokolwiek, no może tylko na cud :)

Życzę wam dziewczyny miłego weekendowania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 10:21

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, extra kiecka. Wyglądasz rewelacyjnie i brzuszek jak malowany. To jest ciążowa sukienka? Kupiłaś może w Lublinie czy bliżej siebie?

Lena, trzymam kciuki za wasze działania serduszkowe, tak dawno po różowej stronie nie było zielonych kropek...

Ja w końcu lepiej się czuję. Niedobory magnezu już uzupełnione, ale czuję się od razu gorzej jak zapomnę wziąć kolejnego magnezu więc chyba na prawdę na obecnym etapie potrzebuję go mnóstwo. No i na dworze chłodniej, uff.

santoocha lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, duchota jest straszna, mogła by się pogoda zdecydować czy ma padać czy słońce świecić o.O

Wizyta u Gin ? no cóż Moja dobra passa się skończyła, pęcherzyk niestety nie pękł ( być może ma za grubą powłokę ) , Twierdzi Ona że powinien pęknąć 4 godz. po podaniu zastrzyku .. Chodź wyczytałam że nawet po 48h ..
    Pęcherzyk ma 22 mm endo nadal 15 mm.

Nie pozostało mi nic innego jak od poniedziałku zacząć luteinę i czekać na kolejny nowy cykl ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:09

• Laura Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Cześć Dziewczyny, duchota jest straszna, mogła by się pogoda zdecydować czy ma padać czy słońce świecić o.O

Wizyta u Gin ? no cóż Moja dobra passa się skończyła, pęcherzyk niestety nie pękł ( być może ma za grubą powłokę ) , Twierdzi Ona że powinien pęknąć 4 godz. po podaniu zastrzyku .. Chodź wyczytałam że nawet po 48h ..
    Pęcherzyk ma 22 mm endo nadal 15 mm.

Nie pozostało mi nic innego jak od poniedziałku zacząć luteinę i czekać na kolejny nowy cykl ..
    Lena nie martw się, pęcherzyk powinien pęknąć po 36 godzinach a nie po 4.
    Działajcie i nie trać nadziei. Myślę że dzisiaj pęknie i na pewno będziesz to czuła :). Trzymam kciuki &&&. Myśl pozytywnie :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Lena nie martw się, pęcherzyk powinien pęknąć po 36 godzinach a nie po 4.
    Działajcie i nie trać nadziei. Myślę że dzisiaj pęknie i na pewno będziesz to czuła :). Trzymam kciuki &&&. Myśl pozytywnie :)

Dzięki Laura ;)

Zobaczymy jak to będzie, kolejna wizyta dopiero w Czwartek aby sprawdzić czy pęcherzyk nadal jest czy może pękł bądź wchłonął się ..

Bo jeśli będzie to nie ma sensu kolejnego cyklu zaczynać z CLO jak torbiel się zrobi ..

Laura lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jeszcze może pęknąć, dopiero minęły 24h około, a tak jak Laura pisze 36h, bo jak nawet inseminacje robią to około 34h po zastrzyku :)

Laura, Lena87 lubią tę wiadomość

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

Monia wzajemnie :) choć wolałabym żeby u mnie w końcu popadało.

Laura, kiedyś w końcu musi się udać <3 planujecie kolejną inseminację?

Lena, ja też kiedyś wyczytałam, że pęcherzyk pęka po 36h. Nawet w tym programie na TLC o in vitro o tym wspominali. Nie trać nadziei! <3 trzymamy kciuki za ten pęcherzyk :*

Bursztynko, to już 21 tc! Ale ten czas leci :)
    Dobrze, że już lepiej się czujesz.

Laura, Lena87 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa, nom leci leci. U Ciebie też. Jak zobaczyłam że masz 3 miesiące do porodu na suwaczku, to aż policzyłam ile u mnie :D

Anaaa:), Lena87 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ