X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Życzymy, smacznego jajka oraz bogatego zająca :)

2043056uh3opo3ln0.gif

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt ;)

Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja chciałam wszystkim życzyć Wesołych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych, a przede wszystkim żadnych kłótni w te wspaniałe dni :*

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie było mnie tu hoho.. Przepraszam, ze nie dałam znać po porodzie i w ogole, ze sie nie odzywałam, szczerze to przesiadywalam na innym forum o porodach niena belly i maluch mnie absorbowal.
    No więc Gabrys urodzil sie 28 grudnia w terminie bo taki termin mialam. Wazył 3970 i 58 cm, poród naturalny, koszmarnie ciezki. Powiem, że był długi i cholernie bolesny dodtakowo bole kryzowe zewnatrzoponowka na mnie ni epodzialala, kluli mnie 3 razy w kregoslup a ja z ogromnymi bolami siedzialam godzine, w miedzy czasie zeby mogli sie wkluc a ja zebym nie zwijala sie z bolu podawali mi do zyl cos co dziala 10 min. Przy porodzie byla polozna, ale pozniej w ramach ciekawosci z cesarki przyszlo 2 lekarzy. Wczesniej dostalam zel natalis bo mialam tylko 4 cm rozwracia po 15 minutach od podania zelu bylo 9 cm, a maly nie chcial wejsc w kanal rodny cofal sie i tak tez jeden lekarz powiedzial, ze tutaj cesarka, polozna powiedziala, ze jeszcze godzine i urodze, a drugi lekarz powiedzial, ze rodzimy teraz.. to co przezylam nadaje sie do telewizji...wyatrgal malego prawie na hama.. naciskal na brzuch.. maly wyszedl z takim rykiem ze dwie godziny ryczal, po 40 min zabrali go na noworodki i sprawdzali co jest, glowa wyszla stozkowa z krwiakiem i pod skora odzielonym tkankami, bo tak go lekarz targal.. nie chce nawet tym wspominac. Meza na porod wyprosili dopiero przyszedl na przeciecie pepowiny. Po porodzie zemdalalm dwa razy, bylam zielona bialo fioletowa, az moj maz zaczal plakac bo mysal, ze umieram, n sale zaiezli mnie na wozku.. gdzie dziewczyna ktora rodzila ze mna, urodzila, i za godzine wstala i poszla... ze wzgl na ciezki porod, maly dostal wylewu krwi do nadnercza, 3 razy musilam z nim jezdzic na kontrolmne usg przez to tez dzien dluzej bylismy w szpitalu. Na szczescie sie wszystko wchlonelo, dodatkowo dopiero juz po wchlonienu pani dr powiedziala, ze nie chciala mnie na poczatku martwic, ale w ciagu 11 lat miala 4 przypadki z tym wylewem i 2 lacznie z moim sie wchlanely a z dwoch powsal nowotwor..tak tez moj maz stweirdzil, ze wiecej dzieci miec juz nie bedziemy przez to na co sie napatrzyl.. mnie oczywiscie juz przeszlo, ale ordzic naturalnie juz nie bede, nie ze wzgledu na bol, ale o bezpieczenstwo dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:33

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c8ee399dc0bebe26med.jpg

d9aebc1de14c459dmed.jpg

62df3d3e9291f6b7med.jpg

15d6a199fa74ec0amed.jpg

87776138a1cf0e62med.jpg

0d0ff4220d5293dbmed.jpg

Pozatym rozwija sie prawidlowo nawet do przodu, juz mu biodrka kostniejz a to wystepuje po czwartym miesiacu,a skonczyl 3, gadula, smieszek i kocham nad zycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:57

Laura, Ewelina.Irl, Lena87, Lena87, Little Frog, Anaaa:), przedszkolanka:), olka30, Misty87, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nati ;)

Dużo przeżyłaś podczas porodu o.O ..
    Strasznie współczuję przeżyć, ale najważniejsze że wszystko jest w porządku ;)

Synuś jest przesłodki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:41

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Natka....aż mnie ciarki przeszły jak przeczytalam o Twoich przejściach. Biedny Twój mąż... Moj jak wyladowalam w szpitalu z ciąża pozamaciczna tez mało na zawał nie zszedł i troszczył się wtedy o mnie tak, że na samo wspomnienie robi się ciepło na sercu :)
    Ważne, ze mały się teraz dobrze rozwija :) zdrowia i siły dla niego i dla Was :) jest wspaniały :)

Dziewczynki, a ja Wam życzę pełnych miłości i wsparcia, rodzinnych Świąt Wielkanocnych. Zdrowia i mokrego Lanego Poniedziałku! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 13:02

olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiscie gratulacje dla zafasolkowanych z tego co widze, to dla Ciebie żabko i pozostalych kobietek oczekujących swoich maluchów, oczywiscie nie sugerujcie sie moimi wydarzeniami..
    Zdrowych i pogodnych Świąt dla was wszystkich, my mamy chrzciny w niedziele:) Trochę się boję konfrontacji mojej mamy z moja posraną tesciowa.. no, ale coz :) jakos tzreba przezyc.
    Niestety nie nadrobie wszystkiego, ale widzialam fotki malych slodziakow forumowych, zdrowia dla maluszkow.

Little Frog lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati Kochana jak dobrze że dałaś znać co u Was :*
    Nawet boję się myśleć przez co przeszliście. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło <3 dużo zdrówka dla Was :* jesteś dzielna!
    Gabryś cudny! <3
    Ja to chyba się cieszę że miałam cc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 14:30

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati cieszę się, że sie odezwałaś bo sporo o Tobie myślałam co u Ciebie.

Współczuje przeżyć ;O
    masakra ....

ale dobrze, że z małym wszystko ok :) zdrowych
    świąt :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i wesołych Świąt wszystkim

zizia_a lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Zdrowych i wesołych Świąt wszystkim
    Wzajemnie Olka, wymarzonych Świąt :)

olka30 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:D

Witam po dluzgiej przerwie..jakos nie mam czasu na forum ostatnio cieplo sie robi wiec coraz czesciej na dluzszych spacerach:D
    Gratuluje tym ktorym nie gratulowalam :D Bardzo się ciesze:D w sumie ktora jeszcze walczy?
    Mysmy sie juz raczej poddali ale zato miedzy nami sie poprawilo, niestety zycie daje nam po dupie...maz zas idzie do szpitala juz we wtorek nie wiem jak dlugo tam bedzie a pozniej ja wyjezdzam do pracy na 2 msc...jak wroce bede chyba szukala pracy bo przez te durnowate ustawy ze 6-latki musza isc do szkoly w przedszkolach zrobilo sie za duzo grup i niestety padlo na mnie i raczej pozegnam sie z praca...moja kochana praca...niema nic piekniejszego jak sie kocha to co sie robi no nic bede chyba musiala rozejrzec sie za praca gdzie indziej w najgorszym wypadku pojde do eko okien...ale nic jeszcze sie nie zalamuje w koncu nie jest tak zle wiosna idzie mamy siebie rodzine na ktora mozemy liczyc i moze juz sie zacznie w koncu polepszac wszytko :D

WEseołych swiat dziewczyny i oczywiscie spełnienia tego najważniejszego życzenia:D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka co u Was? Jak się czujesz?

Kasia tulę <3 cały czas macie pod górkę..
    Mam nadzieję, że z mężem to nic poważnego? Dużo zdrówka dla niego.
    A za Twoją pracę trzymam mocno kciuki :*
    Miło, że do nas zajrzałaś. Buziaki <3

olka30 lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do życzeń! Zdrowych, radosnych, spokojnych Świąt Wielkanocnych w ciepłej, rodzinnej atmosferze <3

olka30, Macierzanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt kochane! Szczęścia i Pomyślności i radości :)

Kaśka buziaki ;*

Lena87, olka30 lubią tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Drogie Koleżanki!

Wszystkiego dobrego życzę! Zdrowych i pogodnych Świąt, bez zgiełku!
    No a cóż Wam życzyć?... Każdej z Was życzę tego czego same najbardziej pragniecie, niezależnie od sytuacji, w której sie znajdujecie <3

Ania, Misty super chłopcy! I tyle czasu już minęło...

Złota! Wysyłam wsparcie, choć kiepski ze mnie teraz kompan... u mnie chyba też nie będzie fajerwerków... ja już nawet nie jestem zła... powoli popadam w głuchą obojętność...

Misty, Shakiro! :D Poleciłabym, ale ja kredek nie używam :)

Maniuś, przyjemnego pobytu w Polsce!

Magda, cieszę się ogromnie, że Was naprawili :)

Santoocha, Szymek szałowy :) Co u Ciebie? Dawno Cię nie widziałam...

Ewelinka, ja tam czasem Ciebie też podpatruję ;) a w wykresie póki co nie mam nic, bo nie mam ciągle czasu żeby tam to wszystko przepisać. Co do tych wizyt, to prawda drze to portfel, ale daję radę :)
    Nicolka Twoja jest przepiękna!

Rudasku podrawiam, choć ze zdjęcia Twojego Stasia widzę tylko oczko :) które do mnie zagląda :)

Olka, a jak u Ciebie? Ty już tuż tuż... trzymam kciuki!

Nati, kochana miło, że się odezwałaś :) Twój poród na szczęście został wynagrodzony cudnym synkiem! Wielkie gratulacje! <3

Kasiu, powodzenia we wszystkim co robisz!

Z. pamiętam o Tobie :)
    i o wszystkich niewymienionych!

Wesołych Świąt!

Z., Misty87, olka30 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt :)

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Hej dziewczynki : My po wizycie serduszkowej wczoraj mieliśmy w klinice na szczęście szczęśliwe: Kropuś rośnie pęcherzyk ciążowy wielkości GS-4,04 cm echo zarodka widoczne CRL.1,55 cm <3 <3 >3 Zdjęcia są w pamiętniku <3
    Plamienia to niestety chyba mój urok bo w macicy czysto a pojawiają się...
    Super kochana :-)
    Trzyman kciukaski <3

Wszystkim dziewczynom wesolych spokjnych swiat :-)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Witajcie Drogie Koleżanki!

Wszystkiego dobrego życzę! Zdrowych i pogodnych Świąt, bez zgiełku!
    No a cóż Wam życzyć?... Każdej z Was życzę tego czego same najbardziej pragniecie, niezależnie od sytuacji, w której sie znajdujecie <3

Ania, Misty super chłopcy! I tyle czasu już minęło...

Złota! Wysyłam wsparcie, choć kiepski ze mnie teraz kompan... u mnie chyba też nie będzie fajerwerków... ja już nawet nie jestem zła... powoli popadam w głuchą obojętność...

Misty, Shakiro! :D Poleciłabym, ale ja kredek nie używam :)

Maniuś, przyjemnego pobytu w Polsce!

Magda, cieszę się ogromnie, że Was naprawili :)

Santoocha, Szymek szałowy :) Co u Ciebie? Dawno Cię nie widziałam...

Ewelinka, ja tam czasem Ciebie też podpatruję ;) a w wykresie póki co nie mam nic, bo nie mam ciągle czasu żeby tam to wszystko przepisać. Co do tych wizyt, to prawda drze to portfel, ale daję radę :)
    Nicolka Twoja jest przepiękna!

Rudasku podrawiam, choć ze zdjęcia Twojego Stasia widzę tylko oczko :) które do mnie zagląda :)

Olka, a jak u Ciebie? Ty już tuż tuż... trzymam kciuki!

Nati, kochana miło, że się odezwałaś :) Twój poród na szczęście został wynagrodzony cudnym synkiem! Wielkie gratulacje! <3

Kasiu, powodzenia we wszystkim co robisz!

Z. pamiętam o Tobie :)
    i o wszystkich niewymienionych!

Wesołych Świąt!
    Dziekuje :*
    Zycze co najlepsze :* Dla Was <3

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ