Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zapisałam męza do urologa dziś na 17 prywatnie- idzie do innego. Niech jeszcze raz zrobi usg, potwierdzi że jest ok tak jak powiedział ten pierwszy i temat urologów zakończymy, a rozpoczniemy endokrynologów. Fajnie bo w jeden dzień tyle załatwimy i badanie i omówimy wyniki i jeszcze urologa.
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Martusia, przykro mi, nie potrafię sobie wyobrazić jak musi Ci być teraz źle...
Ale nadal masz cel do osiągnięcia, uda się!
Monia, może rzeczywiście problem tkwi głównie w hormonach i wystarczy je uregulować żeby problem zniknął. Uszy do góry Kochana, nadal macie szanse. Będziecie rodzicami, może nie tak szybko jak byście chcieli, ale uda się
Ja wczoraj nawiedziłam Ikeę, kupiliśmy małemu regał do pokoju, trochę pierdół do domu, w sobotę byliśmy u znajomych, fajnego mają synka. Prawie 4-latek, a tak się kleił do Tomka, że szok! Ciągle tylko wujek to, wujek tamto. Ostatnio ja byłam na topie, ale teraz przyszedł czas na fascynację facetami, tata, dziadek i wujek są najlepsi!
Dziś pogoda do kitu, siedzę w pracy i nic się nie dzieje. A co gorsza nic nie zarabiam ;(
A tu mieszkanko Szymka w 33tc:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 14:02
przedszkolanka:), Złota, Fidelissa, Little Frog, Maniuś, Kaśka28, martusia1986, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Moje drogie
Wspieram Was wszystkie i wysyłam pozytywne wibracje wirusowe.
Ja tez w cyklu który był skeślony przez gin. Zaszłam w ciążę bo była późna lub druga owulacja kto to wie....
Także póki nie ma małpy póty nadzieja:)
Przesylam uściski z deszczowego Śląska
Laura, Maniuś, Natka098, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wg faceta co przeprowadza badania nie kawalifikujemy sie na insemke bo za mało plemników i wydamy tylko kase. Jak in vitro bo do tego sie nadajemy- świetnie to Chyba klinika w Bydgoszczy najlepsza ? nie wiem na pewno. Katowice odradza bo tylko wezmą kasę a w ciąży i tak nie będe.
Wg nowego urologa : najpierw badania testosteron, LH, FSH, prolaktyna. Zwiększyc testosteron z 1 kaps na 3. i przyjśc z wynikami za tydziń to będzie widział co i jak i będzie działać. Na razie androvit plus brać.
Skonsultować sie możemy z edo jeszcze. Powiedział, że wyniki nie są dobre ale nie są beznadziejne żeby sie z tym nic nie dało zrobić. Niby nam pomoże je poprawić.
Potem mamy isc na spermiogram ale zrobic go w klinice komputerowo gdzie robią in vitra bo takie badanie przez człowieka nie jest tak wiarygodne.
Zrobl powoli i dokładnie usg niby żyklaków narazie nie ma.
i zbadał przez odbyt czego pierwszy uro nie zbadał - ależ było zdziwienie męża.
Ale wszystko ok . Zrobić wyniki , za tydzień przyjść i będziemy działać. Młody ten urolog , chyba z 35 lat miał , ale rzeczowy i konkretny na każde pytanie odpowie.
Oby coś zdziałał bo juz nie wiem .alka89 lubi tę wiadomość
-
wersje i pesymistyczne i optymistyczne.
Wg ostatnich wyników nasienia spadła ilość ale poprawiła się jakosc...
ilość w miesiącach : marzec- czerwiec- wrezesień.
il w ml : 1,2 mln-8,50mln-7,8mln
upłynnienie: natychmistt- po 5 min- po 5 min
obj : 7 ml- 8,5 ml- 6 ml
całkow. liczba plemn: 8,40- 52 mln- 46,8 mln (norma: >39 mln)
ruch postępowy : 10%-23%-28% (>32)
r. całk: 32%-35-45 (>40 %)
brak ruchu : 68%-65-55 (<60)
żywotność : 26-28-41 % (>58%)
plemn. o prawidł. bud : 8%-12%-15%
to tak w skrócie mam nadzieje, że sie wyznacie.Z. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny! Nie mialam ostatnio czasu,zeby zagladnac. Balam sie wiec zaleglosci, ku mojemu zdziwieniu tylko 2 strony...
Bylismy caly weekend u chlopcow,a wczoraj pojechalam z mama. Od piatku leza na innej sali, gdzie juz nie ma inkubatorow zadnych zjadaja wszystko i lekarz powiedzial, ze w tym tyg wychodzimy!
Niby nie mozemy sie doczekac,ale dopiero jak wyjda to bedzie panika...tam jak cos nie tak to zaraz ktos pomogl...ale ponoc kazdy rodzic mowi to samo.
Chlopcy rosna niesamowicie! Kuba-2420g, Kamil-2250g
Mimo,ze mam teraz pelno swojego na glowie, mysle o Was i wspieram kazda z osobna!
Czekam na kolejna zielona krope naszych forumowych cioc
Simon gratuluje :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 08:54
Z., Anaaa:), Natka098, zizia_a, Anutka, simon86, Little Frog, dżona, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Misty, super wieści, że wychodzicie! dasz sobie rad,e na pewno już jesteś wspaniała, a będziesz cudowną, mamą i żoną.
Pamiętaj tylko, ze jesteś też sobą. Odrobina zdrowego egoizmu nikomu jeszcze nie zaszkodziła:)
Trzymam kciuki za te pierwsze dni samodzielnego macierzyństwa. będzie dobrze.
Mało czasu, stąd mało wpisów. Ale trwamy:)Misty87 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje Zlociutka :* wierze,ze damy rade, bo kto jak nie my
Mam nadzieje,ze ten brak czasu spowodowany jest czestym
Powiem Wam moje drogie, ze teraz kiedy moge swobodnie brac na rece moich synow, calowac i czuc zapach oliwki, dopiero teraz czuje tak naprawde to wszystko,co sie w kolo dzieje...jestem MAMA! Boze jak ja kocham te malenstwa!Z., zizia_a, Złota, Anaaa:), Little Frog, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Witam sie .
Misty,dasz sobie rade. Super ,ze bedziesz miala juz malych przy sobie.
Monia,po burzy zawsze wychodzi slonce. Zobaczysz ,bedzie dobrze. Mlody lekarz ma swieza wiedze i bedzie sie starał,a stary to tylko kasa w oczach ...uda sie,zobaczysz.
Martusia,bedzie dobrze,przeciez w koncu musi byc.
Reszte mamusiek i przyszlych mamusiek pozdrawiamTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.