X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem "solidna" w takim znaczeniu ani nie znam się na temacie - mam mnóstwo pytań na pierwszą wizytę, ale... jak sobie pomyślałam, że mam jechać do gina prawie na drugi koniec Wawy, a ten da mi skierowanie na badania i będę musiała tam wrócić nazajutrz to wolę zrobić te wątpliwe dla mnie i jechać już z...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 13:26

Little Frog lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko mój jest takim typem ze nie raz jak nie pierdolniesz z grubej rury to nie zaczai o co chodzi :)
    sam sie z siebie smieje .. :)
    ogolnie ja nigdy nie wrzeszcze i sie niekłócimy dlateg chyba tak mocno nim to wstrzasnelo..bo zazwyczajjak mam jakies ale to po porstu ide do pokoju drugiego i sie nie odzywam az mi nie przedzie a wtey on przychodzi i rozmawiamy na spokojnie , ale wteyd z racji tego ze mialam mega cisnienie to mu sie oberwalo :P
    No i wtedy po raz pierwszy widzial ze leca mi łzy z bezsilnosci i utraty sil..a to juz bylo dla niego mega ciosem bo zawsze mi mowil ze niechce zebym kiedykolwiek przez niego plakala :)

teraz widze ze czesciej sam chce rozmawiac i zeby to wszytsko mu wytlumaczyc.. le wczesniej jak myslal ze to takie hop siup to doprowadzal mnie sdo szewskiej pasji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 13:31

Lena87, Macierzanka:), Little Frog, Nati89, Fidelissa, Z. lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim <3

Misty tak jak przeczytałaś ;) Leje do doniczek wodę i tak stoją dwa dni :D
    Do tego mam tą odżywkę w pałeczkach :D

Fidellisie, szpilki góralskie już były pokazane ;)

Macierzanka:), Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lenka! Szpilki były, ale nas reszta też interesuje :)

Misty87 lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Cześć Lenka! Szpilki były, ale nas reszta też interesuje :)

Mnie też reszta interesuje :D

Misty87 lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Mam wyniki ,jestem zdziwiona,niedawno,miesiac temu tsh 3,66-rodzinna podniosla dawke na 50mg z 25 i wynik 1.090 _ uU/ml
    Wartość referencyjna:
    0.270 - 4.200
    Kobiety w ciąży:
    1 trymestr 0.330 - 4.590
    2 trymestr 0.350 - 4.100
    3 trymestr 0.210 - 3.150

tyroksyna wolna ft4 17.6 _ pmol/l
    Wartość referencyjna:
    12.0 - 22.0
    Kobiety w ciąży:
    1 trymestr 12.1 - 19.6
    2 trymestr 9.6 - 17.0
    3 trymestr 8.4 - 15.6

przecwciała anty
    6 _ IU/ml < 34 metoda ECLIA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 13:39

Ania_84 lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zna sie ktos na tym?

Ania_84 lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje s ie byc ok :) powinnas utrzymywac takie TSH ..ale i pilnowac zeby za bardzo nie spadlo :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, masz rację...szkoda czasu, żeby niepotrzebnie jechać drugi raz, skoro można to załatwić za pierwszym razem :)

Aniu, no tak, czasami trzeba przemówić im do rozsądku. Szczególnie jak się wydawało, że wystarczy ściągnąć gumkę i będzie. No przecież tyle wpadek jest i to nawet pomimo zabezpieczenia! No cóż, życie pisze nam różne scenariusze, a my czasami musimy je lekko zmieniać :)

Hej Lenko, coś się ostatnio mijamy. I ja dopisuję się do tych oczekujących na kreację Misty. A tort mnie tak zaintrygował, że jak go nie zobaczę, to się autentycznie obrażę! :D (żartowałam, chciałybyście :P )

Lena87, Misty87, Z. lubią tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Asioczek, tak jak mówi Ania, ja raz zrobiłam podobnie... no bo dlaczego niby ja mam tylko sie badać skoro dziecko ma być nasze!?

Alka, z wynikami idź do endo. Nigdy nie wiadomo co zadecyduje, a może trafi się jakiś bliżej. Trzymam kciuki za wizytę, daj znać.

ooo Maniuś, spóźniłam się na kawę. Ja dopiero teraz mam czas usiąść i spokojnie wypić :)

Złota, a może na betę? Bardzo Ci kibicuję <3
    Malenq Tobie też! Obyście zaczęły majową zieloną passę dla nas wszystkich!!!

Bursztynka, Fidelissa! Co u Was? Jak się czujecie?
    Bursztynko, 2 tygodnie do wizyty szybko zlecą.
    Fidelissa, ponoć z biegiem ciąży wraca dobre samopoczucie, ale nie wiem dokładnie... nigdy nie byłam :)
    A ktoś wie co u Driady? Odzywała się ostatnio?

A Laura?

Misty, czuję, że my byśmy Ci tutaj zorganizwały dobry panieński. Królem wieczoru byłby mogen ;) i nie tylko :D

Żabko, też tak pomyślałam, że jakby coś się mega wydarzyło to byłoby widać odrazu :) Ale kto wie co tam ten Twój wykres pokaże?

Hej Lena! A u Ciebie co słychać? Obydwie miałyśmy krwawy weekend :D No i trzeba się zabrać do roboty od nowa :D Jak samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 13:54

Little Frog, Lena87, Bursztynka, Maniuś, Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi wstyd :P hehe zadzwoniłam do gina jeszcze trochę on zablokuje mój nr :P ale dzwoniłam z tym czy to clo może powodować taką mega senność bo ja siądę chwilę w fotelu i zaraz bym spała w najlepsze. No ale już mi wytłumaczył wszystko :D i wiem,że to clo może mieć taki efekt i żebym lepiej teraz nie prowadziła samochodu ( zresztą sama bym się bała ) i,że dopóki nie mam zawrotów głowy i mdłości i brzuch nie boli tak,że nie daję rady to jest ok. No to ok jestem spokojniejsza :P

Macierzanka:), Lena87, Fidelissa lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia lepiej sie upewnic niz pozniej sie zamarwac a lekarz jest od tego zeby dzielic informacji :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, no i dobrze, że możesz sobie tak zadzwnonić :)
    Ja to nawet jeszcze nie znam go za dobrze, a co dopiero móc zadzwonić :)

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Macierzanko <3 tak dokładnie jedziemy na razie na tym samym wózku .. ;)
    Nie nastawiam się na staranie bo skoro przez prawie pół roku nie ma owu to co może akurat teraz się pojawi ? ;)

Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Madzia lepiej sie upewnic niz pozniej sie zamarwac a lekarz jest od tego zeby dzielic informacji :)
    no ja gina ze trzy razy przepraszałam,że zawracam głowę ale powiedział,że jeśli mam jakieś wątpliowści to mam dzwonić on jest po to,żeby mi pomóc ;)

Little Frog lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    no ja gina ze trzy razy przepraszałam,że zawracam głowę ale powiedział,że jeśli mam jakieś wątpliowści to mam dzwonić on jest po to,żeby mi pomóc ;)

a o Winko się pytałaś ?

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Magda, no i dobrze, że możesz sobie tak zadzwnonić :)
    Ja to nawet jeszcze nie znam go za dobrze, a co dopiero móc zadzwonić :)
    no ja do tego gina chodzę od marca i na każdej wizycie upewnia się czy napewno mam numer do niego i w razie wątpliwości każe dzwonić i w sumie jak nie obierze to zaraz sam oddzwania ;) w sumie lubię pana :)

Lena87, Macierzanka:), Little Frog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko cieplutko się robi ;) więc będę zerkać coraz Mniej ;) :D

• Rybeńka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka wydaje mi się, że wyniki są dobre :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    a o Winko się pytałaś ?
    oooo masz zapomniałam :D heh już nie będę dzwonić :D ale Kasia pisała,że jej mężowi na clo pozwolono pić wino więc może i mi pół lampki nie zaszkodzi ;)

Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ