X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo! Strach się bać...28 pękło :D

117684ygkpzfr3jr.gif

Macierzanka:), olka30 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Dziękuję Wam bardzo! Strach się bać...28 pękło :D

117684ygkpzfr3jr.gif

E tam, strach. Piękny wiek :)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny jest każdy wiek, póki młodo się czujemy :D

Złota, potforzasta, Anaaa:), Maniuś, Macierzanka:), sara_nar lubią tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty kochana wszystkiego nalepszego :) spelnienia marzen:) i cos mi sie kojarzy ze rok temu,chyba 10.02 mialas pozytywny tescik,nie? Pamietam bo mialam testowac z Toba ;) a tu juz Twoje dzieciaczki ponad 5 msc maja... :)

Misty87 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty 100 lat! Wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, pomyślności, spełnienia marzeń, pociechy z dzieciaczków, dużo miłości i samych radosnych chwil <3

Macierzanko, niestety noc nie przespana. Synek był niespokojny, ma dalej problemy z oddychaniem i strasznie się denerwuje.
    Woda morska, nawilżacze, mokre ręczniki i wietrzenie pokoju nic nie daje. Pomagał tylko sterimar baby hipertoniczny. Podrażnił śluzówkę, pobudzając ją do wytwarzania katarku i wszystko pięknie schodziło. Stosowaliśmy 2 tyg. Teraz przerwa i tylko sporadycznie na noc bo nie wolno go nadużywać :(

Pomarańczka, cieszę się, że z babcią już wszystko ok :)

Rudasku, czekamy z niecierpliwością na wieści! Trzymam kciuki za szybką akcję porodową <3 i żeby Tatuś wytrzymał stres :D

Ja dzisiaj ledwo funkcjonuję. Nawet kawa nie pomaga. Pogoda zmienna, trochę słońca, trochę śniegu z deszczem.
    Synuś dzisiaj spróbował zupki jarzynowej z gerbera. Jeden wielki płacz i plucie, więc zrobiłam swoją (ziemniaczek, marchewka, jabłko, kawałek korzenia pietruszki) od razu inna mina :D fakt faktem woli deserki z jabłuszka, albo jabłuszko z bananem. Cieszy się i piszczy :D ubaw niesamowity :) tylko wszystko brudne.
    Uczuleń zero i ten fakt bardzo mnie cieszy. Myślałam, że będzie gorzej, ale dajemy radę. Powolutku i w małych ilościach i dojdziemy do pełnych porcji.
    Wiem, że powinniśmy czekać aż skończy pełne 4m-ce, ale pediatra sam stwierdził, że synek się szybciej rozwija. Jednak wcześniaki to silne dzieciaczki :)
    Więcej już nam śpi na lewej stronie. Martwi mnie ta prawa bo jest spłaszczona, ale w miarę się wyrównuje. Mam nadzieję, że z czasem nie będzie tego widać.
    Ale się rozpisałam :D ale musiałam się troszkę "pochwalić" a co :D chociaż tyle dobrego :)

Macierzanka:), Maniuś, santoocha, Misty87 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty, ja bym tam chciała jeszcze przez jakis czas mieć dwójkę z przodu aczkolwiek nie narzekam :)

Ania chwal się ile tylko chcesz! O sukcesach trzeba głośno mówić.
    A widzisz jednak, co mamusia przygotuje zawsze jest najsmaczniejsze! Popieram! :)

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa, każdy postęp cieszy! Chwal się, jest czym :)

Macierzanko, sarninę robi się prosto. Tylko trzeba pamiętać o 2 rzeczach: Mięso musi leżeć w marynacie min 3-4 doby i wymaga długiej obróbki termicznej. Teraz mam młodą sarenkę, więc 2 godziny duszenia powinny wystarczyć, ale przy dziku poniżej 3 godzin bym nie zeszła. Nie odważyłam się jeszcze nigdy piec dziczyzny,boję się że będzie twarda i sucha.

Po ciąży zostało mi jeszcze +6kg, ale tak naprawdę chciałabym zrzucić 10kg.
    Musze przebadać tarczycę, ciekawe jak wpłynął na nią poród, bo w ciąży miałam ładnie uregulowaną (TSH 1,3-1,8).

Nakręcamy się z mężem na imprezę walentynkowo-ostatkową,ma być u nas w GOKu, to 300m od naszego domu, więc nawet mogłabym wyskoczyć w nocy i nakarmić Młodego. Oby tylko teście zgodzili się z nim posiedzieć.

Tylko teraz znów problem- trzeba kupić sukienkę :D Czyli znów czeka mnie wypad do galerii, jakie to smutne... ;)

Macierzanka:), Misty87 lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Misty wszystkiego dobrego.Spełnienia najskrytszych marzeń :)

My z mezem siedzimy w domu i przemyslamy :) kurcze ciagle głodni jesteśmy :/ nogi średnio ....
    kierowniczka zczaila ze mnie boli bo akrurat u niej kolano sie zblokowalo i odrazu łzy mi leca jak usiluje je wyprostowac... kazala sie kurowac a na zastepstwo poszla kolezanka ktorej sie staz skonczyl i zastapi mnie ile bedzie trzeba :) ale kierowniczka powiedziala ze czekaja na mnie i ma nadzieje, ze szybko wroce

Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek urodziła Stasia dziś o 20:10, 53cm, 2850g, 10 w Apgar :)

Gratulacje dla nowej Mamusi! :)

Macierzanka:), Anaaa:), Misty87, martusia1986, Maniuś, olka30 lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje raz jeszcze! To najwspanialsze urodziny, bo mam dwoch cudownych synkow! Spedzone w domku, z mezem, z rodzicami. Maz kupil torta w cukierni, wypilismy szampana, pozniej <3 :D a potem poszedl na nocke ;)

Maniusku dobra masz pamiec ;) 10 lutego testowalam ;)

Moje glodomorki zjadaja na noc az 230ml gestego kleiku w butli. Ale niestety na dlugo ich to nie syci, bo wczoraj obudzili sie o 3.30...

Anaaa Ty wiesz,ze bezdechy to po szczepieniu, a u mnie te drzenia nozek tak samo...poczytaj o NOP. Polecam kazdej ta lekture...i wpisy na stronie https://vaccgenocide.wordpress.com/ relacje matek dzieci po szczepieniach.
    Kazdy robi, jak uwaza. Ja juz nie bede szczepic. W moim otoczeniu coraz wiecej osob ma to samo zdanie. Bedzie walka z sanepidem, ale nie dam swoich dzieci krzywdzic tym syfem.

Dobranoc!

Maniuś lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, jestem przywołana do tablicy...

Ala ma ponad 3 tygodnie. jest spokojna i przesłodka. przesypia niemalże całe noce i dni do 17, a potem harce do 23 :)
    jestem szczęśliwa i wciąż zachwycona moim skarbem i nie mogę nadal uwierzyć, że już jest z nami.
    waży już ponad 4kg, więc tyle mam słodkości...

a ja... waga ciążowa już za mną... zaczynałam z 86kg, na koniec miałam 92kg. dziś ważę 77 :) i jest dobrze...
    miałam cc, ale nie żałuję, szybko się ogarnęłam i już normalnie, aktywnie funkcjonuję :)

Misty, najlepszego... masz urodziny razem z moim tatą :)

pozdrawiam was i trzymam kciuki za każdą Staraczkę!!! Powodzenia!!!

Macierzanka:), Misty87, Anaaa:), Maniuś, olka30, sara_nar lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to mi się podoba :)
    Melula, jak dobrze :) Ala śliczna jest <3 w końcu zawitała dziewucha do tych amantów wszystkich!
    Pozdrawiam!

Misty faktycznie impreza wymarzona w takim gronie i jakie prezenty miłe ;)

Magda no to teraz tylko się wykurować. Dobrze, że szefowa nie robiła problemów!

No i Rudasku gratuluję Stasia <3 Czekamy na Wasz powrót!

dobranoc!

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś życzenia składamy Lence :)

Kochana przede wszystkim spokojnej ciąży i lekkiego szczęśliwego rozwiązania. Aby macierzyństwo dawało Ci mnóstwo satysfakcji i spełniły sie Twoje najskrytsze marzenia. Buziaki <3

Lena87 lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena sto lat! Spełnienia marzeń i wszystkiego co najlepsze! I to co chyba teraz najważniejsze, aby cała ciąża przebiegała Ci zdrowo i spokojnie i żeby poród lekkim był a dzidzia urodziła się zdrowiusieńka ;)

Lena87 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka! Zdrówka, spokojnej ciąży i pomyślnego rozwiązania! Wszystkiego najlepszego! :)

493338pw37m860mi.gif

Rudasku gratulacje! Czekamy na foto! :)

Melula dziekuje. Super, ze waga leci :) u mnie stoi w miejscu. W ciazy niewiele poszlo w gore, ale teraz nie chce spasc ponizej tego, co bylo przed ciaza...gdyby nie slodycze :D

Lena87 lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i czekamy na zdjęcie Stasia <3 :)

Misty, zaraz się biorę za czytanie. Ja też jestem przeciwko tym wszystkim szczepieniom. Tyle się o tym mówi i czyta, że jestem przerażona ;/
    U nas problemy z oddychaniem są spowodowane bakteriami gronkowca. Zarazili mi prawdopodobnie dziecko przy operacji przepukliny, ale 100% pewności nie mam ;/ Będę niedługo w PL i zrobię Synkowi wszystkie badania. Odwiedzimy też pediatrę i laryngologa. Dowiem się także o te szczepionki wszystkie.
    Tu w DE wszystko jest normalne i przechodzi samo ;/
    Co do kleiku, to Kochana może spróbuj dawać go na gęsto w formie posiłku? :)

Melula, Ala jest cudowna <3 no i pierwsza ślicznotka w gronie przystojniaków :D
    Cieszę się, że doszłaś do siebie :) również pozdrawiamy!

Magdas, dobrze że szefowa wyrozumiała :)

Lena i ja życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa, spokojnej ciąży, szybkiego, lekkiego porodu, dużo miłości i zrozumienia ze strony męża, spełnienia marzeń i czego sobie życzysz żeby się spełniło! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:38

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty spóźnione życzonka urodzinowe -wszystkiego najlepszego aby wszystko co sobie zamarzysz spełniło się :) :)

Lenka wszystkiego najlepszego dużo zdrówka Tobie i maluszkowi :)

Rudasek gratulacje !!!

Pozdrawiam wszystkie dziewczynki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Bardzo, Kochane Jesteście <3 ..

A tu troszkę słodkości dla Was ;)

31e21daab070552dmed.jpg

A i popić trzeba też :D ..

a25f363c47379c3amed.jpg865349112b4c5c4cmed.jpg

oH .. napiła bym się takiego Mogenka <3

Anaaa:), Macierzanka:), Misty87, olka30 lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wiesz co dobre :D no to zdrówko! :*

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Karina90 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !Za tydzień testuje ,staramy się z mężem o dzidzie powyżej 12 cykli.Zawsze u mnie jest ciężko wyłapać dzień owulacji ,nie mam żadnych objawów ,a z śluzem jest problem .W tym miesiącu przyjęłam inną taktykę ,kochamy się od 12dc prawie że codziennie .Dzisiaj mój jest 22 dc ,mam nadzieje ,że się udało .Trzymajcie mocno kciuki.

Macierzanka:), olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Karina
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ