Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
wiem..ale z drugiej torny to wina rodzicow.. ja pamietam ze rodzice jak cos chcialam a nie mieli kasy to mi mowili corciu nie stac nas jelsi bedziemy mieli pieniazki to ci kupimy..i fakt fatem nie raz torche pocekalam ale kupowali .. jednak ja bylam malo wymagajaca chyba
bo wolalam zeby mni kupoili owoce niz zabawki
Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość
-
Aaaa, miałam dziś okropny sen, śniło mi się, że zaczęłam mocno krwawić i wiedziałam że tracę ciążę. Straszne to było!
A mojemu mężowi śniło się, że urodziłam chłopca, miał czarne włosy (to po nim) i od razu potrafił mówić (gadatliwość to po mnie). Oby jego sen był proroczy, a nie mój! -
Macierzanko zrob sobie FSH ..jak bedzie znowu powyzej 9 to skonsultuj to z ginem.. ale skoro powiedzial ze jest ok to spokojnie
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobrze, że moje bratanice nie są tak wychowywane
Pójdę z nimi do sklepu na dział słodycze i mówię, że mają włożyć do wózka co chcą .. zero reakcji
Więc pokazuję dany produkt czy chcą a one tylko ramionami wzruszą że nie wiedząwięc jak coś sama nie włożę do wózka to nic by nie miały
Gdybym tak powiedziała innemu dziecku to bym miała cały wózek zasypany
santoocha wrote:Aaaa, miałam dziś okropny sen, śniło mi się, że zaczęłam mocno krwawić i wiedziałam że tracę ciążę. Straszne to było!
A mojemu mężowi śniło się, że urodziłam chłopca, miał czarne włosy (to po nim) i od razu potrafił mówić (gadatliwość to po mnie). Oby jego sen był proroczy, a nie mój!
Wszystko będzie w porządkunie zaprzątaj sobie tym główki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:35
Macierzanka:), Misty87, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie się dzisiaj śniło, ze mam dziecko około roczne, sprawdziłam w senniku i wyszło : Jeśli przyśni ci się dziecko, powinieneś postarać się zapanować na swoją huśtawka nastrojów, która może bardzo utrudnić ci życie.
Takze u mnie trafione w sedno ... -
Aniu mam kontrolną wizytę u endo to się go o to zapytam, bo w sumie skupiłam się na innych hormonach ostatnio.
Ja mam też dzieci w rodzinie do rany przyłóż. Jak znajdę na przykład wyjątkowy kamień, albo ulepię konia z plasteliny to jest szał nie do opisania
A moja siostrzenica jak chce coś drogiego, to ma sobie sama składać do skarbonki, żeby zobaczyć ile to kosztuje pracy i wyrzeczeń!
Santoocha, może dużo myślisz ptrzed snem potem się to kumuluje! Wszytsko jest na pewno w porządku!
Fidelissa, Ania07 skasowała konto... nikt nic nie wie
A Another nie pokazje się...Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Lena87 wrote:A tak z innej beczki, czy któraś z Was ma numer w sieci play i ma od wczoraj problemy z zasięgiem ?
-
hej
jeju jak tak czytam o wymaganiach na komunie i wesele to padam
ja miałam komunię chrześnicy w tamtym roku i też miałam niezły dylemat co kupić więc jej spytałam a ona mi mówi,że marzy o kolczykach wkrętach biedronkach no myślę se ok to jej kupię ale podpytuję czy ma jeszcze jakieś marzenia czy rower czy coś z tych rzeczy a ona mi mówi,że bardzo bardzo chciałaby rolki fioletoweno więc wziełam ją na maraton po sklepach i wynalazłyśmy te fioletowe rolki
i kolczyki jej kupiłam i biblie i po komunii mówiła mi,że to był jej najlepszy prezent bo dostała też kasę ale jej szkoda wydać
a co do wesela nas w tamtym roku znajomi zaprosili na wesele ale nie poszliśmy i już tłumaczę dlaczego przy zapraszaniu powiedzieli coś takiego : no my za osobę płacimy 300 zł i ze znaczącym wzrokiem powiedzieli no my chcemy żeby nam się wesele zwróciło z nawiązką więc wiecie 800zł minimum w kopertę trzeba dać,. Pomyślałam sobie o nie ja do Was nie pójdę a oni cwani kupili nam na nasze wesele pościel. wkurzyło mnie takie zaznaczanie ile trzeba im włożyć w kopertę. Kurcze my nie określaliśmy co chcemy każdy z gości dał co uważał za stosowane i nie zastanawialiśmy się czy nam się zwróci czy nie ważniejsza dla nas była dobra zabawaAnia_84, Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdas wrote:
a co do wesela nas w tamtym roku znajomi zaprosili na wesele ale nie poszliśmy i już tłumaczę dlaczego przy zapraszaniu powiedzieli coś takiego : no my za osobę płacimy 300 zł i ze znaczącym wzrokiem powiedzieli no my chcemy żeby nam się wesele zwróciło z nawiązką więc wiecie 800zł minimum w kopertę trzeba dać,. Pomyślałam sobie o nie ja do Was nie pójdę a oni cwani kupili nam na nasze wesele pościel. wkurzyło mnie takie zaznaczanie ile trzeba im włożyć w kopertę. Kurcze my nie określaliśmy co chcemy każdy z gości dał co uważał za stosowane i nie zastanawialiśmy się czy nam się zwróci czy nie ważniejsza dla nas była dobra zabawa
Cześć
Normalnie szok ! ludzie to nie mają wstydu tak się obnosić
Z. lubi tę wiadomość
-
Magdas wrote:hej
a co do wesela nas w tamtym roku znajomi zaprosili na wesele ale nie poszliśmy i już tłumaczę dlaczego przy zapraszaniu powiedzieli coś takiego : no my za osobę płacimy 300 zł i ze znaczącym wzrokiem powiedzieli no my chcemy żeby nam się wesele zwróciło z nawiązką więc wiecie 800zł minimum w kopertę trzeba dać,. Pomyślałam sobie o nie ja do Was nie pójdę a oni cwani kupili nam na nasze wesele pościel. wkurzyło mnie takie zaznaczanie ile trzeba im włożyć w kopertę. Kurcze my nie określaliśmy co chcemy każdy z gości dał co uważał za stosowane i nie zastanawialiśmy się czy nam się zwróci czy nie ważniejsza dla nas była dobra zabawa
dobra to mnie wkurzal wierszyk ze zamiast prezetu kase.. a jak by mi tak powiedzieli to bym im oddala zaproszenie ;/Z. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Magdas! z tymi prezentami na wesele to faktycznie jakaś masakra! my nic na temat prezentów gościom nie mówiliśmy, i dostaliśmy i fajne prezenty i kasę! dopisaliśmy tylko na zaproszeniach że jak mają nam przynieść kwiaty to niech lepiej przyniosą wino lub słodycze
bardzo im się to spodobało i jak mieliści 100 gości to od każdego dostaliśmy wino i czekoladki
oczywiście z czekoladek już nic nie zostało
Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość
-
Macierzanka:) wrote:Aniu mam kontrolną wizytę u endo to się go o to zapytam, bo w sumie skupiłam się na innych hormonach ostatnio.
no to trzymam kciuki i poki co nie martw sie na zapas
ja musze zrobic przed ICSI AMH bo musze wiedziec jakie dawki FSH podawac..zeby mnie nie przestymulowali ;/Macierzanka:), Lena87 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:dobra to mnie wkurzal wierszyk ze zamiast prezetu kase.. a jak by mi tak powiedzieli to bym im oddala zaproszenie ;/
no ja odrazu podziękowałam za pamięć i powiedziałam,że na tak wystawne wesele nas nie staćzwłaszcza,że właśnie kupowaliśmy mieszkanie. A ona powiedziała : " no dobra to niech się chociaż miejsce zwróci" to odpowiedziałam,że się nie zwróci bo nie będą za nas tyle bulić bo my nie przyjdziemy i tyle
Lena87, Ania_84, Macierzanka:), Z., Kaśka28 lubią tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
nick nieaktualnyMagdas wrote:no ja odrazu podziękowałam za pamięć i powiedziałam,że na tak wystawne wesele nas nie stać
zwłaszcza,że właśnie kupowaliśmy mieszkanie. A ona powiedziała : " no dobra to niech się chociaż miejsce zwróci" to odpowiedziałam,że się nie zwróci bo nie będą za nas tyle bulić bo my nie przyjdziemy i tyle
A nie powiedziała jeszcze żebyś jej oddała teraz pieniądze za zaproszenie i paliwo ?Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:My nie napisaliśmy na zaproszeniach nic na temat prezentów, a i tak dostaliśmy wyłącznie kasę, a zamiast kwiatów często wino, choć nic na ten temat nie wspominaliśmy.W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
-
Ale trzeba mieć tupet żeby mówić ile gość ma do koperty włożyć...
My dwa lata temu za osobę płaciliśmy 65zł, wesele na 50 osób tylko najbliźsi i przyjaciele. Mała restauracja, ale jedzenie takie domowe pyszne, alkohol i napoje swoje , ciasta też, ale to nie problem.
Alkoholu nam zostało sporo, mieliśmy bimberek od moich chrzestnych.
Najmniej dała chrzestna Marka ... a do teściowej owiedziała, że dała 3tysiące, a dała 300zł, gdzie ona i mąż to chrzestni M. to ja od swoich dostałam po 1tysiącu. I od cioci która sama była 200zł i kwiaty. Pustych kopert nie było, średnio po 400-500zł w kopercie. Zwrócić się zwróciło z nawiązką.
Od kuzyna dostałam dwa tysiącegdzie nie spodziewałam się. Ale kasa poszła na budowę kotłowni, kuchni i łazienki
Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny