X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie naststawiam na jakies szanse dopiero za jakies trzy miesiace, teraz wegetuje :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    No tak :) prawie naturalnie :)
    tylko bez bzykanka... chociaż po inseminaji zalecają "poprawić" :D

Żabo, ja ostatnio w dniu domniemanej owulki miałam kłucie w brzuchu, nudności, bóle jak na @...i biegunkę... i trwało to jeden dzień, a potem jak ręką odjął

a u mnie też słońce nieśmiało wychodzi, ale sie nie może rozkręcić

Lepsza inseminacja niż in vitro.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nie myślenie jest dobre nie obserwowanie swojego wykresu. Ja tak robię. Wchodzę rano, wprowadzam tempkę i nie wchodzę więcej. Dobre są spotkania z ludźmi. Pojechać gdzieś, spotkać się ze znajomymi i trochę to, że tak powiem olać :) Czasem to działa
    Albo zrobić generalne porządki w szafie, czytać, juz sama nie wiem :)
    Albo mi też pomaga zajmowanie się i pomaganie innym... wtedy spycham na dalszy plan myślenie o moich problemach.

No a inseminacja w moim przypadku to będzie ostateczne rozwiązanie...
    Jak się nie uda to adopcja.

Little Frog, Sylvka, Z. lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Złota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    ja sie naststawiam na jakies szanse dopiero za jakies trzy miesiace, teraz wegetuje :)

Podobno jak się odpuści, to największe są szanse, ze się uda. Bo jak człowiek wciąż o tym myśli, to blokuje sobie wszystko. Tylko to tak łatwo powiedzieć: odpuść sobie.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Podobno jak się odpuści, to największe są szanse, ze się uda. Bo jak człowiek wciąż o tym myśli, to blokuje sobie wszystko. Tylko to tak łatwo powiedzieć: odpuść sobie.
    No dokładnie, ja już się nie obserwuje i nie mierze temp, w sumie gin mi to zalecił

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Ponoć tak gin za każdym razem mi poleca wyłączenie głowy, wypicie lampki wina od czasu do czasu mówi,że to najlepiej działa. W sumie mi w 11 dc gin wyłączył głowe powiedział,że owu nie będzie bo żaden pęcherzyk się nie szykuje więc se odpuściłam a tu okazało się,że 14 dc z nikąd pojawił się pecherzyk na lewym jajniku ;)

Macierzanka:), Kaśka28, Z. lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Miłego popołudnia:)

Z. lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sylvka :) Ja 12 kwietnia wybieram się na panienskie kolezanki przynajmniej się odstresuje :) Teraz trzeba cos ładnego zakupić :)

Sylvka, Kaśka28, Z. lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wszamałam obiadek z mężykiem...
    wpadłam życzyć Wam słonecznego popołudnia :)
    bo u mne słońće się już rozkręciło i nawet humor polepszyło :D

Little Frog, santoocha, Z. lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Ja już powróciłam ..
    Nasienie oddane do badania, Wniosek do Starostwa Zawieziony ..
    Nie pozostało Mi nic innego jak tylko oczekiwać na wynik badania i Pozwolenie ..

A tak w ogóle po drodze zgubiłam humor ..
    Gdzies to zgubila ten humorek? zaspiewam ci na poprawe huorku 81102667_preview_s2__Lj_orig.gif
    XxMoniaXx wrote:
    Hejka :D
    no i wróciliśmy od tego doktora ..
    zobaczyła wyniki mojej prolaktyny (bardzo niska) i kazała powtórzyć w innym laboratorium..
    mąż wyniki złe ale nie beznadziejne.. na razie małe szanse... zero stresu, wyjechać gdzieś najlepiej (jakby to było wszystko takie proste...), brać to wszystko od urologa i zrobić za 3 miesiące kolejne badanie nasienia.. modlić sie żeby sie poprawiło bo jak nie to ...

inseminacja .. ;/
    chyba bede odpuszczac... wole o tym nie myślec ..
    Kochana ja bym sie na twoim miejscu cieszyla!!!! prolaktynke da sie podniesc a nasionka wzmocnic!!! witaminki ktore je maz napewno pomoga a w miedzyczasie sie odstresujcie i nie myslcie o tym wszytkim tylko wylaczcie sie!!! mysl zeby przez te 3msc zrobic wszytko zeby poprawic nasionka..niech maz nie przegrzew jajeczek nie pije piwak i wyla witaminki bedzie dobrze zobaczysz!!! uda sie a nawet jak uda sie przez inseminacje to bedzie to wasze dziecko no kurcze chcialabym zeby moj gin powiedzial mi ze jest szansa na walke niewielka ale chce zeby dal nam szanse bo jak nam ja zabierze to nie wiem co zrobie...kochana trzymam mocno kciuki za ciebie
    XxMoniaXx wrote:
    najważniejsze to to, że plemiki wogóle są... mało, ale są..
    i mam nadzieje , że sie wyniki poprawią nam.. urolog powiedział, że dużo parom sie poprawiają i sie udaje więc mam nadzieje , że Bóg w końcu nam pomoże..
    i tak tylko tak masz myslec!!!!!! nie mozesz sie poddawac!!! trzymaj sie bo jedziemy na podobnym wozku!!! wiec nie trac nadzieii jak i ja nie trace!!
    XxMoniaXx wrote:
    mój juz chce iśc na badanie.. ale po 3 tyg sie raczej ic nie zmieni skoro plemiki sie regeneruja 72 dni .. ale u nas to jeszcze noc przed badaniem było <3 ale bez wytrysku i chcemy sie przekonać czy czasem to nie zaważyło na wyiku, ale ja raczej chce poczekac te 3 misiaće
    kochana poczekajcie lepiej te 3msc i robcie wszytko stosujcie wszytkie porady jakie tu dziewczyny proponuja na poprawe nasienia i zobaczycie ze wyniki beda lepsze :)
    Little Frog wrote:
    Oj, te nasze organizmy są takie skomplikowane :| Ja znów będę jak nakręcona chodzić....bo minimalne szanse są, skoro się kochaliśmy przed-przedwczoraj...
    Powinnam wyłączyć myślenie...
    powiedz mi gdzie ten przycisk sie znajduje:D tez chetnie go przycisne:D
    Nati89 wrote:
    Witaj Sylvka :) Ja 12 kwietnia wybieram się na panienskie kolezanki przynajmniej się odstresuje :) Teraz trzeba cos ładnego zakupić :)
    kochana a owiedz mi w jakie okolice wybierasz sie na ten panienski??? bo ja tez sie wybieram na panienski :D
    Złota wrote:
    Lepsza inseminacja niż in vitro.
    ja kiedys tez w sumie nie myslalam o in vitro uwazalam ze lepiej zaadoptowac ale na dzien dzisiejszy jak tylko dadza nam szanse to bedzie inseminacja in vitro cokolwiek byleby nosic <3 pod sercem....i niech wszyscy mysla co chca :D chociaz myse ze nawet jak nam sie uda to bede chciala zaadoptowac dziecko...chce dac dom jakiemus malcowi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 16:53

Macierzanka:), Little Frog, Ania07, Z., XxMoniaXx lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, niestety nie ma. Ale klin klinem :) Trzeba sobie znaleźć zajęcie :)

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Kasiu, niestety nie ma. Ale klin klinem :) Trzeba sobie znaleźć zajęcie :)
    nooo zapominamy hehe ja wlasnie skonczylam kawusie ale i tak spac mi sie chce :D w ogole caly dzien taki zwaiowany...

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się spać chce. Ale jutro sobie odbiję! Będę spać do oporu (czyt. do 6, bo mąż wtedy wstaje do pracy ale jak pójdzie, to zamykam oczy i śpię dalej!).
    Mama kompletuje moją paczkę i mam nadzieję, że już w przyszłym tygodniu poczuję się jak w mikołajki :D

Z. lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Mi też się spać chce. Ale jutro sobie odbiję! Będę spać do oporu (czyt. do 6, bo mąż wtedy wstaje do pracy ale jak pójdzie, to zamykam oczy i śpię dalej!).
    Mama kompletuje moją paczkę i mam nadzieję, że już w przyszłym tygodniu poczuję się jak w mikołajki :D
    hahah ja tez jutro mam zamiar spac do oporu ale znajac zycie to maks do 7 bo dzieci za sciana dzadza swoj popisowy konkurs hehe codziennie o tej samej porze a maks wlasnie o 7 wstaja i pierwsze co to wrzask hehe

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D No to kiepski scenariusz.... Zainwestuj w stopery :D

Z. lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    :D No to kiepski scenariusz.... Zainwestuj w stopery :D
    wiesz mi tam za bardzo nie przeszkadzaja ale powiem ci tak moj maz jak otworzy oczy to po spaniu a jak on wstaje to nie ma bata ze ja sobie pospie:D zawsze mnie zaczepia i budzi hehe

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zupełnie jak u mnie! Ja jak wstaję i przypadkiem go potrącę, to jakbym nie wiem co mu zrobiła. A on to jak słoń! No i do tego non stop coś mówi :D A spróbowałabym nie odpowiedzieć, to zaraz foch :D
    Ale cóż, to my kobiety zawsze strzelamy fochy ;]

Kaśka28, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    To zupełnie jak u mnie! Ja jak wstaję i przypadkiem go potrącę, to jakbym nie wiem co mu zrobiła. A on to jak słoń! No i do tego non stop coś mówi :D A spróbowałabym nie odpowiedzieć, to zaraz foch :D
    Ale cóż, to my kobiety zawsze strzelamy fochy ;]
    noooo nie identycznie jak u nas:D

Little Frog lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakie korki wszędzie... Pozdrawiam z trasy :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wybieram się do Katowic :) miasto ościenne ;) a co do in vitro i inseminacji, obojetnie która opcja byleby była skuteczna, dla mnie to jest normalna sprawa, ale wiadomo każdy ma swoje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:07

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ