X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ty mi tu nie pitol o czerwonej fali bo ci fale wymalueje zielonych robaczkow :)

Z. nooo 3 milinony .. matkoooo chcialaby zeby u mojego choc te 3 miliny sie pojawily :P niby tak malo a robi roznice..niestety widac pewnie matematyk albo scisly umysl i zaokraga :P jakby bylo blizej 45 np 44,8 to by powiedzial 45 :D

Lena87, Z., Anaaa:) lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Złota Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam!

Cześć Alka, czemu psychcznie słabo? Nie naciskam, Boże bron, ale może jak sie wygadasz to Ci bedzie lepiej?

Magdas! Witaj! i częściej zaglądaj!

Z! Wyniki boskie, oby teraz jajko urosło:)

Lenka, tempka wow, ale bym się nie nakręcała na Twoim miejscu - na lutce zawsze wykres jest piękny. Poczekaj z wiwatami na teścik. Tak będzie lepiej dla Twojej psychiki :)

Mi tempka się pnie p o m a l u t k u do góry. Wczoraj zrobiłam test i wyszły dwie kreski, po czym jedna zniknęła i pojawiła się dopiero dziś rano. Mam felerne testy, bo to już drugi taki przypadek w mojej karierze staraczki.

Chce już koniec września, żeby wreszcie iść do lekarza i się dowiedzieć, co jest WTF nie tak ze mną :D

dżona, Z., Magdas, Anaaa:) lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poruszony temat mojej pracy to przyznam sie ze czasem mam dosc jak ktos na okraglo pije,jak cos ustalimy a on tego nie zrobi jak dzieci sa wychowane jak zwierzatka i same wychowuja sie bo rodzice maja je bo maja. No ale powoli powoli i staram sie ich ogarnac

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • dżona Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja na sekunde :)

Magdas dobrze, że jesteś. Moim zdaniem Twoja decyzja o zmianie lekarza jest słuszna i to, że się nie starasz wcale nie dyskwalifikuje Cię do tego żeby mieć regularne cykle. Ja też zmieniłam lekarza podobnego pokroju myślenia, który za długo chciał czekać i chciał żeby wszystko regulowało się samo :/
    A tak swoją drogą czy dążenie do posiadania pracy na etat, myślenie o zmianie lekarza i szukanie przyczyn nieudanych starań to nie starania?? :) :)
    Kochana, Ty się cały czas starasz, tylko nieco inaczej <3

Zetko, jakie 3mln? 800tyś też piechotą nie chodzi :D
    Niech Wasze uśmiechy na buźkach pozostaną na długo :) Miłej pracy :)

Ostatnio co raz częściej śni mi się egzamin w szkole, nieznani ludzie i otoczenie, a dzisiaj też dużo białej piany o_O Aż musze to sprawdzić :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83de6c16eb79.jpg

Pozdrawiam wszystkie i życzę miłego weekendu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 09:59

Ania_84, Lena87, Z., Magdas, Anaaa:), Little Frog, Laura lubią tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzona racja! Toż to nie w kij dmuchal :D
    Poza tym uwielbiam Twoje obrazki <3

Nie chce mi się pracować dziś. Mam lenia ;)

Lena87, Anaaa:), dżona lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ciesze sie niezmiernie,ze coraz wiecej nas tu powraca...trzymajmy sie razem dziewczyny :)

Lenus &&&&

Z.mam nadzieje ze i u nas sie poprawi...u mojego meza jest byla juz teraz armia olbrzymia,bo ponad 280 mln,ale co z tego jak morfologia 1%...tak sobie mysle,ze jakby ich bylo o polowe mniej,to i tak bylo by super,a morfologia byla by wtedy wyzsza...no nic,pozyjemy,zobaczymy...za msc badanko...

Pozdrawiam wszystkie,bez wyjstku <3

Lena87, Z., Anaaa:), Laura, Fidelissa, dżona lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. czytam czytam was. Czekam aż wszystkie zaciążą :)

Już sprawdzam i Ci pisze ile było żołnierzy...
    Objętość 3,2ml
    Ilość plemników w 1ml 30,0 mln
    Całkowita ilość 96,0 mln

A nasz mały cud coraz bardziej dokazuje w brzuszku. Ja się czuję jak monster kaczka a jeszcze 3 miesiące :o

Lena87, Z., Anaaa:), Little Frog, Fidelissa, dżona lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny macie ich sporo więcej ale wierzę że jak mąż dalej bedzie lykal te suple to jeszcze się poprawi i będzie dobrze. Mam dziś positive thinking ;)

Bursztynko dobrze że daje czadu! To znaczy że jest dobrze :) gorzej jak nie kopie bo wtedy pewnie mozna szału dostać ze stresu co się dzieje. Także niech kopie, dasz radę :)

Little Frog lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Złota Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a u mnie chyba jednak dopiero będzie owu. Dziś mam tak baaaardzo rozciągliwy śluz, że szczerze powiem NIGDY takiego nie miałam, bo nie miewałam owulki.

Bursztyńciu, witaj!!!!

Z., Anaaa:), dżona lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka :) super ze dzidziol dokazuje :)
    Dżona no chyba masz racje staram sie ale inaczej ;)
    Niech no bede miala ten etat to bedziemy myslec powaznie ale to jeszcze kuuupa czasu ;)

dżona, Z. lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. tak tak jak mały nie śmiga to zaczynają się myśli czemu nie śmiga... I dokarmiam go wtedy słodkościami :)

Z. lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem! :)

Ale jak jest największy ruch na forum, to mnie nie ma! I wpadam na te ciche chwile.

U mnie dziś pogoda piękna, weekendzik się już zaczął :)

Magdas, ja trafiłam na forum jak jeszcze się zabezpieczaliśmy. Wtedy zaczęłam łykać kwas foliowy, trochę uważniej przyglądać się swojemu organizmowi, mierzyłam temperaturę :) Także, Ty jak najbardziej jesteś staraczką! :)

dżona, Anaaa:), Z. lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Właśnie wróciłam z ostatnich prenatalnych.
    Wszystko ok. Dzieć waży 1,5kg. Wszystkie narządy w porządku. Cieszę sie:))

Little Frog, Złota, Anaaa:), przedszkolanka:), dżona, santoocha, Kaśka28, Lena87, Z., Laura lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Anaaa, mi na zgagę praktycznie nic nie pomaga. Grunt to się nie schylać (dziś robiłam zabieg wielkiemu psu na podłodze, bo się na stole nie mieścił i zgaga mnie dobija, jak się zginałam po turecku to myślałam że będę haftowała).
    I jak masz zgagę, to nie leż płasko, chodzenie pomaga. Mnie cześciej dopada zgaga w domu niż w pracy. Nie wolno najadać się na noc i generalnie trzeba jeść bardzo często bardzo małe porcje. Ja czasami biorę rennie, ale tak naprawdę g**** to daje.

Zęby u szczeniąt wymieniają się między 5 a 7 miesiącem życia. Może przy okazji brzydko pachnieć mu z paszczy, ale to mija.

Ja jestem tak padnięta, że ledwie wyrabiam. W pracy jestem bez Tomka, pod opieką mam praktykantkę, która fakt- czasem pomoże, ale też wymaga uwagi, tłumaczenia, nauczenia czegoś. Wracam do domu, a tam remont- chodź zobacz to, jak chcesz tamto, wymierz owamto.... Dom wariatów... I syf, jak to przy remontach.

No i mamy czarną serię... W środę Tomek jechał z teściem naszym starym samochodem, który ma mi służyć jak będę na macierzyńskim, i oczywiście zesrał się w szczerym polu (opel, nie Tomek). Silnik do wymiany, nie opłaca się naprawiać :(
    A po drodze Tomka namierzył fotoradar w cywilnym samochodzie inspekcji transportu drogowego. Faaaak!

We wtorek mamy wizytę, ciekawe jak wielki jest nasz Szymek, i czy lekarz nadal będzie obstawiał masę urodzeniową ponad 4kg...?

Podglądam Was stale, ale z czasem u mnie ciężko... Kibicuję każdej z osobna i czekam na dobre wieści!
    <3

dżona, Little Frog, Anaaa:), Kaśka28, Lena87, Z., Laura, sara_nar lubią tę wiadomość

• dżona Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda piękna, wszystkie uciekły :)
    Oprócz tych co pracują... :D

Z. lubi tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc :*

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam trochę zaległości wczorajszych i dzisiejszych..

Alka tulę mocno <3 bądź dobrej myśli!

Magdas my Ciebie też mocno ściskamy :* mam nadzieję, że szybko znajdziesz dobrego gina :)

Ania_84 dziękuję za info :*

Rudasek :*

Z. no 3 miliony piechotą nie chodzi! Różnica ogromna! :D będzie coraz lepiej zobaczysz <3

Złota, wrzesień szybko zleci :)

Dżona świetny obrazek :)

Maniuś u Was wyniki też się poprawią zobaczysz!

Bursztynka, czuję się podobnie :D mi przy dobrych wiatrach zostaje nie całe 8 tyg :)
    Dobrze, że Synek dokazuje u Ciebie w brzuszku, zobaczysz za miesiąc jakie zacznie być to bolące :D

Żaba, zawsze tak jest. Jak jesteśmy to nikogo nie ma, a jak nas nie ma to są wszyscy :D

Fidelissa, duże to Twoje dziecię :) niech rośnie zdrowo! Już też jesteście coraz bliżej finiszu :)

Santoocha, właśnie najgorzej jest jak kładę się spać :/ normalnie aż mnie na wymioty ciągnie z tej zgagi :/ masakra jakaś. W dzień dużo chodzę i siedzę, ale w nocy nawet leżenie na boku nie pomaga. Mam nadzieję, że to szybko minie. Staram się unikać większości potraw i napojów, ale też gówno to daje :/ ehh. Nie przemęczaj się Kochana w pracy! A co do remontów to u mnie jest to samo .. już mi bokiem wychodzą..
    Z tym samochodem to też macie pecha :/ współczuję .. i jeszcze ten mandat.. jak się wali to wszystko po kolei. Czekamy na wieści z wizyty :) Trzymajcie się tam cieplutko :*

Maniuś, santoocha, Z., dżona lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie zawialo,tak mnie boli kregoslup w odcinku szyjnym ze masakra...ale jak sie jest takim madrym ze nie dlugo po kapieli poszlam na balkon "zafajczyc"...masakra sama jestem na siebie zla,bo dobrze wiem ze nie powinnam byla tak zrobic...no ale coz...jaka stara taka glupia :) Boli niemilosiernie...poprosze meza zeby wymasowal :)

Jeszcze pare godzin i URLOPIK :) Jade do Pl,ale tylko na pare dni,od wtorku do piatku...maz w ogole wolalby zebym zostala,bo on urlopu nie ma :( No ale pozaliczam manicure,pedicure,kosmatyczke i w ogole...i jak wroce taka piekna :) to sie na mnie rzuci,haha :)

Sorki juz mi bije cos,ale to chyba z tego bolu kregoslupa...

Pozdrawiam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 18:57

Lena87, Laura, Anaaa:), Little Frog, dżona lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam wszytlkim:D ja dzisiaj cieeezki dzien ale nie taki zly:D lubie byc tak zmeczona:D
    Lena Ania &&&&&&

Lena87, Z. lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissko fajnie ze wszytko ok:D

ok dziewczynki ide na mala imprezke :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 19:43

Lena87, Z. lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ