Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Driada0102 wrote:Hej a to mój skarb:
http://zapodaj.net/c920216ee3a65.jpg.html
http://zapodaj.net/8b7e821e11f2f.jpg.html
Wymioty dalej bardzo męczą, ale po wczorajszej wizycie jakoś mi psychicznie lepiej bo wiem, że zdrowe
Powiedzcie mi, często na usg jest oprócz dzidzi taka mała kropeczka. To ciałko żółte, czy co to?"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Hej, my wróciliśmy z gór. Zmeczeni czekamy na obiadek
Temperatura mi spadła i na wykresie owu zniknęło. Dziwne to mierzenie a śluz na bank nie jest płodny...[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Witajcie kobitki
Wróciliśmy, mąż pojechał niestety, pracować a ja oczywiście zabrałam się za kawkę i nadrabianie normalnie to już jest nałóg
Byliśmy u siostry męża. Całą trzygodzinną drogę się jakoś dziwnie denerwowałam, bałam się że nie jestem gotowa zobaczyć dzieciaczki, że się normalnie w świecie rozkleję, a później będą się dopytywać to się dzieje, a ani szwagierka, ani teściowie nie znają dokładnie naszej historii ze staraniami i chciałabym, żeby tak zostało.
Na całe szczęście udało się przetrwać ten test psychiki, z czego się cieszę, bo spędziliśmy ten czas całkiem fajnie
Chociaż nie powiem ze łatwo nie było wysłuchiwać teściowej na długim spacerze z prawie dwuletnim Marcinkiem, jak to się powodzi córce i zięciowi w firmie, jak szybko dom kończą budować i to ciągłe gadanie o ich dzieciach, jakie są grzeczne, ochy, achy itp, itd.
Wzięłam na luz i całą siła postanowiłam nie przejmować się tym, bo przecież nic mi to nie da, zupełnie Za to z nową energią wróciłam ze spaceru i bez niczego byłam wstanie wziąć na ręce prawie 2tygodniową Majeczkę, a potem patrzeć jak jest przewijana i kąpana W końcu takie chwile się często nie zdarzają. Powiem Wam, że uczucie boskie, mimo wszystko Dzieci są urocze
Uświadomiliśmy sobie z mężem jeszcze, jak mamy miło i wygodnie w sypialni
Spanie na rozkładanej sofie, tak mniej więcej 1,5 osobowej, to lada wyczyn w porównaniu do łóżka 2m na 2m i wygodnego materaca I niestety bez musiało się obejść - tak jak lubie w chłodzie spać, tak było zimno, że odpuściliśmy sobie hehe
Wpadnę później, idę wykorzystać słoneczko, póki jeszcze jest i świeci
Pozdrawiam was wszystkie gorąco
sara_nar, Little Frog, Ania07, Laura, Fidelissa, Malenq, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
Driada fajnie jest widzieć zdjęcie Tojej fasoliny
dżona super, że dałaś radę. O tak, takie dzieci szczególnie całkiem malutkie są urocze i chwytają za serce. Dlatego powiem wam, że nie wiem czy dane mi będzie urodzić dziecko, ale mimo wszystko i tak zostanę mamą i będę do tego z M. dążyć. Tyle dzieci potrzebuje rodziców i miłości, a myślę, że miłości nam nie brakuje i będziemy mogli obdarzyć nią zarówno własne jak i adoptowane dzieckoLaura, Fidelissa, Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość
-
Malinowa ja bym sie nie nastwaiala kochana ze w tym cyklu bedzie ovu...kochana daj sobie czas miesiac dwa odetchnij psychicznie...baw sie korzystaj z zycia...zapomnij (choc wiem ze sie nieda) i pozniej jak wszytko sie unormuje bedziesz wiedziala co i jak narazie nabieraj doswiadczenia w obserwowaniu siebie Powodzenia
Driada ja tez nigdy nie potrafie odczytac USG ale swoje bym na sile rozszyfrowala hehe:D byleby tylko bylo mi dane byc w ciazy:Dale damy rade
Dzona to fajnie ze tak udany dzien oby i wieczor by rownie udany
Ja bylam u rodzicow na obiadku iiiiiii zorganizowalam tam grila kielbacha z grila pierwsza w tym roku prze pysz na!!mniam mniam mniamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 18:55
Laura, dżona lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny!
Może opowiem wam moją historię.A więc ten cykl ciągnie się od 2 lutego.11 marca zrobiłam test ciążowy i wyszedł mi baaardzo blady.Na wizytę poszłam tydz. później,gin stwierdziła,że nic nie widać.Kazała zrobić Bhcg wynik <2.Kazała czekać na @.Ja już miałam dość i zadzwoniłam do innego gina bo ta od 9 m-cy żadnych badan mi nie robiła.Ten nowy zrobił mi usg i też nic nie widział(mogło byc za wcześnie).Od razu kazał zrobić komplet badań.A więc wszystko wyniki w normie oprócz ATpo >1300 (norma <60).Jutro mam wizytę u endokrynologa bo chyba coś z tarczycą nie tak.Ten nowy gin przepisał mi Dupka i tak go biorę już 13 dni bo boję się,że jak go odstawię to może poronię(jeśli jestem w ciąży oczywiście).Piersi mnie bolą okropnie od 3 dni(to też może być zwiastun @).Temp. 36,9-37,0 ale to może byc od dupka,sama nie wiem.Jutro pójde na bete i jesli znowu nie wyjdzie to odstawiam dupka i czekam na @ bo ten cykl mnie wykończy.Tylko gin mi powiedział,że jesli nie jestem w ciazy to pomimo brania dupka i tak dostane @.Tylko na razie się nie zapowiada.Nie wiem co robić,już fiksuję od tej niepewności.Poradźcie mi co robić????? -
Mała Mi biorąc dupka raczej nie dostaniesz @ bo masz za dużo hormonu w sobie. Ewentualną @ dostaniesz parę dni tak do 7-10 nawet max po odstawieniu. Lekarz zalecił Ci brać aż tak długo? Wydłużasz sobie cykl i można rozchwiać gospodarkę hormonalną jeśli faza lutealna trwa za długo.
-
Mala mi ja kiedys mialam cykl 64dniowy bo sie zablokowalam w ciazy nie bylam dostalam luteine na wywolanie i pozniej przyszla...na szczescie bo juz nie moglam wytrzymac z tak dlugim cyklem...
W sumie nie wiem co c poradzic bo nigdy dupka nie bralam ale on chyba ma takie samo zastosowanie jak lurteinka...tylko nie wiem czy az tyle dni go mozna brac...no moze na ten temat sie nie bede wypowiadac bo nie wiem nic na ten temat ale moim zdaniem zrob jutro bete i bedziesz wiedziala jak bedzie powyzej 5 to wychodzi ze ciaza jezeli nizej to odstaw dupka i zaczynaj nowy cykl bedziesz sie mogla na nowo starac...Napewno stresowanie sie nic nie pomoze...a jak jutro idziesz do endo to wszytko sie wyjasni co do ATpo ja robilam tylko tsh i mam za wysokie...tez ide do endo ale dopiero 7 kwietnia:DDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kochana ja niestety nic nie widze na tym tescie...moze i cos bylo ale ze zdjecia to ciezko cos zobaczyc...moze na zywo wyszlo bladzioszek...nie wiem jutro beta powie ci wszytko moim zdaniem:DDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualnyAnia do endy ide 7 kwietnia
czytałam wczoraj na forum o dupku bo mój femoston te drugie 14 tabletek to jest tak jakby dupek i ja nie skonczyłam tych 14 tabletek dupka i było plamienie 4 dni, bardzo mało krwi a mój gin twierdzi że tak powinno byc i to była moja @
na ty forum co wczoraj czytałam było napisane że są 2 szkoły
jedna że dupek wstrzymuje owu druga że nie
jedna dziewczyna pisała że bierze dupka od 5 do 25dc
mój gin tez twierdzi że dupek w niewłaściwe dni blokuje owu a na tym forum było że w dawce 1 tabetka nie zablokuje...
ale mój cykl zaczął się od dupka bo gin kazał mi te opakowanie wziasc do konca i zaczac nowe od 14 tabletek estrogenu
ja juz nic nie wiem
ciekawe co bedzie widac na monitoringu we wtorek ;/
jak nie bedzie owu w tym miesiacu to nie biore wiecej tego femostonu ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 19:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaśka28 wrote:Kochana ja niestety nic nie widze na tym tescie...moze i cos bylo ale ze zdjecia to ciezko cos zobaczyc...moze na zywo wyszlo bladzioszek...nie wiem jutro beta powie ci wszytko moim zdaniem:D
ja tez na tym zdjeciu nic nie widze
może raczej widac miejsce w którym powinna byc kreska?
bo na moich tak wychodziło ale ja nie brałam tego jako pozytywny
widaje mi się że też sobie kupiłam kiedys pre test i czytałam o nim opinie w necie i nie były za ciekawe ;/
ide położyć się do męża
drzemka przed jego nockąWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 19:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny