X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Z. pisała wcześniej, że będzie próbować idealnie celować i wycelowali :)

Z. lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kochana gratuluje z całych sił:D potwierdz jeszcze beta i spokojnych 9 msc zycze:D

Złota przykro mi kochana ze twoj bladzioch nie okazal sie dzidziusiem....przykro mi i bardzo cie rozumiem...
    XxMoniaXx wrote:
    dokładnie mamy albo nie mają czasu albo juz tu nie zaglądają a staraczki ? ileż można sie starac ? w końcu nam też odchodzą siły i chęci i czasem nas boli każdy kolejny sukces innych dlatego może i troche unikamy forum ?
    kochana jesli chodzi o mnie to zadna wiadomosc o zielonej kropeczce mnie nie boli i nie dlatego unikam forum oczywiscie zastanawiam sie za kazdym razem kiedy ja zobacze te dwie kreseczki ale nie boli mnie sukces innych wrecz przeciwnie jestem tu juz tylko po to zeby uslyszec dobre wiadomoci od was od tych dziewczyn ktore sa ze mna tu od poczatku:D bardzo sie z wami zzylam i trzymam za was kciuki bo w swoja ciaze jesli ma kiedykolwiek nastapic tonwierze tak w 15 % na dzien dzisiejszy...

Lena87 wrote:
    Wszystkiego są plusy i minusy ..
    Prowadzenie wykresu dużo daje, ale nie oszukujmy się nakręca strasznie czy tego chcemy czy też nie ;)

Dziewczyny, mamy chwile zwątpienia, marudzimy ale co Najważniejsze Walczymy :D
    Racja kochana prowadzenie wykresu baaardzo nakreca i powoduje ze ciagle sie o tym mysli...samo budzenie sie na mierzenie sprawia ze zaczynasz dzien myslac o dziecku...ale tak walczymy o by to nie byla walka z wiatrakami...

Z. lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie zupełnie artykuły...
    Artykuły i fora internetowe już odpuściłam, oprócz różowego :)
    Moja wiedza już mi parę razy uratowała tyłek... ale nie o to tym razem chodzi...

Ja też swego czasu tak sobie przeładowałam głowę informacjami, że ją ledwie uniosłam :D no bo skąd miałam wiedzieć, co jest słuszne? Więc człowiek wszystko czytał. Zwłaszcza, że moich sześciu lekarzy miało sześć różnych opinii na jeden teamt :) Teraz czynię to trochę inaczej :)
    Ja zawsze lubiłam te hocki klocki :) w sumie trochę żałuję, że nie pomyślałam o medycynie po maturze... ale teraz już na to trochę za późno :D

Z. lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 25 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak apropos dziewczyny wieczoru... kiedy ostatnio siedziałyście tu z mogenem?
    Bo ja już szczerze mówiąc zapomniałam jak smakuje :(

Lena87, Z. lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiedzę jest miło powiększać. Potem się wie co do czego :) Ja nadal swojego organizmu nie rozumiem i nie umiem znaleźć złotego środka i to mnie maksymalnie denerwuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    A tak apropos dziewczyny wieczoru... kiedy ostatnio siedziałyście tu z mogenem?
    Bo ja już szczerze mówiąc zapomniałam jak smakuje :(

Ja wczoraj chciałam go kupić, ale za chiny nazwy sobie przypomnieć nie mogłam :)

Wysłany: 25 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, ja też swojego nie rozumiem całkiem, choć się staram :D bo czasem daje w tyłek :) ale nasz organizm jest jak kobieta... zmienny
    A mogena chętnie bym opędzlowała, tylko muszę poczekać do weekendu... póki co

1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu się wystawię na ogólny lincz pisząc, że nie zasmakował mi Mogen. Tyle czekania, żeby go spróbować i jednak nie zostałam stworzona do picia wina....

Driada polubiła mój post chyba przez pomyłkę i zniknęła :D Mam nadzieję, że się tu pojawi i napisze kilka słówek co tam u niej :) /taki mały apel :) /

santoocha, Z. lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dawno nie pilam winka nie mam z kim za bardzo maz nie moze a ja nie chce go wkurzac:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png

Wysłany: 25 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, cześć :) No mój też nie za bardzo może właśnie :/

Żaba, ja Cię nie linczuję :) mojemu mężowi też on nie smakuje, bo jest dla niego za słodki, a ja przepadam
    3358548eo5ps0ccnd.gif

Little Frog, Z. lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ledwo skonczyla sie siata meska zaczela sie kobieca MASAKRA.....mam dosc...

Z. lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh to ja lubię Mogena Concorda bo innego nie dostałam, ale Uwaga od tesciowej przywiozłam naleweczkę jerzynowo-malinową, normalnie pycha i tak wczoraj wieczorkiem wypiłam jej trochę ale bez umiaru 02pingwin.gif znaczy się z umiarem hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 17:33

Little Frog, Z. lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Anutka, staram się od ponad roku. Od lutego 2013. I NIC. Troszkę jestem tym zmęczona.
    U mnie trwalo to rok... Roxumiem Cie :*

Złota lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czas przy kompie się skończył. Wpadłam jeszcze na sekundkę napisać Miłego wieczorku i zmykam :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Natka, jak ja dawno nie byłam nigdzie z nikim... Chętnie bym się umalowała i poszła na miasto :) choć z drugiej stony jestem tak padnięta, że chyba jednak nigdzie bym nie poszła :D

Złota, my chyba też niedługo będziemy z tego korzystać... więc jak coś zaczerpnę informacji od Ciebie. I niech Cię nic nie dopada.
    Jeżeli parametry nasienia są obniżone, to poczęcie jest możliwe, ale cykl kobiety musi być super wyregulowany, no i jajowody wiadomo drożne, a faceta zawsze da się podrasować trochę (Mówię tu o przypadkach gdzie są plemniki, ale o obniżonych parametrach, bo wiadomo są też wyniki, z którymi czasem nie ma czego zrobić.)
    My właśnie takie mamy plany, czyli mocno dalekosiężne, ale powolutku do celu...

Laura, no myślę, że czymś ciekawym się na pewno z Wami podzielę :)
    Żaba a ja w kierunku oczywiście płodności (również szeroko rozumianej :) )
    Moja "działka" jak to nazwałaś zostaje. Mogę nawet doradzić czasem jak ugotować zupę ;)
    Driada? No witaj! Jak tam dzidziulek Twój i jak Ty? Zdrowa?

Macierzanka, to są nasze poprzednie wyniki. Normy w nawiasach.

Całkowita liczba plemników w ejakulacie 30 M (powyzej 39)
    Szybki ruch progresywny (A ) 1 % (powyżej 25%)
    Wolny ruch progresywny (B ) 2 %
    Ruch progresywny (A+B ) 4 % (powyzej 30%)
    Prawidłowa morfologia wg WHO IV 23 % (powyzej 30)
    Liczba prawidłowych morfologicznie plemników o
    ruchu progresywnym (SMI) 2566 (> 60 tys)
    Ruch nieprogresywny (C) 5 %
    Plemniki nieruchome (D) 91 %
    Prawidłowa morfologia wg WHO V 6 % (>4)

No i plus moje niepracujące jajniki...

A co do badań - służę pomocą, adresem i instrukcją :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 17:52

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaba a weź Ty, nic się nie znasz! Mogen jest przepyszny! Wszystko bym oddała, żeby wypić sobie pół lampeczki.... ;)

ALE- słyszałam że położne na szkołach rodzenia radzą, żeby sobie strzelić kieliszek szampana albo odrobinę winka jak się zacznie poród, jeszcze w domu :D
    Tak na rozluźnienie i odstresowanie.
    Chyba się zastosuję, choć mój mąż puka się w czoło na ten pomysł :P

Lena87, Kaśka28, Little Frog, Anaaa:), Z., Anutka lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe santoocha dobry pomysl ale ogolnie jestem przeciwniczka alko w ciazy no ale kazdy robi jak mu pasuje

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przed samym porodem to co tam, uśmiechnięte dziecko się urodzi :D

Kaśka28, Little Frog, Anaaa:), Z. lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wyobrazam sobie hehe:D ale czy wtedy ewentualnoe srodki przeciwbolowe nie beda mialy wplywu na cokolwiek?
    :D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego nie wiem, ale sobie teraz sytuacje wyobraziła, kobiecie odchodzą wody, a ta zamiast do szpitala to najpierw musi sobie łyknąć wina :D

Nie jestem za alkoholem w ciąży, ale napić się ze dwa łyczki wina co jakiś czas to chyba nic złego, nie mówię o lapce czy nawet połowie, ale tak dla smaczku :D

‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ