X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka pięknie wyglądałaś :) gratulacje

Pozdrawiam was wszystkie!

Lena87, alka89, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend jest i nie ma co czytać na forum :)

alka89, Z. lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka Gratulacje pieknie wygladalas ;)

alka89 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia
    Doczytałam......
    Współczuje kochana i wspieram ....

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Monia
    Doczytałam......
    Współczuje kochana i wspieram ....
    dziękuje.

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka, gratuluję zostania żonką :D

alka89 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Alka gratulacje :)
    Monia wspieram <3
    Ja bylam u nowego gina i co jak mam sie nie starac mam piekba owulacje ;) gin powiedzial,ze na dzien dzisiejszy moje problemy diagnozuje ze byly w głowie ze za bardzo chcialam ;) ale powiedzial, zebym zrobila hormony na wszelki wypadek tj tarczyce,prolaktyne i cos tam jeszcze w sumie 6 tego jest i jak bede miala wyniki to mam przyjsc ;) ale mowil,ze na jego oko to wszystko ok tylko mam tak nie chciec :P no zobaczymy jak to bedzie ;)

Pozdrawiam Was niedzielnie i życze duuuużo sił i powodzenia <3

Lena87, Z., Fidelissa, Anaaa:), alka89, santoocha, dżona lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Alka, dołączam się do gratulacji i świetnie wyglądałaś :)
    Magdalas, oby gin miał rację :) No i mocno trzymam kciuki, żeby się odblokowało i zaskoczyło :) :)

Miłego dnia! :)

Z., alka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)

Magdas to teraz tylko zdjąć blokadę i będzie dobrze :)

Bursztynka co tam u Ciebie?

Miłego dnia!

• Magdas Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no jeszcze tak chociaz do marca kwietnia nie moge byc w ciazy :( no chyba ze nie dostane umowy to wtedy w styczniu biore sie do roboty mam nadzieje ze moja głowa bedzie wspolpracowac ;) gin powiedzial, ze szkoda ze taka piekna owu sie marnuje ale rozumie sytuacje. Mi tez jest szkoda ale tez chce pracowac i o kolo sie zamyka :(

Z. lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas rozumiem praca też ważna rzecz, ale tak trzy miesiące wcześniej już możecie zacząć :) i jak się uda trzymać w tajemnicy )

• Magdas Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh wlasnie sama nie wiem jak to rozegrac narazie mam um.zlecenia od stycznia moze o prace sie uda wiec jak bym miala umowe to mozna probowac zwlaszcza ze nie wiem ile to potrwa ale z drugiej strony nie chce byc nie w porzadku i ot dylemat

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy inaczej wszystkim nie dogodzisz bo, jak kobieta zajdzie w ciąże to zawsze się staje problemem dla pracodawcy, niestety są takie realia, zastępstwo, ewentualne L4, macierzyński a potem osobę z zastępstwa oddelegować z kwitkiem. Także rób tak jak Tobie pasuje nie patrząc na innych bo i tak Ci się nie odwdzięczą.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    tak czy inaczej wszystkim nie dogodzisz bo, jak kobieta zajdzie w ciąże to zawsze się staje problemem dla pracodawcy, niestety są takie realia, zastępstwo, ewentualne L4, macierzyński a potem osobę z zastępstwa oddelegować z kwitkiem. Także rób tak jak Tobie pasuje nie patrząc na innych bo i tak Ci się nie odwdzięczą.

Hehehe, ja tam swojego zdania nie wyrażę (bo niestety nie ma żadnego złotego środka), ale nawiązując do tej wypowiedzi, to moja mama mawia "nie rób nikomu dobrze, a nie będzie Ci źle" - zawsze tak mówi jak się na kimś "przejedzie"... ;)

• Magdas Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem ze wszystkim nie dogodze. Ale ja podchodze do tego tak ze pracodawca dajac mi umowe obdarzs tez zaufaniem i nie fer by bylo z mojej strony zajscie zaraz w ciaze i uciekniecie na zwolnienie. A nistety to praca stresujaca w terenie wiec ciezko chyba byloby pracowac. I szczerze powiem nie chce wyjsc na swinie ze zlapie umowe i zaraz ciaza. Chociaz moj pracodawca ostatnio mowil ze zdaje sobie sprawe ze mam lat tyle co mam i nie mam jeszcze dzieci ze to nie uniknione i bede chciala w ta ciaze zajsc ja nie przytaknelam ani nie zaprzeczylam. Takze nie wiem moze ja jestem za uczciwa moze jeszcze dostane po dupie za to ale mimo wszystko chcialabym byc fer i tyle

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ja tam popieram Twoją decyzję. To nie jest jakieś coś, że kariera na pierwszym miejscu, tylko jak sama napisałaś - chcesz pracować i chcesz być w porządku. A skoro pracodawca zdaje sobie z tego sprawę, to w sumie można troszkę odczekać :) Przecież to nie kilkuletni plan, a troszkę odsunięte w czasie. Trzymam kciuki, żebyś jednak dostała tę umowę, popracowała i na spokojnie w tę ciążę zaszła :D

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a gdzie teraz byłaś u gina?

Może jak wyłączysz myślenie że teraz nie możesz to się uda? Będziecie się zabezpieczać czy spontany?

A u mnie zaczynam dziś 30 tc. Matko jak to leci. To już tak tuż tuż :o
    Wczoraj kupiliśmy bardzo okazyjnie używany ale bardzo fajny wózek Maxi Cosi. Jestem bardo happy, że już to mam za sobą, bo wybór mnie przerażał.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka bylam u tego ordynatora ze świdnika nie umiem napisac nazwiska jego :)
    Narazie sie zabezpieczamy :( ehh nie lubie tego :P

Dzieki Żabko za zrozumienie :) no nie jest to plan kilkuletni tak myslalam sobie wstepnie to chcialabym byc w ciazy ok czerwca ;)popracowac wtedy jeszcze ile sie daloby i na l4 ale plany planami a życie życiem :) ulżylo mi ze moj pracodawca jest bardzo rodzinny i nie robi problemow w razie ciazy ale wiadomo tez trzeba byc w porzadku wobec niego. Przedemna byla taka dziewczyna zatrudnil ja i ona zaraz w ciazy popracowala w sumie 1,5msc i l4 ja tak nie chce bo to śeiadczy tez o mnie

Little Frog lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, życie często weryfikuje nasze plany... No cóż. Każdy ma swoje podejście do sprawy :) Wiek, sytuacja materialna, stan zdrowia itd itd...
    Ja jak pisałam powyżej - kibicuję i popieram decyzję, bo na bank była ona trudna i jest dokładnie przemyślana, a przede wszystkim jest TWOJĄ decyzją :):)

Bursztynko, leci leci :) Już niedługo będziesz nam się tu na forum chwalić zdjęciami swojego maluszka! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 15:22

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Witam.

Nestety nie przynosze dobrych wieści. Jestem załamana i nie przespałam nocy, wyglądam jak zombii, całą przepłakałam. Wyniki nestety wcale sie nie polepszyły a nawet pogorszyły z 8,50 jest 7,50 w ml. Podobno z takimi wynikami jak nasze nie biorą na inseminacje, bo zwyczajne sie nie udają. Upłynnienie nadal bardzo szybkie. Leczy sie juz mąż 8 miesięcy. Mamy jeszcze przyjść na 15 w poniedziałek i być po wstrzemięźliwości 24 godzinnej. Zrobić jeszcze raz badanie i poczekać pół godziny to zerknie tylko na te ilość .. jak nadal będzie mało to mamy iśc do poleconego endo. Chodzi do niego moja mama to profesor najlepszy tylko czeka sie minimum 3 miesiące na wizyte. On prześle męża do szpitala raczej na badania gruntowne. Bo ten co to badał twierdzi, że wg niego to problem z hormonami, jeśli urolog nie stwierdził żylaków. Jest źle- bardzo źle... z moją psychiką chyba najbardzej, jestem załamana, nie widzę sensu życia i zwątpiłam w Boga... dlaczego mi to robi- chodze do kościoła, błagam, modle sie, zawierzamy swoje intencje przed relikwiami papieża, jeździmy po bazylikach sie modlić, dajemy na msze w naszej intencji . Nie rozumiem. Ne wiem czy będe na forum czy nie- boli mnie każdy widok ciężarnej ! wiem ,że nie będziemy mieli dzieci i muszę se z tym pogodzić , a napewno nie naturalne tak jak sobie wymarzyłam i nie w tym ani w następnym roku :( nie wiem chyba trzebabędzie zbierac na in vitro, nie wiem gdzie nawet sie ruszyć w tym temacie...
    nie ma to wszystko sensu :((((((
    wczoraj wraz z tym telefonem zmarła moja radość życie i resztki optymizmu które miałam , moja osobowośc... mąż twierdzi, że jest cio*ą a nie mężczyzną... że jakby wiedział to zrobiłby badanie nasienia przed ślubem... kocham go ale chce z nim miec dziecko czy to takie dziwne ??? nie dość że musimy sie użerać z teściem przepitym to myślałam , że wreszcie założymy swoją rodzinę... ale widocznie nie mi to jest dane.
    Powodzenia Wam moje drogie <3
    Monia a co by dalo badanie przed slubem? czy jakbys sie dowiedziala o tym ze nie bedzie latwo zajsc w ciaze zrezygnowalabys z niego? U nas bylo tak ze oboje przed slubem o tym rozmawialismy bo ja mowilam ze chce miec minimum 3je dzieci. Pawel mowil a co jesli sie okaze ze jestem bezplodny albo przeze mnie dzieci nasze beda chore? pytal czy chce z nim sie wiazac bo on widzi jak mi zalezy... Wyszlam za niego bo nasza milosc jest silniejsza...po odebraniu naszych wynikow (duzo gorszych niz wasze) stwierdzil ze da mi rozwod bez wahania jak tylko bede chciala bo wie jak mi zalezy na byciu mama...ale przeciez go nie zostawie!!!! Nie wazne czy bedziemy mieli dzieci ja go po prostu nie zostawie bo za bardzo go kocham!!
    Kazdy ma swoje problemy monia i chyba zadnej z nas tu bedacych nie jest latwo...niektore ciagle walcza, niektore walczyly dlugo i stracily dzieciatka, niektore zaszly w ciaze a wiedza ze bedzie chore, niektore walcza aby dzieci urodzily sie silne i zdrowe, a jeszcze inne juz urodzily i czekaja czy malenstwa przezyja czy wyzdrowieja...do tego kazda ma problemy w zyciu osobistym. wiesz ze nie jestes sama kochana i musisz sie spiac i walczyc dopoki sa szanse!! powiedz co ci dalo plakanie w poduszke co ci daje zamartwianie spinaj poslady i walczyc!!!!! niestety na wszytko potrzebny jest czas no tego sie nie przeskoczy. Bierz przyklad z Ani popatrz co ona przechodzi...nie chce umniejszac tu twoich problemow ale spinaj sie i do przodu wspierajcie sie z mezem kochajcie sie. Wiesz że zycze wam najlepiej jak tylko moge!!!!
    Baś wrote:
    Monia - jakto prywatnie kolejka? toż w nfz sa kolejki
    Tak kochana prywatnie tez sa kolejki ja do swojego endo-gina czekalam 2 msc...
    Kisieńka wrote:
    za mąz wychodze zaraz...jeszcze dwie godz i się szykuje spać, o ile zasnę
    kochana to udanego weselicha i pochwal sie pozniej suknia!!!
    Macierzanka:) wrote:
    Dobry wieczór! :)
    Dziewuszki powoli się zaznajamiam z historiami sprzed tygodni,
    patrzę na cudownych synków Misty i z niedowierzaniem spoglądam na suwaczki przyszłych mam... czas zleciał, nawet nie wiem kiedy... trzy miesiące nieobecności na forum widzę właśnie po tym.
    Martwi mnie trochę, że nie ma więcej zielonych kropek (chyba, że coś pominęłam to przepraszam :) ) Więc jesienią i zimą mamy co robić...
    Moje dzielne, walczące staraczki! Wspieram Was mocno na duchu!
    Przez ostatnie miesiące i tygodnie wyszło i u nas wiele nowych spraw i na pewno jeszcze dłuuugo posiedzę na różowej stronce... droga będzie żmudna, czeka nas obydwoje leczenie, ale jak już kiedyś wspominałam nie poddam się bez walki :) to znaczy ja się w ogóle nie poddam!!! Choć miewam gorsze dni i ja :) no i może jak kiedyś będzie mi pisane to przeszkoczę na fiolet.

Widzę, że się panna młoda tuutaj do ślubu szykuje :) Kisieńka nie zaśniesz tak szybko, gwarantuję! wrzesień piękny miesiąc na ślub ;)
    życzę Wam pięknej pogody jutro!

odżywka do paznokci, która naprawdę pomaga - auriga. Trochę droższa, ale polecam :)

Na dzisiaj tyle :)
    Odezwę się do każdej po weekendzie, bo będę mieć więcej czasu... chyba ;)
    miłęgo weekendu!

Kochana to ja pobede na tej stronce z toba :D chyba ze zrezygnowanie mnie dopadnie:D
    Ania_84 wrote:
    heheh no nie powiem fartnelo nam sie ;)

a takiz niego romantyk ze na termach pod woda to mnie tak zmacal ze ja nie wiem jak m tam sexu nie zaczlismy uprawiac to cud ;P
    Takie podwodne macanko najlepsze:D
    Złota wrote:
    Czesc dziewczynki! Test negatywny, ale spoko-tego sie spodziewalam. Mam caly dzien zajety moze wpadne wieczorem. Milego dnia!!!
    Złota trzymam kciuki za nastepny cykl:D chociaz tempka nadal sliczna
    simon86 wrote:
    Cześć Dziewczyny! zobaczyłam dzisiaj II kreseczkę na teście :-) :-) :-) :-) clo pomogło!!! a ja w szoku jestem i nie wiem co mam teraz ze sobą zrobić? kiedy mam się wybrać do lekarza?
    Gratuluje i szczesliwych 9msc:D
    alka89 wrote:
    Jestem juz mezatka

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7419f6f683235b81.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c3581a04366f8969.html
    Nooooo Gratulacje i wygladalas slicznie:D
    Lena87 wrote:
    Pięknie ;)

Jak się czujesz jako mężatka ? :D
    Jak mnie się pytali jak tam w małzenstwie to odpowiadalam ze tak samo tylko cześciej hehehe

teraz nad czym ubolewam jakos niestety żadziej hehe:D ale popracuje nad tym:D
    Magdas wrote:
    Cześć :)
    Alka gratulacje :)
    Monia wspieram <3
    Ja bylam u nowego gina i co jak mam sie nie starac mam piekba owulacje ;) gin powiedzial,ze na dzien dzisiejszy moje problemy diagnozuje ze byly w głowie ze za bardzo chcialam ;) ale powiedzial, zebym zrobila hormony na wszelki wypadek tj tarczyce,prolaktyne i cos tam jeszcze w sumie 6 tego jest i jak bede miala wyniki to mam przyjsc ;) ale mowil,ze na jego oko to wszystko ok tylko mam tak nie chciec :P no zobaczymy jak to bedzie ;)

Pozdrawiam Was niedzielnie i życze duuuużo sił i powodzenia <3
    To kochana nie chciej a zajdziesz hehe:D

Bursztynka to juz bliziutko ale fajnie:D teraz zamiast na zielone kropeczki bedziemy czekac na rozwiazania:D chociaz na kazda zielona krope strasznie sie ciesze:D

Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ