X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    ja w sumie też tylko,że ja mam wielkość macicy w najniższej normie więc mogłby być ryzykowne...
    Ania no trochę śmiesznie jak tak krązył i mówił ale nikt się z niego tam nie śmiał bo wiadomo,że to nie jest super przeżycie

Moja macica też nie jest za wielka.
    Każdy inaczej znosi, mam nadzieję, że da rade przez to przejść.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas to ci sie rozciagnie jak bedzie trzeba:D

Ania07, Magdas lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati na problemy z krążeniem najlepsze są przemienne prysznice, raz ciepłą, raz letnią wodą, od nóg do góry. Nie odwrotnie. No i pij wino czerwone :)

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Mam to samo. A jak Twoje wyniki: ob, morfologia, tsh, ciśnienie?
    Właśnie wyniki wszystkie w normie tsh 2,4, cisnienie zawsze mam niskie, 90/60, 80/50

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Moja macica też nie jest za wielka.
    Każdy inaczej znosi, mam nadzieję, że da rade przez to przejść.
    mhm no w sumie jak to lekarz powiedział walczymy chociaż o jedno ;) i powiedział,że mam strasznie leniwe jajniki ;) i,ze trzeba im dopalacza ;)i nagadał mężowi,żeby pogadał ze swoją rodziną żeby nikt na mnie nie naciskał bbo głowa też jest ważna a jak narazie z tego co mu mówiłam jest straszna presja na nas. Mój mąż tak się przejął,że pojechał do swojej rodziny i zakazł rozmów ze mną na temat ciązy :D

Kaśka28, Ania07, Macierzanka:), Little Frog lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Magdas to ci sie rozciagnie jak bedzie trzeba:D
    no powiedział,że się rozciągnie ale wraz będzie mniejsza niż u kobiety z większym rozmiarem:D

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Nati na problemy z krążeniem najlepsze są przemienne prysznice, raz ciepłą, raz letnią wodą, od nóg do góry. Nie odwrotnie. No i pij wino czerwone :)
    Noo to winko mi się podoba :), właśnie jak wychodzę z sauny to nie umiem się zimną wodą polać, tylko takaletnią bardziej w stronę ciepla, niekiedy tak mi jest zimno, ze mnie skóra boli
    Myslałam, ze sama jestem z takim czymś :D mój maz zawsze patrzy na mnie jak na kosmitke, ale sama bym tak nie chciałą, ze inni siedzą w krótkim a ja w długim rękawie i czasami sweter ubieram jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 14:44

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    mhm no w sumie jak to lekarz powiedział walczymy chociaż o jedno ;) i powiedział,że mam strasznie leniwe jajniki ;) i,ze trzeba im dopalacza ;)i nagadał mężowi,żeby pogadał ze swoją rodziną żeby nikt na mnie nie naciskał bbo głowa też jest ważna a jak narazie z tego co mu mówiłam jest straszna presja na nas. Mój mąż tak się przejął,że pojechał do swojej rodziny i zakazł rozmów ze mną na temat ciązy :D
    Fajnie sie zachowal :D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:

Świetna postawa męża :)
    Psychika ma ogromny wpływ na to co się dzieje w organizmie. Jeszcze jak ktoś naciska i wywiera presję to już całkiem.
    Teraz musi być już dobrze :) jajniki dostaną dopalacze i będą pracować jak szalone :D

• Magdas Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Fajnie sie zachowal :D
    no teraz tam będą uważać,że jestem jakąś wariatką :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Noo to winko mi się podoba :), właśnie jak wychodzę z sauny to nie umiem się zimną wodą polać, tylko takaletnią bardziej w stronę ciepla, niekiedy tak mi jest zimno, ze mnie skóra boli
    Myslałam, ze sama jestem z takim czymś :D mój maz zawsze patrzy na mnie jak na kosmitke, ale sama bym tak nie chciałą, ze inni siedzą w krótkim a ja w długim rękawie i czasami sweter ubieram jeszcze

Ja potrafię spać w dresie pod grubą kołdrą bo mi zimno. Pod prysznic nie pójdę jak w łazience nie będzie ciepło :D grzeję sobie zazwyczaj farelką :D
    Też zmarzluch straszny jestem :D

Nati89 lubi tę wiadomość

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Ja potrafię spać w dresie pod grubą kołdrą bo mi zimno. Pod prysznic nie pójdę jak w łazience nie będzie ciepło :D grzeję sobie zazwyczaj farelką :D
    Też zmarzluch straszny jestem :D
    No to nie jestem sama :D

Ania07 lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    no teraz tam będą uważać,że jestem jakąś wariatką :D
    Niech tam sobie mysla co chca :D wazne ze ty bedziesz miala spokoj :)

Magdas, Ania07 lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Świetna postawa męża :)
    Psychika ma ogromny wpływ na to co się dzieje w organizmie. Jeszcze jak ktoś naciska i wywiera presję to już całkiem.
    Teraz musi być już dobrze :) jajniki dostaną dopalacze i będą pracować jak szalone :D
    no tak powiedział gin,że oprócz jajników to u mnie głownie to,że każdy wkoło się pyta czy ja jestem bezpłdona i,że jest nacisk na mnie i im ja bardziej na tym sie skupiam im bardziej myślę tym bardziej moje jajniki odmawiają posłuszeństwa. Więc mąż załatwił sprawę i powiedział im,że to głowinie przez nerwy nie mogę zajść w ciążę i że jeszcze raz coś usłyszy,że ktoś do mnie mówi to poprosyu wychodzimy ;p

Nati89, Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słabe ciśnienie nie zawsze idzie w parze z krążeniem i temperaturą. Ja zazwyczaj mam ciśnienie skurczowe nie przekraczające 100, a wiecznie mi gorąco. Ręce i stopy mam ciepłe, a w sumie i po wykresie widać, że tempki mam niskie, więc nie wiem od czego to może zależeć.

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    no tak powiedział gin,że oprócz jajników to u mnie głownie to,że każdy wkoło się pyta czy ja jestem bezpłdona i,że jest nacisk na mnie i im ja bardziej na tym sie skupiam im bardziej myślę tym bardziej moje jajniki odmawiają posłuszeństwa. Więc mąż załatwił sprawę i powiedział im,że to głowinie przez nerwy nie mogę zajść w ciążę i że jeszcze raz coś usłyszy,że ktoś do mnie mówi to poprosyu wychodzimy ;p

zajefajnie! mąż na medal!
    Mój nie musi nawet stawać w mojej obronie bo u niego nigdy nikt nie poruszył tematu dzieci odkąd jestęsmy małżeństwem! :)
    Resztę załatwiłam sama :D

Kaśka28 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak trzymać, moja teściowa co dwa tygdnie patrzy mi na brzuch i pyta się czy w ciąży jestem, ostatnio mojemu męzowi powiedziałam, że jak tym razem się zapyta mnie czy jestem w ciązy masz zareagować, bo mnei to irytuje i boli. No i co ? Oczywiscie zapytała, a widziała nas 2 tyg wczesniej, maż się zdenerwował i powiedział, że ma się nie pytać, że jak bedziemy w ciazy to na pewno się dowie, a ona jak dziecko, a czemu się nie mogę pytać, a może ja chce, no czysta kretynka. Powiedział, ze ma sie nie pytać, a jak nie potrafi to nie bedziemy przyjeżdzać, wiec nie wiem jak bedzie następnym razem.

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Słabe ciśnienie nie zawsze idzie w parze z krążeniem i temperaturą. Ja zazwyczaj mam ciśnienie skurczowe nie przekraczające 100, a wiecznie mi gorąco. Ręce i stopy mam ciepłe, a w sumie i po wykresie widać, że tempki mam niskie, więc nie wiem od czego to może zależeć.
    Dokładnie, można mieć po prostu niskie ciśnienie i moze być ciepło. Ja się strasznie meczę z tym ciągłem uczuciem zimna, dlatego jak wszystkim mówie, ze ja lubie upały i dobrze się czuję, to pukają się w czoło :/

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka i to jest spoko podejście jak nikt się nie pyta bo takie pytanie wcale nie pomaga:)

Nati to u nas podobnie cały czas gadka chętnie byśmy wasze pobawili, na co wy czekacie itp...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:

No i prawidłowo! Niech Ci dadzą spokój, a na pewno szybko Wam się uda :)
    Muszą być cierpliwi i nie naciskać.

Magdas lubi tę wiadomość

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ