X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, Kasia do później :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another to masz co robić hahahah...

Another lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    No Rudasku dawno Cię nie było! :) Co u Ciebie?

Magdas, a ja miałam okna myć a tu ponuro i buro dzisiaj i zimno.. brr
    Recepta jest ważna 30 dni, a na antybiotyk chyba 14... o ile sie nie mylę

A dobrze, zaczynam nowe staranka choć chce wyluzować :)wiosna idzie, zaczynam śmigać na rolkach i motocyklu :) i to daje mi powera póki co :D:D:D
    Nie było mnie bo sie wkurzyłam na innym wątku i miałam lekka irytacje, nie chciało mi sie tu zaglądać po prostu :D:D:D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek nie nerwuj się zbytnio na wątkach...

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma się co denerwować :) życie nam dostarcza tyle stresu, że nie warto go jeszczetutaj przeżywać :)

A co pichcisz dzisiaj dobrego kucharo nasza? :D

Z. lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Dziewczyneczki moje dziś mam krem serowo-szpinakowy z ryżem :D i tyle....bo o 20 mam siatkę wiec ani nie mam czasu ani mi sie nie chce pichcić :D

ale pewnie jutro zaszaleje :D Chyba jakas karkóweczke w ziołach zrobie :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Hmm, z taką opinią spotkałam sie pierwszy raz. CLO się bierze, gdy nie ma naturalnej owulacji (mój przypadek), wtedy cykle bez CLO jest bezowulacyjny i szans na zapłodnienie nie ma. Bierze się też CLO wtedy, kiedy się chce wzmocnić wzrost pęcherzyków przy naturalnej owulacji, ale ich słabym wzroście, i wtedy szansa na zapłodnienie bez CLO jest - bo jak masz owulacje, to zawsze jest.

Podawanie leku stymulującego wzrost pęcherzyków i pozwalającego ustalić czy doszło do owulacji bez monitoringu jest dziwme - skąd masz wiedzieć czy zadziałał, jak nie zajrzysz do środka?

I nie tylko prywatni lekarze zlecają monitoring. Publiczni tez. Mój za monitoring owulacji bierze 1/3 ceny normalnej wizyty, więc uważam, ze mnie nie okrada. :D
    Bardzo często przepisywane clo jest kobietom u których pęcherzyki rosną i pękają, tylko dla poprawienia ich że tak powiem kondycji. Wtedy właśnie często ginekolodzy nie zalecają monitoringu. Lekarze w takich przypadkach wychodzą z założenia, że jeśli jest ogromne prawdopodobieństwo, że wszystko pójdzie dobrze i para będzie się kochać bez PARCIA na ten akurat dzień, to szansa na zapłodnienie jest dużo większa i faktycznie często się udaje. Warto tylko po całym syklu się przejść i zerknąć, czy wszystko popękało, co by jakaś torbiel faktycznie nie siedziała w jajniczkach.
    Bursztynka wrote:
    kurcze, ja kawki nie potrzebuję, bo i tak jestem nakręcona...
    wiem że za wcześnie, ale jak już rano wstałam, a testów hcg mam w szufladzie mnóstwo bo z allegro za grosze, to wzięłam jednego i nasikałam...

patrząc się na niego myślałam, że jak zwykle zapełni się pasek i pojawi się tylko jedna kreska i co zdziwko!!! od momentu jak zobaczyłam bladą drugą kreskę to mi się ręce trzęsą i chodzę co 5 minut patrzeć na ten test - ONA TAM JEST !!!

musiałam wam to napisać, bo nie wytrzymam, ale ja wiem że to za wcześnie na test było i on na pewno się pomylił, także nie gratulować mi tu niczego, ciiii :P przecież to za wcześnie jest, no za wcześnie. Co mnie podkusiło sikać, ja pitolę :/
    Gratuluję! Ja wiedziałam, że się uda :D

Manius sto lat! Wszystkiego najlepszego! :)

Nigdy więcej nie nadrabiam tylu stron. Oczy mi się kleją, w głowie kręci po wczorajszych %, literki mi się zlewają... Ale doczytałam jakoś, uff :P

Z., Maniuś lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 4 strony jestem z Wami! :):)
    Weekend! Nawet słońce wyszło. Wczoraj mnie oszukało. Rano wyszło i przed południem już śladu po nim nie było!

Macierzanka:), Ania07, Z. lubią tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Za 4 strony jestem z Wami! :):)
    Weekend! Nawet słońce wyszło. Wczoraj mnie oszukało. Rano wyszło i przed południem już śladu po nim nie było!
    U mnie leje, ciemno w domu jak o 18, a ja zaraz do pracy. Kocham piątki... :/

bpz77ab.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, tak jak napisałam, są dwie opcje w których podaje się CLO. niemniej jednak ze względu na ryzyko, monitoring powinien być i takie jest moje zdanie. Nie musi to być pełny monitoring, ale w dniu przewidywanej owulacji lub dzień po, uważam, ze należałoby sprawdzić co się dzieje, również po to, żeby torbiel zdusić w zarodku, a nie czekać, aż się rozwinie.

Cześć, tak poza tym :)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ze spaceru, zjadłam placki ziemniaczane a jeszcze muszę guziki do kurtki przyszyć szanownemu małżu ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Another Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, cześć :P
    Mi się wydaje, że skoro część lekarzy uskutecznia też tą drugą opcję, to znaczy usg dopiero na końcówce cyklu, to też jest to jakoś dopuszczalne. Mój lekarz również nie zalecił monitoringu, mimo wszystko przejdę się na nfz jakoś w połowie cyklu, żeby się upewnić, czy nic tam się nie przestymulowało :P

Lecę do pracy. Wieczorem znów 20 stron pewnie będzie na mnie czekać :D

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

bpz77ab.png

Wysłany: 28 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    835220yhlcryeafk.gif

Little Frog, Rudasek, Kaśka28, Ania07, Z. lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powróciłam ..
    Nasienie oddane do badania, Wniosek do Starostwa Zawieziony ..
    Nie pozostało Mi nic innego jak tylko oczekiwać na wynik badania i Pozwolenie ..

A tak w ogóle po drodze zgubiłam humor ..

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w miarę dobry humor, ale już drugi dzień mam okropne mdłości... :/

Lenko, to sprawy pozałatwiane :) Mąż spisał się na medal! :) I oby Ci w urzędach też się spisali i szybko dali Wam odpowiedź! :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :D
    no i wróciliśmy od tego doktora ..
    zobaczyła wyniki mojej prolaktyny (bardzo niska) i kazała powtórzyć w innym laboratorium..
    mąż wyniki złe ale nie beznadziejne.. na razie małe szanse... zero stresu, wyjechać gdzieś najlepiej (jakby to było wszystko takie proste...), brać to wszystko od urologa i zrobić za 3 miesiące kolejne badanie nasienia.. modlić sie żeby sie poprawiło bo jak nie to ...

inseminacja .. ;/
    chyba bede odpuszczac... wole o tym nie myślec ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no i mnie zastymuluje pęcherzyki dopiero jak mąż będzie miał wyniki lepsze bo powiedziała teraz nie ma sensu mnie faszerować lekami.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    aha no i mnie zastymuluje pęcherzyki dopiero jak mąż będzie miał wyniki lepsze bo powiedziała teraz nie ma sensu mnie faszerować lekami.

Kochana, będzie dobrze, zobaczysz!

Ma rację, ze teraz Cię nie będzie faszerować lekami, bo po co Cie męczyć.

A czym jest inseminacja,bo zabrzmiało to groźnie?

Tulam mocno, mocno, mocno! :*

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png

Wysłany: 28 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, mam nadzieję, że humor powróci szybko do Ciebie!
    Monia, wiesz co jest najważniejsze w Twojej historii? Że trafiłaś na lekarzy, którzy starają sie pomóc i nie wręczają uroczyście łopaty do zakopywania nadziei! Ja raz na takiego trafiłam... i chyba dlatego się tak ociągam z pójściem do kolejnego...

Żaba a co to za mdłości? owulkowe?
    Another, może nie będzie aż 20 ;) ... a mnie właśńie siły opuściły, chyba mi znów ciśnienie spadło... słońce się wyhyla trochę zza chmur, ale nie pomaga...

1237397y6kr97ild4.gif
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Hejka :D
    no i wróciliśmy od tego doktora ..
    zobaczyła wyniki mojej prolaktyny (bardzo niska) i kazała powtórzyć w innym laboratorium..
    mąż wyniki złe ale nie beznadziejne.. na razie małe szanse... zero stresu, wyjechać gdzieś najlepiej (jakby to było wszystko takie proste...), brać to wszystko od urologa i zrobić za 3 miesiące kolejne badanie nasienia.. modlić sie żeby sie poprawiło bo jak nie to ...

inseminacja .. ;/
    chyba bede odpuszczac... wole o tym nie myślec ..
    U mnie po pol roku, jak nie bedzie efektu to tez inseminacja, wiadomo wolalabym naturalnie, ale jak bedzie trzeba, poddam sie do wszystkiego
    nie odpuszczaj!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 13:31

Kaśka28 lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ