X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale hardcory! Ja bym tez oddała zaproszenie!
    Niektórzy nie lubią prezentów, bo można nie trafic w gusta, albo kupić piąte żelazko, ale z reguły zna się ludzi, do których ię idzie.
    Ja powiedziałam przyjaciółce, że chcę jej cos kupić i powiedziała mi co chce, miałam kilka rzeczy do wyboru!
    Niektórzy ponoć już tworzą listy zakupów, a goście sobie wybierają z listy...

My prosiliśmy tylko żeby nie przynosili kwiatów, bo to sprawa ulotna (choć piękna) a reszta to już jak kto chciał.
    Nie można robić przyjęcia tylko po to żeby się obłowić, ale są ludzie i ludziska...

Zasięg w w/w sieci :D czasem ginie, trzeba wybrać sieć ręcznie i już jest w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:59

Z. lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez mielismy w zaproszeniach ze zamiast kwiatow wino .. lub karme dla psow chyba :D ale tylko wino przynosili ludzie :)

A moja przyjaciolka - ktora pracuje w studiu florystycznym i robila nam cala oprawe kwiatowa to powiedziala mi tak: no wiesz co .. mi kwaciarce powiedziec zebym kwiatow nie przyniosla sory ale musze :D i przyniosla i kwiaty i wino :)

Ale fakt faktem dziewczyna sie postarala kwaiaty stały mi wszytskie z bukietow na stole i innych stołów.. stały mi nie przesadzajac prawie miesiac :D
    od tego momentu zakochalam sie w tych kwiatach :D
    0be4e09e26efd475m.jpg

Z. lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    A nie powiedziała jeszcze żebyś jej oddała teraz pieniądze za zaproszenie i paliwo ? :/
    hehe naszczęscie nie :P ale po weselu ja spotkałam i narzekała,że goście sie nie postarali a szczególnie znajomi bo dawali średnio po 600 -700 zł. kurczę no nie rozumiem idei robienia wesela licząc na zysk wiadomo,że nie każdego stać aby wyskoczyć np 1000 zł. My dostaliśmy od koleżanki 50 zł i ręcznik i jakoś nigdy jej nic nie powiedziałam, wiedziałam,że ma ciężki moment w życiu i cieszyłam,że wogle przyszła, chociaż chciała odmówić ale mówiłam jej,że nie liczą się prezenty chcę tylko akurat w ten dzień cieszyć się,że mam ją obok i,że razem ze mną cieszy się moim szczęściem a pieniądze to rzecz nabyta raz są raz ich nie ma i tyle

Macierzanka:), Lena87, Z. lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simcat86 wrote:
    A myślicie dziewczyny że jak się wybiorę do gin to zleci mi jakieś badania po 4 cyklach starań? czy mam trochę pościemniać? dzisiaj się umówiłam, ale dopiero na 20.05 :-)
    raczej watpie jak jets tacy jak inni to kaze ci czekac do 12 m-cy ;/

ja naklamalam :) powiedzialam ze tak naparwde to od 2 lat sie nie zabwzpieczalismy ale tak starac to sie staramypowyzej pol rok.. to nic ze pozniej jak robil wywiad to wyszlo ze przez ostatni rok mialam 2 razy miesiaczke ;P

Z. lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:

Zasięg w w/w sieci :D czasem ginie, trzeba wybrać sieć ręcznie i już jest w porządku :)

Ja mam przestawione tylko i wyłącznie na 2G i nie miałam problemu z siecią do wczoraj ..

Przy 3G to notorycznie było Go brak ;)

Marta1986 lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Magda, ale hardcory! Ja bym tez oddała zaproszenie!
    Niektórzy nie lubią prezentów, bo można nie trafic w gusta, albo kupić piąte żelazko, ale z reguły zna się ludzi, do których ię idzie.
    Ja powiedziałam przyjaciółce, że chcę jej cos kupić i powiedziała mi co chce, miałam kilka rzeczy do wyboru!
    Niektórzy ponoć już tworzą listy zakupów, a goście sobie wybierają z listy...

My prosiliśmy tylko żeby nie przynosili kwiatów, bo to sprawa ulotna (choć piękna) a reszta to już jak kto chciał.
    Nie można robić przyjęcia tylko po to żeby się obłowić, ale są ludzie i ludziska...

no hardcor niektórzy to nie mają tupetu.

Moja przyjaciółka akurat budowała dom jak my robiliśmy wesele powiedziała w prost,że nie poszaleje z prezentem bo jest spłukana ale,że jako jest kosmetyczką to może w ramach prezentu zrobić mi maseczkę przed weselem a na wesele paznokcie i pomalować mnie :D a ja byłam przeszczęśliwa :D i nie ważne ze na samo wesele przyszła tylko z wieeeeeeeeelką maskotką i winem :) i książką dla mojego męża :D

Macierzanka:), Lena87, Z. lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simcat86 wrote:
    A myślicie dziewczyny że jak się wybiorę do gin to zleci mi jakieś badania po 4 cyklach starań? czy mam trochę pościemniać? dzisiaj się umówiłam, ale dopiero na 20.05 :-)
    oj wątpię ;) pościemniaj trochę powiedz,że dłużej się staracie najlepiej to tak ok roku. ja raz popełniłam ten bład i powiedziałam ile szczerze się staramy to mnie olała i powiedziała,że to za wcześnie i mam dalej próbować i teraz już mówię,że ok 2 lat ;)

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena może ktoś kradnie zasięg? :D

Simcat, ja bym też delikatnie dodała... :)

Magda, tak sobie myślę o tej koleżance... jak będzie mieć dzieci, to chrzestni będą miec przerąbane :D jak im zrobi listę kwot i prezentów na chrzciny czy komunię :)
    Ona sobie zaplanowała drogie wesele i myślała, że zrobi to kosztem gości, a to się mija z celem...

Lena87, Magdas, Z. lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simcat86 wrote:
    Dzień dobry :)
    Simcat lepiej pościemniaj, po może lekarz powiedzieć że za krótko się staracie.
    Simcat a skąd jesteś? bo pisałaś kiedys ze z kuj-pomorskiego??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• olka30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pisałam, żeby zamiast kwiatów przynosili książki (była rozpiska jakie są pożądane) lub drobne upominki i bardzo się z tego cieszę, bo zamiast kwiatów które by zaraz zwiędły mam mnóstwo pamiątek do końca życia :) Ja w ogóle nie wierzę, że wesele się może zwrócić.. Przynajmniej na terenie gdzie mieszkam, bo to ogromny wydatek, a ludzie nie są zbyt bogaci.. I każdemu kto mówi, że chce żeby mu się chociaż zwróciło mówię, że skoro tak to od razu może sobie odpuścić.. Mi się nawet połowę nie zwróciło, a jakbym mogła to bym jeszcze 5 wesel swoich zrobiła, bo tak było super :) Wesele się robi dla siebie, a nie dal ludzi czy tym bardziej dla kasy :/

Lena87, Macierzanka:), AnusiaM, Z. lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to zależy jakie wesele i kto wykłada na nie pieniądze. Jeśli rodzice fundują, to młodzi "zarabiają", jeśli sami młodzi finansują, to duże wesele na pewno się nie zwróci.
    My sami wszystko opłacaliśmy, ale robiliśmy tylko przyjęcie na 26 osób, zwróciło się dwukrotnie.

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, dokładnie :)
    Chociaż ja z kolei wyznaję maksymę, ślub był dla nas, wesele dla gości :)

Oczywiście, że się nie zwróciło, ale było warto! :)

Dziewczynki muszę Was opuścić bo parę rzeczy na mnie czeka...
    Miłego dnia!

Ania_84, olka30, Lena87, Z. lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    pisze z pracy. juz cala noc nie spalam. jutro przed 8 mam byc w szpitalu i wiem tylko tyle ze na czczo
    a co jeszcze?
    cos mam zabrac?
    piżame?
    mysle zeby jechac w spodniach dresowych zeby je po szybko naciagnac i nic nie dusilo
    napiszcie cos :(

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my poszlismy na uklad z rodzicami .. oni na poczatku nam dali pieniazki .. a my druga czas zaplaciclismy i oddalismy im po slubie :) i jeszcze nam zostalo 10 tys ktore zainwestowalism w samochod bo akurat mezwio sie popsul a steirdzilismy ze samochod nam sie przyda .. a remon zrobimy w czasie bo nam sie nie spiezy :)

i dobrze bo jak teraz jezdzimy Łodz, Krk , Wawa non stop to sie przydaje ;D

Lena87 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnusiaM wrote:
    dzień dobry
    pisze z pracy. juz cala noc nie spalam. jutro przed 8 mam byc w szpitalu i wiem tylko tyle ze na czczo
    a co jeszcze?
    cos mam zabrac?
    piżame?
    mysle zeby jechac w spodniach dresowych zeby je po szybko naciagnac i nic nie dusilo
    pidzamke, cos wygodnego na =- ja wzielam alladynki , bluzeczke z krotkim + bluze jakby mi bylo zimno, lapka , sztucce, kubek, talerzykk kilka torebek herbaty, mydelko recznik , pasta, szczoteczka , szczotka :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam akurat rodzice sprezentowali wesele więc dla nas to był można powiedzieć czysty zysk ;) my w ramach podziekowania rodzicom wykupilismy im wycieczki

Lena87, Z. lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a tak z ciekawości to długo jest się po takim badaniu w szpitalu? bo ja mam dane jeszcze pół roku na zajscie jak nie zajde to też mnie czeka to badanko i tak ostatnio myślałam

Ania_84 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy sami, roku przed nie pamiętam, bo robiłam na dwóch etatach żeby kasę nazbierać, fakt że przed samym ślubem dostaliśmy trochę i od moich rodziców i od teściów, ale nie zakładaliśmy że dostaniemy, więc była miła niespodzianka.. Zwłaszcza że dużo rzeczy musieliśmy zapłacić przed ślubem więc byłoby by ciężko.. Ja w ogóle nigdy wesela nie chciałam, ale gdybym miała samą najbliższą rodzinę zaprosić to byłoby ponad 40 osób, więc wolałam zaprosić również przyjaciół i dobrze się bawić :) I nic a nic nie żałuję.. Szkoda mi tylko, że tak szybko minęło i że niewiele pamiętam, bo za dużo wrażeń :)

Z. lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnusiaM wrote:
    dzień dobry
    a co jeszcze?
    cos mam zabrac?
    piżame?
    Anusia ja niczego nie zabierałam bo wiedzialam z ide tylko na chwilke no to nie wiem jak ty kochana a zadzwon i zapytaj lekarza może co masz zabrac.
    Trzymam kciuki za Ciebie i będzie dobrze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 11:35

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej Ania chyba zle sie zrozumialysmy
    z tego ci wiem to po hsg się do domu jedzie wiec to wszystko chyba nie potrzebne??

‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ