Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki,

Ja też mam problem ze znalezieniem pracy, jedyne jakie oferty jakie są to: stażysta (ja jestem za stara i już byłam), pracownik z biegłą znajomością języków(nie znam żadnego biegle), call center (mam do tego jakąś emocjonalną niechęć), ewentualnie praca w markecie w niepełnym wymiarze godzin za 4,5zł/h, co nawet za dojazdy by mi się nie zwróciło.

Nasza piękna gospodarka od co, chyba trzeba pomyśleć żeby coś swojego otworzyć.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko z tym swoim biznesem to też jest nie tak różowo. trzeba ZUS płacić i podatki, a nie interesuje ich, czy zarobiłaś na ten ZUS czy nie;/ A ZUS od stycznia znów podnoszą i teraz już będzie ponad 1000 zł... To ile by trzeba zarabiać, żeby po odliczeniu kosztów, ZUS-u, podatków zostało jeszcze coś na tzw. życie?

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i na otworzenie biznesu trzyba mieć nie mało... taka nasza szara polska rzeczywistość. Przykre ale co zrobić... ;)

Cześć wszystkim tak w ogóle. Śliczna pogoda dziś. Komu brakuje promieni słonecznych to przesyłam <3

Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze 2 lata jest ten mały zus to jeszcze jak cie mogę, jak interes wypali to jest szansa, jest tez wiele projektów unijnych na otwarcie firmy, tylko pomysłu brak...

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.

Z. podeślij słońce, bo u nas zimno, mgła od rana, a teraz zaczęło padać :( Ble..

Z. lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie słoneczko, ale cóż z tego jak z domu wyjść nie mogę.

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Pierwsze 2 lata jest ten mały zus to jeszcze jak cie mogę, jak interes wypali to jest szansa, jest tez wiele projektów unijnych na otwarcie firmy, tylko pomysłu brak...

A co umiesz, co lubisz robić, czym chciałabyś się zajmować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, tego u Nas pod dostatkiem jest ;)
    Do Katowic mam niecałe 50 km, zależne do jakiego miejsca .. :)

E tam sama się jakoś uporam z moim problemem ..

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i jaaaaaaaaa :)
    też zastanawiam sie nad własnym biznesem i w sumie ze swoim zawodem mam kilka możliwości..ale niestety tego co mogę robić/otowrzyć w moim otoczeniu jest wiele...wiec chyba lipa :) może R coś otworzy ale na to co On chce to już wielkie pieniądze trzeba..wiec chyba zaczniemy grać w lotka :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    A co umiesz, co lubisz robić, czym chciałabyś się zajmować?

Skończyłam informatykę, grafikę i multimedia, robię strony www i wizualizację produktów, lubię to co robię, ale jak gdzieś indziej chciałam znaleźć pracę to widziałam w ich oczach że woleliby faceta, więc pracuje tylko na zlecenia po znajomych. A jakbym chciała firmę taką założyć to niestety sama bym sobie rady nie dała, jakbym miała klientów. Myślałam prędzej o jakimś sklepie internetowym, handel to handel, tylko co sprzedawac. :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie wiem gdzie mieszkasz, ale rozumiem, że na Śląsku.. Dość bogaty rynek pracy to Tychy, Gliwice, Czechowice Dziedzice.. I zarobki tam o wiele wyższe niż małomiasteczkowy standard.. Czasem opłaca się dojechać dalej, ale przynajmniej coś z tego jest..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test owu pozytywny , podbrzusze boli ;) może jednak owu ;)

olka30, Fidelissa, santoocha, Macierzanka:), Anaaa:), Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Złota, tego u Nas pod dostatkiem jest ;)
    Do Katowic mam niecałe 50 km, zależne do jakiego miejsca .. :)

E tam sama się jakoś uporam z moim problemem ..

Ale po co sama, jak można porozsyłać wici. Może ktoś, coś, kiedyś,gdzieś... Nigdy nie wiesz. aj tak pracę dostałam. Koleżanka zadzwoniła, ze się zwalnia miejsce i żebym szybciutko przesłała CV.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, a nie myślałaś o zawodzie testera oprogramowania?? Ostatnio staje się coraz modniejszy, a na pewno pieniążki za to są niezłe.. Może nie na początku, ale w miarę upływu czasu.. Tylko trzeba mieć też troszkę wiedzy branżowej..

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Skończyłam informatykę, grafikę i multimedia, robię strony www i wizualizację produktów, lubię to co robię, ale jak gdzieś indziej chciałam znaleźć pracę to widziałam w ich oczach że woleliby faceta, więc pracuje tylko na zlecenia po znajomych. A jakbym chciała firmę taką założyć to niestety sama bym sobie rady nie dała, jakbym miała klientów. Myślałam prędzej o jakimś sklepie internetowym, handel to handel, tylko co sprzedawac. :)

Kurcze Natka, my współpracujemy z różnymi formami od stron www itp. i w większości prym wiodą kobiety! Informatyk to już nie jest zawód zarezerwowany dla faceta. Może jednak poszukaj roboty w zawodzie i miej w dupie co oni mają w oczach. pokaż ze jesteś dobra, to im będzie zwisać jakiej jesteś płci.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia skok temp. jest dopiero po owu więc całkiem możliwe..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro o 9 będę miała monitoring to zobaczę jak się mają moje 2 kochane , wypieszczone pęcherzyki :)

Fidelissa, nick nieaktualny, Macierzanka:), Anaaa:), Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Kurcze Natka, my współpracujemy z różnymi formami od stron www itp. i w większości prym wiodą kobiety! Informatyk to już nie jest zawód zarezerwowany dla faceta. Może jednak poszukaj roboty w zawodzie i miej w dupie co oni mają w oczach. pokaż ze jesteś dobra, to im będzie zwisać jakiej jesteś płci.

Złota u mnie jednak jest zaścianek, może jakbym wyjechała dalej, kiedyś pracowałam dla firmy z Warszawy i nie miało dla niej znaczenia że jestem kobietą, ale tu niestety jest mało takich firm i sami faceci, byłam na kliku rozmowach, i bycie kobietą mnie dyskwalifikowało :/ i też ze względu na ewentualną ciążę, ehh ale póki co sobie daje radę :D A i tak najlepiej jakbym sama coś otworzyła :D

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki:))

35 tydzien juz sie zaczął:)

Lada chwila mogę urodzić bo szyjka sie skraca z tygodnia na tydzien. Mam bezwzględnie leżeć. To jest bardzo trudne tym bardziej , że włącza się energia i syndrom wicia gniazda.
    Dostałam opiernicza od gin, za puszczenie 3 pralek i rozwieszenie, robienie obiadów itp.

Trochę sie czuje jak w klatce. Wychodzę tylko do lekarzy. Do szkoły rodzenia tez juz nie mogę chodzić, wysyłam męża. Moja rada- jeśli taką szkół macie w planach zaliczcie ją wcześniej i wszystkie zakupy tez. Potem sie człowiec stresuje, że urodzi a nie będzie łóżeczka, wozka , rzeczy z apteki itp....
    Niestety przez wakacje SR nie było...urlopy

Trzymajcie kciuki, każdy dzień jest w cenie dla Jasia i jego zdrowia.

Olka30 gratulacje:))
    XMonia działaj:)
    Trzymam kciuki jak zawsze

Fidelissa

olka30, XxMoniaXx, Little Frog, Maniuś, Laura, Macierzanka:), Anaaa:), Z. lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mnie zwolnili jak sie dowiedzieli, że wychodzę za mąż bo "po ślubie zapewne będe miała dziecko bo oglądam w sklepie ciuszki niemowlęce :O "
    przecież pracowałam w sklepie w którym m. in były niemowlęce artykuły i ubranka :O sorry ale panna nie może mieć dziecka ani zajść w ciąże ... no ale cóz tam i tak nie było przyszłości więc nawet sie ucieszyłam ze zwolnienia .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ