X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    cześć Laurko :) tak , dziękujemy :) rośniemy sobie obie :)
    cieszę się że wróciłaś i to chyba ze zdwojoną siłą :)
    no wróciłam z mnóstwem energii, zapału i nadzieją na Wygraną :D
    a Pola imię nie spotykane, ładne ma odmiany: Polcia, Polusia, Poleńka ;)
    Dużo zdrówka dla WAS :)

przedszkolanka:), Z. lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tylko ostrożnie tak z tym sprzątaniem.
    Czyli już wszystko gotowe na przybycie maleństwa :)
    No to już nie długo powitamy kolejnego ovu dzidziusia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 21:47

Anaaa:) lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu nie strasz mnie :D mam nadzieję, że synuś jeszcze chwilkę poczeka :D

Laura tak wszystko już gotowe. Teraz czekamy cierpliwie, aż skurcze się rozkręcą :D

Little Frog, Z., Laura lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez mi sie podobala ta zacieta walka o 1000 lapke :) mala rzecz a cieszy :)

Laura, przedszkolanka:), Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny...my dalej bez dzieciakow :/
    Mialy tachykardie z powodu tej anemii i zostaja do poniedziałku. Beda badania kontrolne i pon lub wt wyjda. Byc moze beda musialy miec transfuzje. Pani doktor powiedziala,ze chlopcy szybko rosna (niecale 4tyg i po 700g na plusie!) I szpik nie nadaza z produkcja krwinek. Ale to czeste u wczesniakow.
    Tak wiec poryczalam sobie rano,a potem spedzilismy caly dzien z chlopcami.

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową pora z tel. ;)

Ruch tu dziś duży ale nie dałam rady przeczytać wszystkiego bo robię w tym tygodniu na popołudnie. Nadrobie na pewno!

Chciałam tylko dodać:
    Złota nie chciałaś słów pocieszenia więc i ja ich nie pisałam bo rozumiem ze czasem one odblokowuja "tame" i łzy zaczynają lecieć ciurkiem a przecież trzeba być silnym bo jest się np. w pracy. I nie można się rozkleic. Nigdy nie lubilam @ w tygodniu - makijaż nałożony i trzeba wyjść gdy w środku pali ból. Mam nadzieję że wieczorem, w zaciszu swego domu choc trochę odetchnelas <3

I rozumiem też Was że mój test budzi dwojakie uczucia. Z jednej strony fajnie bo budzi się nadzieja - może i mi w końcu się uda? Ale jednocześnie przypomina boleśnie - dlaczego to jeszcze nie ja? I wyciąga na wierzch fakt, że "u nas ciąży nie ma i może nigdy nie będzie". A to już boli. Znam to. Sama też miałam etap gdy zielone kropki i suwaczki wywolywaly we mnie smutne uczucia i troszkę się mniej udzielalam.

A co do objawów nie mam żadnych. I nie sądziłam że to ten cykl. Właściwie spisalam go na straty. Ovu przesuwalo mi kreche. Serducho z dnia owulacji jest nazwijmy to "oszukane" bo dzieci z jiego nie mogloby byc. A to ktore uwazam za TO. Jest z dwóch dni przed owulka teoretycznie. Uznalam ze nasze slabiaki jak nie trafiliśmy w punkt to nie daly rady...
    Ponadto mam do robienia zęby. Do wyrwania ósemki... założyłam ze zrobię je w październiku i do starań wrócę w listopadzie. Zastanawiałam się jak przetrwam tyyyyle czasu. Nie można powiedzieć że odpuscilam bo nadzieje mialam. Zawsze. Chocby najbardziej absurdalna. Wy wiecie doskonale jak ona dziala.
    W szufladzie mam skierowanie do poradni leczenia niepłodności. Nie zapisalam sie. Mialam tu wiele dylematów i dalam sobie czas do końca roku na zbieranie pieniędzy na ewentualne badania i leczenie i decyzje co dalej.

Pozdrawiam Was ciepło. Życzę spokojnej nocy. I nadziei w sercu.
    A sobie wiary że wszystko będzie dobrze.

Lena87, Anaaa:), Maniuś, Laura, Misty87, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś :*

Misty wszystko będzie dobrze <3

Z. pięknie to napisałaś

Maniuś, Z. lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!! :)

Maniuś, zajęłam drugie miejsce w tej konkurencji ;]

Misty, już niedługo te dwa bąbelki będą z Wami :) Szczerze mówiąc, to twarda z Ciebie babka :) Każdy ma chwile załamania, ale Ty nie lamentujesz, tylko patrzysz z nadzieją w przyszłość :) I wszystko tak dobrze się układa :)

Aniu, no wiesz...ja nie mówię, że synek już wyskoczy, ale jak będziesz tak odwlekać, to za dwa tygodnie się nie spakujesz :D Hehehe :) W sumie jeszcze trochę czasu masz :)

Z, podpisuję się obiema rękami pod Twoją wypowiedzią.

Miłego dnia babeczki :D Dziś piątunio!! :)

Z., Maniuś, Misty87, Laura, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

Dzięki Wam WSZYSTKIM za uszanowanie mojej prośby o niepocieszanie. Pozwoliło mi to przetrwać dzień, inaczej bym się rozkleiła. Dotrwałam do wieczora. Zjadłam obiad i leżałam cały wieczór. O 21:00 poszłam spać. Dziś trochę lepiej. Dziękuję Wam!

Zetko, ślicznie napisałaś wszystko to, co czuję czułam i zapewne jeszcze jakiś czas czuć będę. Ale tylko z jednym się nie zgodzę. Zielone kropki nie budzą we mnie bólu. Ból budzi morze czerwone, które mnie zalewa. Bardzo się cieszę z twojego szczęścia i każdej innej zielonej kropki.

Miłego dnia Wam życzę.

Z., Maniuś, Lena87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry moje slonaczka :) za oknem szaro,buro,zimno i w ogole fuj :)
    U mnie dzis juz tez humorek lepszy,tak ze spinam poslady i...co mi pozostalo?
    Pije kawke i pozniej zabieram sie do roboty,a mam jej dzisiaj mnustwo...
    Pozdrawiam <3

Z., Laura, Little Frog lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko nie moge sie zalamywac, bo moi chlopcy sa silni i zdrowi i widzac rozne dramatyczne przypadki chorob wrodzonych u dzieci to dziekuje Bogu,ze u nas jest to co jest :) ale wiadomo, kazdy dzien rozlaki z moimi skarbami boli...
    Patrze na to z tej strony,ze zdaze sobie wszystko ogarnac. Dzis jade na zakupy, bo za tydz chrzciny mojego bratanka,a ja od czerwca nie bylam nigdzie :) musze kupic zaslonki nowe, skoczyc do krawcowej z firanami :)

Zlotko, mimo ze u mnie nie bylo problemow z zajsciem,doskonale zdaje sobie sprawe co czujesz Ty i kazda z Was starajacych sie. Mam jakis taki dar empatii :)

Manius zabieraj sie do roboty :P :*
    ja mialam wstac o 3 w nocy i odciagac pokarm ale po prostu wylaczylam budzik i dopiero budzik meza o 6 zerwal mnie na rowne nogi!

Buziaki dla Was wszystkich, a i moi chlopcy przesylaja Wam wiruski :D
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Z., Maniuś, Laura, Anaaa:), Little Frog lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Pamiętajcie że dziś jest piątek piatunio piateczek wiec odpedzamy wszystkie troski!

Życzę każdej z osobna udanego dnia <3

Maniuś, Laura, Anaaa:), Lena87, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam sie przywitac tylko...DZIEN DOBRY.
    Milego dnia dla wszystkich i przesylam duuuuzo wiruskow

Z., Laura, Anaaa:), Maniuś, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. a jak zareagował mąz bo chyba juz wie co ?

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Z. a jak zareagował mąz bo chyba juz wie co ?

Moniu, z jednej strony się cieszy a z drugiej boi czy materiał genetyczny był ok... na razie nasza radość jest wiec troszkę cicha. Suplementy łyka na razie dalej...
    Ale staramy się nie myśleć i odpedzac złe myśli :)

A jak Ty sie czujesz? Mam nadzieję że Twój nastrój chociaż troszkę ma w sobie pozytywnego pierwiastka ♡

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Hej Z. moja kochana, ładnie to ujęłaś, szczerze powiedziawszy to ja się b. mocno ciesze z każdej "wypracowanej" kropki. Z tych takich od razu hop w 1-2 cyklu to tak troszkę mniej, a troszkę mnie boli, że niektórzy hop i już mają.

Trzeba walczyć dalej, kiedyś się uda.

Ja dziś po imprezce zmęczona trochę, słabo się wyspałam.

• Baś Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba walczyć! Nie ma opcji innej! Ja się już chyba tylko na ziółka Baby and Mama Med zdecyduję...na razie przynajmniej, bo mam i Płodność, i Regularne Cykle, i jeszcze jedne kupię. Z kwasem foliowym, żelazem i witaminami to połączę, i póki lekarz nie nakaże mi leków, to to będę stosować - taka kuracja będzie! Także niech już by ta fasolka zaskoczyła...

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Baś ja też chciałabym spróbować Baby and Mama Med tylko nie mogę znaleźć tej drugiej mieszanki bo są dwie prawda??
    PŁODNOŚĆ (faza 1 i 2) a gdzie jest faza 2?? Dziewczyny pomóżcie??

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Baś Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura-faza 1 i 2, to są dwa osobne woreczki zapakowane do jednej puszki. Więc jak sobie wejdziesz na stronę i tam wybierzesz Płodność to odrazu zamawiasz dwie fazy na raz. O tu masz link: http://sklep.babyandmamamed.com/mieszanka-ziolowa-plodnosc-faza-1-i-2

Laura lubi tę wiadomość

• Baś Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak popijesz to daj znać, co myślisz - ja jestem zadowolona z Baby and Mama med. Teraz się zdecydowałam na pełna kuracje więc im zaufam i zobaczymy jakie beda efekty. Laura, czyli Ty należysz teraz do klubu BMM?! Jak fajnie! :D

Laura lubi tę wiadomość

‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ