X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że są 2 stopnie tej choroby, jeden czasem w życiu nie odczuwalny oby to taki był, a to leczenie komórkami macierzystymi?

• alka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Wiem że są 2 stopnie tej choroby, jeden czasem w życiu nie odczuwalny oby to taki był, a to leczenie komórkami macierzystymi?

To chyba nie u nas,nie wiem. Lekarz mowi,ze cierpliwie czekac do porodu i kontrolowac czy nie dochodza kolejne zlamania

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy koleżanka była w ciąży, też różne straszne rokowania dzieciątko miało ..
    Martwiła się jeździła po specjalistach a po porodzie okazało się że dzieciątko jest zdrowe :)

alka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie różne sytuacje są, w sumie te badania prenatralne są dobre i nie dobre, bo mogą różne sytuacje w sumie wyniknąć po porodzie.

alka89, Lena87 lubią tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadam

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    spadam
    pa, pozdrów maluszka

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , jestem tu nowa . Mam do Was takie pytanie ... jak sądzicie kiedy współżyć , ktorego dnia przy cyklach 28/29 dniowych ? Dziś mój 12 dzień cyklu a przytulanko było 10,11,12 dzień cyklu i na tym się nie skończy ale co sądzicie na ten temat ?

Z. lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej dziewczyny , jestem tu nowa . Mam do Was takie pytanie ... jak sądzicie kiedy współżyć , ktorego dnia przy cyklach 28/29 dniowych ? Dziś mój 12 dzień cyklu a przytulanko było 10,11,12 dzień cyklu i na tym się nie skończy ale co sądzicie na ten temat ?

to zależy kiedy masz owukę, jak długą faze lutealną, mogłaś nie mieć jeszcze owulacji bo przy takich cyklach 28/29 owulacja jest około 13-15dc tak ksiazkowo, ale moze plemniczki przetrwają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 22:59

• Z. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Najlepiej współżyć regularnie. 3-4 razy w tyg.
    Chyba że macie jakieś problemy zdrowotne to wtedy juz zależy od problemu.

Pozdrawiam wszystkie.

Lena87 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Z. co się mało co pojawiasz?

Z. lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Hej Z. co się mało co pojawiasz?

Hej Natko ;)
    Z kilku powodów do których należy między innymi brak czasu, brak chęci, brak dobrego nastroju więc nie chce nikomu smęcić ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego brak, brak, brak, pewnie brakuje Ci nas :D Ale rozumiem. A smęcić proszę bardzo, ja chętnie poczytam smęcenie, sama ciągle nudzę, smęcę i marudzę :D

Z. lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Wszystkiego brak, brak, brak, pewnie brakuje Ci nas :D Ale rozumiem. A smęcić proszę bardzo, ja chętnie poczytam smęcenie, sama ciągle nudzę, smęcę i marudzę :D

;)
    Najbardziej chyba boli mnie w tym momencie poczucie niesprawiedliwości, dlaczego dobrym ludziom przytrafiają się złe rzeczy.

A teraz spróbuję zasnąć bo czeka mnie kolejny ciężki dzień i udawanie że jest okej, że jestem silna, radosna i szczęśliwa.

Dobrej nocy

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy, wypocznij dobrze. Właśnie w tym jest problem że życie jest niesprawiedliwe i nie ma nic pewnego :/ Każda z nas się o tym w różnych sytuacjach przekonuje :/

Radosna i szczęśliwa skąd ja to znam, dziś po prostu zachowywałam się przez chwilę tak jak się czuje tzn zmęczona tym wszystkim i od razu pytania co się dzieje, i wtedy dobra mina do złej gry :/

Z. lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze , że nie mam pojęcia kiedy mam owulacje o ile wgle kiedy kolwiek ją miałam ... nigdy nie miałam monitorowanego cyklu ani nic tego typu . Wgle dużo leków brałam ostatnio i to jest mój 4 cykl bez nich a 1 starań po leczeniu bo niestety miałam ureaplasme i musiałam nafaszerować się lekami trochę i ogolnie biorę ciągle kwas foliowy przepisany przez lekarza i witaminki ;)i nic więcej , schudłam 10 kg specjalnie , żeby coś się poprawiło u Mnie ...stąd moje pytania czy szanse jakieś są bo już trace nadzieje szczerze mówiąc :( 14 cykl starań bez liczenia tego co brałam leki bo wtedy nie mogliśmy się przytulać .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Powiem szczerze , że nie mam pojęcia kiedy mam owulacje o ile wgle kiedy kolwiek ją miałam ... nigdy nie miałam monitorowanego cyklu ani nic tego typu . Wgle dużo leków brałam ostatnio i to jest mój 4 cykl bez nich a 1 starań po leczeniu bo niestety miałam ureaplasme i musiałam nafaszerować się lekami trochę i ogolnie biorę ciągle kwas foliowy przepisany przez lekarza i witaminki ;)i nic więcej , schudłam 10 kg specjalnie , żeby coś się poprawiło u Mnie ...stąd moje pytania czy szanse jakieś są bo już trace nadzieje szczerze mówiąc :( 14 cykl starań bez liczenia tego co brałam leki bo wtedy nie mogliśmy się przytulać .

zacznij się obserwować, mierzyc temp, sprawdzać śluz/szyjkę i wtedy będziesz wiedziała jak to wygląda u Ciebie, czy cykl jest dwufazowy. Albo monitoring, inaczej nie da sie strzelić kiedy była owulacja, a tylko owulacje może potwierdzić monitoring albo ciążą :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej bede musiała zacząć mierzyć temperaturke bo co do monitoringu to bedzie nie za ciekawie bo mieszka w Anglii a tutaj zeby sie umowic na USG to albo prywatnie i kosztuje to masakryczne pieniadze albo czekac ok 6-8 tyg... ;/ najgorsze jest to , ze np. ból jajników miałam zawsze w jakimś stopniu ale w sumie odkąd pobrałam leki troszke ustąpiło a dzisiaj właśnie miałam delikatne ćmienie z prawej strony i przeszło , ćmiło i przeszło i tak jakiś czas i oczywiście ten śluz , szczerze powiem , że 2 lub 3 raz w zyciu u siebie taki widze rozciągliwy , przezroczysty ... i to juz od 10 dnia cyklu taki sie pojawia .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w końcu coś zaczyna się poprawiać u mnie ;) ale i tak nie robie sobie wiekszych nadzieji bo i tak sie rozczaruje , jak co miesiąc :( najgorsze jest to , ze mówią odpuść sobie myslenie to Ci się uda a tak wcale nie jest łatwo nie myśleć ;( przytłacza mnie to juz .

Krysti lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia.
    Mnie dziś czeka pogrzeb, nie cierpie chodzić na pogrzeby.
    A potem dzień pełen obowiązków jak zwykle.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna.
    Lepiej jak odpuscisz i nie najręcaj się bedzie dzidzia napewno :)ja odpuscilam w 4cyklu starań i dwie kreseczki wyszly po czym jeszcze ze trzy testy zrobilam bo nie moglam uwierzyć jeszcze następny zrobilam u lekarza na miejscu bo tez nie wierzyłam :D chwila zapomnienia czyni cuda <3fasolka 5 tydz .trzymam kciuki za ciebie o reszte kobietek :)

‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ