X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo! Strach się bać...28 pękło :D

117684ygkpzfr3jr.gif

Macierzanka:), olka30 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Dziękuję Wam bardzo! Strach się bać...28 pękło :D

117684ygkpzfr3jr.gif

E tam, strach. Piękny wiek :)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny jest każdy wiek, póki młodo się czujemy :D

Złota, potforzasta, Anaaa:), Maniuś, Macierzanka:), sara_nar lubią tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty kochana wszystkiego nalepszego :) spelnienia marzen:) i cos mi sie kojarzy ze rok temu,chyba 10.02 mialas pozytywny tescik,nie? Pamietam bo mialam testowac z Toba ;) a tu juz Twoje dzieciaczki ponad 5 msc maja... :)

Misty87 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty 100 lat! Wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, pomyślności, spełnienia marzeń, pociechy z dzieciaczków, dużo miłości i samych radosnych chwil <3

Macierzanko, niestety noc nie przespana. Synek był niespokojny, ma dalej problemy z oddychaniem i strasznie się denerwuje.
    Woda morska, nawilżacze, mokre ręczniki i wietrzenie pokoju nic nie daje. Pomagał tylko sterimar baby hipertoniczny. Podrażnił śluzówkę, pobudzając ją do wytwarzania katarku i wszystko pięknie schodziło. Stosowaliśmy 2 tyg. Teraz przerwa i tylko sporadycznie na noc bo nie wolno go nadużywać :(

Pomarańczka, cieszę się, że z babcią już wszystko ok :)

Rudasku, czekamy z niecierpliwością na wieści! Trzymam kciuki za szybką akcję porodową <3 i żeby Tatuś wytrzymał stres :D

Ja dzisiaj ledwo funkcjonuję. Nawet kawa nie pomaga. Pogoda zmienna, trochę słońca, trochę śniegu z deszczem.
    Synuś dzisiaj spróbował zupki jarzynowej z gerbera. Jeden wielki płacz i plucie, więc zrobiłam swoją (ziemniaczek, marchewka, jabłko, kawałek korzenia pietruszki) od razu inna mina :D fakt faktem woli deserki z jabłuszka, albo jabłuszko z bananem. Cieszy się i piszczy :D ubaw niesamowity :) tylko wszystko brudne.
    Uczuleń zero i ten fakt bardzo mnie cieszy. Myślałam, że będzie gorzej, ale dajemy radę. Powolutku i w małych ilościach i dojdziemy do pełnych porcji.
    Wiem, że powinniśmy czekać aż skończy pełne 4m-ce, ale pediatra sam stwierdził, że synek się szybciej rozwija. Jednak wcześniaki to silne dzieciaczki :)
    Więcej już nam śpi na lewej stronie. Martwi mnie ta prawa bo jest spłaszczona, ale w miarę się wyrównuje. Mam nadzieję, że z czasem nie będzie tego widać.
    Ale się rozpisałam :D ale musiałam się troszkę "pochwalić" a co :D chociaż tyle dobrego :)

Macierzanka:), Maniuś, santoocha, Misty87 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty, ja bym tam chciała jeszcze przez jakis czas mieć dwójkę z przodu aczkolwiek nie narzekam :)

Ania chwal się ile tylko chcesz! O sukcesach trzeba głośno mówić.
    A widzisz jednak, co mamusia przygotuje zawsze jest najsmaczniejsze! Popieram! :)

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa, każdy postęp cieszy! Chwal się, jest czym :)

Macierzanko, sarninę robi się prosto. Tylko trzeba pamiętać o 2 rzeczach: Mięso musi leżeć w marynacie min 3-4 doby i wymaga długiej obróbki termicznej. Teraz mam młodą sarenkę, więc 2 godziny duszenia powinny wystarczyć, ale przy dziku poniżej 3 godzin bym nie zeszła. Nie odważyłam się jeszcze nigdy piec dziczyzny,boję się że będzie twarda i sucha.

Po ciąży zostało mi jeszcze +6kg, ale tak naprawdę chciałabym zrzucić 10kg.
    Musze przebadać tarczycę, ciekawe jak wpłynął na nią poród, bo w ciąży miałam ładnie uregulowaną (TSH 1,3-1,8).

Nakręcamy się z mężem na imprezę walentynkowo-ostatkową,ma być u nas w GOKu, to 300m od naszego domu, więc nawet mogłabym wyskoczyć w nocy i nakarmić Młodego. Oby tylko teście zgodzili się z nim posiedzieć.

Tylko teraz znów problem- trzeba kupić sukienkę :D Czyli znów czeka mnie wypad do galerii, jakie to smutne... ;)

Macierzanka:), Misty87 lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Misty wszystkiego dobrego.Spełnienia najskrytszych marzeń :)

My z mezem siedzimy w domu i przemyslamy :) kurcze ciagle głodni jesteśmy :/ nogi średnio ....
    kierowniczka zczaila ze mnie boli bo akrurat u niej kolano sie zblokowalo i odrazu łzy mi leca jak usiluje je wyprostowac... kazala sie kurowac a na zastepstwo poszla kolezanka ktorej sie staz skonczyl i zastapi mnie ile bedzie trzeba :) ale kierowniczka powiedziala ze czekaja na mnie i ma nadzieje, ze szybko wroce

Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek urodziła Stasia dziś o 20:10, 53cm, 2850g, 10 w Apgar :)

Gratulacje dla nowej Mamusi! :)

Macierzanka:), Anaaa:), Misty87, martusia1986, Maniuś, olka30 lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje raz jeszcze! To najwspanialsze urodziny, bo mam dwoch cudownych synkow! Spedzone w domku, z mezem, z rodzicami. Maz kupil torta w cukierni, wypilismy szampana, pozniej <3 :D a potem poszedl na nocke ;)

Maniusku dobra masz pamiec ;) 10 lutego testowalam ;)

Moje glodomorki zjadaja na noc az 230ml gestego kleiku w butli. Ale niestety na dlugo ich to nie syci, bo wczoraj obudzili sie o 3.30...

Anaaa Ty wiesz,ze bezdechy to po szczepieniu, a u mnie te drzenia nozek tak samo...poczytaj o NOP. Polecam kazdej ta lekture...i wpisy na stronie https://vaccgenocide.wordpress.com/ relacje matek dzieci po szczepieniach.
    Kazdy robi, jak uwaza. Ja juz nie bede szczepic. W moim otoczeniu coraz wiecej osob ma to samo zdanie. Bedzie walka z sanepidem, ale nie dam swoich dzieci krzywdzic tym syfem.

Dobranoc!

Maniuś lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, jestem przywołana do tablicy...

Ala ma ponad 3 tygodnie. jest spokojna i przesłodka. przesypia niemalże całe noce i dni do 17, a potem harce do 23 :)
    jestem szczęśliwa i wciąż zachwycona moim skarbem i nie mogę nadal uwierzyć, że już jest z nami.
    waży już ponad 4kg, więc tyle mam słodkości...

a ja... waga ciążowa już za mną... zaczynałam z 86kg, na koniec miałam 92kg. dziś ważę 77 :) i jest dobrze...
    miałam cc, ale nie żałuję, szybko się ogarnęłam i już normalnie, aktywnie funkcjonuję :)

Misty, najlepszego... masz urodziny razem z moim tatą :)

pozdrawiam was i trzymam kciuki za każdą Staraczkę!!! Powodzenia!!!

Macierzanka:), Misty87, Anaaa:), Maniuś, olka30, sara_nar lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to mi się podoba :)
    Melula, jak dobrze :) Ala śliczna jest <3 w końcu zawitała dziewucha do tych amantów wszystkich!
    Pozdrawiam!

Misty faktycznie impreza wymarzona w takim gronie i jakie prezenty miłe ;)

Magda no to teraz tylko się wykurować. Dobrze, że szefowa nie robiła problemów!

No i Rudasku gratuluję Stasia <3 Czekamy na Wasz powrót!

dobranoc!

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś życzenia składamy Lence :)

Kochana przede wszystkim spokojnej ciąży i lekkiego szczęśliwego rozwiązania. Aby macierzyństwo dawało Ci mnóstwo satysfakcji i spełniły sie Twoje najskrytsze marzenia. Buziaki <3

Lena87 lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena sto lat! Spełnienia marzeń i wszystkiego co najlepsze! I to co chyba teraz najważniejsze, aby cała ciąża przebiegała Ci zdrowo i spokojnie i żeby poród lekkim był a dzidzia urodziła się zdrowiusieńka ;)

Lena87 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka! Zdrówka, spokojnej ciąży i pomyślnego rozwiązania! Wszystkiego najlepszego! :)

493338pw37m860mi.gif

Rudasku gratulacje! Czekamy na foto! :)

Melula dziekuje. Super, ze waga leci :) u mnie stoi w miejscu. W ciazy niewiele poszlo w gore, ale teraz nie chce spasc ponizej tego, co bylo przed ciaza...gdyby nie slodycze :D

Lena87 lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i czekamy na zdjęcie Stasia <3 :)

Misty, zaraz się biorę za czytanie. Ja też jestem przeciwko tym wszystkim szczepieniom. Tyle się o tym mówi i czyta, że jestem przerażona ;/
    U nas problemy z oddychaniem są spowodowane bakteriami gronkowca. Zarazili mi prawdopodobnie dziecko przy operacji przepukliny, ale 100% pewności nie mam ;/ Będę niedługo w PL i zrobię Synkowi wszystkie badania. Odwiedzimy też pediatrę i laryngologa. Dowiem się także o te szczepionki wszystkie.
    Tu w DE wszystko jest normalne i przechodzi samo ;/
    Co do kleiku, to Kochana może spróbuj dawać go na gęsto w formie posiłku? :)

Melula, Ala jest cudowna <3 no i pierwsza ślicznotka w gronie przystojniaków :D
    Cieszę się, że doszłaś do siebie :) również pozdrawiamy!

Magdas, dobrze że szefowa wyrozumiała :)

Lena i ja życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa, spokojnej ciąży, szybkiego, lekkiego porodu, dużo miłości i zrozumienia ze strony męża, spełnienia marzeń i czego sobie życzysz żeby się spełniło! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:38

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty spóźnione życzonka urodzinowe -wszystkiego najlepszego aby wszystko co sobie zamarzysz spełniło się :) :)

Lenka wszystkiego najlepszego dużo zdrówka Tobie i maluszkowi :)

Rudasek gratulacje !!!

Pozdrawiam wszystkie dziewczynki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Bardzo, Kochane Jesteście <3 ..

A tu troszkę słodkości dla Was ;)

31e21daab070552dmed.jpg

A i popić trzeba też :D ..

a25f363c47379c3amed.jpg865349112b4c5c4cmed.jpg

oH .. napiła bym się takiego Mogenka <3

Anaaa:), Macierzanka:), Misty87, olka30 lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wiesz co dobre :D no to zdrówko! :*

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Karina90 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !Za tydzień testuje ,staramy się z mężem o dzidzie powyżej 12 cykli.Zawsze u mnie jest ciężko wyłapać dzień owulacji ,nie mam żadnych objawów ,a z śluzem jest problem .W tym miesiącu przyjęłam inną taktykę ,kochamy się od 12dc prawie że codziennie .Dzisiaj mój jest 22 dc ,mam nadzieje ,że się udało .Trzymajcie mocno kciuki.

Macierzanka:), olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Karina
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ