Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Little Frog wrote:Czyżby teraz był wysyp córek? ;];] Chociaż w sumie bratowej męża lekarz też powiedział, że najprawdopodobniej córka, a jednak okazało się że syn (Urodziła dziś, a dowiedziała się jakieś 3-4 tygodnie temu...o ile się nie mylę)
A co do imion, to nie mam pojęcia. Kwestia gustu...a Ty z tego co pamiętam chyba nie wymieniałaś takich bardziej pospolitych imion ;]
Oczywiście najważniejsze, że wszystko w porządku....ale to taka oczywistość, że chyba dlatego zapomniałam dopisać
Z, no wiesz...całe szczęście, że się jego dopytuje, a nie mnie ;] Poza tym niech on sobie z nią radzi i się wkurza, a nie tylko ja. Moja mama się nie dopytuje. Coś tam powie (bo w sumie nie będzie omijała tematu dzieci szerokim łukiem), że np. jak będziemy mieli dzieci to coś tam. A nie takie wprost czy działamy, czy się staramy, robimy czy jak to można jeszcze nazwaćLittle Frog lubi tę wiadomość
-
Kaśka28 wrote:Hej dziewczynki:D mi ostatnio sie zaczelo podobac imie Milenka...zawsze chcialam emilke ale za duzo jest Emilek:D i
Ja też myślałam, że jak kiedyś będę miała córeczkę, to dam jej na imię Emilka (po mojej babci). Podoba mi się też Nina Oczywiście np. Lenka, Maja są bardzo ładne, ale u mnie w okolicy jest pełno dziewczynek, które się tak nazywają -
Kochana 100% pewnosci mozna miec jedynie przy chlopczyku. Przynajmniej tak zawsze slyszalam jesli ktos jest pewnien plci dziecka tzn ze bedzie chlopczyk jesli sie jednak troszke zastanawia to prawdopodobnie dziewczynka:D ptzynajmniej zawsze tak slyszalam od roznych lekarzy no chyba ze tak mi wkrecili
Anutka lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Kochana 100% pewnosci mozna miec jedynie przy chlopczyku. Przynajmniej tak zawsze slyszalam jesli ktos jest pewnien plci dziecka tzn ze bedzie chlopczyk jesli sie jednak troszke zastanawia to prawdopodobnie dziewczynka:D ptzynajmniej zawsze tak slyszalam od roznych lekarzy no chyba ze tak mi wkrecili
-
Hej dziewczęta
U mnie remont pełną parą. Już bliżej niż dalej. W końcu!
Widzę, że będzie kolejna dziewczynka na forum ale super! Teraz trzeba wyrównać do wszystkich chłopców tutaj
Sara gratuluję, niech malutka zdrowo rośnie. Cieszę się, że wszystko dobrze po wizycie. Teraz będziesz spokojniejsza :*
Żabciu, widzę że masz przeboje z tą teściową. Czekamy na Twoje testowanie
Anutka piękne imię wybraliście dla córci u nas też miała być Lenka albo Maja.
Z. kochana! Każda z Was będzie w dwupaku zobaczysz!
Santoocha duży ten Wasz Szymek! mój to nie wiem czy w przyszłym tygodniu będzie 2kg ważył
Ja zaraz lecę się myć i spać. Padam normalnie. Brzusio pobolewa jak na @. Pojawiły się dzisiaj pierwsze skurcze. Na szczęście nic nie idzie od krzyża więc da się wytrzymać. Do wizyty jeszcze trochę, ale mam nadzieję, że nie będę mieć rozwarcia i nie przykują mnie do łóżka.
No to buziaki ovu-ciocie do jutra! Kolorowych!Little Frog, Anutka, Z., olka30, santoocha, dżona lubią tę wiadomość
-
Gabriela też mi się bardzo podoba! Ania też ładne, ale zarówno Ania jak i Ewa są w rodzinie męża (jego siostra i siostrzenica)
Aha, dzień dobry!
Nie wiem czy to kwestia nastawienia czy jak, ale ten tydzień tak ładnie mi przeleciał. W zeszłym tygodniu od poniedziałku mi się nie chciało! I modliłam się o nowy tydzień, bo miałam nadzieję, że będzie szybciej mijał. I stało się! Oby następny też tak przeleciał. I byle do świątWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 12:42
olka30, Anutka, Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Chyba się nie doczekam dzieci.
Czytam właśnie forum bociana. Pan W. (specjalista w dziedzinie problemów męskich) osobie, która ma uwaga! -> 369 mln plemników w ejakulacie, co prawda morfologi 3 %, proponuje inseminacje po 9 msc starań.
Jakby przeliczyć to ta osoba ma 11 mln 70 tys. zdrowych sprawnych plemników!
Przy naszych 500 tys. prawidłowych ruszających się chyba mogę sobie darować cokolwiek.
Jeśli człowiek nie akceptuje metod wspomaganego rozrodu to może tylko czekać na cud.
Straciłam chęć na dalsze szukanie kliniki. I tak mi nie pomogą jeśli nie godzę się na insemki i in vitro.
Mam dość.Złota lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z. wrote:Chyba się nie doczekam dzieci.
Czytam właśnie forum bociana. Pan W. (specjalista w dziedzinie problemów męskich) osobie, która ma uwaga! -> 369 mln plemników w ejakulacie, co prawda morfologi 3 %, proponuje inseminacje po 9 msc starań.
Jakby przeliczyć to ta osoba ma 11 mln 70 tys. zdrowych sprawnych plemników!
Przy naszych 500 tys. prawidłowych ruszających się chyba mogę sobie darować cokolwiek.
Jeśli człowiek nie akceptuje metod wspomaganego rozrodu to może tylko czekać na cud.
Straciłam chęć na dalsze szukanie kliniki. I tak mi nie pomogą jeśli nie godzę się na insemki i in vitro.
Mam dość.Z., dżona, Baś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej. zlota ma racje inseminacje to nabijanie w butelke. czytalam artykul ze wcale znaczaco nie wpluwa wplywa ona.na poczecie i jest wykonywana w duzej mierze dlatego ze jest popyt i sa to pieniadze. a jak nie wiadomo o co chodzi to o kase. Tak ze Z luzik nie czytaj tyle.
Z., Baś lubią tę wiadomość
-
Złota wrote:Z.w takich klinikach czesto polecaja inseminacje bo zwyczajnie na tym zarabiaja!!! Takich forumow nie przegladaj. Ludzie z gorszymi wynikami zachodza, przeciez zapladnia JEDEN a nie MILION Zamiast kliniki poszukaj dobego gin-endo i urologa lub androloga. Lepiej na tym wyjdziesz :)uszy do gory
A tacy istnieją?
Próbuję na nfz...
Niestety androlog z poradni leczenia niepłodności na nfz u którego był teraz mąż, jak to się mówi - d*py nie urwał. Chociaż zalecił abym i ja się zgłosiła do poradni bo proces leczenia dotyczy pary a nie tylko jednej osoby.
Lekarz ten ma niepochlebne opinie jeśli chodzi o jego kompetencje, chociaż ma przekonania takie jakbym chciała.
Szukam innej poradni leczenia niepłodności gdzie mogłabym przenieść męża i dołączyć siebie. Ale z drugiej strony boję się, że trafię na fanatyka inseminacji i in vitro. A terminy wizyt porażają.
Jestem zmęczona tym wszystkim, zastanawiam się nad walnięciem tego wszystkiego w cholerę i zostawieniem w rękach Góry.
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
byłam w przychodni na kontroli i zawsze połozne dają prezenty, próbki, poradniki i takie tam... dziś dostałam ... pampersa... rozpakowałam go w domu i... ni w kij ni w oko nie wiem sie to zakłada na pupcie mąz smiał się ze mnie a ja moiałam pierwszy raz papmeraka w rekach
-
Z, mam nadzieję, że wbrew Twoim obawom znajdzie się taki lekarz, który Wam pomoże.
A jeszcze większą nadzieję mam, że u Twojego męża znajdzie się taki spryciarz, któremu uda się dotrzeć w odpowiednim czasie na odpowiednie miejsce.
Przytulam z całych sił i życzę wiary w lepsze jutro...Z., Baś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natka, ja na śmierć zapomniałam, że Ty się wczasujesz! Ale trochę kiepskie zakończenie....mam nadzieję, że jednak wypoczęłaś i spędziłaś miło czas
A ja dziś zaliczyłam taki sklep z używanymi rzeczami (od ubrań, poprzez książki, elektronikę, obrazy po meble) i udało mi się wyszarpać taką super półkę z nierdzewki na przyprawy (w przeliczeniu na złotówki to ok 7 zł za nią dałam, a stan idealny) i dwa takie malutkie lampioniki na świeczki też za groszeNatka098, Misty87 lubią tę wiadomość