Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Misty kochana wszystkiego nalepszego spelnienia marzen:) i cos mi sie kojarzy ze rok temu,chyba 10.02 mialas pozytywny tescik,nie? Pamietam bo mialam testowac z Toba a tu juz Twoje dzieciaczki ponad 5 msc maja...
Misty87 lubi tę wiadomość
-
Misty 100 lat! Wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, pomyślności, spełnienia marzeń, pociechy z dzieciaczków, dużo miłości i samych radosnych chwil
Macierzanko, niestety noc nie przespana. Synek był niespokojny, ma dalej problemy z oddychaniem i strasznie się denerwuje.
Woda morska, nawilżacze, mokre ręczniki i wietrzenie pokoju nic nie daje. Pomagał tylko sterimar baby hipertoniczny. Podrażnił śluzówkę, pobudzając ją do wytwarzania katarku i wszystko pięknie schodziło. Stosowaliśmy 2 tyg. Teraz przerwa i tylko sporadycznie na noc bo nie wolno go nadużywać
Pomarańczka, cieszę się, że z babcią już wszystko ok
Rudasku, czekamy z niecierpliwością na wieści! Trzymam kciuki za szybką akcję porodową i żeby Tatuś wytrzymał stres
Ja dzisiaj ledwo funkcjonuję. Nawet kawa nie pomaga. Pogoda zmienna, trochę słońca, trochę śniegu z deszczem.
Synuś dzisiaj spróbował zupki jarzynowej z gerbera. Jeden wielki płacz i plucie, więc zrobiłam swoją (ziemniaczek, marchewka, jabłko, kawałek korzenia pietruszki) od razu inna mina fakt faktem woli deserki z jabłuszka, albo jabłuszko z bananem. Cieszy się i piszczy ubaw niesamowity tylko wszystko brudne.
Uczuleń zero i ten fakt bardzo mnie cieszy. Myślałam, że będzie gorzej, ale dajemy radę. Powolutku i w małych ilościach i dojdziemy do pełnych porcji.
Wiem, że powinniśmy czekać aż skończy pełne 4m-ce, ale pediatra sam stwierdził, że synek się szybciej rozwija. Jednak wcześniaki to silne dzieciaczki
Więcej już nam śpi na lewej stronie. Martwi mnie ta prawa bo jest spłaszczona, ale w miarę się wyrównuje. Mam nadzieję, że z czasem nie będzie tego widać.
Ale się rozpisałam ale musiałam się troszkę "pochwalić" a co chociaż tyle dobregoMacierzanka:), Maniuś, santoocha, Misty87 lubią tę wiadomość
-
Misty, ja bym tam chciała jeszcze przez jakis czas mieć dwójkę z przodu aczkolwiek nie narzekam
Ania chwal się ile tylko chcesz! O sukcesach trzeba głośno mówić.
A widzisz jednak, co mamusia przygotuje zawsze jest najsmaczniejsze! Popieram!Misty87 lubi tę wiadomość
-
Anaaa, każdy postęp cieszy! Chwal się, jest czym
Macierzanko, sarninę robi się prosto. Tylko trzeba pamiętać o 2 rzeczach: Mięso musi leżeć w marynacie min 3-4 doby i wymaga długiej obróbki termicznej. Teraz mam młodą sarenkę, więc 2 godziny duszenia powinny wystarczyć, ale przy dziku poniżej 3 godzin bym nie zeszła. Nie odważyłam się jeszcze nigdy piec dziczyzny,boję się że będzie twarda i sucha.
Po ciąży zostało mi jeszcze +6kg, ale tak naprawdę chciałabym zrzucić 10kg.
Musze przebadać tarczycę, ciekawe jak wpłynął na nią poród, bo w ciąży miałam ładnie uregulowaną (TSH 1,3-1,.
Nakręcamy się z mężem na imprezę walentynkowo-ostatkową,ma być u nas w GOKu, to 300m od naszego domu, więc nawet mogłabym wyskoczyć w nocy i nakarmić Młodego. Oby tylko teście zgodzili się z nim posiedzieć.
Tylko teraz znów problem- trzeba kupić sukienkę Czyli znów czeka mnie wypad do galerii, jakie to smutne...
Macierzanka:), Misty87 lubią tę wiadomość
-
Hej
Misty wszystkiego dobrego.Spełnienia najskrytszych marzeń
My z mezem siedzimy w domu i przemyslamy kurcze ciagle głodni jesteśmy nogi średnio ....
kierowniczka zczaila ze mnie boli bo akrurat u niej kolano sie zblokowalo i odrazu łzy mi leca jak usiluje je wyprostowac... kazala sie kurowac a na zastepstwo poszla kolezanka ktorej sie staz skonczyl i zastapi mnie ile bedzie trzeba ale kierowniczka powiedziala ze czekaja na mnie i ma nadzieje, ze szybko wroce
Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
Dziekuje raz jeszcze! To najwspanialsze urodziny, bo mam dwoch cudownych synkow! Spedzone w domku, z mezem, z rodzicami. Maz kupil torta w cukierni, wypilismy szampana, pozniej a potem poszedl na nocke
Maniusku dobra masz pamiec 10 lutego testowalam
Moje glodomorki zjadaja na noc az 230ml gestego kleiku w butli. Ale niestety na dlugo ich to nie syci, bo wczoraj obudzili sie o 3.30...
Anaaa Ty wiesz,ze bezdechy to po szczepieniu, a u mnie te drzenia nozek tak samo...poczytaj o NOP. Polecam kazdej ta lekture...i wpisy na stronie https://vaccgenocide.wordpress.com/ relacje matek dzieci po szczepieniach.
Kazdy robi, jak uwaza. Ja juz nie bede szczepic. W moim otoczeniu coraz wiecej osob ma to samo zdanie. Bedzie walka z sanepidem, ale nie dam swoich dzieci krzywdzic tym syfem.
Dobranoc!Maniuś lubi tę wiadomość
-
jestem, jestem przywołana do tablicy...
Ala ma ponad 3 tygodnie. jest spokojna i przesłodka. przesypia niemalże całe noce i dni do 17, a potem harce do 23
jestem szczęśliwa i wciąż zachwycona moim skarbem i nie mogę nadal uwierzyć, że już jest z nami.
waży już ponad 4kg, więc tyle mam słodkości...
a ja... waga ciążowa już za mną... zaczynałam z 86kg, na koniec miałam 92kg. dziś ważę 77 i jest dobrze...
miałam cc, ale nie żałuję, szybko się ogarnęłam i już normalnie, aktywnie funkcjonuję
Misty, najlepszego... masz urodziny razem z moim tatą
pozdrawiam was i trzymam kciuki za każdą Staraczkę!!! Powodzenia!!!
Macierzanka:), Misty87, Anaaa:), Maniuś, olka30, sara_nar lubią tę wiadomość
-
No i to mi się podoba
Melula, jak dobrze Ala śliczna jest w końcu zawitała dziewucha do tych amantów wszystkich!
Pozdrawiam!
Misty faktycznie impreza wymarzona w takim gronie i jakie prezenty miłe
Magda no to teraz tylko się wykurować. Dobrze, że szefowa nie robiła problemów!
No i Rudasku gratuluję Stasia Czekamy na Wasz powrót!
dobranoc!Misty87 lubi tę wiadomość
-
Lena sto lat! Spełnienia marzeń i wszystkiego co najlepsze! I to co chyba teraz najważniejsze, aby cała ciąża przebiegała Ci zdrowo i spokojnie i żeby poród lekkim był a dzidzia urodziła się zdrowiusieńka
Lena87 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Lenka! Zdrówka, spokojnej ciąży i pomyślnego rozwiązania! Wszystkiego najlepszego!
Rudasku gratulacje! Czekamy na foto!
Melula dziekuje. Super, ze waga leci u mnie stoi w miejscu. W ciazy niewiele poszlo w gore, ale teraz nie chce spasc ponizej tego, co bylo przed ciaza...gdyby nie slodycze
Lena87 lubi tę wiadomość
-
Rudasek gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i czekamy na zdjęcie Stasia
Misty, zaraz się biorę za czytanie. Ja też jestem przeciwko tym wszystkim szczepieniom. Tyle się o tym mówi i czyta, że jestem przerażona ;/
U nas problemy z oddychaniem są spowodowane bakteriami gronkowca. Zarazili mi prawdopodobnie dziecko przy operacji przepukliny, ale 100% pewności nie mam ;/ Będę niedługo w PL i zrobię Synkowi wszystkie badania. Odwiedzimy też pediatrę i laryngologa. Dowiem się także o te szczepionki wszystkie.
Tu w DE wszystko jest normalne i przechodzi samo ;/
Co do kleiku, to Kochana może spróbuj dawać go na gęsto w formie posiłku?
Melula, Ala jest cudowna no i pierwsza ślicznotka w gronie przystojniaków
Cieszę się, że doszłaś do siebie również pozdrawiamy!
Magdas, dobrze że szefowa wyrozumiała
Lena i ja życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa, spokojnej ciąży, szybkiego, lekkiego porodu, dużo miłości i zrozumienia ze strony męża, spełnienia marzeń i czego sobie życzysz żeby się spełniło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:38
Misty87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisty spóźnione życzonka urodzinowe -wszystkiego najlepszego aby wszystko co sobie zamarzysz spełniło się
Lenka wszystkiego najlepszego dużo zdrówka Tobie i maluszkowi
Rudasek gratulacje !!!
Pozdrawiam wszystkie dziewczynkiMisty87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny !Za tydzień testuje ,staramy się z mężem o dzidzie powyżej 12 cykli.Zawsze u mnie jest ciężko wyłapać dzień owulacji ,nie mam żadnych objawów ,a z śluzem jest problem .W tym miesiącu przyjęłam inną taktykę ,kochamy się od 12dc prawie że codziennie .Dzisiaj mój jest 22 dc ,mam nadzieje ,że się udało .Trzymajcie mocno kciuki.
Macierzanka:), olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość
Karina