X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Monisku nie denerwuj sie bo przez stresy moze tej owulki nie byc...albo sie wszytko poprzesowa...niepotrzebnie wydluzy...nie wiem jak ci to jeszcze wytlumaczyc...musisz wyluzowac ale sie nie poddawac...ja tez nie wiem czy mam owulki dopiero w ostatnim cyklu jestem na 100 pewna ze byla a w poprzednich to nie za bardzo...ja mierze tempke bo ja sie az tak nie nakrecam ale widze ze ty strasznie sie testem przejmujesz i tym wszytkim nie mozna tak...spokojnie...bo osiagniesz odwrotny skutek niz zamierzony...
    wiem kochana , dziękuje ale mnie to wkur.. na maksa dziś.. idę sie pomodlić to sie uspokoje .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Potforzasta, trzymamy zatem kciuki :)

Kasiu, nie chodzi o to, ze sie czyms zarazi ona czy ja... chodzi o fakt,ze chemia to chemia... ginekologowi chodzilo o to,ze nadmierny kontakt z os bioraca chemie moze prowadzic do poronienia w skrajnych przypadkach. Przeciez to sie wydziela przez skore itp... ja tam wole chuchac na zimne...musze myslec o mojej dwojce w brzuchu.

Ja od rana pakuje powoli rzeczy z mieszkania...poowijalam w gazety wszystko, co bylo szklane! Ale sterta! Jutro ma przyjechac facet, przewoznik i zabrac wieksze rzeczy do PL. Powoli czas zaczac zegnac sie ze Szwabiarnia :)
    No niby lepiej dmuchac na zimne ale jakos mi sie to nie wydaje zeby przez skore takie rzeczy wychodzily albo cos...przeciez w otaczajacym swiecie jest wiele wiecej duzo gorszych rzeczy nie tylko w powietrzu ale w jedzeniu w ogole wszedzie...hmmm poki nie potwierdza sie te slowa ze faktycznie mogloby ci cos zagrazac jakos nie umiem w to uwierzyc...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    wiem kochana , dziękuje ale mnie to wkur.. na maksa dziś.. idę sie pomodlić to sie uspokoje .
    jesli tylko ci to pomoze to pewnie :D i Monis moze wez wymysl sobie jakies hobby:D pracujesz? jak nie to zacznij sobie cos szukac oderwiesz sie na chwile myslami a jesli tak to moze jakas aktywnosc fizyczna zawsze jak sie zmeczysz to endorfiny ci sie wyprodukuja:D

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Monia, nie daj się zwariować :) moja rada out.php?i=772260_relax-blocks.jpg rzuć, to wszystko w diabły mać.
    DZiewczyny doradźcie, chcę jakiś pakiet telewizyjny co by mieć TLC, tvn style i inne. Co byście poleciły. Tak poza tematem. Wybaczcie. Zastanawiam się nad pakietem rodzinnym za 19,90zł z Cyfrowego Pols..atu. Warto ??

Fidelissa, Z., dżona lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara my od lat mamy Cyfrowy Polsat. Dla nas ok, ale nie mam porownania z innymi :P

sara_nar, Ania07 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam polsat ale placimy wiecej bo maz MUSI miec wszytkie kanaly sportowe:D

A i nie narzekam

mykam na obiadek maz zgotowal:D takiego mam kochanego mezusia a co:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 14:27

sara_nar, Ania07, Z. lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tatko w PL tez oczywiscie musi miec wiecej kanalow,zwlaszcza Pakiet Sport :D
    Ja mam zupke z wkladka z wczoraj, wiec dzis nie musze stac przy garach.

A propo tego sniegu w Wielkanoc sprzed roku, to moje kochaniutkie! Swieta byly 3 tyg wczesniej :P niech sie juz zazieleni na dobre, bo chce miec ladne fotki na slubie :P

Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Monia, Monia, nie daj się zwariować :) moja rada out.php?i=772260_relax-blocks.jpg rzuć, to wszystko w diabły mać.
    DZiewczyny doradźcie, chcę jakiś pakiet telewizyjny co by mieć TLC, tvn style i inne. Co byście poleciły. Tak poza tematem. Wybaczcie. Zastanawiam się nad pakietem rodzinnym za 19,90zł z Cyfrowego Pols..atu. Warto ??
    Upc :)

sara_nar lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że M. da się przekonać i nie ma tam ukrytych opłat :) Dziękuję.
    Kaśka smacznego.
    Kurdęęęęę M. do mnie już 8 raz dzwonił i coś przerywa, w ogóle go nie słychać.
    Brzuch mnie boli :(

Kaśka28, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki!

Znów zdycham, wymiotowałam dziś już kilka razy, mimo torecanu :(
    Już nie mogę! Gardło mnie boli, mięśnie szyi i brzucha też. Głowa pęka od wysiłku.
    Najchętniej położyłabym sie pod kocyk w domu.
    Kiedy mi to przejdzie???

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Mam nadzieję, że M. da się przekonać i nie ma tam ukrytych opłat :) Dziękuję.
    Kaśka smacznego.
    Kurdęęęęę M. do mnie już 8 raz dzwonił i coś przerywa, w ogóle go nie słychać.
    Brzuch mnie boli :(
    Brzuch i biust i niedobrze....
    Rano byłam na badaniach krwi 80zl poszło wrrrrrr

Do Misty. Ani
    Pytałam o co chodzi z badaniami nie na czczo.
    Powiedzieli, ze sa robione nieprawidłowo. I ze tak robią w prywatnych duagnostykach.
    Producenci odczynnikow zastrzegają, ze wyniki nie sa miarodajne jeśli krew nie jest pobrana na czczo... Tyle sie dowiedziałam :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 14:55

Ania07, Misty87, Z. lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Hej laseczki!

Znów zdycham, wymiotowałam dziś już kilka razy, mimo torecanu :(
    Już nie mogę! Gardło mnie boli, mięśnie szyi i brzucha też. Głowa pęka od wysiłku.
    Najchętniej położyłabym sie pod kocyk w domu.
    Kiedy mi to przejdzie???
    Santoocha do domu natychmiast.
    Bo Ci L4 wypisze :)))))!!!!!

qq87j44jhto0od0f.png

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już do Misty pisałam priva ale po rozmowie z mamą (20 lat stażu na onkologii)niestety ani w ciąży ani małe dzieci kontaktu z osobą z chemią mieć nie mogą. Grozi obumarciem ciąż, wadami rozwojowymi itp.
    Wyziewy, wydaliny to wszystko truje!!!

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha trzymaj się. Może zrób sobie kilka dni wolnego.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stać mnie żeby zamknąć gabinet :( 10 tys na jego utrzymanie samo z nieba mi nie spadnie... Tak tylko chciałam się wyżalić. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić Świąt. Jak ja wysiedzę chociaż godzinkę przy stole???

Wkurzyła mnie teściowa, bo jak jeszcze mocniej wymiotowałam to krzyczała na mojego męża, że ma mnie wieźć na pogotowie, a w niedzielę jak wymiotowałam i przespałam pół dnia wyskoczyła za moimi plecami z pretensjami do Tomka, dlaczego ja cały czas leżę i nie pomagam jej z obiadem? BO CIĄŻA TO NIE CHOROBA. Cwaniara, ona nie miała mdłości ani wymiotów w ciąży. Jak ja już chcę mieszkać oddzielnie!

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha ale musisz myśleć o dziecku i o sobie. Myślę, że niestety ale powinnaś zamknąć na jakiś czas albo kogoś zatrudnić... :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha teściową się nie przejmuj. Wiadomo, że Ty i dziecko najważniejsi .
    NIe każda ciąża jest książkowa i lepiej dmuchać na zimne. Powinna cieszyć się, że zostanie babcią i pomagać, a nie mieć pretensje.... masakra. Ja bym mimo, że bardzo lubię swoją nie wytrzymałabym dłużej pod jednym dachem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 15:45

Z., dżona lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Santoocha ale musisz myśleć o dziecku i o sobie. Myślę, że niestety ale powinnaś zamknąć na jakiś czas albo kogoś zatrudnić... :(
    Szukam pracownika, ale nie jest łatwo. Brak chętnych, pomimo że oferuję też zakwaterowanie. Coś czuje że urodzę w pracy ;(
    Idę spać, dzięki za wsparcie :* Zawsze to lżej jak się komuś człowiek wygada...

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Szukam pracownika, ale nie jest łatwo. Brak chętnych, pomimo że oferuję też zakwaterowanie. Coś czuje że urodzę w pracy ;(
    Idę spać, dzięki za wsparcie :* Zawsze to lżej jak się komuś człowiek wygada...
    nie ma weterynarzy, którzy chcą pracować? masakra :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha, a ktoś znajomy ze studiów ?? Sama nie wiem. Kurdę ciężka sprawa :(
    Ogladam rozmowy w toku. .. Krzyś super, wzruszylam sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 16:08

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ