X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa zazdroszczę bardzo!!! ale my już pod koniec maja też się w Tatry wybieramy :-) mam nadzieję że pogoda dopisze :-) zostaw troszkę słońca dla nas :-)

Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota ja się wstydziłam poruszyć ten temat ale jak już wyszedł to napiszę ja mam duuuuużo śluzu białego czasem jest taki jak mleko czasem gęsty i mam wrażenie jak by mi tam wszystko popuchło no i zebrałam się na odwagę i zadzwoniłam do gin i kazał narazie poobserwować i jak jutro się nasili mam przyjechać

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Złota ja się wstydziłam poruszyć ten temat ale jak już wyszedł to napiszę ja mam duuuuużo śluzu białego czasem jest taki jak mleko czasem gęsty i mam wrażenie jak by mi tam wszystko popuchło no i zebrałam się na odwagę i zadzwoniłam do gin i kazał narazie poobserwować i jak jutro się nasili mam przyjechać
    A na jakim etapie cyklu jestes?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja niby wczoraj miałam mieć @
    Ale miałam późno owulacje o ile wogle była więc możliwe,że troszkę później powinien być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 12:11

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra mykam, oglądać powtórkę wczorajszych "Rozmów w toku" o parach starających się o dziecko (większość 30stolatków)...zobaczymy co za show Drzyzga tym razem zgotowała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam, bo mdłości dokuczają.
    Miłego dnia!

• Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Uciekam, bo mdłości dokuczają.
    Miłego dnia!
    oj biedna trzymaj się :)
    Również miłego :)

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas a kiedy myslisz zatestowac?moze cos tam fasolkuje i stad ten sluz:)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Another Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, znalazłam, uff. W toalecie... Może mój sobie czytał na kibelku rano :D
    Normy w nawiasie:
    Upłynnienie: 30 min (60min)
    Objętość: 4,4 ml (>1,5 ml)
    pH: 8 (>7,2)
    Barwa: mleczna
    Lepkość: zwiększona (prawidłowa)

Aglutynacja: brak
    Koncentracja plemników w 1 ml ejakulatu: 85 mln (>15mln/ml)
    Całkowita liczba plemników w ejakulacie: 382,5 mln (>39 mln)

Ruch postępowy A: 32 (>32%)
    Ruch całkowity A+B: 45 (>42%)
    Brak ruchu: 55

Żywotność: 78 (>58%)
    Plemniki prawidłowe: 16 (>4%)

To tyle.
    Ilość plemników w ml jest optymistyczna, szczególnie, że na cały ejakulat wychodzi ich dość sporo. A i tak jak nieśliśmy do badania nasienie, to śmiałam się z mojego chłopa, że mało naprodukował jak na niego :P

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem sama czy testować :/ miałam za mały pęcherzyk 14 dc. Dzisiaj według owu jest 11 dpo...Ale wątpie żeby przez 3 dni pęcherzyk urósł do takich rozmiarów aby był zdolny do zapłodnienia więc się wstrzymuję z testem a po za tym temp nie powala więc w sumie tylko czekam na @. Oby kurczę to żadna infekcja się nie przyplątała....

• Złota Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:

Tez się wstydziłam, ale zapytać trzeba. Po to w końcu jest to forum, no nie? :)

A powiedział Ci gin, co podejrzewa, czy nie?

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Mam, znalazłam, uff. W toalecie... Może mój sobie czytał na kibelku rano :D
    Normy w nawiasie:
    Upłynnienie: 30 min (60min)
    Objętość: 4,4 ml (>1,5 ml)
    pH: 8 (>7,2)
    Barwa: mleczna
    Lepkość: zwiększona (prawidłowa)

Aglutynacja: brak
    Koncentracja plemników w 1 ml ejakulatu: 85 mln (>15mln/ml)
    Całkowita liczba plemników w ejakulacie: 382,5 mln (>39 mln)

Ruch postępowy A: 32 (>32%)
    Ruch całkowity A+B: 45 (>42%)
    Brak ruchu: 55

Żywotność: 78 (>58%)
    Plemniki prawidłowe: 16 (>4%)

To tyle.
    Ilość plemników w ml jest optymistyczna, szczególnie, że na cały ejakulat wychodzi ich dość sporo. A i tak jak nieśliśmy do badania nasienie, to śmiałam się z mojego chłopa, że mało naprodukował jak na niego :P
    O wyniki według mnie całkiem fajne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    dobra mykam, oglądać powtórkę wczorajszych "Rozmów w toku" o parach starających się o dziecko (większość 30stolatków)...zobaczymy co za show Drzyzga tym razem zgotowała...

Nie masz co oglądać, cały czas to samo ..
    Zauważyłam że co tydzień nowi ludzie są, przy tym samym temacie ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Nie wiem sama czy testować :/ miałam za mały pęcherzyk 14 dc. Dzisiaj według owu jest 11 dpo...Ale wątpie żeby przez 3 dni pęcherzyk urósł do takich rozmiarów aby był zdolny do zapłodnienia więc się wstrzymuję z testem a po za tym temp nie powala więc w sumie tylko czekam na @. Oby kurczę to żadna infekcja się nie przyplątała....

Każda ma inną temperaturę .. do ciąży nie zawsze jest potrzebna wysoka ..

Co do śluzu ja przez cały cykl taki mam i gin w tym nie widziała nic złego ..

• Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Tez się wstydziłam, ale zapytać trzeba. Po to w końcu jest to forum, no nie? :)

A powiedział Ci gin, co podejrzewa, czy nie?
    Powiedział,że o ile nic nie swędzi i nie piecze to według niego ok. ale nie chce stawiać diagnozy na odległość. Ja to się najbardziej boję o to wrażenie opuchnięcia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Powiedział,że o ile nic nie swędzi i nie piecze to według niego ok. ale nie chce stawiać diagnozy na odległość. Ja to się najbardziej boję o to wrażenie opuchnięcia...

Może po prostu dla swojego spokoju zrób test ? :)
    Nie namawiam do niczego .. ale to zawsze jakiś wgląd będziesz miała ..
    A jeśli masz ich pod dostatkiem to jak jeden zniknie to się nic nie stanie :)

• Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jutro się skuszę ;)
    Bo dziś juz wyżłopałam kawę i 1,25l wody :P więc nie ma sensu. W sumie gin powiedział,że jak nic się nie zmieni i przyjadę do niego to wyśle mnie na ekspresową betę 8)

Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och mój bosz...po 10min oglądania ww programu, mam dość...nie sądziłam, że taką szopkę można z tego robić...i te "wiarygodne" badania płodności
    0dash2.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Och mój bosz...po 10min oglądania ww programu, mam dość...nie sądziłam, że taką szopkę można z tego robić...i te "wiarygodne" badania płodności
    0dash2.gif

Mówiłam nie oglądaj ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chylę czoła;) miałaś rację...nie no po prostu Drzyzga wymiata..a później pół kraju tak sobie myśli o tym wszystkim (o "pożyczonej"macicy koleżanki lub o strzykawce z nasieniem kolegi).......

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ