Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
sara pewnie wszystko sie zadzialo jak bylas w hiszpani, tak myślę, nie myślałas odprężyłas się, zajełas myśli czyms innym i wszystko samo się ułożyło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:03
Kaśka28, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Agrafka. Super wizyta. Prawie jak z filmu.
Sara spokojnie. Ja swojemu w piątek też nie powiedziałam. Dopiero na drugi dzień w sobotę jak już zrobiłam kolejny test i taki sam był. Ale u mnie były słabe kreski. A u Ciebie moooocne.
Ale wiem że się nie da panikowaćhihihihi
Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
A ja Wam powieem, żeee na tym wątku jest fajniej niż na tym pierwszym, bo się ciężarowek namnożyło i jest nadzieja
Fajnie, że można się tak wspierać i cieszyć razemBursztynka, Kaśka28, Laura, sara_nar, Maniuś, Little Frog, Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
AnusiaM wrote:Macierzanka a jak było twoje HSG? bolało? miałas tabletke przeciwbólową czy głupiego jasia??
Mała po co Ci leki przy takim TSH????????????????
a co to są policystyczne jajniki? jak sa nie drożne?
Macierzanka wspominała, że źle wspomina swoje HSG bo zemdlała z bólu i, że robiła na NFZ, dostała skierowanie do szpitala. Pisała o tym chyba nawet dziś, na około 254 s. powinnaś znaleźć
A policystyczne jajniki nie wiem czym się charakteryzują... więc nie pomogę niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:09
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
Ania07 wrote:Kasiu wiem, że są normy, ale w sumie chyba dobrze by je było w takim razie robić po owulacji, żeby wiedzieć czy do niej doszło, bo ktoś kto np zbada na początku cyklu i będą ok, to jaką ma gwarancję, że w kolejnej fazie cyklu też będą dobre?
Mam problem dzisiaj ze składaniem zdań, ale mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodziManiuś wrote:Hej sisters...wlasnie dzwonila do mnie gin i powiedziala ze raka tez nie mam,bo przyszly wyniki...wiem mloda jestem itd ale mimo wszystko sie balam...to teraz jak @ przyjdzie to w przyszlym tygodniu hormonki i badanie meza no i dzialamy z czym trzeba...jesli teraz @ przyjdzie to zaczynamy 12 cykl...trzymajcie kciuki:)Złota wrote:Lenka, będzie dobrze:) A przeczucia lubią się mylić!
Podziwiam ludzi pracujących zarówno z dziećmi, jak i z ludźmi niepełnosprawnymi. Trzeba mieć mocną psychikę, także Magdas - ukłony.
Kochane, boli mnie brzuch, trochę jak na @, ale jest za wcześnie na to. Dodatkowo wciąż mam uczucie "wilgotności" (OMG, jak to wygląda napisane:/)i sporo śluzu o kolorze rozrzedzonego mleka i takiej konsystencji.
Jak myślicie, moze zaczyna mi się jakiś stan zapalny? Nigdy tak się nie czułam 6 dni przed @.Magdas wrote:Złota ja się wstydziłam poruszyć ten temat ale jak już wyszedł to napiszę ja mam duuuuużo śluzu białego czasem jest taki jak mleko czasem gęsty i mam wrażenie jak by mi tam wszystko popuchło no i zebrałam się na odwagę i zadzwoniłam do gin i kazał narazie poobserwować i jak jutro się nasili mam przyjechaćMagdas wrote:no ja niby wczoraj miałam mieć @
Ale miałam późno owulacje o ile wogle była więc możliwe,że troszkę później powinien być
Another bardzo ladne wyniki nic tylko sie cieszyc:Dpotforzasta wrote:Niech mnie tak nie straszy bo już miałam cykle 60 dnioweLena87 wrote:Odebrałam wyniki męża .. Nie wiem co i jak bo są one inne od Waszych jakoś to uprościli strasznie
pH=9
Objętość 3,0 ml
Ilość plemników w 1ml 119.900.000
w preparacie bezpośrednim : leukocyty 2-3wpw poj.bakterie
formy młode plemników: 0-2 wpw
ruchliwość 70 % wykazuje ruch żwawy
10 % wykazuje ruch drgający
20 % wykazuje brak ruchu
morfologia 90% wykazuje prawidłową budowę
10% wykazuje patologiczne zmiany
Upłynnione zupełnie po 30 minutach
Barwa: mleczna mętna
Moim zdaniem calkiem dobre te wyniki musialas tez miec jakies normy prawda? ale tak porownujac do norm na naszych badaniach mysle ze calkiem okAnusiaM wrote:Przeczytam was pozniej
Ktoras chetna mi strescic?
Wrocilam z pracy , poprasowalam i ide sie szykowac bo na 19 monitoring
Ciekawe co moj szanowny dr mi powie...
Czy ginekolodzy do ktorych chodzicie maja jakies opinie w necie??
Do pozniej, bede kolo 21
Spedze z wami wieczor bo moj na 20 na nocke
Juz go nie bedzie jak wroceMacierzanka:) wrote:nooo Potforzasta to było mocne!
fotel na przeciwko drzwi i nagle włazi pielęgniarka
ale... no cóż... no cóż...Mała Mi86 wrote:hej
Ja juz po wizycie u gina.No i diagnoza policystyczne jajniki(nie zespół-o tyle lepiej).@ pewnie na dniach,endometrium grube.Powiedział,że jego zdaniem zajdę w ciążę tylko trzeba troche organizm postymulowac.Przepisał mi Euthyrox 250,jodid 100,metformax 500,inofolik,duphaston.Pododbno pomagają zajść.Czytałam na internecie i faktycznie efekty są po stosowaniu tych leków.Od 15 dc mam brać duphaston 10 dni i odstawic(jeśli test będzie negatywny).Nie kazał się sugerować zbytnio tempką,ale ja i tak będę prowadzić notatki.Tak dla samej siebie.Staranka takie konkretne od 10 do 15dc.Jestem pełna wiary i optymizmu.Tylko przez 2 dni to wydałam 500zł na lekarzy i te leki.Ale warto
Dzis też podpisałam umowę o pracę na czas nieokreslony więc wydaje mi się,że ten kwiecień będzie zielonyyyyyyy
Lena87 wrote:Na razie grzecznie łyka tabletki ..
Wcześniej przez niecały miesiąc Magneb6 ale z dopel herz ..
Dżona napisała że ma słabą wchłanialność więc jemu dałam żeby się nie zmarnowały
A od soboty daję mu Moje Magneb6 i Kwas foliowy ..
Lena jak chcesz to mozesz wziac moje pecherzyki i śluz tez mi raczej potrzebny nie bedzieniecierpliwa21 wrote:Witam sie i ja
Wlasnie wrocilam z zajec przerażona wrecz.
Ile chorob genetycznych moze byc. Poronien uwarunkowanych defektami genetycznymi..
Para 17 lat ona i 19lat on - dziecko z zespolem Downa.
Wszyscy na pozor "zdrowi" mozemy miec takie wady
Nie zdawalam sobie sprawy z ryzyka.sara_nar wrote:A mi dzisiaj taki prima aprilisowy żart wyszedł http://fotoo.pl/show.php?img=767206_img-20140401-192951.jpg.htmlLaura, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualny
-
AnusiaM wrote:to jak mi dzisiaj robił monitoring i widział pecherzyk to jakbym miała policystyczne to by widział?
Wydaje mi się, że tak
Nie martw się więc na zapas, pozytywne myślenie turn on!AnusiaM lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Właśnie ta moja @ to był taki krwisty śluz gdzie zwsze `krew się leje`. Tym bardziej teraz się matwię czy wszystko ok.
Kaśka specjalnie podpisałam, żebyście nie uznały tego za żart
Hehe a ostatnio pisałam na innym wątku dziewcynom, że gdyby nie ta @ to byłabym pewna, że w ciąży jestemZ., Laura, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
AnusiaM wrote:dzisiaj mało tu byłam i chyba dużo mnie ominęło ;/ starałam się nadrobić ale nie daje rady bo jeszcze jednego nie przeczytam a tu już następna strona jest
też mam mieć na NFZ... ciekawe czy zawsze robią tak samo ;/AnusiaM, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Ania07 wrote:Hej Kasia! Jak Ci dzień w pracy minął?
Ania07 lubi tę wiadomość
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
sara_nar wrote:Właśnie ta moja @ to był taki krwisty śluz gdzie zwsze `krew się leje`. Tym bardziej teraz się matwię czy wszystko ok.
Kaśka specjalnie podpisałam, żebyście nie uznały tego za żart
Hehe a ostatnio pisałam na innym wątku dziewcynom, że gdyby nie ta @ to byłabym pewna, że w ciąży jestemsara_nar, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
AnusiaM. starania zaczęliśmy we wrześniu 2012r, co nie zmienia faktu, że w sumie od samego początku kochaliśmy się bez zabezpieczenia, czyli od września 2011r.
Na początku miałam straszne ciśnienie na dziecko i na niczym innym nie mogłam się skupić.
W sumie badań żadnych specjalnych nie robiłam, osatnio jedynie tsh zrobiłam, bo myślała, że to tarczyca. M. nastawiłam nawet, że teraz w kwietniu na badanie nasienia pójdzie.
Może bardziej nastawiłam się ostatnimi czasy, że dziecko nie koniecznie teraz, nawet do M. mówiłam, że poczekamy i w wakacje do Holandii do pracy się wybierzemy, bo koniecznie remont dachu musimy zrobić, bo dosłownie na głowę nam leci. Więc stwierdziliśmy, że lepiej będzie jak dziecko pojawi się gdy już remont będziemy mieli za sobą.
A tu takie coś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:39
AnusiaM, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Wyskoczy w najmniej spodziewanym momencie. heh ale mnie ciągnie w dole brzucha. W dodatku nic nie mam do jedzenia, bo byłam pewna, że sklep na przeciwk pracy jest do 19 .... zaszłam, a tu do 18:30. Wrrr. A nie mam serca gonić M. żeby mi coś przywiózł.