X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha wrobiłam męża :D
    wrócił z pracy a ja stałam podpierając drzwi do łazienki z takim przestraszonym wzrokiem i mówię,że mamy mysz w łazience..On pyta jak to mysz skąd się wzieła to odp,że nie wiem skąd ale jest.. stwierdził,że trzeba jej się pozbyć jakoś wszedł do łazienki i pyta się gdzie ją widziałam mówię,że jak weszłam to poleciała pod szafke to mój mąz dawaj na kolana i szuka pod szafką przeczesuje łazienke na kolanach zagląda w każdy kąt i mówi yy gdzie ona polazła i wtedy nie wytrzymałam zaczełam się śmiać:P

Ania07, Kaśka28, Z., Laura, Fidelissa, Another, Little Frog, Misty87, Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Melula Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja bym chciała dostać tę pracę - ale wiem, że to nie łatwe będzie. ludzi chętnych pewnie będzie multum, jak zwykle...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula trzymam kciuki :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Oby nie zechciała boleć :)
    W takim razie miłego dnia w pracy życzę, chociaż u Ciebie zawsze wesoło z dzieciaczkami :)
    Raz wesolo a raz nie no ale przewaznie jest fajnie:D to przewaznie z rodzicami wiecznie porblemy hehe no ale zycie trzeba wziac na klate i sie usmiechac-motto mojej dyr: przyklej usmiech na twarz bo rodzic ma zawsze racje :D czasami nieda sie ale na szczescie wiekszych problemow nie mialam :D

Ania07 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula a co to za praca jesli mozna wiedziec?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Postanowiliśmy z mężem że idziemy na badania ponieważ do tej pory nie udało nam się zajść w ciąże i czy mogłybyście mi pomóc i napisać wszystkie badania jakie miałyście robione itd.

• Melula Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w wydziale analiz KGP

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Raz wesolo a raz nie no ale przewaznie jest fajnie:D to przewaznie z rodzicami wiecznie porblemy hehe no ale zycie trzeba wziac na klate i sie usmiechac-motto mojej dyr: przyklej usmiech na twarz bo rodzic ma zawsze racje :D czasami nieda sie ale na szczescie wiekszych problemow nie mialam :D
    Ja Cie podziwiam :) ja bym chyba nie dała rady pracować z dziećmi moją wymarzoną pracą jest praca z osobami niepełnosprawnymi pracowałam parę lat tak ale nadeszły cięcia etatów i ja jako,że miałam najkrótszy czas umowę to poleciałam pierwsza :/ i tak szukam dalej pracy ale coś mi nie idzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobre motto :D w sumie uśmiech tych dzieciaczków rekompensuje problemy z rodzicami nie? :D

Magdas, ale męża wrobiłaś :D chciałabym to widzieć na żywo! heh

Melula super by było jakby Ci się ta praca trafiła! Bądź dobrej myśli, na pewno sobie poradzisz na rozmowie :)

Aga90 witamy i życzymy powodzenia w staraniach :)
    Co do badań to najlepiej zacząć od badania nasienia męża. Jak wyjdą dobre to później badania Twoich hormonów: LH, FSH, TSH (antyTPO, antyTG, ft3, ft4) prolaktyna, progesteron - w odpowiednich dniach cyklu.

Z., Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 dziekuje bardzo za odpowiedz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co ;)
    Tutaj dziewczyny dużo badań robiły więc na pewno Ci pomogą, także zaglądaj do nas i pytaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga90 a długo już się staracie? ja też zastanawiam się nad badaniami, jeszcze żadnych nie robiłam!

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga90 wrote:
    Czesc dziewczyny.
    Postanowiliśmy z mężem że idziemy na badania ponieważ do tej pory nie udało nam się zajść w ciąże i czy mogłybyście mi pomóc i napisać wszystkie badania jakie miałyście robione itd.
    mi lekarz endokrynolog kazal zrobic hormonki nazwy i wyniki mam w pamietniku, do tego badanie nasienia dla meza. teraz w wietniu bedziemy szli je skonsultowac...

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Ja Cie podziwiam :) ja bym chyba nie dała rady pracować z dziećmi moją wymarzoną pracą jest praca z osobami niepełnosprawnymi pracowałam parę lat tak ale nadeszły cięcia etatów i ja jako,że miałam najkrótszy czas umowę to poleciałam pierwsza :/ i tak szukam dalej pracy ale coś mi nie idzie
    To ja podziwiam ciebie mi bi serce peklo przy pracy z niepelnosprawnymi...nie wiem czy piszesz o niepelnosprawnosci psychicznej czy fizycznej ale dla mnie to walsnie ta praca jest duuuuuzo bardziej wymagajaca i trudna niz praca z dziecmi

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to był nasz 11 cykl co prawda jeszcze niby się nie zakończył bo okres powinnam dostać jutro najpóźniej pojutrze, ale podjęliśmy już decyzję że pójdziemy na badania

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi badaniami w odpowiednim dniu cyklu nie jest tak...przeciez sa normy np wezmy okreslony hormon i dla niego sa normy zarowno w pierwszej fazie cyklu jak i w drugiej takze nie wazne w ktorym dniu cyklu robisz hormony bo do kazego sa normy dla kazdej fazy cyklu takze lekarz odpowiednio je zinterpretuje... ja klulam sie raz lekarz mowil ze wlasnie obojetne ktory dzien cyklu po co kluc sie kilka razy...

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga90 wrote:
    to był nasz 11 cykl co prawda jeszcze niby się nie zakończył bo okres powinnam dostać jutro najpóźniej pojutrze, ale podjęliśmy już decyzję że pójdziemy na badania
    To prawdopodobnie zaczniemy cykl razem:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    To ja podziwiam ciebie mi bi serce peklo przy pracy z niepelnosprawnymi...nie wiem czy piszesz o niepelnosprawnosci psychicznej czy fizycznej ale dla mnie to walsnie ta praca jest duuuuuzo bardziej wymagajaca i trudna niz praca z dziecmi
    Moja ostatnia praca była z niepełnosprawnymi psychicznie też mi na początku serce pękało, szkoda mi było tych osób ale jak już się oswoiłam to pokochałam tą pracę te osoby są fantastyczne. Praca fakt wymagająca ale w sumie można porównać do pracy z dziećmi

Kaśka28, Z. lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mowisz ze dzieci sa psychiczne hehe nie no moze to glupio zabrzmialo ze sie smieje ale nie umialam sie powstrzymac hehe to nie mialu zamiaru kogokolwiek urazic itd :D

Ok dziewczynki ja mykam do pracy buziole i milego dnia dla wszytkich

Acha ale gapa ze mnie witamy wszytkie nowe staraczki powodzenia dla was i dla caleeeeej reszty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 10:12

sara_nar, Z. lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ale wyszło :D nie no chodziło mi o to,że te osoby często myślały w taki dziecięcy sposób :)

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ