X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w dalszym ciagu chlopaki gora na watku :) ile mamy dziewczynek???
    U Zaby tez obstawiam mezczyzne :) <3 :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no zobaczymy kto się tam u mnie rozgoscil :)
    A co do dziewczynek, to Monia, Melula, Przedszkolanka i nie mogę sobie przypomnieć czy ktoś jeszcze.

Ufff, jutro juz piateczek! :) nawet leci mi ten czas. Ale to chyba dlatego, ze muszę przyspieszyć z nauka, bo się mi wakacje zbliżają i babka od angielskiego nie będzie juz uczyć i chce, żebym zaliczyła ten kurs jeszcze przed wakacjami... Nie wiem czy to jest możliwe, ale spróbuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 08:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ..

Marta Gratuluję Synusia, teraz będzie już tylko lepiej :)

Złota przyjdzie czerwiec, lipiec kilka z Nas się rozpakuje, więc mam nadzieję że którąś pałeczkę przejmiesz <3

Z. Twój zegar za niedługo wybije godzinę 0 ;)
    Synuś nie waży dużo więc życzę łatwego porodu :D
    Jakoś nie mogę sobie przypomnieć jak będzie miał na imię ? ;)

Misty, poradzicie sobie .. masz obok siebie kochających rodziców którzy są bardzo chętni do pomocy Odkujecie się troszkę i wszystko wróci do normy ;D
    Ucałuj swoich urwisów <3

Maniuś, jak widać wątek pokonali chłopcy ;) Kobietki będą miały w czym wybierać :D
    Połówkowe już miałaś ?

Żabko, jeszcze troszkę i zobaczymy naszych lokatorów, do usg bliżej niż dalej jest ;)
    a jeśli chodzi o naukę to jak zawsze poradzisz sobie bez problemu :D
    Troszkę samozaparcia :D

Santocha jak po weekendzie Majowym ?

Anaa na długo jesteście w pl ?

Ola jak synuś ? daje popalić ? :D

Macierzanko wiesz, że pamiętam o Tobie i Wspieram Mocno <3

Czas leci bardzo szybko jutro kończę 29tc a zaczynam 30 ..
    Żabka zaczyna 17tc , Z. na końcówce inne cieszą się rosnącymi brzdącami ..

Te które nadal walczą życzę Wytrwałości a przede Wszystkim aby się nie poddawały <3

a tutaj My z Naszą wierną przyjaciółką która nie opuszcza Nas na krok ;)

75d3a5f4e4647994med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 13:19

Anaaa:), Z., Maniuś, Little Frog, santoocha, Misty87, Marta1986, olka30 lubią tę wiadomość

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ostatnio zaniedbałam forum, ale wykorzystujemy pogodę i spacerujemy całymi dniami :) teraz robię obiad i jak tylko znajdę chwilkę to nadrobię zaległości :)

Lena87, Z., Little Frog, olka30 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cudny brzusio i przesłodka psinka <3 :)
    U nas będzie Kubuś, chyba, że spojrzę mu w oczki po porodzie i zmienię zdanie ;)

Ana, korzystajcie z pogody, ja właśnie też wróciłam ze spaceru ale jakoś za obiad mi się nie chce jeszcze zabrać :P Chwila odpoczynku :)

Pozdrawiam :*

Lena87, Misty87, Marta1986 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko czyli jednak nie pytałam o imię ;)
    Również było u Mnie na liście, u Nas jak na razie zostaje Filipek ale czy pozostanie tak już do końca tego nie wiem ;)

Z. lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenko, apartamencik rośnie! :D co do mojego 17 tygodnia, to niewiele, ale jakby tak pomyśleć, ze po tym tygodniu wkrocze w 5 miesiąc, to juz brzmi poważnie :D

Z, tez mi się bardzo podoba Kubuś :) :) ja to jestem raczej zwolenniczka takich zwykłych imion :) ale każdy ma swój gust i jakby szukać imienia, które się wszystkim podoba, to choćby się chciało, to się nie znajdzie ;)

Lena87, Z., olka30 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty, współczuję, że mąż na wyjeździe, ale dobrze, że chociaż na weekendy będziecie się widywać.
    Co do kaszek to jakie dajesz maluchom? Bo ja kupiłam wielozbożowe i owsianki z bobovity i przyznam szczerze, że nie są słodkie. Te smakowe tak, zwłaszcza z nestle - sam cukier :/
    Co do herbatek to też nie daję, a soczki różnie, trochę robię a niektóre kupuję z bobo fruit'a.

Marta gratuluję Synka :)

Złota, ja za Ciebie trzymam cały czas kciuki <3

Zetko, to już końcówka :) życzę szybkiego i szczęśliwego rozwiązania :*

Macierzanko również wspieram i trzymam kciuki <3

Olka, jak tam Robert? :)

Lena, posiedzimy w pl miesiąc.
    Ślicznie wyglądasz! Filipek rośnie :D

Monia, to już cała wyprawka jest. Super! ;)

Santoocha jak tam po majówce?

Pozdrawiamy!

Lena87, Z., Marta1986 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Ciocie, dawno nas tu nie bylo ale Maly zabiera coraz wiecej czasu.
    Malo spi za to gada jak nakrecony i sie obraza jak sie Go nie słucha, wiec non stop wisze nad wózkiem, lub łozeczkiem..o tyle dobrze ze nie jest zwolennikiem rak bo kregosłup mi juz pada. Mąż mnie zapisał na masaz relaksacyjny w sobote:) oł jeah :)
    co tam Dziewczynki, jak brzuchatki? jak Matki?? :)
    co u Was....pokazujcie swoje Dzieciny :):)

santoocha, Little Frog, olka30 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej.
    Ja jak zwykle zabiegana.

Majówka fajna, hotel super, jedzenie pyszne, zabiegi w spa-mmmm, chcę więcej!! Masażystka powiedziała, że moje plecy to totalna tragedia- spięta obręcz barkowa, spięte lędźwie, spięte prostowniki, zrosty w mięsniach i ogólnie syf kiła i mogiła.
    Muszę popracować nad wzmocnieniem pleców, kilka masaży by sie przydało.

Ogólnie wyjazd byłby rewelacyjny gdyby nie to, że Szymek nie spał tak ładnie jak w domu, czyli my szliśmy spać o 2, a on wtedy sie budził i chciał się bawić- do 4, potem pół godzinki snu i znów radosny jak skowronek... Wróciliśmy mega niewyspani :/

Wczoraj byłam na sprawie z ZUSem.
    Sprawa przełożona na czerwiec, bo prawniczka ZUSu nie miała dokumentów dotyczących opłaconych przeze mnie składek.
    Ogólnie sędzina przychylna matce pracującej, widać, że chciałaby mi pójść na rękę, ale niestety zus ma rację- jestem źle ubezpieczona przez mojego księgowego. Muszę wyczerpać całą drogę prawną w stosunku do ZUSu, dostać wyrok w sądzie apelacyjnym, ze oddalone jest moje odwołanie od decyzji zusu i wtedy mogę uderzyć do ubezieczyciela księgowego z roszczeniem i wypłate odszkodowania za jego błąd. Jak dobrze pójdzie, to Szymek dostanie na roczek 50 tys zł :)

Lece spać, jutro do Was zajrzę z pracy, bo spokojniejszy dzień mi się szykuje.
    Dobranoc! :*

Little Frog lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor...wreszcie w lozku.

Dziekuje tym, ktore poslaly pare slow w moja strone :*
    Gdyby nie dzieci, to w zyciu bym nie wytrzymala rozlaki, a tak to w zasadzie mam malo czasu na myslenie, ale tesknie mega...jutro w nocy juz bedzie!
    Szef go juz zatrudnil, ale najlepsze to,ze mieszka i mieszkal bedzie caly czas ze swoja matka...wwrrrr

Anaaa, ja kochana daje dzieciom mleko wiejskie, wprost od krowki i jestem mega szczesliwa, bo wszystko jest ok, wiec i gotuje im kaszki z kaszy manny :) dodaje troszke soku malinowego domowej roboty. Zjadaja po 250ml na noc i w dzien tez mala porcje. Ja kupowalam wczesniej kaszki Bobovita, ale to tez taki slodki ulep...fuuu
    Na tych syfnych mlekach modyfikowanych to tylko dzieciom sie odbijalo. Odkad jedza wiejskie to prawie wcale nie musze podnosic ich w nocy do odbijania. A wczesniej nawet 2-3 razy. Z reszta zawsze jak sprawdzalam czy mleko ma juz odp temp to kapalam sobie troche do buzi i tylko mi jezdzilo po zoladku. Coz za syf...

Kompociki moje bąble tak piją,ze szok! A nawet tych bobofruit nie chcialy pic, a jak juz wypily to sie im zawsze ulewalo sporo.

Lena sliczny brzusio...sie troche teskni, ale chyba bym sie nie wrocila :P

Kubusie to przekochane chlopaki! Moja Kubinka to taki przytulasek mamusi :) Kamilek nie lubi, on tak bardziej zywiolowy.

Dzis bylismy na bioderkach i to juz ostatnia kontrola, wszystko ok.

Mnie bierze jakies dziadostwo...bboli gardlo i lamie w kosciach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 22:51

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Piątek! :) no i to mówi juz samo za siebie :)

Rudasku, no nie ma lekko. Ktoś w Waszym domu musi rządzić :D a ze padło na najmłodszego, to trzeba mu uwagę poświęcić ;)

Santoocha, no to niezłą impreze będzie miał na roczek :D a Ty sobie faktycznie zafunduj te masaże :) poczujesz się lepiej, zrobisz cos dla siebie - dla ciała i duszy ;) same korzyści, wiec nie odkładają tego na później :D

Mosty, u mnie w domu tez rodzice robili nam mleko swojskie z jakąś kaszka czy czymś...nie pamiętam, najmłodszy brat ma już prawie 14 lat :D chociaż wydaje się, ze niedawno go jeszcze w wózku wozilam.... :D oj masz sporo pracy przy nich. A co do mieszkania męża z teściową, to czasami moze to i lepiej...? Bądź dobrej myśli. Nie ma co się zamartwiac na zapas ;) góralki to twarde babki i ze wszystkim sobie dadzą radę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 08:43

olka30, Misty87 lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki..

Żabko to już 5 miesiąc niedługo? Jak ten czas leci.. U mnie mały już niedługo będzie miał miesiąc, a w tym samym czasie powitamy w domu nowego członka rodziny, bo siostra się ma rozpakować na miesiąc małego :) Robercik od tygodnia ma napady złego humoru, tak od 10 do 16. Już mi brakuje sił psychicznych na słuchanie jego krzyku, zwłaszcza że w sumie nic mu nie dolega i złości się tak po prostu. Po południu jak wszyscy są w domu to tylko słyszę jakie grzeczne dziecko, co mnie mocno irytuje, ale jakoś nikt nie chce wierzyć, że daje mi popalić. Ale chociaż godziny karmienia się mu w miarę unormowały co mnie bardzo cieszy, bo przynajmniej wiem czego się w nocy spodziewać :) Złośnik mały po mamusi :) Ale i tak jest słodki i do zjedzenia :)

Lena87, Little Frog, Z., Anaaa:) lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z.u nas też będzie Kubuś <3

Lena87, Little Frog, Z., Anaaa:), przedszkolanka:), Misty87 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo kiedyś obiecałam a jeszcze nie pokazałam to jesteśmy :

e839fcf2d3660a9fmed.jpg

Little Frog, Anaaa:), Marta1986, Maniuś, Misty87, olka30 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Olka ja Ci wierze :D ale skoro cały charakterek po mamusi, to kondolencje dla tatusia :D on musi dwóch znosić, a Wy tylko po jednym :D

Monia, super brzuszek ;) taki kształtny ciążowy :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 13:39

olka30 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe dziękujemy Żabko i czekamy na Twój :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuch (chociaż niektóre twierdza, ze to bardziej wybrzuszenie) jest dodany u mnie w pamiętniku :) nie chciałam takimi zdjęciami tu zasmiecac :D

olka30 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jaki śliczny :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 8 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha zadbaj o swój kręgosłup.
    Powodzenia w walce z ZUS'em ;)

Z, Marta ładne imiona wybrałyście :)

Olka znam to, bo mi podobnie mówili. Nie ma się co przejmować. Szkoda nerwów.

Monia, Żabcia śliczne apartamenciki <3

Ja już 3 dzień przeziębiona. Dzisiaj rano Synuś mi zachorował. Gorączka 38.8
    a teraz doszedł katar i kaszel. Byliśmy u lekarza. Leki przepisane. Zobaczymy jaka będzie noc, bo cały dzień płakał, żalił się i spał po 10-20 min.. ehh .. :(

Little Frog, Z., olka30 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ