X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty bidulko bardzo Ci współczuję. Głupi lekarze. Może i robią co potrzeba ale powinni zachować jakąś kulturę. Nie dość że się stresujesz ciążą i maluchami to jeszcze oni Ci dokładają. Jesteś silna i dasz radę! Masz tu spore wsparcie i zrozumienie ;) będzie dobrze,! <3

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak pojawiła się krew w śluzie to mam to traktować jako pierwszy dzień miesiączki czy poczekać aż ze mnie "lunie"?:)

• Z. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    Dziewczyny czy jak pojawiła się krew w śluzie to mam to traktować jako pierwszy dzień miesiączki czy poczekać aż ze mnie "lunie"?:)

Ja pierwszy dzień miesiączki zaliczam wtedy gdy pojawia się żywa krew i muszę użyć akcesoriów do tego przeznaczonych ;)

A w ogóle to Cześć dziewczyny! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 12:19

CLOnówka22, Natka098 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim układzie zaczynam nowy cykl :) bo to nie brązowe plamienie tylko krew :) zaznaczam jako lekkie krwawienie :)

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam rade ale tu kazda mowi ze czlowieka traktuja jak zwierze a nie jak kobiete w ciąży ktora przezywq stres i dyskomfort. Wszystko wszystkim ale bez jaj...
    Mezus juz do mnie zmierza!

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misti to może mężuś poustawia tych lekarzy, tak sobie myślę człowiek jest w szpitalu nie dla przyjemności tylko z konieczności jest to maksymalnie stresujące a tu jeszcze dokładają swojego jakbyś zrobiła coś naprawdę złego :/

ehhh co za ludzie, zero emaptii

Ale humorek się na pewno poprawi jak mężuś dotrze, spokojniejszej reszty dnia:*

Monia to nic tylko trzymać kciuki za przyszły cykl, a ja idę w środę do gin i będzie myślał co robić ze mną :D Ale na pewno muszę zmienić leki bo się wykończę :/ Ale cóż się nie robi dla zdrowia i dzidzi, od jutra mam też w planach dietę z niskim IG bo jak na razie to średnio mi wychodziło..

Wszedł mi straszny ból po lewej stronie nad pośladkiem takie kucie, jak się nie ruszam to nie boli ale wstawanie, siadanie, schylanie to jest masakra ledwo daje radę, co to może być?

• dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy pomimo spadku temp moge byc w ciazy? Fatalnie sie dzis czuje czasem pobolewa mnie brzuch jak bym miala zaraz dostac @ jednak czysto nawet plamki ciagle jestem spuaca boli mnie glowa i strasznie mnie mdli. Co o tym myslicie?

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Kochane czy pomimo spadku temp moge byc w ciazy? Fatalnie sie dzis czuje czasem pobolewa mnie brzuch jak bym miala zaraz dostac @ jednak czysto nawet plamki ciagle jestem spuaca boli mnie glowa i strasznie mnie mdli. Co o tym myslicie?

Wszystko może się dziać, testuj i będziesz wiedziała, tak to się nie da stwierdzić, być może jesteś w ciąży i jest konieczna suplementacja progresteronem bo może być go zbyt mało, dlatego spadek tempki.

Z. lubi tę wiadomość

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mam nadzieję, że szybko zaczniesz nowy cykl i doczekasz się upragnionych efektów :) kibicuję!

Martusia 12h to sporo. Nic dziwnego, że nie miałaś czasu. Powodzenia tam w pracy :)

Misty, ale suka z tej młodej siksy :/ masakra .. widać, że jakaś niedorobiona :/ pff aż się w środku gotuje. Jak można zatrudniać taki pożal się boże PERSONEL :/ Tulę mocno <3 bądź dzielna! Nie daj się tam!

Hej Z :*

Natka miałam identyczny ból wczoraj, ale nie wiem co to mogło być.

CLOnówka zaznacz jako 1dc :)

Dzastina2005 zrób test i będziesz wiedziała na czym stoisz i tak jak napisała Natka, jeżeli jesteś w ciąży to może być to spowodowane niskim poziomem progesteronu.

Z., martusia1986 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ;)

Ja nadal oczekująca @ jestem, ale patrząc po tempce to będzie to za niedługo ;)

Dziś oficjalnie dostaliśmy Pozwolenie na Budowę, właśnie za chwilkę wybieram się do Starostwa aby uprawomocnić Pozwolenie i przy okazji złożyć wniosek o wszczęciu robót ;)

Wczoraj z mężem zrobiliśmy sobie małą wycieczkę, pojechaliśmy do Wisły ..
    ale stwierdziliśmy, że nie zatrzymujemy się bo korek był i później ciężko gdziekolwiek się wcisnąć ..
    Więc pojechaliśmy dalej na Biały Krzyż, tam wysoko poszliśmy w Góry, Majka jako wierny psiak cały czas Nam towarzyszyła ..

68248255fe42cf3cmed.jpg

Później Szczyrk a w drodze powrotnej podjechaliśmy nad Zaporę.
    Majka i jej Pancio poszli się kąpać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 08:19

Anaaa:), santoocha lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane ;)
    Lenus Łajza ztej tempki :P ale trzymam kciuki za nasteny trafny cykl :)
    wycieczka piekna :)

ja postanowilam ze przed IUI chce zrzucic te 10 kg teraz sie juz nie boje ze zaszkodze :) cwiczeniami :)

olka30, Lena87 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM SIE I JA :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej hej :)
    malduje sie z rana (?) moze poznego rana :)

a tak poza tym to powiem Wam jaka mialam przygode wczoraj ..
    wstaliśmy, poszłam sie wyszykować do łazienki, zjedliśmy sniadanko i na 12 do koscioła :)
    Chwała Bogu ze kościoł za ulica...bo....weszliśmy do kościoła, pomodliłam sie, ksiadz wyszedł do mszy, powiedział kilka pierwszych słów a ja odleciałam....no i R przytargał mnie do domu omdlała, nie kontaktującą....dopiero po dłuzszej chwili mnie ocucił..no i cały dzien do bani, nici z basenu i spaceru itd, bo tak osłabłam ze cały dzien spałam....

masakra, czułam jakiś taki dziwny ucisk w brzuchy, ciagnięcie..nie wiem czy przycisneła mi sie przepona czy co w kazdym razie było nieciekawie :(:(

ale dziś poki co oki, choć mam troche stresa, chcialam jechac pobuszować do sklepu ale mam cykora bo jak znów padne...:(

Anutka lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładna przygoda, nie zazdroszczę.. Ale mąż bohaterski :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    No to ładna przygoda, nie zazdroszczę.. Ale mąż bohaterski :)

No...ale ile sie strachu najadł..do końca dnia przeżywał Biedny :)

olka30 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :)
    Dzis u mnie lepszy humor :)

Mialam badanka, USG i ginekologiczne. Super doktor sympatyczny i konkretny. Otoz sprawa wygląda następująco: rozwarcie mam na niecałe 2cm, które otwiera się pod wpływem badania ginekologicznego. Tak to ścianka szyjki trzyma ujście. Szyja krótka o 50% niż powinna. Owodnia jedna, łożysko jedno, worek płodowy wysoko bez ryzyka wpadniecia przez ujście. Dzieciaki ok :)
    Dalej: do 32tyg napewno beda mnie tu monitorowac. Później zobaczymy. Na bank w 34tyg rozwiazuja moja ciaze :)
    Przyszła przed chwila pewna pani doktor przemila i mowi ze jest przyjaciołka takiej i takiej pani od nas z Podhala. Okazalo sie. Ze chodzi o mame mojej sasiadki :)
    Pani doktor z ginekologii z tego szpitala przyszła mnie pocieszyc i wypytac lekarza o sytuacje :) będzie do mnie zaglądać :)
    Jakoś lepiej się zaczal ten dzień. A i podpisałam kartke ze moge do wc wstac. Ale to ze 2 czy 3 razy na dobe bo tez nie chce ryzykowac :)

Lena gdzie ta Twoja malpa???

Rudasku niestety takie cuda sie zdarzaja. Ja mdlalam kiedyś u gina na fotelu...

Anutka, Natka098, olka30, Anaaa:), Maniuś lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Heeej :)
    Dzis u mnie lepszy humor :)

Mialam badanka, USG i ginekologiczne. Super doktor sympatyczny i konkretny. Otoz sprawa wygląda następująco: rozwarcie mam na niecałe 2cm, które otwiera się pod wpływem badania ginekologicznego. Tak to ścianka szyjki trzyma ujście. Szyja krótka o 50% niż powinna. Owodnia jedna, łożysko jedno, worek płodowy wysoko bez ryzyka wpadniecia przez ujście. Dzieciaki ok :)
    Dalej: do 32tyg napewno beda mnie tu monitorowac. Później zobaczymy. Na bank w 34tyg rozwiazuja moja ciaze :)
    Przyszła przed chwila pewna pani doktor przemila i mowi ze jest przyjaciołka takiej i takiej pani od nas z Podhala. Okazalo sie. Ze chodzi o mame mojej sasiadki :)
    Pani doktor z ginekologii z tego szpitala przyszła mnie pocieszyc i wypytac lekarza o sytuacje :) będzie do mnie zaglądać :)
    Jakoś lepiej się zaczal ten dzień. A i podpisałam kartke ze moge do wc wstac. Ale to ze 2 czy 3 razy na dobe bo tez nie chce ryzykowac :)

Lena gdzie ta Twoja malpa???

Rudasku niestety takie cuda sie zdarzaja. Ja mdlalam kiedyś u gina na fotelu...
    za 4 tygodnie będzie rodzinka w komplecie :)

Misty87 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty to jeszcze miesiąc i zobaczysz maluszki yeaa super:D Pewnie będą już odpowiednio duże, a to bezpieczniejsze niż je trzymać w Twoim brzuszku dłużej bo nie mają zbyt dużo miejsca tam.

No to fajnie, że tak dobrze dzień się zaczął :D

olka30, Anutka, Misty87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia.

Ja byłam dziś u weta po odrobaczenie dla mojego "maluszka" 6-cio tygodniowego.
    Mój mąż nazywa go naturatną chodzącą antykoncepcją bo nie możemy sie jeden do drugiego zbliżyc nawet bo on włazi między nas :P mała wsza zazdrosna ! <3

A tak ogólnie to za ok tydzień powinnam dostać wywoływaną @ i nowy cykl z clo :)

Misty ciesze się, że u Ciebie same dobre wieści :)
    no to za miesiąc będziecie w komplecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 11:41

Misty87, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty, trzeba szukać plusów ;) jeszcze troszkę i dzieci będą z Tobą :D

A co do mojej @ ? Na pewno się odnajdzie ;)

Anutka, Misty87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ