Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Potforzasta u nas dobrze. Synek przed chwilą zasnął więc mam parę minut dla siebie
Z mężem znowu spina, ale cóż..
A co u Ciebie?
Monia badania połówkowe są fajnemy dopiero wtedy dowiedzieliśmy się, że będzie chłopczyk
mam nadzieję, że Wasze Maleństwo pokaże co tam chowa
Nie stresuj się, będzie wszystko dobrze :*XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Ojej, Monia Ty już na półmetku...! Jakoś te Wasze ciąże tam mi szybko lecą, a moja własna ciągnęła się jak flaki z olejem...
Co tam dziś gotujecie? Ja mam spaghetti
W niedzielę planuję zrobić sarninę, przychodzą do nas znajomi z Miłoszkiem młodszym od Szymka o 10 dni.
Zaczęłam ogarniać się z moim ciałem po porodzie, wkurza mnie na maksa nadmiar kg. Spadło 10 przy porodzie, a reszta siedzi na miejscu. Podobne mają tak niektóre kobiety, że póki karmią utrzymują nadwagę, dopiero odstawienie od piersi powoduje zmiany hormonalne, które umożliwiają pozbycie się nadmiaru tłuszczyku. OBY!
W każdym razie i tak aby popracować nad kondycją kupiliśmy rowerek stacjonarny i tak od tygodnia jeżdżę sobie. Robię dziennie 10-15km, raz udało mi się 16km, a wczoraj tylko 8km, ale za to pospalałam kalorie z mężem w łóżku
Myślę nad pójściem z Młodym na basen, ale jak zwykle czasu brakuje...
olka30, Maniuś, Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Hej, ja dziś po badaniach.. Mały waży już prawie 2 kg - stwierdzenie mojej dr "ale poprzednie dziecko też było duże" ?????? Jasne, tyle że to jest pierwsze. Ta to jest zorientowana. Jeszcze wymyśliła na usg, że ma za małe serduszko i mnie wysyła na badania do Krakowa
Nie ważne że powinno się je robić max. do 26 tyg. A w ogóle jej nie wierzę, bo na 3D wszystko było ok, a mimo wszystko wbiła mi ćwieka i humor mi zupełnie siadł
Mam już dość badań, lekarzy i kolejek w poczekalniach
Te ostatnie miesiące to bym chciała w końcu odpocząć w domu
Oczywiście anemię mam jak ta lala, poziom żelaza poniżej krytyki, jeszcze katar się przyplątał i pytania dr co ja to robię.. Żyję kurde!
A na obiad mam prażonki.. I obeżrę się na max. A co se będę żałować. I tak wyglądam jak wielorybzizia_a, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
olka30 wrote:Hej, ja dziś po badaniach.. Mały waży już prawie 2 kg - stwierdzenie mojej dr "ale poprzednie dziecko też było duże" ?????? Jasne, tyle że to jest pierwsze. Ta to jest zorientowana. Jeszcze wymyśliła na usg, że ma za małe serduszko i mnie wysyła na badania do Krakowa
Nie ważne że powinno się je robić max. do 26 tyg. A w ogóle jej nie wierzę, bo na 3D wszystko było ok, a mimo wszystko wbiła mi ćwieka i humor mi zupełnie siadł
Oczywiście anemię mam jak ta lala, poziom żelaza poniżej krytyki, jeszcze katar się przyplątał i pytania dr co ja to robię.. Żyję kurde!
A na obiad mam prażonki.. I obeżrę się na max. A co se będę żałować. I tak wyglądam jak wieloryb
Widać że doktorka zorientowana:/ Nie martw się, na pewno wszystko w porządku
A co to są prazonki?olka30 lubi tę wiadomość
-
olka30 wrote:Hej, ja dziś po badaniach.. Mały waży już prawie 2 kg - stwierdzenie mojej dr "ale poprzednie dziecko też było duże" ?????? Jasne, tyle że to jest pierwsze. Ta to jest zorientowana. Jeszcze wymyśliła na usg, że ma za małe serduszko i mnie wysyła na badania do Krakowa
A na obiad mam prażonki.. I obeżrę się na max. A co se będę żałować. I tak wyglądam jak wieloryb
Olus lubie za wielorybai za to ze maluszek ma 2kg:)
a prażonki to takie ziemniaczki duszone:)z cebulka..kiełbaska..marchewka..itpzazwyczaj robione na ognisku albo wlasnie duszone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 14:56
olka30 lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny..
Babcia wróciła do domku, ale ma już skierowanie do następnego szpitala na oddział pulmonologii. Przyjęcie planowane bo obecnie nie ma już zagrożenia życia, w poniedziałek będę wszystko załatwiała. Leki przepisane, zalecenia, insulina i wszystko jest tak jak było dawniej no poza faktem, że babcia już troszkę ograniczoną sprawność ma. Ale z pomocą bliskich jeszcze poszaleje
Buusiole..olka30 lubi tę wiadomość
-
Dobry dorby :
Wszystkie spią...
Dziecwyznki Kochane my jedziemy
noc przespała, zero stresu..teraz mnie coś łapie
"2" z rana była...czop odchodzi bo od wczoraj śluz brązowy a dziś z zywą krwią, wieć pewnie kilka rodzin i odejdą wody...
bede pisać w miare możliwości tutaj , jeśli sie nie da to do Agi esesmany :)na wątku "pomagamy, wspieramy" bedzie WAm przekazywać
Trzymajcie kciuki za nasza cała trójeczkeszczególnie za tatusia bo z nim może być najgorzej
pozdrawiam jeszcze 2w1Misty87, Macierzanka:), Anaaa:), olka30 lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane!
Misty wszytskiego dobrego!Dużo miłośći, sukcesów w życiu i radości wśród Twoich kochanych chłopców! A ile to już wiosen?
Rudasku powodzenia!Za tatusia też trzymam kciuki!
Anaa, czy noc przespana?
Ola, wiesz co ja bym tej doktorce też nie uwierzyła, zważywszy na to, że masz już 30tc i ona nie pamieta, że to Twoja pierwsza ciąża!!! Nie martw się!
Santoocha, reszta to ile? Z tego co pamiętam to chyba należysz do osób szczupłych.
Sarnina? No podziwiam, bo ja umiem gotować, ale za sarninę jeszcze sie nigdy nie wzięłam... czy to dobre?
Pomarańczka, cieszę się że jest już u babcki lepiejZawsze cieszą takie wiadomości!
Magda i jak się tam sprawy mają? Jak noga i jak kierowniczka?
A ja dzisiaj robię zupę serowo-brokułową z serem cheddar i coś pewnie z kaszy jaglanej na drugie (ostatnio króluje u nas na stole)
Ale przed chwilą musiałam iść zrobić sobie ciepły prysznic, bo czuję, że @ się zbliża tym razem wcześniej. Miałam prawdopodobnie wczesną owulację, jeśli pęcherzyk oczywiście zdecydował się pęknąć (tudzież PĘC jak niektórzy mówią) i teraz chcą mi znowu eksplodować cycole! Mogłabym śmiało wystąpić w kampanii reklamowej jakiejś firmy bieliźniarskiej
I na ten ból świetnie działa właśnie ciepła woda.
Co u Was ? Pozdrawiam!
P.S. Miałam wywołać więc powtarzam raz jeszcze. U niektórych wiem co się dzieje. Ale tak baaardzo dawno nie była tu Melula, Fidelissa, Bursztynka, Nati, Natka, Sara, Sana... więc czekam. I ta cała reszta, co polubia od czasu do czasu też niech chociaż wpadnie na kawęMisty87, Maniuś, Magdas, olka30 lubią tę wiadomość
-
Misty 100 latek
Rudasku to czekamy na Wasza juz trojeczke.
A u mnie chyba wczoraj owu byla bo chcialo mi jajnik wysadzic a dzisiaj juz spokoj.
Milego dnia wszystkim.Misty87 lubi tę wiadomość