Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was dziewczyny.
Mam do was pytanie. Mianowicie brałam clo 2x1 tabl.Dzis(11 dc) byłam na monitoringu i są 2 piękne pęcherzyki 23,5mm i 22mm. Moje pytanie jest takie. Kiedy mogę się spodziewać owulacji? ? Mój M. będzie dopiero w sobotę. Jest sens się nakrecac czy już będzie za późno? ??
-
Natka098 wrote:Tego nie wiem, ale sobie teraz sytuacje wyobraziła, kobiecie odchodzą wody, a ta zamiast do szpitala to najpierw musi sobie łyknąć wina
Nie jestem za alkoholem w ciąży, ale napić się ze dwa łyczki wina co jakiś czas to chyba nic złego, nie mówię o lapce czy nawet połowie, ale tak dla smaczku
Nie mowie tu teraz o tej syt co santoocha powiedziala i o tej lampce pzed samym porodem bo to moze faktycznie nie jest takim glupim pomyslem ale mowie tu ogolnie o piciu alko w ciazy
Ale mowie kazdy ma prawo do wlasnych decyzji:DWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:50
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kasia, Natka pisała o posmakowaniu, tak ja zrozumiałam, a Santoocha wspomniała o wypiciu przed samym porodem więc jak dla mnie to wypicie przed porodem to przesada żeby trafić na porodówkę po alko...ale każdy ma prawo interpretować jak uważa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 19:10
-
mysle ze spokojnie mozecie dzialac
jak peknie wczesniej to jest szansa ze traficie w ovulacje a jak bedzie przed peknieciem to tez dobrze bo plemniory potrzebuja chwilki zeby dotrzec do jajeczka i lepiej jak to plemniory czekaja na jajeczko a nie odwrotnie:D moim skromnym zdaniem
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Laura wrote:Kasia, Natka pisała o posmakowaniu, tak ja zrozumiałam, a Santoocha wspomniała o wypiciu przed samym porodem więc jak dla mnie to wypicie przed porodem to przesada żeby trafić na porodówkę po alko...ale każdy ma prawo interpretować jak uważa
Z reszta nie pisze tego ze zloscia ani z oburzeniem ani nic tak tylko wyrazilam swoje skromne zdanie.
A Santoocha tez nie pisala o tym zeby sie uwalic przed samym porodem. i jak sie lyknie winko przed porodem to nawet tego nikt nie wyczuje a moze nawet we krwi nie byc heheDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:kochana a ja pisze "nawet niewielka ilosc" czyli wlasnie posmakowanie...pisalam tez ze Moze a NIE MUSI wyrzadzac szkod...
Z reszta nie pisze tego ze zloscia ani z oburzeniem ani nic tak tylko wyrazilam swoje skromne zdanie.
A Santoocha tez nie pisala o tym zeby sie uwalic przed samym porodem. i jak sie lyknie winko przed porodem to nawet tego nikt nie wyczuje a moze nawet we krwi nie byc hehe -
no ok ok nie unos sie tak:D po prostu naogladalam sie dzieci ktorych matki pily duzo i takie ktore pily lampke od czasu do czasu bedac w ciazy widze jak dzieci sie zacowuja...troche tez sie naczytalam troche na ten temat na studiach mialam,...dlatego uwazam ze jak juz walczymy o dzidziusia to tak troszke "glupio" nie wytrzymac tych 9msc bez kropelki alko:D ja wytrzymam hehehDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:no ok ok nie unos sie tak:D po prostu naogladalam sie dzieci ktorych matki pily duzo i takie ktore pily lampke od czasu do czasu bedac w ciazy widze jak dzieci sie zacowuja...troche tez sie naczytalam troche na ten temat na studiach mialam,...dlatego uwazam ze jak juz walczymy o dzidziusia to tak troszke "glupio" nie wytrzymac tych 9msc bez kropelki alko:D ja wytrzymam heheh
Skomentowałam tylko Ciebie tak jak Ty skomentowałaś Natke.....
Pozdrawiam
PS. Każdy ma prawo do swojego zdania
A poza tym ja też znam matki które piły w ciąży i dzieci są okazem zdrowia....I w ogóle mogą mieć dzieci.
Więc nie ma reguły czy to lampka czy liźnięcie winka.
Oczywiście nie popieram picia i palenia w ciąży!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 19:49
-
Pewnie ze kazdy ma prawo do swojego zdania:D juz w pierwszym poscie dot tego tematu to zaznaczylam:D ale masz racje koniec tego tematu:D
Podbijam twoje pytanie do Z:D Jakie mialas objawy czulas cos przed testem?Z. lubi tę wiadomość
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Pewnie ze kazdy ma prawo do swojego zdania:D juz w pierwszym poscie dot tego tematu to zaznaczylam:D ale masz racje koniec tego tematu:D
Podbijam twoje pytanie do Z:D Jakie mialas objawy czulas cos przed testem?
No Zeteczko ujawnij się nam z twoimi objawamiZ. lubi tę wiadomość
-
Zetka gdzie jestes???opowidaj jak tam u Ciebie?
Co tutaj nagle taki spokoj???
Ps. Kto przybije Maniusiowi 1000 lapke ?przedszkolanka:), Little Frog, Laura, Anaaa:), Macierzanka:), Lena87, Z., Kaśka28 lubią tę wiadomość
-
Przybiłam!
Ale nie wiem czy to moja jest ta 1000
Co do tej wizji picia lampki wina zamiast pędzenia na porodówkę, to jak bratowa rodziła i obudziła mojego brata słowami "to chyba już", to on taki zaspany powiedział, żeby go obudziła jak to będzie na pewno już Da się? DaManiuś, Z. lubią tę wiadomość
-
Witam wieczorową porą ale tu się ruch ostatnio zrobił! Normalnie nie mogę wszystkiego nadrobić
Laura w miarę posprzątałam. Zostały tylko okna i sterta prania torby jeszcze nie spakowałam, bo nie miałam kiedy.
Z. gratuluję! Dużo zdrówka dla Was i rośnijcie! Jesteście kolejnym przykładem, że nawet przy złych wynikach cuda się zdarzają! Warto walczyć i się nie poddawać!
Złota, uszanuję Twoją prośbę i nie będę pocieszać. Tulę zaś mocno
Olka, cieszę się, że z maleństwem wszystko w porządku
Magdas, tsh masz dobre
Natka, ja mam piękny zbiór mandatów za brak kart parkingowych. Postawią tak te parkometry, że ich nie widać i bądź tu mądry.
Macierzanka w końcu z nami!
Żabko super wiadomość :* owocnych starań!Little Frog, Laura, Z., Macierzanka:), olka30 lubią tę wiadomość
-
U mnie mąż to tak zdecydował konkretnie w maju i myślał, że będzie tak hop siup, a teraz to już widać po nim, że mu tak zależy. Nawet dziś mówił, że ładnie je tabletki i ma nadzieję, że się uda (póki co faszeruje go tylko magnezem z B6 i kwasem foliowym) Wcześniej nie był do końca przekonany. Ale cieszę się, że nie tylko mi tak zależy
A Ty pakuj tę torbę, bo mojej kumpeli mąż pakował, bo nie zdążyłaAnaaa:), Maniuś, Z. lubią tę wiadomość