X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Masz jakies dolegliwosci?

hello, ja właśnie mam faze delikatnych mdłości :P
    i bolących piersi.. czas w ciąży leci szybciutko :)

Jak się wogóle czujesz ?

Jak po świętach ?

Maniuś lubi tę wiadomość

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Manius żadnych oprócz wrażliwych i bolacych piersi.
    Bardzo zadko mdłości.
    A u ciebie coś?

ojjjj przyjdzie czas i na Ciebie :P

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Od zarpbkow, a ze zarabiam najnizsza to chorobowe od najnizszej jest liczone

Qrwa, że już tak brzydko się wyrażę :/ w Polsce to wszystko jest na tak niskim poziomie, że aż śmiesznym. No ale trzeba sobie radzić, po woli do przodu..

Pozdrowienia :)

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Qrwa, że już tak brzydko się wyrażę :/ w Polsce to wszystko jest na tak niskim poziomie, że aż śmiesznym. No ale trzeba sobie radzić, po woli do przodu..

Pozdrowienia :)
    Ja sie ciesze ze w ogole kasa jest, kontrola z zus byla jakis czas temu, masakra...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    hello, ja właśnie mam faze delikatnych mdłości :P
    i bolących piersi.. czas w ciąży leci szybciutko :)

Jak się wogóle czujesz ?

Jak po świętach ?
    Tak jak pisalam czuje sie nie za dobrze ale wszystko wytrzymam,mam zwolnienie narazie...
    A po swietach...w sumie dobrze,dziekuje :) Odpoczelismy za wszystkie czasy :)
    A co tam u Ciebie?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Tak jak pisalam czuje sie nie za dobrze ale wszystko wytrzymam,mam zwolnienie narazie...
    A co tam u Ciebie?
    Poczatki sa ciezkue, bedzie lepiej :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja sie ciesze ze w ogole kasa jest, kontrola z zus byla jakis czas temu, masakra...

A na jakiej podstawie kontrole robili ?
    Hmmm co chcieli sprawdzić ?? :/

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    A co tam u Ciebie?

U mnie ok..nie moge się doczekać usg 2.01 :) aby zobaczyć swoje maleństwo.. :) no i też już na L4 schodze na cały okres ciąży..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka popatrz sobie ile miałaś płacone za ostatnie L-4, wiadomo to było 80 % aw ciąży jest 100 %, ale mówię od razu że chorobowe które płaci pracodawca wychodzi trochę wyższe bo jest z niego odliczane zdrowotne, a zasiłek będzie ciut wyższy i liczony nie od 2300 tylko od 1985, bo liczy się brutto minus składki. Ale powinno wyjść koło tego 1600, ciut mniej..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Pomarańczka popatrz sobie ile miałaś płacone za ostatnie L-4, wiadomo to było 80 % aw ciąży jest 100 %, ale mówię od razu że chorobowe które płaci pracodawca wychodzi trochę wyższe bo jest z niego odliczane zdrowotne, a zasiłek będzie ciut wyższy i liczony nie od 2300 tylko od 1985, bo liczy się brutto minus składki. Ale powinno wyjść koło tego 1600, ciut mniej..

hmm moja znajoma ma liczone od startowej 2100 brutto i ma 1500 zł.. jutro i tak chce sie wybrać do zus-u.. zeby ktos od nich mniej wiecej powiedzial mi co i jak..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    Od kilku dni mam straszną zgagę, a nie wspomnie o strasznym bólu jajników i szyjki. Za kilka dni powinnam dostać @, ale zastanawia mnie ta senność, mdłości i swędzące piersi nie mogę wytrzymać żeby się nie podrapać. Nie mogę patrzeć na słodycze, dzisiaj ledwo zjadłam 2 delicje bo mnie mdliło. Ciągle mam bulgotanie w brzuchu, jakby się coś przewracało.Nie wspomnę o tej głupiej zgadze, jak ja się tego chce pozbyć i to ciągłe wychodzenie w nocy do wc jest wkurzające. Teraz w dodatku jestem zaziębiona i sobie myślę, że to wina choroby.

Czy Wy kiedyś miałyście uczucie ciepła w podbrzuszu poniżej pępka?

Pewnie fiksuje jak zawsze

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    A na jakiej podstawie kontrole robili ?
    Hmmm co chcieli sprawdzić ?? :/
    Zasadnosc zatrudnienia :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Zasadnosc zatrudnienia :-)

Hah czyli mam rozumieć coś na zasadzie, czy nie zostałaś zatrudniona tylko i wyłącznie dla zasiłku ?

:/

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) wlasnie czekam na pobranie krwi...myslalam ze nie wstane :) moglabym spac i spac bez konca :)
    Pozdrawiam Was wszystkie moje siostry <3

Lena87, olka30 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Hah czyli mam rozumieć coś na zasadzie, czy nie zostałaś zatrudniona tylko i wyłącznie dla zasiłku ?

:/
    Dokladnie, umowe podpisalam 1 maja a 13 maja dowiedzialam aie o ciazy :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach, 2 kg do przodu..

Pięknie sypie śnieg, szkoda tylko, że musiałam do pracy przyjechać, jakoś wolę już w takich warunkach nie jeździć :( Ciekawe jak ja to wielkie auto potem odśnieżę :/ Czemu na Wigilię nie sypało, zawsze ten śnieg nie w porę :) W ogóle to kiedy te święta przeleciały? Zawsze po świętach mi smutno, człowiek się tyle przygotowuje, a potem bach, już po świętach i w sumie nawet nie było czasu usiąść i się zrelaksować :/

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest zawsze Olus :( choc ja w tym roku wypoczelam...ale to dlatego ze nie bylismy w Pl wiec cale swieta sami...zjedlismy sobie Wigilie :) Jestem z siebie dumna bo zrobilam sama pierwszy raz!!! :) Ale gotowania dla dwoch tyle samo co dla 10 osob,garnkow mi brakowalo :)
    Krew oddana,teraz czekam na wyniki,ale przesla do mojej gin tak ze dopiero dowiem sie co i jak 7.01 i wtedy tez mam nadzieje ze uslysze <3 na USG...Oj to bedzie ciezki czas do tej srody...trzymajcie kciuki,plissss :)

olka30 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

Maniuś ciąża nauczy cię cierpliwości ;) wizyty będą co miesiąc ..

olka30 lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje panie ! :)
    Wracam i ja do Was! :)
    Zima na calego ;)
    Maz na stoku, w pracy...
    Malgo mialam tak w poczatkach ciazy :) choroba to dotatkowy objaw, tez tak mialam ;) powodzenia!

Manius ja w zeszlym roku i 2 lata temu tez robilam samodzielnie Wigilie, w tamtym roku dodatkowo dla znajomego. Tez mi garow brakowalo i miejsca na kuchence! :) ale ponoc barszcz zrobilam lepszy niz tesciowa :D :D

Ale suwaczkow ciazowych mamy :D super!
    I Lena u Ciebie juz 10tc... jak to leci ;)

Dziewczyny prosze przeczytajcie ten artykul. Jest dlugi, ale warto otworzyc oczy. Ja wczoraj w nocy czytalam to z otwarta buzia...juz ktorys raz wpadl mi w rece taki temat, ale bagatelizowalam. To nie sa wymysly, to sa udokumentowane,poparte badaniami stwierdzenia.

http://portal.bioslone.pl/zanim_pozwolisz_zaszczepic_dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 11:57

olka30, Maniuś lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!

odniosę się do kwestii szczepień. Mam przyjaciół, którzy mają dwoje dzieci. Obydwaj chłopcy szczepieni. Moi przyjaciele są oboje lekarzami. Przeanalizowali kwestię szczepień dogłębnie i oto ich porady:

- szczepić, ale nie zintegrowanymi szczepionkami. Szczepić starym trybem, tym, którym my byliśmy szczepieni. To zintegrowane szczepionki wywołują powikłania, bo dawka dowalona dziecku jest zbyt wielka i organizm źle reaguje.

- zaniechanie szczepień prowadzi do pojawienia się chorób jak szkarlatyna (płonica), ospa, odra, błonica (dyfteryt), gruźlica i gruźlica kości! są to choroby o ciężkim przebiegu dla nieszczepionych dzieci, wywołujące powikłania (głuchota, ślepota, niedowłady), a część z nich może prowadzić do śmierci, gdyż pediatrzy nie znają tych chorób, często mylą objawy.

- nie dać sobie wkręcić szczepić dzieci na grypę - to nic nie da, bo wirusy mutują.

- Odnotowano powrót w Europie choroby Heinego-Medina, bo ludzie nie szczepią dzieci!

Ps. Tylko czekać jak dżuma nas wytłucze. Albo cholera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 12:08

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ