X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SIMCAT cieszę sie bardzo. bedzie razniej.
    Moje cykle 28-29 . termin @ mam na 12.05. ale mam nadzieje ze nie przyjdzie a Ty jak tam?

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula jesteś bez serca z tą chałką, a ja tylko rano dwie kanapki zjadłam i siedzę, a do 19 ponad 2 godziny. Z nudów przeczytałam już prawie całą książkę " Niebo istnieje naprawdę" :)

Misty87 lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już żałuję, że wypiłam te dwa kubaski mleka...
    chałką mogę się podzielić, Sara... Mam jeszcze 3/4

sara_nar lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już dawno chałki nie jadłam... nawet nie pamiętam jak smakuje ;) u mnie to koniecznie codziennie coś słodkiego musi być. jestem straszny łakomczuch na słodkie...

Misty87 lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczyny :)
    mam pytanie, chodzi mi o testy ciazowe , czy one zawsze pokazuja CIENIE CIENIA? nawet jak sa negatywne ????
    prosze o odp.

zi13skjo0ong6u20.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek, jak test jest negatywny to wówczas widoczna jest tylko I kreska kontrolna

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    mam pytanie, chodzi mi o testy ciazowe , czy one zawsze pokazuja CIENIE CIENIA? nawet jak sa negatywne ????
    prosze o odp.

Moje negatywne nigdy mi cienia nie pokazały :) Zazwyczaj cień oznacza pozytywny test.

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Melula. ja na 4 testach widze cienie wiec mam cicha nadzieje,że to nie reakcja chemiczna...:)
    juz meża miałam zmuszac zeby sikał ;) czy po jego tescie tez zostanie ślad:)
    nigdy wczesniej sie nie przypatrywałam 1 kreska po 5 min i do kosza:) teraz sie bardziej doszukuje

Z. lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Moje negatywne nigdy mi cienia nie pokazały :) Zazwyczaj cień oznacza pozytywny test.
    dziekuje ;)
    ja boje sie w to uwierzyc a bardzo chce :)
    jutro powtórze mam nadziej,że zobacze już konkretna kreche, a raczej II:)
    dziekuje Wam Dziewczyny za odzew :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WYPOWIEM SIE JAKIE JA MIAŁAM DOSWIDCZENIA.
    tzn jak zaszłam w pierwszą ciąze. tzn jeszcze nie wiedziałam zrobiłam test który miał czułość ok 10, 3 dni przed spodziwanym terminem @ to był taki cien ze pod cwiatło musiałam podejsc aby zobaczyc cos następny dzien i nasteepny cien było cos widdoczne ale jak zrobiłam zdjecie to nic. i trzeci dzien i 3 test z rzedu pokazała sie bardzo jasna ale widoczna kreska. wszytko analizowane przez pierwsze 15 min po zrobieniu

natomiast cykl czy 2 wczesniej znów ta sama czułość testu . zrobiłam i nic negatywny i zostawiłam go na pralce (jakas godz )jednak okazało sie ze sie przebarwił i pokazał sie cien kreseczki lecz to był fałszywy alarm potwierdzony beta.

nie chce siac złudnej nadzieji, ale trzymam kciuki.

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1988 wrote:
    WYPOWIEM SIE JAKIE JA MIAŁAM DOSWIDCZENIA.
    tzn jak zaszłam w pierwszą ciąze. tzn jeszcze nie wiedziałam zrobiłam test który miał czułość ok 10, 3 dni przed spodziwanym terminem @ to był taki cien ze pod cwiatło musiałam podejsc aby zobaczyc cos następny dzien i nasteepny cien było cos widdoczne ale jak zrobiłam zdjecie to nic. i trzeci dzien i 3 test z rzedu pokazała sie bardzo jasna ale widoczna kreska. wszytko analizowane przez pierwsze 15 min po zrobieniu

natomiast cykl czy 2 wczesniej znów ta sama czułość testu . zrobiłam i nic negatywny i zostawiłam go na pralce (jakas godz )jednak okazało sie ze sie przebarwił i pokazał sie cien kreseczki lecz to był fałszywy alarm potwierdzony beta.

nie chce siac złudnej nadzieji, ale trzymam kciuki.
    Dzieki rozumiem sama nie chce sobie robic złudnych nadzieji.
    A czy wy miałyście na poczatku ciaży ŚLINOTOK, że tak sie wyraże dosłownie? ja od kilku dni mam straszny..

zi13skjo0ong6u20.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zupkę chińską, ale nie przepadam za nimi. Ufff jeszcze 1,5h. Właśnie oglądałam na Fokus Tv "Lidia w kuchni" i był fajny przepis na deser z gruszkami z chleba na słodo, mmm. Ale M. zadzwonił i mnie zagadał :( Więc nie wiem co tam dokładnie w skład wchodziło.
    Czasami z czegoś zwykłego można zrobić coś pysznego.
    A co do testów cynamonku skoro kilka testów pokazuje to samo, to raczej ten cień cienia nie jest błędem :)
    Swoją drogą myślałam poprosić M. żeby zrobił test, tak dla pewości czy nie ma raka.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara a to ciążowym można wykryć chorobę męża?

u mnie czy drogie z apteki i czy tanie z allegro to i tak wychodzą negatywnie. żadnych cieni cienia. dodam, że nawet nie wiem jak wygląda taki cień cienia i mam nadzieję, że się kiedyś przekonam i będzie on oznaczać fasolkę :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Nati, cieszę się, że u Ciebie wszystko się unormowało :)

Macierzanko, witaj po przerwie! :) Za nadrabianie nawet się nie zabieraj, bo u nas to prawie jak w modzie na sukces, często tematy się powtarzają :D A zielone kropy coś się pogubiły i nie trafiają na wątek, także trzeba to ekspresowo zmienić :)

Melula, solidna pacjentka z Ciebie :D Zwarta i gotowa, chociaż pewnie takich lekarze lubią najmniej. Nie na rękę im to, że ktoś się orientuje w temacie, a co dopiero jak neguje ich zdanie!
    400 strona zobowiązuje! :D

Another, gdzie byłaś jak Cię nie było? W pracy lżej? :)

Misty, 16 tydzień (no już 17 w sumie leci) i 1,5 tygodnia do ślubu. Oj się dzieje. Kiedy to przeleciało?

Anutka, mi też się dziś tak strasznie nie chce...

Sara_nar, ja też sobie wmawiam, że w końcu się wyśpię i jakoś nie mogę tego wprowadzić w mój rozkład dnia. Chociaż wczoraj na chwilkę zamknęłam oczy i otworzyłam je po 10 minutach (w moim odczuciu), a zegarek uświadomił mnie, że ponad godzinę drzemałam ;]

Aniu, to zafundowałaś zimny prysznic mężowi. Mój to nienawidzi jak trzaskam drzwiami (tak na marginesie) a nie wiem czy jakbym mu wykrzyczała wszystko to by na niego zadziałało. Jemu to trzeba spokojnie i z mocnymi argumentami. Ten o rozkraczaniu się przed obcymi akurat działa nieźle. Ja to tak profilaktycznie z nim rozmawiałam na temat ewentualnego badania, żebym wiedziała na czym stoję

Złota, trzymam kciuki! :)

Magdas, dobre podejście! :) Nic, tylko brać z Ciebie przykład :D

Malenq, w takim razie za Ciebie też trzymam! No ktoś musi zacząć sezon na zielone! :)

Kasiu, ja to nigdy nie protestuję jak mąż mnie chce wyręczyć w myciu okien! :D Ale masz rację, lepiej mieć go w jednym kawałku! :)

Alka, trzymam kciuki za wizytę! Ahhh...muszę gdzieś dokupć kilka kciuków, bo mi powoli zaczyna brakować! :D

Fidelissa, witaj po weekendzie :) Oby u Ciebie było, tak jak często piszą, że zazwyczaj w II trymestrze objawy ustępują :)

Bursztynko, Alka i Misty chyba też łagodnie przechodzą ciążę, więc myślę, że raczej powinnaś się z tego cieszyć :D

Złota, sprawdź jeszcze czy Ci się paznokcie nie łamią :D hehehehe :D No tak, jak się jest już w okolicy @ (a w szczególności po jej terminie), to we wszystkim widzi się objawy :D

Miałam tu wpaść i napisać, że nie nadrobię, bo nie mam siły, ale jednak Ciekawość wzięła górę :)
    Teraz muszę szybciutko sobie coś do jedzenia przygotować zanim się z głodu przewrócę ;]
    Pojechalas w tym poscie :-). Mega dlugasny :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    sara a to ciążowym można wykryć chorobę męża?

u mnie czy drogie z apteki i czy tanie z allegro to i tak wychodzą negatywnie. żadnych cieni cienia. dodam, że nawet nie wiem jak wygląda taki cień cienia i mam nadzieję, że się kiedyś przekonam i będzie on oznaczać fasolkę :)
    Mozemy sobie reke podac :-)

asioczek86 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak testami ciazowymi można wykryc chorobe.
    to wklejam moj delikatny cien nienia- cienia . nie wiem czy cos ujrzycie bo kiepski aparat.
    2dwc6tu.jpg

Natka098, Misty87, Z. lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    prosze o odp.
    Nie czasami jest tylko jedna krecha i tyle :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    to wklejam moj delikatny cien nienia- cienia . nie wiem czy cos ujrzycie bo kiepski aparat.
    2dwc6tu.jpg
    Chorobe mozna wykryc u faceta jak siknie i sie pojawi II kreska
    a jesli to ty sikalas :P no coz po cichu gratulacje :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    2dwc6tu.jpg
    Wykres masz malpowy, ale tutaj jes cien cienia i chyba wypada obaluc mit, ze na @ temp spada :-) mizna gratulowac ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek, to jest ewidentnie pozytywny test jak dla mnie. Ja miałam słabszy i była ciąża.
    :D
    Gratulacje! Będziesz Mamą! :)

Anutka, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ