Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ciekawa byłam czy da rade stwierdzić gin czy są z jednego czy dwóch jajeczek. Fajna sprawa mieć sobowtóra :) To takie "prawdziwe" bliźniaki a nie spowodowane pomocą medyczną :D

Maniuś lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki
    my juz po wizycie
    JUz opowiadam co i jak
    okazało się to co przewidywaliśmy czy 47 XXY chromosom czyli tzw Zespół Klinefeltera
    co za tym idzie u meza na etapie zycia płodowego wyodrebnił sie dodatkowy chromoosm.. normalie ma sie ich 46 ..
    po pierwsze genetyk powiedzial ze owszem okolo1% nie ra z sie zdarza ze pojawi sie plemnik.. ale zazwyczaj sa oplemniki uszodzone nie zawsze zdolne do zaplodnienia.. tak wiec od razu powiedzial z enie ma sensu meczyc meza.. bo tylko bedziemy obciazac jego organizm biopsja , boem i dodatowymi lekami a to i ta nie daje nam nawet czesci procenta ze uda sie pozyskac plemnk a zeby on byl zdolny do zapodnie z racj tego ze po porstu wszytskie hormony sa podawyzszona, testosteron obnizony, obj jader ponizej ormy i w ani jednym badaniu nie wyszedl nawet jeden plemnik martwy ..
    to po pierwsze
    po drugie mamy byc pod stala opieka androloga/ endokrynologa i badac teststeron ewentualnie wdrazac co jakis czas uracje testoteronu z racji tego z e organizm przez niedomoge testosteronu bedzie osałabiony . '
    po terzecie ma ma zwracacuwage na gruczoly sutkowe czy nie pojawia sie jakis guzek.. tp poniewaz z tym zespolem jest udowodnione ze moze wplywac na raka sutka u mezczzn.

tak wiec spawa jest wyjasnona.. ;)

powiem szczerze ze jakos lekko to przyjelismy .. bo bylismy na to nastawieni.. wypytalam sie dodatkowo na co moze miec jeszcze w zdrowiu wplyw zespol.. i to sa te trzy najwazniejsze czynniki..

a moj maz mnie po raz kolejny zasoczyl jak wyszlismy to scisnal mnie za reke obroci twarza do sebe zapytal czy teraz juz jestem pewna.. ??
    zapytalam sie ale czego..a on : podjecia decyzji o dawcy.. bo przeciez mamy to na papierze na chwile zamilklam..ale powiedialm ze tak teraz juz tak .. a on podniosl moja brode pocalowal mne i powiedzial ze mnie bardzo kocha i chce dziecka usmechnal sie i dodal .. wreszcie chce zobaczyc serduszk na susg bo i tak juz dlugo czekalismy .Another mam nadzieje ze samo sieoczysci i nie beda cie meczyli laparoskopia

nick nieaktualny, przedszkolanka:), nick nieaktualny, Anutka, Driada0102, zizia_a, Maniuś lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, łezka mi się w oku zakręciła jak to czytałam.
    Zajebistego masz męża! :) Uda się Wam zostać rodzicami, i to już niedługo!
    A skoro on jest tak dojrzały, to nie będzie miał najmniejszych problemów z zaakceptowaniem faktu, że dziecko nie ma jego genów.
    Dzielni jesteście! <3

nick nieaktualny, Driada0102 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu .. Masz Cudownego Męża <3

Wiem Wiem pisałam już to, ale inaczej się nie da . Nie jeden mógł by brać przykład ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 13:07

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu naprawde jestem z Was dumna !!

wszystko sie ułoży :)
    no to do końca roku będziesz mamusią coooo ? :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu juz niedlugo bedziecie rodzicami :-). Powodzenia :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :)
    Ania tak trzymac! Maz to skarb :)

Ja codziennie dowiaduje się nowych rzeczy. W Zakopanem ponoc dali mi w zyle sterydek na plucka. Tu powiedzieli ze dopiero dostane, bo to w poslada. Wczoraj lekarka mowila ze mi dadza teraz w weekend a po weekendzie zrobimy obciążenie glukoza. Dzis pytam kolejnej lekarki kiedy ten steryd. Nie mam ponoc zleconego. Ehh pocieszam sie, ze nie ma zle skoro jeszcze nie panikuja.
    W koncu to klinika uniwersytecka to chyba wiedzą co robią.
    Boze jaka ta laska kolo mnieeeeee masakra! ! Nic nie gadamy. A marudnaaaaa... wody jej sie sacza od 2tyg a jest w 33.
    Teraz byla u mnie cioteczka co mieszka 5km stad. Obiadek, kompocik i ciasto przyniosła :)

Jutro moja milosc przyjedzie. Juz tak tęsknie....

Cooooo u Was??? Piszcie, bo tu ostatnio swieci pustkami :)

olka30 lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

u nas gorąc Kochana :(
    siedze w domu i nie wychodze z domku :)
    tez siedze sama do poznego wiczora bo mój R w Twoich okolicach na meczu :(

krzątam sie po domu i nie wiem co ze soba zrobić, nie ma nic w necie, nie ma w tv...masakra :( sobota do dupy...ale jutro idziemy rodzinnie na basenik :)

Dobrze ze masz blisko cioteczke, nie ma jak obiadek domowy :):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another tulę mocno <3 .. mam nadzieję, że się wchłonie i wszystko będzie dobrze. Zaczniecie nowy cykl i nowe starania i wierzę, że się uda! :*

Aniu masz cudownego męża! Taki chłop to skarb! :)

Misty, Ci lekarze jacyś nieogarnięci, każdy mówi co innego, a nic konkretnego nie robią. W sumie masz rację, skoro nie panikują to jest wszystko ok :)
    Trzymaj się tam dzielnie! Już bliżej niż dalej, dasz radę! Chłopaki dzielne więc jeszcze chwilkę poczekają :) :*

Wie ktoś co u Żabci, Laury, Malinowej i pozostałych dziewczyn, których tu dawno nie było?

Co do mnie to synuś daje koncerty. Wierci się, przekręca, kopie, na brzuchu robią się takie duuuuże "kulki" :D fajne uczucie. Nawet mój się śmieje jak brzuch się tak śmiesznie przekształca :D
    Z bólami krzyża już wszystko dobrze. Sytuacja ogarnięta, mam nadzieję, że nie wrócą. Coraz bardziej mi ciężko, dostaję zadyszki nawet w domu, mam uciśnięty żołądek i przeponę, cała spuchnięta jestem :D a to jeszcze tyle czasu do rozwiązania.
    Dzisiaj w końcu upragniony deszcz. Od razu człowiek lepiej się czuje :)
    Pozdrawiam Was wszystkie <3

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za wsparcie :)

Monia co do konca roku nie wiem..msle ze w 2015 to sie stanie :)
    po pierwsze chce przedzrobic HSG, po drugie rezonans mam glowy zalecony przez mojego neurologa..bo co 2 lata sprawdzaja mne :P heheh czy calkiem nie stracilam rozumku :P
    na pewno w najblizszym czasie pojdziemy na I wizyte do kliniki w naszym miescie do Gamety musze zobaczyc czego wymagaja jak oni podchodzado insemek. czy mi zaleci sam HSG .. bo jak nie to jedziemy do Wawy
    poki co chcemy sprobowac w u nas bo blizej a az chce chodzic ze ma na wizyty wiec bylo by latwiej ale jelsi zauwaze ze podchodza olewkowo to bedziemyjezdzili do Wawy do Novum :)
    poki co pblokuja nas troche pieniazki bo wegeil trzeba kupic .
    pierwsa wizyta 300 zl ,.. HSG chyba 500 , AmH 150 insemka z dawca 1200
    no i cos co mnie bolkuje troche dosc czesto choruje w zime.. i nie wiemczy jest sens prob na zime zczegolne ze nasz dom do najcieplejszych nie nazley i nie raz mamy 15 C w zime..
    dlatego zobaczymy :)
    po pierwsze co powiedza a I wizycie :) pewnie bede musiala powtorzyc badania i zapytam sie lekarza czy lepiej na zime probowac czy na wiosne :)

Mistytrzymam za wasz a czworeczke kciuki chlopaki poczekaja bo imu mamusi dobrze ;)

Anaaa.. :) synek daje popalic mowisz :) dobrze niech teraz szaleje a pozniej niech spi grzecznie w nocy :) zebys mogla przesypiac noce ;D

olka30 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno czuje bole miednicy ;( nie moge chodaic, bardzo chrupie i boli, to normalne ??? Czuje sie jak po 20 godzinnym porodzie :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka myśle, że normalne .

Misty trzymaj sie tam , jutro zobaczysz mężusia, wyobrażam sobie jak Ci cięzko :(

Aniu będzie dobrze, kciukam za Was :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu naprawdę jesteście silni, nie jeden by się poddał po prostu.

Misty dasz radę

Anaaa to super że koncertuje :D chociaż się nie nudzisz :D

Monia co słychać?

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka może powinnaś skonsultować to z lekarzem? Miednica w ciąży się rozchodzi, ale nie wiem czy to powinno tak chrupać :/ Nie mam takich bóli więc ciężko cokolwiek powiedzieć.

Natka, Monia, Rudasek :*

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa mi tez tak miednica chrupie od juz dłuższego czasu...
    Dam rade ale rozplywam sie w tym lozku taka sauna!

1usahdgeb3da0ojs.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:

Monia co słychać?

A dzięki , że pytasz :)

o nic biore leki , lutke, od następnego cyklu CLO (za jakiś tydzień powinnam @ dostać ) i modle sie o efekty !
    jak o nie pomoże to już nie wiem .
    A jak u Ciebie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli :) <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :) Dawno nic nie pisałam ale od piątku zaczęłam pracę i nie mam zbytnio czasu teraz mam 3 dni pod rząd 12 godz. także może być ciekawie ale musimy się wyrobić na otwarcie :)

Another bardzo mi przykro kochana ja miałam pozamaciczną w jajowodzie i po laparoskopii szybko się dochodzi do siebie jakby co..

Misty trzymaj się kochana dzielna babeczka z Ciebie więc dasz radę :*

Lenka kochana nie załamuj się na pewno zostaniesz mamą :*

Aniu masz wspaniałego męża :) Trzymam za Was kciuki :)

Anaaa synek w brzuszku się wyszaleje to po drugiej stronie brzusia będzie grzeczny :D

Anutka jeśli się niepokoisz skonsultuj się z lekarzem będziesz spokojniejsza :*

Ściskam Was wszystkie mocno trzymajcie się ciepło <3

Anutka, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość tej pojeeeeebanej kliniki!!!!!!
    Placze od rana tu...
    6tyg moglam wstawac do toalety i w Zakopanem i w domu
    Tutaj nagle rezim lozkowy
    Robisz do basenu! !
    Jeszcze tak, na przyjęciu taka mloda siksa lekarka wredna zapisala w karcie rezim. Na drugi dzień doktor zastepca kierownika pozwolil do wc wstawac. Dzis wielka zjeba od tej młodej pizdy ze mam lezec bezwzglednie!! To jej mowie co lekarz gadal a ona z ryjem ze w karcie nie zapisal i ze jak chce wstawać to musze sie wypisac ze szpitala? !! A ja do niej ze skąd mam wiedziec co ja mam w karcie!!!?
    Mam dosc!!! Wszystkie takie mile ze sie plakac chce! !!

Anutka lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co za lekarze, ja pierdziu nie dziwie Ci się, że się denerwujesz. Ale cóż nic nie zrobisz, dasz radę.

‹‹ ‹ 1153 1154 1155 1156 1157 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ