Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór
Alka, 5rzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Co do laptopa, to się normalnie włączył, po chwili wyłączył i odmówił jakiejkolwiek współpracy - nie chce się już włączyć.
Ja dziś cały dzień z mężusiem Po południu sklep, później wspólne pichcenie. Mąż nawet zaszalał i upiekł pyszną szarlotkę
Ja już się czuję lepiej. To jakieś takie osłabienie chyba było.
Mił3go wieczorku!Lena87, alka89, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam, dziewczynki,
Alka trzymam kciuki
Zabka, a wyjmowałaś baterię? Czasem wystarczy wyjąc na minutkę, włożyć, podłączyć ładowarkę i spróbować włączyć.
A ja zmęczona po weselu, rozładowała mi się bateria w termometrze, więc póki nie kupie baterii pomiarów nie będzie. Jutro monit, to bez termometra dowiem się co i jak u mnie.Lena87, Little Frog, alka89, Z. lubią tę wiadomość
-
Natka, wyciągałam baterię i nic nie dało...aleeee...mąż przed chwilą rozkręcił, poskładał i działa! A ja już go spisałam n straty (lapka, nie męża ), zapakowałam w pudełko i wyłożyłam na szafę. Ufffff... Ale faktycznie to było coś z baterii, bo teraz się ładuje.
A jak wesele? Udane? Jedzonko pewnie pyszne U mnie najbliższe wesele dopiero w lutym
alka89, Z. lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny! Weekend w Krakowie
Jakis wirus jelitowki...wlasnie 4 razy mnie przegonilo do wc masakra!
Alka trzymam kciuki!
Co do tych slodkosci, to nie rob tego...
Cukrzyca ciazowa wplywa na dziecko w ten sposob,ze jesli cukier przekroczy u Ciebie 120 po posilku, to organizm dziecka broni sie przed nadmiarem glukozy produkujac wiecej insuliny. Co za tym idzie-po porodzie wystepuje u malucha niedocukrzenie...ja tez myslalam, ze to takie nic, a jednak...
Sara super wygladasz
Anutka! Oberwiesz! kazdy brzuszek jest inny jedna ma wiecej wod plodowych, inna wiecej tluszczyku, jeszcze inna dduze dziecko
Co do filmu z wlasnego wesela to my czekamy od 17 maja! Idzie 5 mc... tak to jest jak ci kolega robi.
Jutro rano mam dzwonic czy dzieci wyjda...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 21:57
Anutka, Macierzanka:), alka89, alka89, Z., sara_nar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZabko a wesele super. Troche sie pobawilismy. Jedzenie jakos nie zachwycalo ale dalo sie zjesc;) zawsze cos tam sie znalazlo. Ja niepijaca a i tak sie wybawilam ale co dobre sie konczy. Za miesiac nastepne i spokoj do przyszlego roku a co do lapka to czesto trzeba wlasnie go zresetowac przez calkowite odciecie zasilania.
Little Frog, Z. lubią tę wiadomość
-
Kasiu tulę mam nadzieję, że lepiej się już czujesz?
Żabciu super, że laptop działa
Misty współczuję jelitówki. Oby szybko przeszło. Czekamy na jutrzejsze wieści czy Maluchy wychodzą
Natka, no to wybawiłaś się mi jedno wesele przepadło właśnie. W przyszłym roku kolejne dwa i też raczej nie pojedziemy na nie.Little Frog, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki
Dziś wyniki prl, fsh, lh i testosteronu męża i mój monitoring. I dzwonie umówić męża na jutro do urologa z wynikami co zacznie konkretne leczenie w tym kierunku .
Dziś z mężem obchodzimy 5 lat bycia razem :* nawet nie wiem kiedy to przeleciało .Anutka, Little Frog, Macierzanka:), Maniuś, Z., sara_nar, Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Misty87 wrote:Czesc dziewczyny! Weekend w Krakowie
Jakis wirus jelitowki...wlasnie 4 razy mnie przegonilo do wc masakra!
Alka trzymam kciuki!
Co do tych slodkosci, to nie rob tego...
Cukrzyca ciazowa wplywa na dziecko w ten sposob,ze jesli cukier przekroczy u Ciebie 120 po posilku, to organizm dziecka broni sie przed nadmiarem glukozy produkujac wiecej insuliny. Co za tym idzie-po porodzie wystepuje u malucha niedocukrzenie...ja tez myslalam, ze to takie nic, a jednak...
Sara super wygladasz
Anutka! Oberwiesz! kazdy brzuszek jest inny jedna ma wiecej wod plodowych, inna wiecej tluszczyku, jeszcze inna dduze dziecko
Co do filmu z wlasnego wesela to my czekamy od 17 maja! Idzie 5 mc... tak to jest jak ci kolega robi.
Jutro rano mam dzwonic czy dzieci wyjda... -
Dzień dobry!
Natka, dziękuję za rady! A co do ciąży jako przyczyny odpuszczenia wesela, to ja już na luty miałam taki plan Ale trochę się nie powiódł ;]
Misty, trzymam kciuki, żeby maluszki w końcu wróciły do domku
Monia, niech tam szybko biorą męża w obroty
U mnie piękny słoneczny dzień Takiego również Wam życzę!Z., Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Strasznie się stresuję wizytą dzisiejszą. Aż mnie brzuch boli i nie spałam w nocy.
Misty, biedaku, spróbuj zjeść gorzkiej czekolady, to czasem pomaga.
My mamy najbliższe wesele w kwietniu, kuzyn męża się żeni.
Za rok w lipcu stuknie nam z mężem 10 lat razem i w sierpniu 5 lat po ślubie. O mój Boże, jak ten czas leci... -
Dzień dobry!
Złota, tylko spokój może nas uratować
Żabko, ja się głowiłam dwa lata temu co powiem na weselu przyjaciółki żeby się nie przyznawać, że jestem we wczesnej ciąży bo oczywiście myślałam, że mi tak rach-ciach pójdzie, no ale końcem końców w ciążę nie zaszłam, wyszłam jako jeden z ostatnich gości z wesela... , a koleżanka oczywiście już ma synka
Monia to życzę Ci na rocznicę super wyników i dobrze ukierunkowanego leczenia!
Misty, a Tobie żeby chłopaki już wracali do domu Podziwiam Was, ja bym juz pewnie jajo zniosła z niecierpliwości
Anaaa, dziękuję usilnie robimy wszystko żeby miliony były
Alka, a Tobie szczególnie z serducha zaciskam kciuki i modlę się za Was
Maniuś a Ty oczywiście szalej niech "czad" będzie z Tobą
Kasia, zdrówka
P.S. A gdzie się podziały takie osóbki jak Melula, Another, Potforzasta, Sylvka, Driada, kasia_czarna, Dżona, Magdas, Fidelissa, Malenq... odzywała się któraś? Bo wiecie mnie też chwile nie było...
Na tę chwilę tyle bo czas goni
Miłego dnia i pomyślnych wyników!alka89, Maniuś, Z., Little Frog, sara_nar, Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Macierzanka:) wrote:P.S. A gdzie się podziały takie osóbki jak Melula, Another, Potforzasta, Sylvka, Driada, kasia_czarna, Dżona, Magdas, Fidelissa, Malenq... odzywała się któraś? Bo wiecie mnie też chwile nie było...
Na tę chwilę tyle bo czas goni
Miłego dnia i pomyślnych wyników!
Więc oświadczam tylko, że czuję się dobrze. Jestem już na L4, co nie podoba się mojemu szefowi. Jest wściekły, bo ZUS zapowiedział mu kontrolę. Ja też nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy, bo "planowałam" zwolnienie na koniec października, początek listopada, bo umowę mam do końca listopada. Ale moje ciśnienie skoczyło do 150/90/110 i nie miałam wyboru.
Teraz już jest ok, tylko tętno mam dość wysokie, co już zapowiada kolejne L4.
Pamiętam o was wszystkich. Ściskam za każdą kciuki i pozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 09:26
Lena87, olka30, Maniuś, Z., Little Frog, sara_nar, Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Melula wrote:Melduję się, dzięki za pamięć Macierzanko! Podczytuję was, ale nie chcę za bardzo pisać, co nas spotyka, bo wiem, ile to może niektóre z was kosztować. Wiem, bo tez byłam staraczką z prawie 3-letnim stażem, wiem - bo też czytałam i słuchałam o koleżankach, które zachodziły na zawołanie, wiem - bo jestem kobietą z instynktem macierzyńskim.
Więc oświadczam tylko, że czuję się dobrze. Jestem już na L4, co nie podoba się mojemu szefowi. Jest wściekły, bo ZUS zapowiedział mu kontrolę. Ja też nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy, bo "planowałam" zwolnienie na koniec października, początek listopada, bo umowę mam do końca listopada. Ale moje ciśnienie skoczyło do 150/90/110 i nie miałam wyboru.
Teraz już jest ok, tylko tętno mam dość wysokie, co już zapowiada kolejne L4.
Pamiętam o was wszystkich. Ściskam za każdą kciuki i pozdrawiam
Cześć Melula!
nie wygłupiaj się, tylko pisz!
A co do kontroli, często tak robią, ze sprawdzają, czy ciężarna serio jest w ciąży i musi być na zwolnieniu. To żaden problem dla pracodawcy,. No chyba, ze ma burdel w dokumentach i robił przekręty, to niech się boi.
Ty się nie przejmuj, Ciebie nie zwolni, bo nie może, a świadczeia rzejmie ZUS, jak Ci się umowa skończy i będzie cudo.
A co poza tym u Ciebie?
-
no, martwię się tą kontrolą, bo wiem, że mnie też będą wzywać. A ja już mam więcej do stracenia - świadczenia i macierzyński.
A tak, poza tym wszystkim, siedzę sobie w domku, na L4. Czytam, doszkalam się, bo już dostałam ofertę pracy, jak tylko ogarnę się po macierzyńskim O ile za rok będzie aktualne, ale wiem co mogę robić
Rośniemy, brzuszek już pokaźny i zaczyna przeszkadzać w podstawowych czynnościach domowych. Ale waga na razie stoi w miejscu, ale przy mojej nadwadze to jest bardzo pozytywna informacja. Weszłyśmy w 7 miesiąc, a za tydzień zaczniemy 3 trymestr. Ogarniam się i do przoduolka30, Z., Little Frog, sara_nar, Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Melula wrote:no, martwię się tą kontrolą, bo wiem, że mnie też będą wzywać. A ja już mam więcej do stracenia - świadczenia i macierzyński.
A tak, poza tym wszystkim, siedzę sobie w domku, na L4. Czytam, doszkalam się, bo już dostałam ofertę pracy, jak tylko ogarnę się po macierzyńskim O ile za rok będzie aktualne, ale wiem co mogę robić
Rośniemy, brzuszek już pokaźny i zaczyna przeszkadzać w podstawowych czynnościach domowych. Ale waga na razie stoi w miejscu, ale przy mojej nadwadze to jest bardzo pozytywna informacja. Weszłyśmy w 7 miesiąc, a za tydzień zaczniemy 3 trymestr. Ogarniam się i do przodu
Ale nie mogą Ci zabrać, w ciąży jesteś, ciśnienie i tętno skaczą. No NIC Ci nie mogą zrobić!
A rośnijcie zdrowo -
nick nieaktualnyCześć
Dziewczyny przestańcie się wygłupiać tylko odzywajcie się
Macierzanko - kasia_czarna przeprowadziła się do narzeczonego bądź już męża i jest w ciąży
Driada widziałam, że udziela się na fioletowej stronie
Malenq gdzieś lata po działach
Fidellis, Dżona co jakiś czas dają o sobie znać
Natka, Monia dajcie znać jak po monitoringu Trzymam kciuki ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 09:50
Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Czesc Mamusie i przyszle mamusie. Musicie trzymac kciuki do jutra bo przelozyli mi wizyte,ale z rana bd miala ,wiec jakos doczekam.
Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.