X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki musze się nagadać ja to taka gaduła mogla bym dnie cale rozmawiać:))hihi. Czuje się super w tej ciązy sluzy mi :)

• Z. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    ZakręconaOna.
    Lepiej jak odpuscisz i nie najręcaj się bedzie dzidzia napewno :)ja odpuscilam w 4cyklu starań i dwie kreseczki wyszly po czym jeszcze ze trzy testy zrobilam bo nie moglam uwierzyć jeszcze następny zrobilam u lekarza na miejscu bo tez nie wierzyłam :D chwila zapomnienia czyni cuda <3fasolka 5 tydz .trzymam kciuki za ciebie o reszte kobietek :)

Ta zasada może działa ale u par bez problemów zdrowotnych. A Zakręcona napisała że starają się w sumi 14 cykl. Luzowanie tu cudów nie zdziała a tylko straci czas który lepiej przeznaczyć na diagnozowanie problemu, leczenie i jego wyeliminowanie. Takie moje zdanie.

I gratuluje fasolki. Niech zdrowo rośnie.

Miłego dnia

Ps. Moniu współczuję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 08:12

Krysti, olka30, Natka098 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 cykli no to trzeba diagnozowac faktycznie mowią ze po roku starań juz trzeba udac się do profesionalisty lekarza ,racja zgadzam się .

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobiety u mnie tez synus :)

Natka098, Lena87, santoocha, Anaaa:), przedszkolanka:), Misty87, Maniuś, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Nati Gratuluję ;) <3

Krysti nudnych 9m-cy Ci życzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 09:00

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dziekuje:*

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Lena dziekuje:*

Jak się czujecie w ogóle ? ;) ..

Ten czas strasznie szybko leci u Naszych Brzuchatek :D
    Misty jest prawie przy końcu, Dziewczyny po 20 tyg. już są ;)
    a Ty Je gonisz :D

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czuje sie wporzadku :) brzuszek rosnie;) za dwa tygodnie polowkowe:) maluch daje sie we znaki, delikatnie puka i sie wierci, gin mowi ze wszystko jest super wiec w sumie ufam mu :)
    A co u Ciebie widze, ze owu ruszyla:) trzymam kciuki bardzo mocno <3

Lena87 lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY CZY Z NIEDOWIDZENIEM NA JEDNO OKO MOŻNA NATURALNIE RODZIĆ ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    Nati gratulacje! :)
    Kurde braknie kobiet dla tych naszych synali :) byleby do Afryki szukać nie wyjechali :) hahahahha

Lena87, Natka098, Nati89, Anaaa:) lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati Dokładnie, w końcu ruszyło się :D i owulka była :D

Anutka wydaje Mi się, że musisz się zgłosić do lekarza aby przebadać ten wzrok, a później poinformować lekarza prowadzącego o zaistniałej sytuacji ..
    Mogę się mylić ale nie wiem czy nie będziesz w takim przypadku kwalifikować się do CC.
    To by musiała się bardziej doinformowana osoba wypowiedzieć ;)
    To tylko moje gdybania :D

Nati89, Anutka lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka mi od razu gin jak zobaczył moje okulary spytał kiedy byłam do kontroli i że przed końcem ciąży trzeba będzie powtórzyć badanie i dopiero wtedy stwierdzają. Maja znajoma teraz urodziła, miała rodzić naturalnie, ale po wizycie u okulisty okazało się, że wzrok poleciał o 1,5 dioptrii i od razu miała kwalifikacje do cc. Tu chodzi głównie o ciśnienie w gałce ocznej, więc jak nic się z tym okiem u ciebie nie będzie działo to raczej cię nie zakwalifikują do cc. Znam babe co nosi okulary jak denka, też było że na pewno nie pozwolą jej rodzić, a w końcu 3 dzieci urodziła naturalnie.

Lena87, Anutka lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Anutka mi od razu gin jak zobaczył moje okulary spytał kiedy byłam do kontroli i że przed końcem ciąży trzeba będzie powtórzyć badanie i dopiero wtedy stwierdzają. Maja znajoma teraz urodziła, miała rodzić naturalnie, ale po wizycie u okulisty okazało się, że wzrok poleciał o 1,5 dioptrii i od razu miała kwalifikacje do cc. Tu chodzi głównie o ciśnienie w gałce ocznej, więc jak nic się z tym okiem u ciebie nie będzie działo to raczej cię nie zakwalifikują do cc. Znam babe co nosi okulary jak denka, też było że na pewno nie pozwolą jej rodzić, a w końcu 3 dzieci urodziła naturalnie.

Lena 87:Anutka wydaje Mi się, że musisz się zgłosić do lekarza aby przebadać ten wzrok, a później poinformować lekarza prowadzącego o zaistniałej sytuacji ..
    Mogę się mylić ale nie wiem czy nie będziesz w takim przypadku kwalifikować się do CC.
    To by musiała się bardziej doinformowana osoba wypowiedzieć ;)
    To tylko moje gdybania :D

dziękuję dziewczyny za odpowiedzie, będe teraz na wizycie 12 sierpnia to pogadam o tym, a do okulisty mam na listopad :)

Lena87 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wzrokiem to nie ma zartow. Kuzynka mojego meza, ktora tez w blizniaczej ciazy, pisala mi ostatnio, ze ma isc na konsultacje czy bedzie miec cc, a ma mala wade.

Ja juz na swoim starym miejscu! Pod oknem z widokiem na Giewont.
    Najgorzej bylo rozstac sie z domkiem :( u mnie teraz placz w sekundzie..

Ps. Wlasnie byla ordynator...jade jutro karetka do kliniki do Krakowa :( :( :(
    Na dzisiejszym USG dzieci nagle 1350g i 1450g ...
    Boze jak ja sie boje :(

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty kochana trzymam kciuki ..a ile wczesniej wazyly malenstwa ??

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak z innej beczki :)
    od jakiś 2 tyg non stop mi sie zatyka prawe ucho, jest czyste, non stop myje cieplą wodą, nigdy mnie nie bolało i nie mialam problemów z uszami! mysle nad tym zeby w aptece kupić tzw "gruszke" lub widzialam ze jest taki srodek do rozpuszczania tej wydzieliny w uchach, jeśli sie tam gdzies głeboko nagromadziła! strasznie mnie to dendrwuje, non stop mam zatkane i mam wrazenie ze mnie mdli przez to bo słysze sie podwójnie, z takim niby echem..kurde nie wiem jak to dokladnie wytłumaczyć...pomoze ktoraś ??:(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to rzeczywiście to inny sprzęt tu że tyle większe są? A czemu do Krakowa?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam tak często Rudasek, właśnie ostatnio mi się nasiliło, ale ja mam to typowo od kręgosłupa szyjnego.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tak czasem miewałam ale już dawno mnie nie dopadło...i teraz juz mnie chwile trzyma...wkurza mnie to strasznie, bo słysze sie podwójnie, takie dziwne uczucie, chodze z otwartą buzią bo tak mi jakoś lepiej no i ogolnie masakra.

pewnie sie wybiore do jakiejs apteki-moze cos mi dadza na to, na przepłukanie czy cos....

od kregosłupa, o tym nie pomyślałam :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dokładnie to było tak ,że staraliśmy się z narzeczonym o dziecko 3 miesiące ... coś mnie zaniepokoiło i będąc w Polsce poszłam do lekarza , nareszcie znalazłam lekarza , który przepisał mi mase badań by sprawdzić co ze mną nie tak ... Wcześniej podejrzewał każdy lekarz u Mnie PCO , ten za to stwierdził , że to wcale nie musi być PCO a pęcherzyki powstają na skutek czegoś innego bo Ja nie miałam nigdy żadnych objawów PCO a z badań wyszło , że FSH i LH mają czegoś tam do siebie nie całe 1,5 a dopiero od 2 się PCO zaczyna także wykluczył to na 80% ... z innych badań wyszło , że mam zapalenie organizmu i paciorkowca przez migdałki , usunełam je , badanie się poprawiło , na wszelki wypadek dał mi leki które , że tak powiem " odrobaczyły " mnie , miałam miesiączki nie regularne to jedyny objaw PCO był jakby porównywać tak , od kwietnia mam tabletki na wywoływanie okresu i okres jest co 28/29 max dni , w wczerwcu przez miesiac brałam antybiotyki na ureaplasme , skonczyłam je brac w polowie lipca i dostałam okres po czym po dwóch tygodniach myslalam ze dostałam plamienie owulacyjne czy jakos tak a okazało sie ze dostałam strasznie obfitą miesiączke ... lekarz powiedział, że to normlane bo wszystko sie czyści ze mnie ... więc pare miesięcy odpuszczone starań było bo dla bezpieczeństwa gdyby sie jednak udało by nic sie dziecku nie stało . Z tymi 14 stoma teraz przeliczając źle wpisałam i przesadziłam ... dokladnie wychodzi teraz włącznie z tym miesiącem 11 cykl starań . Przepraszam za wprowadzenie w błąd Was moje Panie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ