X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Czarownic sie o to nie pyta Another:)))
    nic z tego tym razem :P Jestem pewna na 100% :P

Fidelissa lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Słabe ciśnienie nie zawsze idzie w parze z krążeniem i temperaturą. Ja zazwyczaj mam ciśnienie skurczowe nie przekraczające 100, a wiecznie mi gorąco. Ręce i stopy mam ciepłe, a w sumie i po wykresie widać, że tempki mam niskie, więc nie wiem od czego to może zależeć.

Tak? A mi się wydawało, że to jest od siebie zależne. Czyli widać nie zawsze. A mi lekarz mówił, że to też może być od złej czynności tarczycy. To prawda?

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nati, to faktycznie głupia sytuacja! Ja to nie wiem co Ci ludzie w sobie mają...
    Przecież my się nikogo nie pytamy:
    a mamusia to jak tam? seksik z tatusiem dzisiaj był?
    A może to by załatwiło temat? :D

Magdas, Ania07, Kaśka28, Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Another Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Dziewczyn ma któraś z was cały czas zimne ręcę i stopy? Ja mam takie zimne, ze nie umiem ich zagrzać nawet latem, a po drugie jest mi strasznie zimno, cały czas, moje dobre temperatury gdzie dobrze się czuję to 30 st, u mnie w pokoju jest 22 i mam ubrane skarpety, spdnie dresowe, bluzę i leze pod kocem :( bardzo to jest uciążliwe, mój mąż w samym podkoszulku. Wczoraj byłam na basenie, w saunie, pote jakuzzi gdzie jest cepła woda, po 10min miałam ciarki z imna w jakuzzi.. masakra
    Mam tak od kilku dni. Ciągle zimne stopy i dłonie. Mam wrażenie, że u mnie to przez dietę niskowęglowodanową. Mało kalorii - mało ciepełka :P

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa zawsze wychodzi z załozenia, ze ona ma racje i nikt jej nie przegada i to,że ona się pyta to uważa, ze nic złego nie robi, a jak bym jej pwoiedziała, że mnie to boli i przez to się spinam i nie wychodzi to by powiedziała, ze głupoty gadam i ona urodziła 3 dzieci, itp. Mój maż ją ignoruje, drugi brat męża sie z nia kłóci, a trzeci wychodzi z pokoju, tam to jest dopiero meksyk, każdy ma inną metodę :D

Macierzanka:), Magdas, Little Frog lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    I tak trzymać, moja teściowa co dwa tygdnie patrzy mi na brzuch i pyta się czy w ciąży jestem, ostatnio mojemu męzowi powiedziałam, że jak tym razem się zapyta mnie czy jestem w ciązy masz zareagować, bo mnei to irytuje i boli. No i co ? Oczywiscie zapytała, a widziała nas 2 tyg wczesniej, maż się zdenerwował i powiedział, że ma się nie pytać, że jak bedziemy w ciazy to na pewno się dowie, a ona jak dziecko, a czemu się nie mogę pytać, a może ja chce, no czysta kretynka. Powiedział, ze ma sie nie pytać, a jak nie potrafi to nie bedziemy przyjeżdzać, wiec nie wiem jak bedzie następnym razem.

U mnie rodzice ani teście nie naciskali, nie pytali. Raczej ja bardzo pragnęłam ciąży. Oni mi mówili, że to nie tak chop siup na krowę i ciele. Bardziej znajomi byli ciekawscy ..

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Tak? A mi się wydawało, że to jest od siebie zależne. Czyli widać nie zawsze. A mi lekarz mówił, że to też może być od złej czynności tarczycy. To prawda?
    no z tarczycą to akurat tak. Mnie się też zawsze wydawało, że skoro jest mi zawsze ciepło, wręcz czasem za bardzo to pewnie mam wysokie ciśnienie i temperaturę, ale jak zaczęłam prowadzić wykresy okazało się coś innego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 15:00

1237397y6kr97ild4.gif
  • kejti91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-). Widze ze ntamtym forum juz yba nie ma prawie nikogo. Porozddzielalyscie sie! :-)
    W takim razie jesli pozwolicie to dopisuje sie do Was :-)
    U mnie dzis byla lekka drugkreska ntescie owulajnym. Wiewnioskuje ze pecherzyk rosnie. Co prawda tylko po 1 mm na dobe ale dobrze ze rosnie. Dzis ma peie 18 mm. Owulka mysle bedzie w poniedzialek. Czyli 20 mm, mysle ze jest ok :-)

Nati rozumiem Cie doonale... ja jak slysze kolejne pytanie kie bedziemy miec dziecko tosk! Wtedy na przekor mowie ze jeem jeszcze mloda i mam czas! Ehhh j ja tego nie lubie!

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten wynik tsh jest 2,4, te dodatkowe dwa robiłam we wrzesniu były w normie

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tarczycą to akurat tak. Mnie się też zawsze wydawało, że skoro jest mi zawsze ciepło, wręcz czasem za bardzo to pewnie mam wysokie ciśnienie i temperaturę, ale jak zaczęłam prowadzić wykresy okazało się coś innego...

Ja też właśnie myślałam, że skoro mi zimno to mam za niskie ciśnienie. No widzisz, dobrze wiedzieć :)

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie je tak ze tez mam zimne stopy i dlonie! W ogole je mi ciagle zimno.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Hej dziewczyny :-). Widze ze ntamtym forum juz yba nie ma prawie nikogo. Porozddzielalyscie sie! :-)
    W takim razie jesli pozwolicie to dopisuje sie do Was :-)
    U mnie dzis byla lekka drugkreska ntescie owulajnym. Wiewnioskuje ze pecherzyk rosnie. Co prawda tylko po 1 mm na dobe ale dobrze ze rosnie. Dzis ma peie 18 mm. Owulka mysle bedzie w poniedzialek. Czyli 20 mm, mysle ze jest ok :-)

Nati rozumiem Cie doonale... ja jak slysze kolejne pytanie kie bedziemy miec dziecko tosk! Wtedy na przekor mowie ze jeem jeszcze mloda i mam czas! Ehhh j ja tego nie lubie!

Hej Kejti :)
    No jak widać, jesteśmy tutaj :)

kejti91 lubi tę wiadomość

• Nati89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    No właśnie ten wynik tsh jest 2,4, te dodatkowe dwa robiłam we wrzesniu były w normie
    A od 2,3 miesięcy boli mnie cały czas krzyż .. nie wiem czy to jest spowodowane moim cyklem, jajnikami czy czyms innym. Ostatnio stałam w kolejce do kasy na basen może 5 minut, nie umiałam się rozruszać, czasami jak się kładę to na kołyskę nogi lekko w górze, później stopniowo upiszczam, nie mówie, ze tak jest dziennie, ale bardzo często, wcześniej bolało mnie kilka dni przed @, teraż też jestem pare dni przed i boli dosyc mocno, ale to tak od jakis 2 tyg

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Moja teściowa zawsze wychodzi z załozenia, ze ona ma racje i nikt jej nie przegada i to,że ona się pyta to uważa, ze nic złego nie robi, a jak bym jej pwoiedziała, że mnie to boli i przez to się spinam i nie wychodzi to by powiedziała, ze głupoty gadam i ona urodziła 3 dzieci, itp. Mój maż ją ignoruje, drugi brat męża sie z nia kłóci, a trzeci wychodzi z pokoju, tam to jest dopiero meksyk, każdy ma inną metodę :D
    czyżbyśmy miały tą samą teśćiową:P

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kejti nie pytaj tylko wbijaj :) u nas kazdy mile widziany :D a za ciebie kciuki trzymam :) niech rosnie i niech peka:D

ja mykam bo bede miala gosci wieczorem musze jeszcze do rodzicow skoczyc milego dnia i wieczorku dla wszytkich...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 15:08

kejti91, Ania07 lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    czyżbyśmy miały tą samą teśćiową:P
    hehehehe :D Pewnie takich wiedźm jest więcej, ja jestem ogólnie dostepna do ludzi w kontakcach, miła przyjacielska, empatyczna, potrafie znaleźć nic porozumienia, ale z tą kobietą się nie da. Wiem też, ze każdy ma swoje zdanie, ale powinno sie szanować zdanie tej drugiej osoby, a tu nie, ona ma racje i nikt inny, no ch.. człowieka strzela

Magdas lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Hej kejti nie pytaj tylko wbijaj :) u nas kazdy mile widziany :D a za ciebie kciuki trzymam :) niech rosnie i niech peka:D
    No wlasnie! Ciekawe czy peknie! Poszlabym jeszcze do gina w nastepnym tyg ale pomysli ze calkiem zeswirowalam :D

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    No wlasnie! Ciekawe czy peknie! Poszlabym jeszcze do gina w nastepnym tyg ale pomysli ze calkiem zeswirowalam :D
    Jak tak pomysli to bedzie glupi od tego oni sa przeciez takze jak czujesz taka potrzebe to lec i sie nie zastanawiaj :D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png

Wysłany: 15 marca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kejti, no to działaj dzielnie! :)
    18mm to juz tuz tuż :)
    Ja też Was już żegnam dziewczątka, bo dziś imprezka się szykuje! Trzeba się wykąpać i tynk na twarz narzucić :D

Miłej mimo deszczu soboty wszystkim życzę!
    Wpadnę jutro podejrzewam z długim postem :) Chyba, że nie naprodukujecie za dużo :)
    mua! :*

Little Frog, Ania07, Z. lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    No ja tez odetchnelsm lekarz sie smial ze on bardzo plodny bo w ml ma 63mln plemnikow przy czym wystarczyloby ich 20mln a w ejakilacie ma 466mln a norma powyzej 39mln.
    Nati to razem bedziemy na clo:)
    hej :) zazdroszcze wyników :( u nas mała nadzieja. Cały czas tylko o tym myśle i non stop płacze :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ