Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczynki
my juz po wizycie
JUz opowiadam co i jak
okazało się to co przewidywaliśmy czy 47 XXY chromosom czyli tzw Zespół Klinefeltera
co za tym idzie u meza na etapie zycia płodowego wyodrebnił sie dodatkowy chromoosm.. normalie ma sie ich 46 ..
po pierwsze genetyk powiedzial ze owszem okolo1% nie ra z sie zdarza ze pojawi sie plemnik.. ale zazwyczaj sa oplemniki uszodzone nie zawsze zdolne do zaplodnienia.. tak wiec od razu powiedzial z enie ma sensu meczyc meza.. bo tylko bedziemy obciazac jego organizm biopsja , boem i dodatowymi lekami a to i ta nie daje nam nawet czesci procenta ze uda sie pozyskac plemnk a zeby on byl zdolny do zapodnie z racj tego ze po porstu wszytskie hormony sa podawyzszona, testosteron obnizony, obj jader ponizej ormy i w ani jednym badaniu nie wyszedl nawet jeden plemnik martwy ..
to po pierwsze
po drugie mamy byc pod stala opieka androloga/ endokrynologa i badac teststeron ewentualnie wdrazac co jakis czas uracje testoteronu z racji tego z e organizm przez niedomoge testosteronu bedzie osałabiony . '
po terzecie ma ma zwracacuwage na gruczoly sutkowe czy nie pojawia sie jakis guzek.. tp poniewaz z tym zespolem jest udowodnione ze moze wplywac na raka sutka u mezczzn.
tak wiec spawa jest wyjasnona..
powiem szczerze ze jakos lekko to przyjelismy .. bo bylismy na to nastawieni.. wypytalam sie dodatkowo na co moze miec jeszcze w zdrowiu wplyw zespol.. i to sa te trzy najwazniejsze czynniki..
a moj maz mnie po raz kolejny zasoczyl jak wyszlismy to scisnal mnie za reke obroci twarza do sebe zapytal czy teraz juz jestem pewna.. ??
zapytalam sie ale czego..a on : podjecia decyzji o dawcy.. bo przeciez mamy to na papierze na chwile zamilklam..ale powiedialm ze tak teraz juz tak .. a on podniosl moja brode pocalowal mne i powiedzial ze mnie bardzo kocha i chce dziecka usmechnal sie i dodal .. wreszcie chce zobaczyc serduszk na susg bo i tak juz dlugo czekalismy .Another mam nadzieje ze samo sieoczysci i nie beda cie meczyli laparoskopia
Lena87, przedszkolanka:), Natka098, Anutka, Driada0102, zizia_a, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Aniu, łezka mi się w oku zakręciła jak to czytałam.
Zajebistego masz męża!Uda się Wam zostać rodzicami, i to już niedługo!
A skoro on jest tak dojrzały, to nie będzie miał najmniejszych problemów z zaakceptowaniem faktu, że dziecko nie ma jego genów.
Dzielni jesteście!Lena87, Driada0102 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heeej
Ania tak trzymac! Maz to skarb
Ja codziennie dowiaduje się nowych rzeczy. W Zakopanem ponoc dali mi w zyle sterydek na plucka. Tu powiedzieli ze dopiero dostane, bo to w poslada. Wczoraj lekarka mowila ze mi dadza teraz w weekend a po weekendzie zrobimy obciążenie glukoza. Dzis pytam kolejnej lekarki kiedy ten steryd. Nie mam ponoc zleconego. Ehh pocieszam sie, ze nie ma zle skoro jeszcze nie panikuja.
W koncu to klinika uniwersytecka to chyba wiedzą co robią.
Boze jaka ta laska kolo mnieeeeee masakra! ! Nic nie gadamy. A marudnaaaaa... wody jej sie sacza od 2tyg a jest w 33.
Teraz byla u mnie cioteczka co mieszka 5km stad. Obiadek, kompocik i ciasto przyniosła
Jutro moja milosc przyjedzie. Juz tak tęsknie....
Cooooo u Was??? Piszcie, bo tu ostatnio swieci pustkami
olka30 lubi tę wiadomość
-
Hej hej
u nas gorąc Kochana
siedze w domu i nie wychodze z domku
tez siedze sama do poznego wiczora bo mój R w Twoich okolicach na meczu
krzątam sie po domu i nie wiem co ze soba zrobić, nie ma nic w necie, nie ma w tv...masakrasobota do dupy...ale jutro idziemy rodzinnie na basenik
Dobrze ze masz blisko cioteczke, nie ma jak obiadek domowy -
Another tulę mocno
.. mam nadzieję, że się wchłonie i wszystko będzie dobrze. Zaczniecie nowy cykl i nowe starania i wierzę, że się uda! :*
Aniu masz cudownego męża! Taki chłop to skarb!
Misty, Ci lekarze jacyś nieogarnięci, każdy mówi co innego, a nic konkretnego nie robią. W sumie masz rację, skoro nie panikują to jest wszystko ok
Trzymaj się tam dzielnie! Już bliżej niż dalej, dasz radę! Chłopaki dzielne więc jeszcze chwilkę poczekają:*
Wie ktoś co u Żabci, Laury, Malinowej i pozostałych dziewczyn, których tu dawno nie było?
Co do mnie to synuś daje koncerty. Wierci się, przekręca, kopie, na brzuchu robią się takie duuuuże "kulki"fajne uczucie. Nawet mój się śmieje jak brzuch się tak śmiesznie przekształca
Z bólami krzyża już wszystko dobrze. Sytuacja ogarnięta, mam nadzieję, że nie wrócą. Coraz bardziej mi ciężko, dostaję zadyszki nawet w domu, mam uciśnięty żołądek i przeponę, cała spuchnięta jestema to jeszcze tyle czasu do rozwiązania.
Dzisiaj w końcu upragniony deszcz. Od razu człowiek lepiej się czuje
Pozdrawiam Was wszystkie -
Dzieki dziewczynki za wsparcie
Monia co do konca roku nie wiem..msle ze w 2015 to sie stanie
po pierwsze chce przedzrobic HSG, po drugie rezonans mam glowy zalecony przez mojego neurologa..bo co 2 lata sprawdzaja mneheheh czy calkiem nie stracilam rozumku
na pewno w najblizszym czasie pojdziemy na I wizyte do kliniki w naszym miescie do Gamety musze zobaczyc czego wymagaja jak oni podchodzado insemek. czy mi zaleci sam HSG .. bo jak nie to jedziemy do Wawy
poki co chcemy sprobowac w u nas bo blizej a az chce chodzic ze ma na wizyty wiec bylo by latwiej ale jelsi zauwaze ze podchodza olewkowo to bedziemyjezdzili do Wawy do Novum
poki co pblokuja nas troche pieniazki bo wegeil trzeba kupic .
pierwsa wizyta 300 zl ,.. HSG chyba 500 , AmH 150 insemka z dawca 1200
no i cos co mnie bolkuje troche dosc czesto choruje w zime.. i nie wiemczy jest sens prob na zime zczegolne ze nasz dom do najcieplejszych nie nazley i nie raz mamy 15 C w zime..
dlatego zobaczymy
po pierwsze co powiedza a I wizyciepewnie bede musiala powtorzyc badania i zapytam sie lekarza czy lepiej na zime probowac czy na wiosne
Mistytrzymam za wasz a czworeczke kciuki chlopaki poczekaja bo imu mamusi dobrze
Anaaa..synek daje popalic mowisz
dobrze niech teraz szaleje a pozniej niech spi grzecznie w nocy
zebys mogla przesypiac noce
olka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczynki
Dawno nic nie pisałam ale od piątku zaczęłam pracę i nie mam zbytnio czasu teraz mam 3 dni pod rząd 12 godz. także może być ciekawie ale musimy się wyrobić na otwarcie
Another bardzo mi przykro kochana ja miałam pozamaciczną w jajowodzie i po laparoskopii szybko się dochodzi do siebie jakby co..
Misty trzymaj się kochana dzielna babeczka z Ciebie więc dasz radę :*
Lenka kochana nie załamuj się na pewno zostaniesz mamą :*
Aniu masz wspaniałego mężaTrzymam za Was kciuki
Anaaa synek w brzuszku się wyszaleje to po drugiej stronie brzusia będzie grzeczny
Anutka jeśli się niepokoisz skonsultuj się z lekarzem będziesz spokojniejsza :*
Ściskam Was wszystkie mocno trzymajcie się ciepłoAnutka, Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Mam dość tej pojeeeeebanej kliniki!!!!!!
Placze od rana tu...
6tyg moglam wstawac do toalety i w Zakopanem i w domu
Tutaj nagle rezim lozkowy
Robisz do basenu! !
Jeszcze tak, na przyjęciu taka mloda siksa lekarka wredna zapisala w karcie rezim. Na drugi dzień doktor zastepca kierownika pozwolil do wc wstawac. Dzis wielka zjeba od tej młodej pizdy ze mam lezec bezwzglednie!! To jej mowie co lekarz gadal a ona z ryjem ze w karcie nie zapisal i ze jak chce wstawać to musze sie wypisac ze szpitala? !! A ja do niej ze skąd mam wiedziec co ja mam w karcie!!!?
Mam dosc!!! Wszystkie takie mile ze sie plakac chce! !!Anutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny