Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam dziewczynki,
Ja też mam problem ze znalezieniem pracy, jedyne jakie oferty jakie są to: stażysta (ja jestem za stara i już byłam), pracownik z biegłą znajomością języków(nie znam żadnego biegle), call center (mam do tego jakąś emocjonalną niechęć), ewentualnie praca w markecie w niepełnym wymiarze godzin za 4,5zł/h, co nawet za dojazdy by mi się nie zwróciło.
Nasza piękna gospodarka od co, chyba trzeba pomyśleć żeby coś swojego otworzyć.Lena87 lubi tę wiadomość
-
Tylko z tym swoim biznesem to też jest nie tak różowo. trzeba ZUS płacić i podatki, a nie interesuje ich, czy zarobiłaś na ten ZUS czy nie;/ A ZUS od stycznia znów podnoszą i teraz już będzie ponad 1000 zł... To ile by trzeba zarabiać, żeby po odliczeniu kosztów, ZUS-u, podatków zostało jeszcze coś na tzw. życie?
-
A i na otworzenie biznesu trzyba mieć nie mało... taka nasza szara polska rzeczywistość. Przykre ale co zrobić...
Cześć wszystkim tak w ogóle. Śliczna pogoda dziś. Komu brakuje promieni słonecznych to przesyłamLittle Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natka098 wrote:Pierwsze 2 lata jest ten mały zus to jeszcze jak cie mogę, jak interes wypali to jest szansa, jest tez wiele projektów unijnych na otwarcie firmy, tylko pomysłu brak...
A co umiesz, co lubisz robić, czym chciałabyś się zajmować? -
nick nieaktualny
-
Witam sie i jaaaaaaaaa
też zastanawiam sie nad własnym biznesem i w sumie ze swoim zawodem mam kilka możliwości..ale niestety tego co mogę robić/otowrzyć w moim otoczeniu jest wiele...wiec chyba lipa może R coś otworzy ale na to co On chce to już wielkie pieniądze trzeba..wiec chyba zaczniemy grać w lotka -
nick nieaktualnyZłota wrote:A co umiesz, co lubisz robić, czym chciałabyś się zajmować?
Skończyłam informatykę, grafikę i multimedia, robię strony www i wizualizację produktów, lubię to co robię, ale jak gdzieś indziej chciałam znaleźć pracę to widziałam w ich oczach że woleliby faceta, więc pracuje tylko na zlecenia po znajomych. A jakbym chciała firmę taką założyć to niestety sama bym sobie rady nie dała, jakbym miała klientów. Myślałam prędzej o jakimś sklepie internetowym, handel to handel, tylko co sprzedawac.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Lena nie wiem gdzie mieszkasz, ale rozumiem, że na Śląsku.. Dość bogaty rynek pracy to Tychy, Gliwice, Czechowice Dziedzice.. I zarobki tam o wiele wyższe niż małomiasteczkowy standard.. Czasem opłaca się dojechać dalej, ale przynajmniej coś z tego jest..
-
Lena87 wrote:Złota, tego u Nas pod dostatkiem jest
Do Katowic mam niecałe 50 km, zależne do jakiego miejsca ..
E tam sama się jakoś uporam z moim problemem ..
Ale po co sama, jak można porozsyłać wici. Może ktoś, coś, kiedyś,gdzieś... Nigdy nie wiesz. aj tak pracę dostałam. Koleżanka zadzwoniła, ze się zwalnia miejsce i żebym szybciutko przesłała CV. -
Natka098 wrote:Skończyłam informatykę, grafikę i multimedia, robię strony www i wizualizację produktów, lubię to co robię, ale jak gdzieś indziej chciałam znaleźć pracę to widziałam w ich oczach że woleliby faceta, więc pracuje tylko na zlecenia po znajomych. A jakbym chciała firmę taką założyć to niestety sama bym sobie rady nie dała, jakbym miała klientów. Myślałam prędzej o jakimś sklepie internetowym, handel to handel, tylko co sprzedawac.
Kurcze Natka, my współpracujemy z różnymi formami od stron www itp. i w większości prym wiodą kobiety! Informatyk to już nie jest zawód zarezerwowany dla faceta. Może jednak poszukaj roboty w zawodzie i miej w dupie co oni mają w oczach. pokaż ze jesteś dobra, to im będzie zwisać jakiej jesteś płci. -
nick nieaktualnyZłota wrote:Kurcze Natka, my współpracujemy z różnymi formami od stron www itp. i w większości prym wiodą kobiety! Informatyk to już nie jest zawód zarezerwowany dla faceta. Może jednak poszukaj roboty w zawodzie i miej w dupie co oni mają w oczach. pokaż ze jesteś dobra, to im będzie zwisać jakiej jesteś płci.
Złota u mnie jednak jest zaścianek, może jakbym wyjechała dalej, kiedyś pracowałam dla firmy z Warszawy i nie miało dla niej znaczenia że jestem kobietą, ale tu niestety jest mało takich firm i sami faceci, byłam na kliku rozmowach, i bycie kobietą mnie dyskwalifikowało i też ze względu na ewentualną ciążę, ehh ale póki co sobie daje radę A i tak najlepiej jakbym sama coś otworzyła -
Witajcie dziewczynki:))
35 tydzien juz sie zaczął
Lada chwila mogę urodzić bo szyjka sie skraca z tygodnia na tydzien. Mam bezwzględnie leżeć. To jest bardzo trudne tym bardziej , że włącza się energia i syndrom wicia gniazda.
Dostałam opiernicza od gin, za puszczenie 3 pralek i rozwieszenie, robienie obiadów itp.
Trochę sie czuje jak w klatce. Wychodzę tylko do lekarzy. Do szkoły rodzenia tez juz nie mogę chodzić, wysyłam męża. Moja rada- jeśli taką szkół macie w planach zaliczcie ją wcześniej i wszystkie zakupy tez. Potem sie człowiec stresuje, że urodzi a nie będzie łóżeczka, wozka , rzeczy z apteki itp....
Niestety przez wakacje SR nie było...urlopy
Trzymajcie kciuki, każdy dzień jest w cenie dla Jasia i jego zdrowia.
Olka30 gratulacje:))
XMonia działaj:)
Trzymam kciuki jak zawsze
Fidelissaolka30, XxMoniaXx, Little Frog, Maniuś, Laura, Macierzanka:), Anaaa:), Z. lubią tę wiadomość
-
właśnie mnie zwolnili jak sie dowiedzieli, że wychodzę za mąż bo "po ślubie zapewne będe miała dziecko bo oglądam w sklepie ciuszki niemowlęce "
przecież pracowałam w sklepie w którym m. in były niemowlęce artykuły i ubranka sorry ale panna nie może mieć dziecka ani zajść w ciąże ... no ale cóz tam i tak nie było przyszłości więc nawet sie ucieszyłam ze zwolnienia .