X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że chyba lepiej wziąć wcześniej niż później. Ale nie mam pewności. Ale skoro przepisują kobietom niektórym od 2 dc nawet, to jak ja wezme od 4 zamiast 5 to chyba świat się nie zawali :/ Ajć :(

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Zastanawiam się dziewczyny co zrobić z tym clo. Mam brać od 5 do 9 dc. Ale mi w tym cyklu tak ciężko było określić początek, że masakra. I myślę czy nie lepiej wziąć już dzisiaj wieczorem, zamiast jutro rano. Dużo kobiet stosuje wcześniej niż od 5 do 9, ale mało która później. Bardzo dużo stosuje 3-7 dc,a tak to bym brała 4-8 dc (chociaż mam wrażenie, że cykl to ja jednak zaczęłam 1 kwietnia). Wrr, kolejny problem :F

Another ja mam też hormony na następny miesiąc w zastrzykach (gdyby się nie udało w tym miesiącu) i mam brać od 3 dnia do 10 dnia cyklu. Chociaż wolałabym żeby udało się w tym miesiącu :). Ja dostałam na wywołanie drugiego jajeczka, czyli w przyszłym cyklu miałabym dwa i szansa na bliźniaki ;)

Another, Z., Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Hmm Another ja też mam brać od 5 dc kurcze nie wiem co ci poradzić bo ja sama nie wiem co u mnie sie dzieje :/
    kurcze dalam lubie to zamiast cytuj sorki chcialam napisac ze ja jestem na bierzaco moja mama z tym walczy...juz jest po chemiach mastektomii ale teraz do onkologa na kontrole pierwsza po tym wszytkim....ale musze byc dobrej mysli!! wszytkie musimy byc

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moim zdaniem też lepiej wcześniej niż za późno. Ja bym chyba zaryzykowała na Twoim miejscu

Another lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Tak sobie myślę, że chyba lepiej wziąć wcześniej niż później. Ale nie mam pewności. Ale skoro przepisują kobietom niektórym od 2 dc nawet, to jak ja wezme od 4 zamiast 5 to chyba świat się nie zawali :/ Ajć :(
    nie no to jeden dzien w ta czy w tamta nie powinno zrobic roznicy a na najblizszej wizycie powiedz swojemu lekarzowi jak to wygladalo i powninien cos poradzic:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Another ja mam też hormony na następny miesiąc w zastrzykach (gdyby się nie udało w tym miesiącu) i mam brać od 3 dnia do 10 dnia cyklu. Chociaż wolałabym żeby udało się w tym miesiącu :). Ja dostałam na wywołanie drugiego jajeczka, czyli w przyszłym cyklu miałabym dwa i szansa na bliźniaki ;)
    Trzymam kciuki, żeby hormony nie były potrzebne. Wierzę z całego serducha kochana, że już w Tobie rośnie fasolka <3

Laura, Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość

bpz77ab.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    kochana jesli chcesz blizniaki to z calego serca ci ich zycze a jak narazie jedno tp wiesz ze tez zaciskam i miej tak pozytywne nastawienie a wszytko sie ulozy:D

Wyduldalam pol wina...takze jakby byly literowki a nawet orty to sooory :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 22:42

Laura, Macierzanka:), Little Frog, dżona lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    nie no to jeden dzien w ta czy w tamta nie powinno zrobic roznicy a na najblizszej wizycie powiedz swojemu lekarzowi jak to wygladalo i powninien cos poradzic:D
    Też tak myślę. Dodatkowo jak będę brała na noc, a będą skutki uboczne to nie odczuję ich tak w nocy, jak jutro podczas 10 h pracy. Dlatego wolałabym wieczorem brać :)

Kaśka28 lubi tę wiadomość

bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    kochana jesli chcesz blizniaki to z calego serca ci ich zycze a jak narazie jedno tp wiesz ze tez zaciskam i miej tak pozytywne nastawienie a wszytko sie ulozy:D

Ja wytrawnego wypiję kieliszek i mam dochę. A półwytrawne i półsłodkie nic nie dają, więc zapominam o winie :P Za to migdały pożeram w ilościach stanowczo zbyt dużych :D

bpz77ab.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mój tata mial raka niestety jak sie dowiedzial o nim to było za późno..walczył 3msc niestety mial raka złośliwego w sumie odchodził powoli na nszych oczach z dnia na dzień był coraz słabszy. W sumie czuł,ze odchodzi. Nigdy wiecej nie chce tego oprzeżyć...jest sie bez silnym bo nir można pomóc jeździliśmy po lekarzach szukaliśmy pomocy ale każdy mówil to samo ze tu nie da sie pom9c
    Straszna to choroba to jest

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:

No to tak lekarz zaproponował żeby wywołać jedno jajeczko więcej i większe szanse na zapłodnienie i my przystaliśmy na to :). A po tych hormonach od 11 dnia cyklu monitoring i ineminacja :)
    Chociaż chciałabym żeby w tym cuklu się udało już :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Another Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Kasia mój tata mial raka niestety jak sie dowiedzial o nim to było za późno..walczył 3msc niestety mial raka złośliwego w sumie odchodził powoli na nszych oczach z dnia na dzień był coraz słabszy. W sumie czuł,ze odchodzi. Nigdy wiecej nie chce tego oprzeżyć...jest sie bez silnym bo nir można pomóc jeździliśmy po lekarzach szukaliśmy pomocy ale każdy mówil to samo ze tu nie da sie pom9c
    Współczuję ogromnie :(

bpz77ab.png
  • Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ze z takim tematem wyskoczyłam. Nie chce Wam psuć humoru

• Laura Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspólczuję Madziu. Tulam <3

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Magdas Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ja jestem pewna,ze Wam sie uda teraz :)

Laura lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    straszna wiem cos o tym...ale niestety trzeba zyc dalej...jakos...bardzo ci wspolczuje tule mocno!!

A jesli chodzi o wino to ja tylko polslodkie...wytrawne i polwytrawne musze dosladzac bo sa cierpkie dla mnie brr a zas slodnie mula za szybko:D a jak mam wene ze tak powiem i dobry dzien do wina to moge i cala butle wlac hehe narano jak nowka:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny <3

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    No to tak lekarz zaproponował żeby wywołać jedno jajeczko więcej i większe szanse na zapłodnienie i my przystaliśmy na to :). A po tych hormonach od 11 dnia cyklu monitoring i ineminacja :)
    Chociaż chciałabym żeby w tym cuklu się udało już :)
    uda sie zobaczysz:D

Laura lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przepraszaj, tutaj rozmawiamy o wszystkim i każdy ma prawo się wygadać, wyrzucić z siebie nawet te smutne wieści.....Naprawdę przykro mi bardzo.

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Przepraszam, ze z takim tematem wyskoczyłam. Nie chce Wam psuć humoru
    nie masz a co przepraszac!!! niestety takie zycie ze musimy sie z roznymi problemami zmagac...

oho moj maz zapowiedzial ze idzie spac...a juz wczoraj poszedl spac sam wiec za chwile pewnie tez uciekne do niego zeby nie zasypiac sama

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ