X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Czyżby teraz był wysyp córek? ;];] Chociaż w sumie bratowej męża lekarz też powiedział, że najprawdopodobniej córka, a jednak okazało się że syn (Urodziła dziś, a dowiedziała się jakieś 3-4 tygodnie temu...o ile się nie mylę)
    A co do imion, to nie mam pojęcia. Kwestia gustu...a Ty z tego co pamiętam chyba nie wymieniałaś takich bardziej pospolitych imion ;]
    Oczywiście najważniejsze, że wszystko w porządku....ale to taka oczywistość, że chyba dlatego zapomniałam dopisać :)

Z, no wiesz...całe szczęście, że się jego dopytuje, a nie mnie ;] Poza tym niech on sobie z nią radzi i się wkurza, a nie tylko ja. Moja mama się nie dopytuje. Coś tam powie (bo w sumie nie będzie omijała tematu dzieci szerokim łukiem), że np. jak będziemy mieli dzieci to coś tam. A nie takie wprost czy działamy, czy się staramy, robimy czy jak to można jeszcze nazwać
    U nas lekarz dal 100% pewnosci, mowil, ze gdyby nie byl pewny to by nie mowil, a druga pabpni dfiktor powiedzxpiala ze chyba coreczka :-). Wiec szykujemt sie na Lenke :-)

Little Frog lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Hej dziewczynki:D mi ostatnio sie zaczelo podobac imie Milenka...zawsze chcialam emilke ale za duzo jest Emilek:D i

Ja też myślałam, że jak kiedyś będę miała córeczkę, to dam jej na imię Emilka (po mojej babci). Podoba mi się też Nina :) Oczywiście np. Lenka, Maja są bardzo ładne, ale u mnie w okolicy jest pełno dziewczynek, które się tak nazywają

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana 100% pewnosci mozna miec jedynie przy chlopczyku. Przynajmniej tak zawsze slyszalam jesli ktos jest pewnien plci dziecka tzn ze bedzie chlopczyk jesli sie jednak troszke zastanawia to prawdopodobnie dziewczynka:D ptzynajmniej zawsze tak slyszalam od roznych lekarzy no chyba ze tak mi wkrecili

Anutka lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Kochana 100% pewnosci mozna miec jedynie przy chlopczyku. Przynajmniej tak zawsze slyszalam jesli ktos jest pewnien plci dziecka tzn ze bedzie chlopczyk jesli sie jednak troszke zastanawia to prawdopodobnie dziewczynka:D ptzynajmniej zawsze tak slyszalam od roznych lekarzy no chyba ze tak mi wkrecili
    Nasz po 2 minutach badania oiwiedzial ze dziewczxynka, byla ulozona po turecku :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)
    U mnie remont pełną parą. Już bliżej niż dalej. W końcu!
    Widzę, że będzie kolejna dziewczynka na forum :) ale super! Teraz trzeba wyrównać do wszystkich chłopców tutaj :D

Sara gratuluję, niech malutka zdrowo rośnie. Cieszę się, że wszystko dobrze po wizycie. Teraz będziesz spokojniejsza :*

Żabciu, widzę że masz przeboje z tą teściową. Czekamy na Twoje testowanie ;)

Anutka piękne imię wybraliście dla córci :) u nas też miała być Lenka albo Maja.

Z. kochana! Każda z Was będzie w dwupaku :) zobaczysz!

Santoocha duży ten Wasz Szymek! :D mój to nie wiem czy w przyszłym tygodniu będzie 2kg ważył :D

Ja zaraz lecę się myć i spać. Padam normalnie. Brzusio pobolewa jak na @. Pojawiły się dzisiaj pierwsze skurcze. Na szczęście nic nie idzie od krzyża więc da się wytrzymać. Do wizyty jeszcze trochę, ale mam nadzieję, że nie będę mieć rozwarcia i nie przykują mnie do łóżka.
    No to buziaki ovu-ciocie :) do jutra! Kolorowych! <3 <3 <3 <3 <3 <3

Little Frog, Anutka, Z., olka30, santoocha, dżona lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kochane!

Sara, gratuluję córci. Nie wiem jaki amsz gust imienny, ale pdozielę się z Toba moimi ulubionymi imionami dla dziewczynek:

Natalia, Elżbieta, Nina, Lena, Gabriela, Stefania i Melania :)

Z., Anutka, Anaaa:) lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Ania - zwyczajnie i uroczo. Albo Ewa, ale to takie poważne mi się wydaje.

olka30, Anutka lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela też mi się bardzo podoba! :) Ania też ładne, ale zarówno Ania jak i Ewa są w rodzinie męża (jego siostra i siostrzenica)

Aha, dzień dobry! :)

Nie wiem czy to kwestia nastawienia czy jak, ale ten tydzień tak ładnie mi przeleciał. W zeszłym tygodniu od poniedziałku mi się nie chciało! I modliłam się o nowy tydzień, bo miałam nadzieję, że będzie szybciej mijał. I stało się! Oby następny też tak przeleciał. I byle do świąt :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 12:42

olka30, Anutka, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    cześć Kochane!

Sara, gratuluję córci. Nie wiem jaki amsz gust imienny, ale pdozielę się z Toba moimi ulubionymi imionami dla dziewczynek:

Natalia, Elżbieta, Nina, Lena, Gabriela, Stefania i Melania :)
    Lenki górą :D

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle do Świąt!

przedszkolanka:), Anaaa:) lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się nie doczekam dzieci.
    Czytam właśnie forum bociana. Pan W. (specjalista w dziedzinie problemów męskich) osobie, która ma uwaga! -> 369 mln plemników w ejakulacie, co prawda morfologi 3 %, proponuje inseminacje po 9 msc starań.
    Jakby przeliczyć to ta osoba ma 11 mln 70 tys. zdrowych sprawnych plemników!

Przy naszych 500 tys. prawidłowych ruszających się chyba mogę sobie darować cokolwiek.
    Jeśli człowiek nie akceptuje metod wspomaganego rozrodu to może tylko czekać na cud.
    Straciłam chęć na dalsze szukanie kliniki. I tak mi nie pomogą jeśli nie godzę się na insemki i in vitro.

Mam dość.

Złota lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Złota Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Chyba się nie doczekam dzieci.
    Czytam właśnie forum bociana. Pan W. (specjalista w dziedzinie problemów męskich) osobie, która ma uwaga! -> 369 mln plemników w ejakulacie, co prawda morfologi 3 %, proponuje inseminacje po 9 msc starań.
    Jakby przeliczyć to ta osoba ma 11 mln 70 tys. zdrowych sprawnych plemników!

Przy naszych 500 tys. prawidłowych ruszających się chyba mogę sobie darować cokolwiek.
    Jeśli człowiek nie akceptuje metod wspomaganego rozrodu to może tylko czekać na cud.
    Straciłam chęć na dalsze szukanie kliniki. I tak mi nie pomogą jeśli nie godzę się na insemki i in vitro.

Mam dość.
    Z.w takich klinikach czesto polecaja inseminacje bo zwyczajnie na tym zarabiaja!!! Takich forumow nie przegladaj. Ludzie z gorszymi wynikami zachodza, przeciez zapladnia JEDEN a nie MILION :) Zamiast kliniki poszukaj dobego gin-endo i urologa lub androloga. Lepiej na tym wyjdziesz :)uszy do gory :):)

Z., dżona, Baś lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. zlota ma racje inseminacje to nabijanie w butelke. czytalam artykul ze wcale znaczaco nie wpluwa wplywa ona.na poczecie i jest wykonywana w duzej mierze dlatego ze jest popyt i sa to pieniadze. a jak nie wiadomo o co chodzi to o kase. Tak ze Z luzik nie czytaj tyle.

Z., Baś lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Z.w takich klinikach czesto polecaja inseminacje bo zwyczajnie na tym zarabiaja!!! Takich forumow nie przegladaj. Ludzie z gorszymi wynikami zachodza, przeciez zapladnia JEDEN a nie MILION :) Zamiast kliniki poszukaj dobego gin-endo i urologa lub androloga. Lepiej na tym wyjdziesz :)uszy do gory :):)

A tacy istnieją?
    Próbuję na nfz...
    Niestety androlog z poradni leczenia niepłodności na nfz u którego był teraz mąż, jak to się mówi - d*py nie urwał. Chociaż zalecił abym i ja się zgłosiła do poradni bo proces leczenia dotyczy pary a nie tylko jednej osoby.
    Lekarz ten ma niepochlebne opinie jeśli chodzi o jego kompetencje, chociaż ma przekonania takie jakbym chciała.
    Szukam innej poradni leczenia niepłodności gdzie mogłabym przenieść męża i dołączyć siebie. Ale z drugiej strony boję się, że trafię na fanatyka inseminacji i in vitro. A terminy wizyt porażają.
    Jestem zmęczona tym wszystkim, zastanawiam się nad walnięciem tego wszystkiego w cholerę i zostawieniem w rękach Góry.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo znajdz gina pro naprotechnologia jesli masz takie przekonania to napewno pomoze wiecej niz normalny lekarz z poradni.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w przychodni na kontroli i zawsze połozne dają prezenty, próbki, poradniki i takie tam... dziś dostałam ... pampersa... rozpakowałam go w domu i... ni w kij ni w oko nie wiem sie to zakłada na pupcie mąz smiał się ze mnie a ja moiałam pierwszy raz papmeraka w rekach :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z, mam nadzieję, że wbrew Twoim obawom znajdzie się taki lekarz, który Wam pomoże.
    A jeszcze większą nadzieję mam, że u Twojego męża znajdzie się taki spryciarz, któremu uda się dotrzeć w odpowiednim czasie na odpowiednie miejsce.
    Przytulam z całych sił i życzę wiary w lepsze jutro...

Z., Baś lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję Żabko ;) <3

Na pocieszenie wyszedł mi pozytywny test owulacyjny taki fest jak nigdy o.O :)

Natka098, Little Frog, dżona, Baś lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety juz za pare godzin wracam do Polski ale zamiast pieknej opalenizny to przywioze uczulenie n na slonce ktore ostatnio X lat temu mialam jak bylam mala;) Plus do tego mam teraz straszny bol zoladka ze czuje sie strasznie ;/

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja na śmierć zapomniałam, że Ty się wczasujesz! :) Ale trochę kiepskie zakończenie....mam nadzieję, że jednak wypoczęłaś i spędziłaś miło czas :)

A ja dziś zaliczyłam taki sklep z używanymi rzeczami (od ubrań, poprzez książki, elektronikę, obrazy po meble) i udało mi się wyszarpać taką super półkę z nierdzewki na przyprawy (w przeliczeniu na złotówki to ok 7 zł za nią dałam, a stan idealny) i dwa takie malutkie lampioniki na świeczki też za grosze :)

Natka098, Misty87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ