X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedze w pracy....
    sloneczko swieci..ale jest chlodno..
    zaczelam 14 tydzien wiec niby II trymestr:))

po 13 mam miec wyniki Pappa...

niestety mdlosci sa nadal, czekam az przejda.

bardzo byl mily weekend odpoczelismy sobie z malzem, sami w ciszy i spokoju:))

Misty ja tez czekam na zdjecie kreacji oraz szpilek goralskich oraz relacje z panienskiego:)))

Zlota trzymam kciuki:)

Macierzanko fajnie,ze wypoczelac:))

Ania84 kazanko motywacyjne w sprawie badania nasienia bylo pierwszorzedne:))

Maleula fajnie,ze sie dobrze czujesz:))

Czesc Bursztyn tu Bambucza:))

Wszytkie witam: Kasia, Zaba, smca...
    milego dania:))

Little Frog, Misty87 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    hej Bursztynka, Fidellisa :) Jak tam u was?
    slabo sie czuje, jestem wiecznie zmeczona.... mam nadzieje,ze mi przejdzie
    a jak sie Wy czujecie?

qq87j44jhto0od0f.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambucza, wiem że nie wiem co mówię, ale z chęcią bym wzięła od Ciebie te mdłości. Ja od jakiegoś tygodnia całkiem bez objawów jestem i coraz trudniej mi się czeka do wizyty u gienka a to dopiero 22.05 !!!

Fidelissa lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Bambucza, wiem że nie wiem co mówię, ale z chęcią bym wzięła od Ciebie te mdłości. Ja od jakiegoś tygodnia całkiem bez objawów jestem i coraz trudniej mi się czeka do wizyty u gienka a to dopiero 22.05 !!!

wysylam:))))))))))))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki czas popracowac:)) do zoba

qq87j44jhto0od0f.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mdłości nie mam, ale jak dłużej nie przekąszę czegoś to podchodzi mi pod samo gardło...
    piję dużo wody, może to ona tak działa...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może. Podobno koperek jest dobry na mdłości. Świeży. nie jeść, tylko wąchać.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he he, jak będzie potrzeba to wypróbuję :)

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja sobie leże póki co w łóżeczku i dochodzę do siebie, jestem jakaś nie trybiąca :D U mnie dzień po @ robiłam test i pojawiły się dwie grube krechy, ale ja też mam długie cykle i długą faze lutealną. Co do o objawów to mam też, ze jak dłuzej nei zjem i mi burczy to mnie mdli, nie ciągnie do słodyczy i wyostrzyły mi się zapachy, lodówkę otwieram na wdechu. Piersi pobolewają sporadycznie. A zaskoczyło mnie to, że mam brzuch mniejszy niż przed zrobieniem testu. Zeszło mi jakieś 2, 3 kg, ale może tez przez to, ze nie jem słodyczy, fast foodów i ogólnie zeszła opuchlizna i woda z organizmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 10:37

Fidelissa lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Nati89, ja to się jakoś lżejsza czuję, choć nie powiem, kiedyś jak wciągnęłam brzuch to w miarę było dobrze, a teraz wystaje podbrzusze :)
    Mnie za to okropnie piersi bolą, masakra. Mam zatkany nos (alergia), więc zapachy dochodzą średnio. Ja to piję dużo wody (oczywiście, jak na moje możliwości). Małż nie pozwala mi jeść niezdrowych rzeczy, fast foody odpadły, na słodycze nie mam ochoty. Jem mało i częściej, ale to już stosowałam przed ciążą. Ogólnie od lutego schudłam 10kg, myślę że to mogło pomóc :)
    Ponieważ i tak mam otyłość, więc dla mnie to ma znaczenie :)

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jem mało, ochoty nie mam, ale jednak trzeba, jak byłam w szpitalu jadłam tylko flipsy kukurydziane i rosol. W sumie przyjaciolka dala mi radę żeby nie zmieniać nawyków bardzo drastycznie no wtedy organizm się buntuje, a w ciaży jets jeszcze bardziej wrażliwy u mnie tak się stało bo jadłam sobie błonnik bo mi to podchodziło i trafiłam do szpitala z biegunką. Także jem normalnie co jadłam tyle, ze bez fast foodow moze po pierwszym trmestrze coś niezdrowego przekąsze w końcu ttrzeba :) na razie mnie do tego nie ciągnie i do słodyczy oby mi tak zostało do po ciąży :D

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mi też :)
    jestem czekoladoholikiem :)

ja jem to, na co mam jakąkolwiek ochotę - dziś były to pomidory, wczoraj parówki z szynki i bułeczki wieloziarniste, z żurawinką, z pestkami różnistymi :) w niedzielę zrobiłam spagetti, bo miałam ochotę, ale jak zostało mi na wczoraj to już nie przeszło. Nie zmieniam nawyków, poniekąd zrobiłam to tuż przed ciążą :) teraz kontynuuję :) za to, nie smakuje mi zwykła herbata, tylko owocowe wchodzą w grę :) taka dziwna jestem :)

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja też herbatę z dzikiej róży pije litrami:D

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno picie czarnej herbaty jest w ciąży niewskazane, więc organizm twój chyba wie, co robi :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    hehe ja też herbatę z dzikiej róży pije litrami:D
    a ja truskawkową z rabarbarem (koniecznie bez cukru)

Złota, kto wie :) ja ogólnie za herbatą nie przepadałam, tylko na śniadanie piłam. Kawy wcale nie tykam i nigdy nie próbowałam, odpycha mnie za sam zapach (wcześniej także)

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawy też nie pijam. :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pijam kakao zamiast kawki :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się dziś sama z siebie. Zabolała mnie noga w kolanie i zakuło mnie w prawym boku, a ja, jak rozhisteryzowana nastolatka: czy to może być ciąża? Jak się nad sobą zastanowiłam, to aż się popłakałam ze śmiechu :)

Macierzanka:), santoocha, Kaśka28, Fidelissa, Z. lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he he he :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, cieszę się, że u Ciebie wszystko się unormowało :)

Macierzanko, witaj po przerwie! :) Za nadrabianie nawet się nie zabieraj, bo u nas to prawie jak w modzie na sukces, często tematy się powtarzają :D A zielone kropy coś się pogubiły i nie trafiają na wątek, także trzeba to ekspresowo zmienić :)

Melula, solidna pacjentka z Ciebie :D Zwarta i gotowa, chociaż pewnie takich lekarze lubią najmniej. Nie na rękę im to, że ktoś się orientuje w temacie, a co dopiero jak neguje ich zdanie!
    400 strona zobowiązuje! :D

Another, gdzie byłaś jak Cię nie było? W pracy lżej? :)

Misty, 16 tydzień (no już 17 w sumie leci) i 1,5 tygodnia do ślubu. Oj się dzieje. Kiedy to przeleciało?

Anutka, mi też się dziś tak strasznie nie chce...

Sara_nar, ja też sobie wmawiam, że w końcu się wyśpię i jakoś nie mogę tego wprowadzić w mój rozkład dnia. Chociaż wczoraj na chwilkę zamknęłam oczy i otworzyłam je po 10 minutach (w moim odczuciu), a zegarek uświadomił mnie, że ponad godzinę drzemałam ;]

Aniu, to zafundowałaś zimny prysznic mężowi. Mój to nienawidzi jak trzaskam drzwiami (tak na marginesie) a nie wiem czy jakbym mu wykrzyczała wszystko to by na niego zadziałało. Jemu to trzeba spokojnie i z mocnymi argumentami. Ten o rozkraczaniu się przed obcymi akurat działa nieźle. Ja to tak profilaktycznie z nim rozmawiałam na temat ewentualnego badania, żebym wiedziała na czym stoję

Złota, trzymam kciuki! :)

Magdas, dobre podejście! :) Nic, tylko brać z Ciebie przykład :D

Malenq, w takim razie za Ciebie też trzymam! No ktoś musi zacząć sezon na zielone! :)

Kasiu, ja to nigdy nie protestuję jak mąż mnie chce wyręczyć w myciu okien! :D Ale masz rację, lepiej mieć go w jednym kawałku! :)

Alka, trzymam kciuki za wizytę! Ahhh...muszę gdzieś dokupć kilka kciuków, bo mi powoli zaczyna brakować! :D

Fidelissa, witaj po weekendzie :) Oby u Ciebie było, tak jak często piszą, że zazwyczaj w II trymestrze objawy ustępują :)

Bursztynko, Alka i Misty chyba też łagodnie przechodzą ciążę, więc myślę, że raczej powinnaś się z tego cieszyć :D

Złota, sprawdź jeszcze czy Ci się paznokcie nie łamią :D hehehehe :D No tak, jak się jest już w okolicy @ (a w szczególności po jej terminie), to we wszystkim widzi się objawy :D

Miałam tu wpaść i napisać, że nie nadrobię, bo nie mam siły, ale jednak Ciekawość wzięła górę :)
    Teraz muszę szybciutko sobie coś do jedzenia przygotować zanim się z głodu przewrócę ;]

Malenq, Macierzanka:), Bursztynka, Fidelissa, Misty87, Z. lubią tę wiadomość

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ