Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Z. wrote:A i na otworzenie biznesu trzyba mieć nie mało... taka nasza szara polska rzeczywistość. Przykre ale co zrobić...
Cześć wszystkim tak w ogóle. Śliczna pogoda dziś. Komu brakuje promieni słonecznych to przesyłam
Z. Kochana gratuluję))
Ale się cieszę ))Z. lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:właśnie mnie zwolnili jak sie dowiedzieli, że wychodzę za mąż bo "po ślubie zapewne będe miała dziecko bo oglądam w sklepie ciuszki niemowlęce "
przecież pracowałam w sklepie w którym m. in były niemowlęce artykuły i ubranka sorry ale panna nie może mieć dziecka ani zajść w ciąże ... no ale cóz tam i tak nie było przyszłości więc nawet sie ucieszyłam ze zwolnienia .
wiesz, ze nie mają prawa tak Cię zwolnic. To się powinno zgłosić do Państwowej Inspekcji Pracy. I pójść do sądu. -
no oficjalnie mi powiedziała że nie spełniam jej wymogów a nieoficjalnie to było to powodem ... bo i koleżance z pracy tak o mnie mówiła i mnie doszły słuchy.. nawet jak mi sie przytyło to plote puściła że w ciąży jestem - kochana pani kierownik .
-
Natka co do dzialalnisc szczególnie inf to dobry pomysl jak masz zlecenia na min 500 zl to przez fwa lata luz
Ja 10 października place pierwszy nie preferencyjny zus 1100 blle no ale dalej ciagne -
Hej,
no własny biznes trzeba dobrze przemyśleć i przekalkulować. Szczególnie jak trzeba wziąć na ten cel kredyt.
Ja od stycznia wchodzę na duży ZUS, do tego od listopada pracownik na umowie...
Nas utrzymanie gabinetu kosztuje miesięcznie 12tys zł, za chwilę będzie ok 15tys zł
Więc trzeba się natyrać, żeby zarobić jeszcze coś na czysto...
Monia współczuję, to jest szczyt chamstwa, zwalniać za podejrzenie chęci posiadania dzieci -
santoocha wrote:Hej,
no własny biznes trzeba dobrze przemyśleć i przekalkulować. Szczególnie jak trzeba wziąć na ten cel kredyt.
Ja od stycznia wchodzę na duży ZUS, do tego od listopada pracownik na umowie...
Nas utrzymanie gabinetu kosztuje miesięcznie 12tys zł, za chwilę będzie ok 15tys zł
Więc trzeba się natyrać, żeby zarobić jeszcze coś na czysto...
Monia współczuję, to jest szczyt chamstwa, zwalniać za podejrzenie chęci posiadania dzieci
Mój Boże, 15 tys. to ja zarabiam w 7 miesięcy:/ -
tak mnie teraz po stronie prawej - pęcherzyki zakłuło , że aż stanęłam w miejscu . Raz i zaraz drugi . Mam nadzieje, że choć jeden pękł . Pierwszy raz poczułam takie coś . Oby to była owulacja dziś wieczorem poprawimy
Natka098, przedszkolanka:), olka30, Fidelissa, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej kochane Dawno mnie u Was nie było ale w pracy masakra i zmęczenie na maksa..Teraz mam urlopik więc postaram się Was nadrobić
Chciałam się pochwalić że od wczoraj zaczęliśmy ponowną stymulację podchodzę do niej z dużym dystansem niż za pierwszym razem ale wierzymy że będzie dobrze
Ściskam Was mocno wszystkieNatka098, santoocha, olka30, Maniuś, Little Frog, Z., Lena87, Macierzanka:), Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
No u nas jest taka specyfika, że koszty są duże, zamówienia leków to 5-6 tys co miesiąc, do tego czynsz 2,5tys, zusy, paliwo na dojazd do pracy, ksiegowy, kredyty. I tak się zbiera
Żeby mi chociaż kredyty już odeszły, to byłabym 2,5tys do przodu.
Chociaż podejrzewam, że jak skończę spłacać kredyty, zaciągniemy jakiś większy na budowę własnego lokalu, bo płacić co miesiąc 2,5 tys za wynajem to bez sensu.
A najgorsze jest to, że klientom non stop drogo i ja się muszę tłumaczyć dlaczego oczekuję zapłaty za moją pracę. Bo weterynarz to powinien najlepiej pracować charytatywnie, bo on przecież musi kochać zwierzątka!Fidelissa, Z., Macierzanka:), Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej sisters
U mnie juz dzis bole @ sie zaczely,choc planowa @ za 10 dni dopiero...ech to zycie...pewnie znowu przyjdzie tydzien za wczesnie jak ostatnio...z jednej strony skraca sie cykl niby,bo tak mialam co 33-34 dni ostatnio,ale z drugiej strony pewnie nie wstrzelilismy sie w ovu...czeka mnie wizyta u gin,bo cos mi sie zdaje ze juz nie jest wszystko tak perfect...no nic czekam,bo co pozostaje...
Mimo wszystko humor ok,szkoda zycia na zamartwianie sie...
Pozdrowienia kochaneolka30, Little Frog, Z., Macierzanka:), Anaaa:), Fidelissa lubią tę wiadomość