X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki,

Ja też mam problem ze znalezieniem pracy, jedyne jakie oferty jakie są to: stażysta (ja jestem za stara i już byłam), pracownik z biegłą znajomością języków(nie znam żadnego biegle), call center (mam do tego jakąś emocjonalną niechęć), ewentualnie praca w markecie w niepełnym wymiarze godzin za 4,5zł/h, co nawet za dojazdy by mi się nie zwróciło.

Nasza piękna gospodarka od co, chyba trzeba pomyśleć żeby coś swojego otworzyć.

Lena87 lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko z tym swoim biznesem to też jest nie tak różowo. trzeba ZUS płacić i podatki, a nie interesuje ich, czy zarobiłaś na ten ZUS czy nie;/ A ZUS od stycznia znów podnoszą i teraz już będzie ponad 1000 zł... To ile by trzeba zarabiać, żeby po odliczeniu kosztów, ZUS-u, podatków zostało jeszcze coś na tzw. życie?

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i na otworzenie biznesu trzyba mieć nie mało... taka nasza szara polska rzeczywistość. Przykre ale co zrobić... ;)

Cześć wszystkim tak w ogóle. Śliczna pogoda dziś. Komu brakuje promieni słonecznych to przesyłam <3

Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze 2 lata jest ten mały zus to jeszcze jak cie mogę, jak interes wypali to jest szansa, jest tez wiele projektów unijnych na otwarcie firmy, tylko pomysłu brak...

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.

Z. podeślij słońce, bo u nas zimno, mgła od rana, a teraz zaczęło padać :( Ble..

Z. lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie słoneczko, ale cóż z tego jak z domu wyjść nie mogę.

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Pierwsze 2 lata jest ten mały zus to jeszcze jak cie mogę, jak interes wypali to jest szansa, jest tez wiele projektów unijnych na otwarcie firmy, tylko pomysłu brak...

A co umiesz, co lubisz robić, czym chciałabyś się zajmować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, tego u Nas pod dostatkiem jest ;)
    Do Katowic mam niecałe 50 km, zależne do jakiego miejsca .. :)

E tam sama się jakoś uporam z moim problemem ..

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i jaaaaaaaaa :)
    też zastanawiam sie nad własnym biznesem i w sumie ze swoim zawodem mam kilka możliwości..ale niestety tego co mogę robić/otowrzyć w moim otoczeniu jest wiele...wiec chyba lipa :) może R coś otworzy ale na to co On chce to już wielkie pieniądze trzeba..wiec chyba zaczniemy grać w lotka :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    A co umiesz, co lubisz robić, czym chciałabyś się zajmować?

Skończyłam informatykę, grafikę i multimedia, robię strony www i wizualizację produktów, lubię to co robię, ale jak gdzieś indziej chciałam znaleźć pracę to widziałam w ich oczach że woleliby faceta, więc pracuje tylko na zlecenia po znajomych. A jakbym chciała firmę taką założyć to niestety sama bym sobie rady nie dała, jakbym miała klientów. Myślałam prędzej o jakimś sklepie internetowym, handel to handel, tylko co sprzedawac. :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie wiem gdzie mieszkasz, ale rozumiem, że na Śląsku.. Dość bogaty rynek pracy to Tychy, Gliwice, Czechowice Dziedzice.. I zarobki tam o wiele wyższe niż małomiasteczkowy standard.. Czasem opłaca się dojechać dalej, ale przynajmniej coś z tego jest..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test owu pozytywny , podbrzusze boli ;) może jednak owu ;)

olka30, Fidelissa, santoocha, Macierzanka:), Anaaa:), Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Złota, tego u Nas pod dostatkiem jest ;)
    Do Katowic mam niecałe 50 km, zależne do jakiego miejsca .. :)

E tam sama się jakoś uporam z moim problemem ..

Ale po co sama, jak można porozsyłać wici. Może ktoś, coś, kiedyś,gdzieś... Nigdy nie wiesz. aj tak pracę dostałam. Koleżanka zadzwoniła, ze się zwalnia miejsce i żebym szybciutko przesłała CV.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, a nie myślałaś o zawodzie testera oprogramowania?? Ostatnio staje się coraz modniejszy, a na pewno pieniążki za to są niezłe.. Może nie na początku, ale w miarę upływu czasu.. Tylko trzeba mieć też troszkę wiedzy branżowej..

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Skończyłam informatykę, grafikę i multimedia, robię strony www i wizualizację produktów, lubię to co robię, ale jak gdzieś indziej chciałam znaleźć pracę to widziałam w ich oczach że woleliby faceta, więc pracuje tylko na zlecenia po znajomych. A jakbym chciała firmę taką założyć to niestety sama bym sobie rady nie dała, jakbym miała klientów. Myślałam prędzej o jakimś sklepie internetowym, handel to handel, tylko co sprzedawac. :)

Kurcze Natka, my współpracujemy z różnymi formami od stron www itp. i w większości prym wiodą kobiety! Informatyk to już nie jest zawód zarezerwowany dla faceta. Może jednak poszukaj roboty w zawodzie i miej w dupie co oni mają w oczach. pokaż ze jesteś dobra, to im będzie zwisać jakiej jesteś płci.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia skok temp. jest dopiero po owu więc całkiem możliwe..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro o 9 będę miała monitoring to zobaczę jak się mają moje 2 kochane , wypieszczone pęcherzyki :)

Fidelissa, Natka098, Macierzanka:), Anaaa:), Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Kurcze Natka, my współpracujemy z różnymi formami od stron www itp. i w większości prym wiodą kobiety! Informatyk to już nie jest zawód zarezerwowany dla faceta. Może jednak poszukaj roboty w zawodzie i miej w dupie co oni mają w oczach. pokaż ze jesteś dobra, to im będzie zwisać jakiej jesteś płci.

Złota u mnie jednak jest zaścianek, może jakbym wyjechała dalej, kiedyś pracowałam dla firmy z Warszawy i nie miało dla niej znaczenia że jestem kobietą, ale tu niestety jest mało takich firm i sami faceci, byłam na kliku rozmowach, i bycie kobietą mnie dyskwalifikowało :/ i też ze względu na ewentualną ciążę, ehh ale póki co sobie daje radę :D A i tak najlepiej jakbym sama coś otworzyła :D

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki:))

35 tydzien juz sie zaczął:)

Lada chwila mogę urodzić bo szyjka sie skraca z tygodnia na tydzien. Mam bezwzględnie leżeć. To jest bardzo trudne tym bardziej , że włącza się energia i syndrom wicia gniazda.
    Dostałam opiernicza od gin, za puszczenie 3 pralek i rozwieszenie, robienie obiadów itp.

Trochę sie czuje jak w klatce. Wychodzę tylko do lekarzy. Do szkoły rodzenia tez juz nie mogę chodzić, wysyłam męża. Moja rada- jeśli taką szkół macie w planach zaliczcie ją wcześniej i wszystkie zakupy tez. Potem sie człowiec stresuje, że urodzi a nie będzie łóżeczka, wozka , rzeczy z apteki itp....
    Niestety przez wakacje SR nie było...urlopy

Trzymajcie kciuki, każdy dzień jest w cenie dla Jasia i jego zdrowia.

Olka30 gratulacje:))
    XMonia działaj:)
    Trzymam kciuki jak zawsze

Fidelissa

olka30, XxMoniaXx, Little Frog, Maniuś, Laura, Macierzanka:), Anaaa:), Z. lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mnie zwolnili jak sie dowiedzieli, że wychodzę za mąż bo "po ślubie zapewne będe miała dziecko bo oglądam w sklepie ciuszki niemowlęce :O "
    przecież pracowałam w sklepie w którym m. in były niemowlęce artykuły i ubranka :O sorry ale panna nie może mieć dziecka ani zajść w ciąże ... no ale cóz tam i tak nie było przyszłości więc nawet sie ucieszyłam ze zwolnienia .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ