X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratulacje :):):)

sara_nar lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara wierzę Ci że trudno Ci uwierzyć. Mi do tej pory trudno uwierzyć, a jestem po becie! I powtórzę się, ale ja tez miałam sucho. Oj coś czułam że u Ciebie coś kwitnie, bo i cycki pisałaś że Cię bolą. Kiedy miałaś ostatnią @ jakoś dawno temu to i dlatego krechy mocne.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o jedzeniu więc zrobiłam sobie spaghetti po bolońsku :D a co :D póki nie ma mdłości, trzeba nadrobić zaległości :D

Macierzanko wiesz, że chyba coś w tym jest? Że jak się człowiek stresuje to organizm się blokuje, do owu może nie dochodzić i śluzu wtedy też brak?
    Ja dopiero w tym cyklu (przypuszczalnie bezowulacyjnym
    ) w którym zaszłam zauważyłam malutkie ilości bj. Nigdy wcześniej go nie miałam. I tak jak mówisz - dużo wody.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Nie wracam do wcześniejszych postów, ale czytałam i jestem na bieżąco :)
    Sara, gratuluję!! :) No piękny widok! :)

Z., sara_nar lubią tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Dziękuję dziewczyny, tylko, że mi ciężko w to uwierzyć tym bardziej cykl długi, później to plamienie i w ogóle .... poza tym byłam pewna, że owulacji w tym cyklu nie miałam, bo 21-22dc susza, a nie tak jak zazwyczaj śluz płodny.
    Ja tam czułam, że coś u Ciebie będzie... taka krótka @ dziwna...
    no właśnie, to który to dzień cyklu tak naprawdę? 4...?

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam postanowienie od nowego roku pić wodę z cytryną. Do pracy zanoszę sobie butlę. Stawiam pod biurko i ciągle mam szklankę z wodą na biurku. A tak wcześniej to potrafiłam tylko z jedną kawę i herbatę przez cały dzień wypić.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratuluję! <3

• Z. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, super! Gratuluję! <3 :)

Btw. Cześć Wam wieczorową porą :)

sara_nar, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Z.
    jak tam początek miesiąca w pracy?
    u mnie wir, jedna klientka mnie tak zdenerwowała (na szczęście mam tylko z nimi kontakt telefoniczny) że aż miałam jej ochotę wykrzyczeć że to nie moja pieprz. firma, nie moja wina że nie ma tej paczki i że jestem w ciąży i niech na mnie nie wrzeszczy. Ale się zamknęłam żeby jej nie nakręcać i wygadała się i rozłączyła. Staram się serio nie denerwować w pracy, ale czasami się nie da tego stresu tak kontrolować. Żeby tylko tam w brzuszku tak bardzo takie stresy nie szkodziły.

Z. lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam tego wykresu...
    Dobrze, ostatnią @ miałam 10 lutego....
    w ogóle z obliczeń wyszło mi, że licząc od tej @ w lutym to byłabym w 8tyg ciąży. Jakiś kosmos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 20:51

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się mi przypomniało, bo jak przeglądałam posty z telefonu to nie mogłam otworzyć linka, który robił furorę :D Z, dasz radę go wstawić jeszcze raz? Bo moja ciekawość mnie zeżre :D

Z. lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara! Co ja paczę :D gratuluje! Kurcze, pieknie sie dzieje! :)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratuluję :)

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara jutro na betę marsz!

sara_nar, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Nie ogarniam tego wykresu...
    Dobrze, ostatnią @ miałam 10 lutego....
    w ogóle z obiczeń wyszło mi, że licząc od tej @ w lutym to byłabym w 8tyg ciąży. Jakiś kosmos.

Licząc od @ to tak będzie, ale od zapłodnienia ciąża będzie młodsza :)
    Idź jutro na betę Kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 20:53

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    hej Z.
    jak tam początek miesiąca w pracy?
    u mnie wir, jedna klientka mnie tak zdenerwowała (na szczęście mam tylko z nimi kontakt telefoniczny) że aż miałam jej ochotę wykrzyczeć że to nie moja pieprz. firma, nie moja wina że nie ma tej paczki i że jestem w ciąży i niech na mnie nie wrzeszczy. Ale się zamknęłam żeby jej nie nakręcać i wygadała się i rozłączyła. Staram się serio nie denerwować w pracy, ale czasami się nie da tego stresu tak kontrolować. Żeby tylko tam w brzuszku tak bardzo takie stresy nie szkodziły.

Dzisiaj było męcząco, ale mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
    A na takich klientów to robi się - mhm, yhmm, aahaa, taak, mhm. I - dziękuję, do widzenia :)
    Nie przejmuj się sfrustrowanymi ludźmi. Ja sobie zawsze powtarzam - mnie to nie dotyczy, nie mój problem. Ja jestem miła i cierpliwa co by się nie działo, bo uważam, że tego po prostu wymaga kultura, a jak ktoś jest dnem to świadczy tylko o tej osobie. Także nie przejmuj się,szczególne ze względu na fasolinkę! Stres nie jest wskazany :)
    A jeśli masz naprawdę stresującą pracę to może przemyśl zwolnienie lekarskie? Ja uważam, że może ciąża to nie choroba ale jednak stan odmienny, który wymaga szczególnej uwagi :)

A mi się te żarty z małpą moje nie podobają :( robi mi głupia nadzieję... A ja podatna na nadzieje jestem...

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Z. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Właśnie się mi przypomniało, bo jak przeglądałam posty z telefonu to nie mogłam otworzyć linka, który robił furorę :D Z, dasz radę go wstawić jeszcze raz? Bo moja ciekawość mnie zeżre :D

Tak proszę - http://www.youtube.com/watch?v=9FpwoBit6gs pogaduchy z małpą. Ale możliwe, że chodziło jej o to co nam :D

Bo nagrała jeszcze to - "od teraz serca mam dwa, smutki dwa" o byciu chyba w ciąży :)
    o to - http://www.youtube.com/watch?v=YvLZ_ExBBx8

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 00:44

Z., Bursztynka, Ania07, AnusiaM, przedszkolanka:), Laura, Maniuś, Misty87, Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chcę do 3 miesiąca chodzić a jak już będzie pewniejsze to na zwolnienie pójdę. Wiem że najlepiej yhmaniem klienta zbić :) ale czasami ponosi i człowiek się nakręca i denerwuje.

Muszę sobie nad monitorem powiesić motto:

Nie wdawaj się w dyskusję z głupcem, bo najpierw sprowadzi Cię do własnego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Z., Mała Mi86, Ania07, Laura, sara_nar, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie polecę prosto z pracy jutro rano. Bo nie wytrzymam. Mężowi nic nie piszę, póki nie potwierdzę. Do ginekologa też się wybiorę. o matko, póki człowiek w nieświadomości, to jest dobrze, a teraz to zachodzę w głowę czy wszystko dobrze, przeglądam glukometr z cukrami, czy aby na pewno były dobre. Masakra.

Z., Ania07, Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ