X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Masz jakies dolegliwosci?

hello, ja właśnie mam faze delikatnych mdłości :P
    i bolących piersi.. czas w ciąży leci szybciutko :)

Jak się wogóle czujesz ?

Jak po świętach ?

Maniuś lubi tę wiadomość

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Manius żadnych oprócz wrażliwych i bolacych piersi.
    Bardzo zadko mdłości.
    A u ciebie coś?

ojjjj przyjdzie czas i na Ciebie :P

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Od zarpbkow, a ze zarabiam najnizsza to chorobowe od najnizszej jest liczone

Qrwa, że już tak brzydko się wyrażę :/ w Polsce to wszystko jest na tak niskim poziomie, że aż śmiesznym. No ale trzeba sobie radzić, po woli do przodu..

Pozdrowienia :)

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Qrwa, że już tak brzydko się wyrażę :/ w Polsce to wszystko jest na tak niskim poziomie, że aż śmiesznym. No ale trzeba sobie radzić, po woli do przodu..

Pozdrowienia :)
    Ja sie ciesze ze w ogole kasa jest, kontrola z zus byla jakis czas temu, masakra...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    hello, ja właśnie mam faze delikatnych mdłości :P
    i bolących piersi.. czas w ciąży leci szybciutko :)

Jak się wogóle czujesz ?

Jak po świętach ?
    Tak jak pisalam czuje sie nie za dobrze ale wszystko wytrzymam,mam zwolnienie narazie...
    A po swietach...w sumie dobrze,dziekuje :) Odpoczelismy za wszystkie czasy :)
    A co tam u Ciebie?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Tak jak pisalam czuje sie nie za dobrze ale wszystko wytrzymam,mam zwolnienie narazie...
    A co tam u Ciebie?
    Poczatki sa ciezkue, bedzie lepiej :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja sie ciesze ze w ogole kasa jest, kontrola z zus byla jakis czas temu, masakra...

A na jakiej podstawie kontrole robili ?
    Hmmm co chcieli sprawdzić ?? :/

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    A co tam u Ciebie?

U mnie ok..nie moge się doczekać usg 2.01 :) aby zobaczyć swoje maleństwo.. :) no i też już na L4 schodze na cały okres ciąży..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka popatrz sobie ile miałaś płacone za ostatnie L-4, wiadomo to było 80 % aw ciąży jest 100 %, ale mówię od razu że chorobowe które płaci pracodawca wychodzi trochę wyższe bo jest z niego odliczane zdrowotne, a zasiłek będzie ciut wyższy i liczony nie od 2300 tylko od 1985, bo liczy się brutto minus składki. Ale powinno wyjść koło tego 1600, ciut mniej..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Pomarańczka popatrz sobie ile miałaś płacone za ostatnie L-4, wiadomo to było 80 % aw ciąży jest 100 %, ale mówię od razu że chorobowe które płaci pracodawca wychodzi trochę wyższe bo jest z niego odliczane zdrowotne, a zasiłek będzie ciut wyższy i liczony nie od 2300 tylko od 1985, bo liczy się brutto minus składki. Ale powinno wyjść koło tego 1600, ciut mniej..

hmm moja znajoma ma liczone od startowej 2100 brutto i ma 1500 zł.. jutro i tak chce sie wybrać do zus-u.. zeby ktos od nich mniej wiecej powiedzial mi co i jak..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    Od kilku dni mam straszną zgagę, a nie wspomnie o strasznym bólu jajników i szyjki. Za kilka dni powinnam dostać @, ale zastanawia mnie ta senność, mdłości i swędzące piersi nie mogę wytrzymać żeby się nie podrapać. Nie mogę patrzeć na słodycze, dzisiaj ledwo zjadłam 2 delicje bo mnie mdliło. Ciągle mam bulgotanie w brzuchu, jakby się coś przewracało.Nie wspomnę o tej głupiej zgadze, jak ja się tego chce pozbyć i to ciągłe wychodzenie w nocy do wc jest wkurzające. Teraz w dodatku jestem zaziębiona i sobie myślę, że to wina choroby.

Czy Wy kiedyś miałyście uczucie ciepła w podbrzuszu poniżej pępka?

Pewnie fiksuje jak zawsze

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    A na jakiej podstawie kontrole robili ?
    Hmmm co chcieli sprawdzić ?? :/
    Zasadnosc zatrudnienia :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Zasadnosc zatrudnienia :-)

Hah czyli mam rozumieć coś na zasadzie, czy nie zostałaś zatrudniona tylko i wyłącznie dla zasiłku ?

:/

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) wlasnie czekam na pobranie krwi...myslalam ze nie wstane :) moglabym spac i spac bez konca :)
    Pozdrawiam Was wszystkie moje siostry <3

Lena87, olka30 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Hah czyli mam rozumieć coś na zasadzie, czy nie zostałaś zatrudniona tylko i wyłącznie dla zasiłku ?

:/
    Dokladnie, umowe podpisalam 1 maja a 13 maja dowiedzialam aie o ciazy :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach, 2 kg do przodu..

Pięknie sypie śnieg, szkoda tylko, że musiałam do pracy przyjechać, jakoś wolę już w takich warunkach nie jeździć :( Ciekawe jak ja to wielkie auto potem odśnieżę :/ Czemu na Wigilię nie sypało, zawsze ten śnieg nie w porę :) W ogóle to kiedy te święta przeleciały? Zawsze po świętach mi smutno, człowiek się tyle przygotowuje, a potem bach, już po świętach i w sumie nawet nie było czasu usiąść i się zrelaksować :/

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest zawsze Olus :( choc ja w tym roku wypoczelam...ale to dlatego ze nie bylismy w Pl wiec cale swieta sami...zjedlismy sobie Wigilie :) Jestem z siebie dumna bo zrobilam sama pierwszy raz!!! :) Ale gotowania dla dwoch tyle samo co dla 10 osob,garnkow mi brakowalo :)
    Krew oddana,teraz czekam na wyniki,ale przesla do mojej gin tak ze dopiero dowiem sie co i jak 7.01 i wtedy tez mam nadzieje ze uslysze <3 na USG...Oj to bedzie ciezki czas do tej srody...trzymajcie kciuki,plissss :)

olka30 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

Maniuś ciąża nauczy cię cierpliwości ;) wizyty będą co miesiąc ..

olka30 lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje panie ! :)
    Wracam i ja do Was! :)
    Zima na calego ;)
    Maz na stoku, w pracy...
    Malgo mialam tak w poczatkach ciazy :) choroba to dotatkowy objaw, tez tak mialam ;) powodzenia!

Manius ja w zeszlym roku i 2 lata temu tez robilam samodzielnie Wigilie, w tamtym roku dodatkowo dla znajomego. Tez mi garow brakowalo i miejsca na kuchence! :) ale ponoc barszcz zrobilam lepszy niz tesciowa :D :D

Ale suwaczkow ciazowych mamy :D super!
    I Lena u Ciebie juz 10tc... jak to leci ;)

Dziewczyny prosze przeczytajcie ten artykul. Jest dlugi, ale warto otworzyc oczy. Ja wczoraj w nocy czytalam to z otwarta buzia...juz ktorys raz wpadl mi w rece taki temat, ale bagatelizowalam. To nie sa wymysly, to sa udokumentowane,poparte badaniami stwierdzenia.

http://portal.bioslone.pl/zanim_pozwolisz_zaszczepic_dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 11:57

olka30, Maniuś lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!

odniosę się do kwestii szczepień. Mam przyjaciół, którzy mają dwoje dzieci. Obydwaj chłopcy szczepieni. Moi przyjaciele są oboje lekarzami. Przeanalizowali kwestię szczepień dogłębnie i oto ich porady:

- szczepić, ale nie zintegrowanymi szczepionkami. Szczepić starym trybem, tym, którym my byliśmy szczepieni. To zintegrowane szczepionki wywołują powikłania, bo dawka dowalona dziecku jest zbyt wielka i organizm źle reaguje.

- zaniechanie szczepień prowadzi do pojawienia się chorób jak szkarlatyna (płonica), ospa, odra, błonica (dyfteryt), gruźlica i gruźlica kości! są to choroby o ciężkim przebiegu dla nieszczepionych dzieci, wywołujące powikłania (głuchota, ślepota, niedowłady), a część z nich może prowadzić do śmierci, gdyż pediatrzy nie znają tych chorób, często mylą objawy.

- nie dać sobie wkręcić szczepić dzieci na grypę - to nic nie da, bo wirusy mutują.

- Odnotowano powrót w Europie choroby Heinego-Medina, bo ludzie nie szczepią dzieci!

Ps. Tylko czekać jak dżuma nas wytłucze. Albo cholera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 12:08

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ