Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Na wszelkie bóle w ciąży i podczas karmienia można brać to, co zawiera paracetamol. Bezpieczny i dla kobiety i dla malucha. Nawet dzieciaczkom podaje się w czopkach.
Ale wiadomo, lepiej unikać prochów -
Hej dziewczynki gdzie sie podziewacie???
Witamy z Alexandra/Alexandrem w 15 tygodniu Maz do brzuszka mowi Ola i ja tez mam takie przeczucie ze nosze w sobie mala wielka kobietke moze uda sie odgadnac tajemnice kinderniespodzianki 9 marca trzymajcie kciuki,plisssolka30, Anaaa:), Little Frog, Misty87, sara_nar lubią tę wiadomość
-
Hej
My od wczoraj łapiemy za rączki i podnosimy się do siadu
Mamusia dumna ze swojego Skarba
Zapisaliśmy się do lekarza. Mały kaszle i nie wiem czy to z powodu nadmiernego ślinienia czy jest przeziębiony, bo teraz różne wirusy panują. Wszyscy dookoła chorzy .. mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Jutro się dowiemy.olka30, Misty87 lubią tę wiadomość
-
Witam i ja wkraczając w 35 tydzień. Samopoczucie z dnia na dzień gorsze, ledwo oddycham, żebra mnie bolą, nie mogę się schylać bo brzuch nie pozwala. Już 16 kg na plusie Beznadzieja, a gdzie tam do końca, pewnie przybiorę jeszcze min. 3 Ale od wczoraj stoi w moim pokoju łóżeczko, M skręcił jak byłam na angielskim i jakoś tak cieszy oko (chociaż oczywiście jest źle skręcone, ale poprawi się). Jeszcze materacyk trzeba kupić i fotelik samochodowy, bo mieliśmy dostać, ale chyba będzie lipa z tym i Bobuś się może rodzić. Jak dla mnie to nawet w następnym tygodniu, bo chcę z powrotem zacząć żyć w swoim ciele. Ale do porodu nie jestem przygotowana i chyba nie będę. Po prostu pójdę i jakoś to będzie. Akurat to wydarzenie mogłabym pominąć
-
Maniuś, to czekamy na wieści!
Pomarańczko, naszą Lenkę też męczą bóle głowy i czasami bierze apap, a jak się da, to ratuje się kawą Mam nadzieję, że Wam obu w końcu przejdzie
Anaaa, masz powody do dumy! Synek z dnia na dzień zaskakuje czymś nowym
Olka, co ja Ci mogę napisać. Sama nie wiem czy życzyć Ci już tego porodu czy jednak później. To ju z końcówka, więc jakoś dasz radę Jak sobie pomyślę o tym Twoim zębie, to chyba teraz jest lepiej niż wtedy? ;]olka30, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ola wiem jak się czujesz. Ja należę to bardzo szczupłych osób a w ciąży przytyłam 11kg. Dla mnie to bardzo dużo. Pod koniec ciąży ciężko mi było cokolwiek robić. Trudność sprawiały nawet proste czynności. Mnie też bolały żebra, żołądek, który był uciśnięty, z oddychaniem też było ciężko. Dopiero jak brzuszek opadł odczułam lekką ulgę.
Co do porodu to się nie wypowiem, bo nawet nie wiem jaki to ból i jakie są te właściwe skurcze. W każdym bądź razie, każda kobieta jest to w stanie znieść więc i Ty dasz radę trzymam kciuki za Was!
Maniuś zazwyczaj przeczucia nie mylą ja sobie wmawiałam, że będzie dziewczynka a w głębi serca i tak wiedziałam, że będzie chłopiec no i mam mojego Księcia czekamy na wieści!
Pomarańczko, ja w ciąży zażywałam niemiecki paracetamol. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i ogólnie tutaj on jest na wszystko
Na bóle głowy - tak jak pisała Lena - popijaj kawusię
Mi gin wręcz zalecał bo miałam strasznie niskie ciśnienie. Oczywiście rozpuszczalną nie parzoną. Apap też jest bezpieczny, ale jak to mówią, lepiej unikać jakichkolwiek tabletek i proszków.
Żabko jesteśmy z Tobą będziemy również cierpliwie czekać na wieści z wizyty i na 1 zdjęcie z usg mam nadzieję, że się nam pochwalisz tym pięknym cudemLittle Frog, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki u mnie dzis znów jazda, ewidentnie ten moj Maly ma cos z brzuszkiem, prezy sie non stop albo tak przebieta nozkami jakby na rowerze jezdził. Juz nie wiem co mu dać. dałam mu espumisan, na rzuszek kładłam, cieplą pieluche dałam mu na brzuszek, zrobiłam mu cwiczenia nózek do brzuszka i nic..drze sie strasznie. non stop by wisiał na cycku a najgorsze jest to ze potem wymiotuje tak jak dzis rano...nie wiem sama czy jest głodny, czy GO cos boli...dopiero teraz zamknął oczy od 7 rano... i non stop sie wierci wiec pewnie zarz bedzie ryk...
Moj R nawet z pracy zjechał na 30 min zebym sniadanie zjadła bo inaczej do tek pory byłabym o głodzie... -
Tak tak Zabula, czekamy na pierwsze fotki Twojego skarbu
Olka zbije Ci dupsko!! Niech malenstwo siedzi w brzuszku jak najdluzej!! 34 tc to jeszcze zbyt wczesnie!! Uwierz, wiem co to wczesniak ja marzylam, zeby posiedzialy CHOCIAZ do 34-35...
Rudasek, ja mialam to samo z Kamilkiem, lekarze uwazaja ze to lekka forma kolek. Bo ta juz taka "wlasciwa" to jak dzidzi placze i nie mozna go przez jakis czas uspokoic. Moje czasem jeszcze sie tak preza i zloszcza, wtedy puszczaja baczki, bo ewidentnie maja wzdecia
Zaopatrz sie w termofor z pestek wisni i okladaj brzuszek maluszkowi. Masuj mu tez, oliwka posmaruj i masuj. Niestety trzeba to przejsc...
U nas zima powrocila, tzn jeszcze sie nie wyniosla, ale myslalam, ze juz sie wiosna zbliza. A tu noca dowalilo znow takiego mokrego sniegu...
Przyszedl mi dzis kolejny pojazd dla moich bąbli. Tamten wozek musze sprzedac, bo jak wyciagnelam spacerowki, to wydaje mi sie, ze sa strasznie waskie i tak nisko osadzone. Kupilam uzywke trojkolowca austriackiej produkcji. Jeszcze nie rozpakowany.
Anaaa swietnie ogladac postepy dzieci!! Moje chlopaki juz tak siadaja od miesiaca. Zaobserwowalam, ze maja tylko miesiac do tylu
A gdzie sie podziala nasza KASKA!!?? W ogole ostatnio znow malo dziewczyn...
Kochanienkie!! Ja mam blizniaki, a i tak czesto do Was zagladam, bo jestem uzalezniona nie mowcie, ze nie macie 5 minLena87, Little Frog, Anaaa:), Maniuś lubią tę wiadomość