X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem "solidna" w takim znaczeniu ani nie znam się na temacie - mam mnóstwo pytań na pierwszą wizytę, ale... jak sobie pomyślałam, że mam jechać do gina prawie na drugi koniec Wawy, a ten da mi skierowanie na badania i będę musiała tam wrócić nazajutrz to wolę zrobić te wątpliwe dla mnie i jechać już z...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 13:26

Little Frog lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko mój jest takim typem ze nie raz jak nie pierdolniesz z grubej rury to nie zaczai o co chodzi :)
    sam sie z siebie smieje .. :)
    ogolnie ja nigdy nie wrzeszcze i sie niekłócimy dlateg chyba tak mocno nim to wstrzasnelo..bo zazwyczajjak mam jakies ale to po porstu ide do pokoju drugiego i sie nie odzywam az mi nie przedzie a wtey on przychodzi i rozmawiamy na spokojnie , ale wteyd z racji tego ze mialam mega cisnienie to mu sie oberwalo :P
    No i wtedy po raz pierwszy widzial ze leca mi łzy z bezsilnosci i utraty sil..a to juz bylo dla niego mega ciosem bo zawsze mi mowil ze niechce zebym kiedykolwiek przez niego plakala :)

teraz widze ze czesciej sam chce rozmawiac i zeby to wszytsko mu wytlumaczyc.. le wczesniej jak myslal ze to takie hop siup to doprowadzal mnie sdo szewskiej pasji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 13:31

Lena87, Macierzanka:), Little Frog, Nati89, Fidelissa, Z. lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim <3

Misty tak jak przeczytałaś ;) Leje do doniczek wodę i tak stoją dwa dni :D
    Do tego mam tą odżywkę w pałeczkach :D

Fidellisie, szpilki góralskie już były pokazane ;)

Macierzanka:), Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lenka! Szpilki były, ale nas reszta też interesuje :)

Misty87 lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Cześć Lenka! Szpilki były, ale nas reszta też interesuje :)

Mnie też reszta interesuje :D

Misty87 lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Mam wyniki ,jestem zdziwiona,niedawno,miesiac temu tsh 3,66-rodzinna podniosla dawke na 50mg z 25 i wynik 1.090 _ uU/ml
    Wartość referencyjna:
    0.270 - 4.200
    Kobiety w ciąży:
    1 trymestr 0.330 - 4.590
    2 trymestr 0.350 - 4.100
    3 trymestr 0.210 - 3.150

tyroksyna wolna ft4 17.6 _ pmol/l
    Wartość referencyjna:
    12.0 - 22.0
    Kobiety w ciąży:
    1 trymestr 12.1 - 19.6
    2 trymestr 9.6 - 17.0
    3 trymestr 8.4 - 15.6

przecwciała anty
    6 _ IU/ml < 34 metoda ECLIA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 13:39

Ania_84 lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zna sie ktos na tym?

Ania_84 lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje s ie byc ok :) powinnas utrzymywac takie TSH ..ale i pilnowac zeby za bardzo nie spadlo :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, masz rację...szkoda czasu, żeby niepotrzebnie jechać drugi raz, skoro można to załatwić za pierwszym razem :)

Aniu, no tak, czasami trzeba przemówić im do rozsądku. Szczególnie jak się wydawało, że wystarczy ściągnąć gumkę i będzie. No przecież tyle wpadek jest i to nawet pomimo zabezpieczenia! No cóż, życie pisze nam różne scenariusze, a my czasami musimy je lekko zmieniać :)

Hej Lenko, coś się ostatnio mijamy. I ja dopisuję się do tych oczekujących na kreację Misty. A tort mnie tak zaintrygował, że jak go nie zobaczę, to się autentycznie obrażę! :D (żartowałam, chciałybyście :P )

Lena87, Misty87, Z. lubią tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Asioczek, tak jak mówi Ania, ja raz zrobiłam podobnie... no bo dlaczego niby ja mam tylko sie badać skoro dziecko ma być nasze!?

Alka, z wynikami idź do endo. Nigdy nie wiadomo co zadecyduje, a może trafi się jakiś bliżej. Trzymam kciuki za wizytę, daj znać.

ooo Maniuś, spóźniłam się na kawę. Ja dopiero teraz mam czas usiąść i spokojnie wypić :)

Złota, a może na betę? Bardzo Ci kibicuję <3
    Malenq Tobie też! Obyście zaczęły majową zieloną passę dla nas wszystkich!!!

Bursztynka, Fidelissa! Co u Was? Jak się czujecie?
    Bursztynko, 2 tygodnie do wizyty szybko zlecą.
    Fidelissa, ponoć z biegiem ciąży wraca dobre samopoczucie, ale nie wiem dokładnie... nigdy nie byłam :)
    A ktoś wie co u Driady? Odzywała się ostatnio?

A Laura?

Misty, czuję, że my byśmy Ci tutaj zorganizwały dobry panieński. Królem wieczoru byłby mogen ;) i nie tylko :D

Żabko, też tak pomyślałam, że jakby coś się mega wydarzyło to byłoby widać odrazu :) Ale kto wie co tam ten Twój wykres pokaże?

Hej Lena! A u Ciebie co słychać? Obydwie miałyśmy krwawy weekend :D No i trzeba się zabrać do roboty od nowa :D Jak samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 13:54

Little Frog, Lena87, Bursztynka, Maniuś, Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi wstyd :P hehe zadzwoniłam do gina jeszcze trochę on zablokuje mój nr :P ale dzwoniłam z tym czy to clo może powodować taką mega senność bo ja siądę chwilę w fotelu i zaraz bym spała w najlepsze. No ale już mi wytłumaczył wszystko :D i wiem,że to clo może mieć taki efekt i żebym lepiej teraz nie prowadziła samochodu ( zresztą sama bym się bała ) i,że dopóki nie mam zawrotów głowy i mdłości i brzuch nie boli tak,że nie daję rady to jest ok. No to ok jestem spokojniejsza :P

Macierzanka:), Lena87, Fidelissa lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia lepiej sie upewnic niz pozniej sie zamarwac a lekarz jest od tego zeby dzielic informacji :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, no i dobrze, że możesz sobie tak zadzwnonić :)
    Ja to nawet jeszcze nie znam go za dobrze, a co dopiero móc zadzwonić :)

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Macierzanko <3 tak dokładnie jedziemy na razie na tym samym wózku .. ;)
    Nie nastawiam się na staranie bo skoro przez prawie pół roku nie ma owu to co może akurat teraz się pojawi ? ;)

Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Madzia lepiej sie upewnic niz pozniej sie zamarwac a lekarz jest od tego zeby dzielic informacji :)
    no ja gina ze trzy razy przepraszałam,że zawracam głowę ale powiedział,że jeśli mam jakieś wątpliowści to mam dzwonić on jest po to,żeby mi pomóc ;)

Little Frog lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    no ja gina ze trzy razy przepraszałam,że zawracam głowę ale powiedział,że jeśli mam jakieś wątpliowści to mam dzwonić on jest po to,żeby mi pomóc ;)

a o Winko się pytałaś ?

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Magda, no i dobrze, że możesz sobie tak zadzwnonić :)
    Ja to nawet jeszcze nie znam go za dobrze, a co dopiero móc zadzwonić :)
    no ja do tego gina chodzę od marca i na każdej wizycie upewnia się czy napewno mam numer do niego i w razie wątpliwości każe dzwonić i w sumie jak nie obierze to zaraz sam oddzwania ;) w sumie lubię pana :)

Lena87, Macierzanka:), Little Frog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko cieplutko się robi ;) więc będę zerkać coraz Mniej ;) :D

• Rybeńka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka wydaje mi się, że wyniki są dobre :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    a o Winko się pytałaś ?
    oooo masz zapomniałam :D heh już nie będę dzwonić :D ale Kasia pisała,że jej mężowi na clo pozwolono pić wino więc może i mi pół lampki nie zaszkodzi ;)

Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ