X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już sama nie wiem..

W środę trafiłam do szpitala, z problemami z oddychaniem, mianowicie ból klatki piersiowej plus ból pleców jednocześnie. Lekarz zrobił mi wyniki krwi i niby Ok. Ale di-dimery podwyższone nie dają mi spokoju i to, że bez badania USG Dopplera stwierdził, że zakrzepicy nie ma..

Objawy nie zniknęły nadal, i zastanawiam się czy jechać jutro do innego szpitala czy sobie darować.. Czy taki ból pleców, i klatki piersiowej po lewej stronie w ciąży przy oddychaniu jest normalny.. :/

Zgłupiałam..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Saro, Synuś Boski :D no no bardzo szybko planujecie drugie dzieciątko ;) w sumie jak by nie było to trzecie .. <3

Olka a jeszcze tak nie dawno z powodu bóli plecków chciałaś mieć syna obok siebie :D a tu już tęsknota :D :D

Gdy dziecko pojawia się na świecie to po kilku dniach zapomina się o złych chwilach w ciąży i podczas porodu :)

My rośniemy, wyprawka też ;) dużo rzeczy już mam a jeszcze więcej brakuje ;)
    Niby małe drobiazgi ale potrzebne ..

Żabko to już 16 tc <3

Anaa, jak tam syncio ? daje popalić ?

Złota, Macierzanko, Another trzymamy cały czas kciuki za Was ;)

Pomarańczko, wydaje Mi się że szukasz dziury w całym, jeśli Ci to nie daje spokoju to po jedź do innego szpitala i skontroluj to ..
    Tylko nie wspominaj o tym że już raz byłaś ..

olka30 lubi tę wiadomość

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta :)
    U nas piękna pogoda. Za chwilę idziemy na spacer.

Lena, jesteśmy obecnie z synkiem w PL na dłuższym "urlopie". Jest marudny od 2 dni, bo wiadomo - zmiana klimatu ;)
    A co u Was?

Santoocha, zamówiłam dzisiaj ten baby swimmer :D jest rewelacyjny! Nie mogłam go nigdzie kupić w mieście. Dobrze, że jest jeszcze allegro :D
    Jak u Was się sprawdza?
    A Szymek to już kawał Chłopa! :D

Olka, Rudasek, ja też tęsknię za brzuszkiem, ale ciesze się że mam już Huberta przy sobie :)

Złota :*
    Mówisz, że @ przyszła? .. wydaję mi się, że z jednej strony dobrze, że bez wspomagaczy..

Macierzanko <3 co u Ciebie Kochana?

Pomarańczko, zgadzam się z Leną, jak Cię to dręczy to skontroluj.

Żabciu co u Was? Rośniecie? :)jak się czujesz?

Misty :* pamiętam o zdjęciu ;) Jak tam Chłopcy?

Sara czyżby już coś? :D

Pozdrawiamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 12:20

olka30 lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

podczytuje od czasu do czasu :)

u nas wszystko ok, mała rośnie , do zakończenia wyprawki brakuje nam jeszcze jednej butelki i stanika do karmienia :)

jak ten czas leci :)

Sara synek cudny <3 .. no no no widzę, że już coś się tam kombinuje u Ciebie :)

Santoocha twój przystojniak nie do poznania :)

a tak przy okazji czy jest coś na ograniczenie wypadania sierści u rocznego psa ? wiem , że zmiana pory roku i wypada ale może jest coś co troche zminimalizuje to ? :)

pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za staraczki <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki pozdrawiam Was gorąco podczytuję od czasu do czasu ale u nas znowu dużo stresu bo od czwartku znów szpital z krwawieniem ale mam nadzieję że jak będzie dobrze to jutro wyjdziemy do domu..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jak po weekendzie?

U mnie ok, chociaż nic specjalnego nie robilam. O, udało mi się zaliczyć pierwszego grilla ;) pogoda była ok, ale wraz zakończeniem weekendu - w nocy - była taka ulewa, ze spać nie mogłam.

Anaaa, póki co brzuszek zbytnio się nie pokazuje :) ale mam jeszcze tyle czasu, wiec wcale mi sie nie spieszy ;)

Marta, mam nadzieje ze wszystko szybko wróci do normy i będziesz odpoczywać w domku ;)

olka30 lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog dzisiaj właśnie wróciliśmy do domku cali i zdrowi :)

Little Frog, Z., olka30, Maniuś, Lena87, Misty87 lubią tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) juz maj :D !!!
    Marta ciesze sie ze wrociliscie do domku <3
    Co u Was kochane staraczki??? Odezwijcie sie czasem ;)
    Wiecie moze co u Kasi zalozycielki???
    Pozdrawiam <3 :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaa :D

My rośniemy zdrowo i cudnie :D Arek waży już prawie 1 kg :D

Już po wczorajszej wizycie w szpitalu wiem, że mam krzywy kręgosłup i stad te brzydkie dolegliwości.. :)

W sobote mknę na basen :D co by zrelaksować się, i odciążyć kręgi.

Maniuś już jesteśmy na końcówce :D

olka30 lubi tę wiadomość

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam...

Zostalam slomiana wdowa... od dzis bede miala meza tylko weekendowo :( pojechal do Austrii...eeh nie wiem jak zniesiemy rozlake, teraz kiedy tak jest dobrze miedzy nami, kiedy wiele zrozumial. Ale jak mus to mus...ciezko mi bedzie samej z chlopcami, ale zawsze moge liczyc na rodzicow. Sa najlepsi pod sloncem!

Buuu....

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty- nie lubie :( na jak dlugo pojechal?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu, Misty wspolczuje. Kurde, takie czasy, ze wieczna pogoń za pieniądzem :/ dobrze, ze masz tak wielkie wsparcie rodziców. Moj maz czasami tez mówi, ze ja zjade do Polski, a on tu będzie sam pracował, żeby odłożyć więcej, ale ja sobie juz tego nie wyobrazam. Trzeba trochę więcej oszczędzać, ale nie chce takiego związku na odległość...niestety, czasami życie nie daje nam wyboru. Dobrze, ze chociaż na weekendy będzie w domu - lepsze to niż raz na dwa miesiace...

• olka30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, piękna pogoda dzisiaj. Tzn. trochę chmurek jest ale ciepło mega, więc pewnie pójdziemy z młodym na spacerek, ale na razie śpi.

Prostuję: tęskni mi się za brzuszkiem, a nie za wszystkimi ciążowymi dolegliwościami - zwłaszcza z końcówki :) Tak mi czasami łyso bez tych kopniaczków na dzień dobry i na dobranoc :) A kręgosłup to dopiero teraz mi wysiada, zwłaszcza przy kąpieli małego klocuszka.. 15 min. w pozycji pochylonej i się nie mogę wyprostować :( Ale taki kręgosłup, nic nie poradzę.

Aż zazdroszczę wam waszych brzuszków :) Chętnie postarałabym się o drugi, nie mówiąc jak chętnie zrobiłby to mój M :) Ale walczę z tą chęcią, bo mały daje momentami mocno po tyłku i fajnie by było jakby się najpierw trochę unormował :).

Miłego dni wszystkim życzę i cieszę się, że wasze dzieciaczki rosną zdrowo :)

Little Frog, zizia_a lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechal po prostu. Na jak dlugo, nie wiem. Musimy sie odkuc tak, by ze spokojna glowa wymienic auto jeszcze w tym roku na nowsze i wieksze. A i marzy nam sie domek...heh chyba jeszcze nie dotarlo do mnie, ze wyjechal i nie bedzie go kazdego dnia z nami ... najgorsze to,ze dzieci beda go rzadko widzialy, to moga sie bac...

Zabko ja tez nigdy nie bralam pod uwage rozlaki, bo oboje jestesmy z tych, co potrzebuja tej drugiej polowki na codzien...aale wyjscia nie ma.

Chlopcy daja coraz wiecej popalic...czasami ogarniamy ich w 3, z mama i tata...Ostatnio wcale nie zajma sie soba tylko na raczki, a ja juz sil nie mam. Kregoslup mi odmawia posluszenstwa...jeden plus z tego wszyskiego, to ze pewnie schudne. Dzis o 15 przypomnialam sobie, ze od 8 nic nie jadlam, wiec na szybko kanapke i to tyle na dzis...
    Jezdze na rowerku do sasiadki po mleczko. Chlopcy jedza ze smakiem.
    Dostaja mleko 3 razy na dobe i chcialabym na dniach calkiem zaprzestac mleka modyfikowanego i tych paskudnych mega slodkich kaszek sklepowych.
    Daje im do picia kompoty swojej roboty, truskawkowy i sliwkowy oraz sok malinowy.Pija az sie uszy trzesa i nic sie im nie dzieje, a tych ohydnych herbatek czy to granulowanych czy z hippa w torebkach to pic wcale nie chcialy. Chce im dac co najlepsze.
    I wcale nie bede nabijala portfela tym wszystkim firmom,ktore robia nagonke np na mleko wiejskie.

Manius jak sie czujesz Slonce?

Ostatnio znow sie tu cicho zrobilo...

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty-dziekuje,czujemy sie dobrze :) nie moge sie doczekac wizyty...a to dopiero za 2 tygodnie :(
    No cicho tu cicho...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Z. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,

Co u Was?
    Staraczki trzymam za Was kciuki z całych sił.
    My już na końcówce, jutro zaczynamy 37 tydzień, synek waży 2600 gram obecnie. Po tym tygodniu będziemy donoszeni i w teorii możemy rodzić. Nie będę ukrywać końcówka jest ciężka ale mam nadzieję, że ja się rozpakuję z dwupaka a tu się nowy dwupak pojawi abyśmy miały ciągłość ;) Także liczę, że już niebawem przekażę 'pałeczkę' dalej.

Miłego dnia <3

Maniuś, Little Frog, olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z, to juz?! No no....pędzi ten czas jak szalony. Z tym przekazywaniem pałeczki to super pomysł! Mam nadzieje, ze wkrótce któraś wyłoni się z ukrycia i podzieli cudowna wiadomoscia.

A u mnie dziś jakiś słabszy dzień. Niby pięknie się zaczął, ale chyba ciśnienie będzie jakieś beznadziejne...i pogoda się zmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 12:21

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko, chętnie przejmę pałeczkę! Niby dla chcącego nic trudnego, ale to się akurat w tym przypadku nie sprawdza:/

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za wszystkie które dążą do małego cudeńka !!

kurde no w końcu musi sie udać !

:)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki my dziś mieliśmy prenatalne i na 90 % będzie synuś <3

Z., Lena87, olka30, Maniuś, przedszkolanka:), Little Frog, santoocha, Misty87, Anaaa:), XxMoniaXx lubią tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ