X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SIMCAT cieszę sie bardzo. bedzie razniej.
    Moje cykle 28-29 . termin @ mam na 12.05. ale mam nadzieje ze nie przyjdzie a Ty jak tam?

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula jesteś bez serca z tą chałką, a ja tylko rano dwie kanapki zjadłam i siedzę, a do 19 ponad 2 godziny. Z nudów przeczytałam już prawie całą książkę " Niebo istnieje naprawdę" :)

Misty87 lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już żałuję, że wypiłam te dwa kubaski mleka...
    chałką mogę się podzielić, Sara... Mam jeszcze 3/4

sara_nar lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już dawno chałki nie jadłam... nawet nie pamiętam jak smakuje ;) u mnie to koniecznie codziennie coś słodkiego musi być. jestem straszny łakomczuch na słodkie...

Misty87 lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczyny :)
    mam pytanie, chodzi mi o testy ciazowe , czy one zawsze pokazuja CIENIE CIENIA? nawet jak sa negatywne ????
    prosze o odp.

zi13skjo0ong6u20.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek, jak test jest negatywny to wówczas widoczna jest tylko I kreska kontrolna

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    mam pytanie, chodzi mi o testy ciazowe , czy one zawsze pokazuja CIENIE CIENIA? nawet jak sa negatywne ????
    prosze o odp.

Moje negatywne nigdy mi cienia nie pokazały :) Zazwyczaj cień oznacza pozytywny test.

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Melula. ja na 4 testach widze cienie wiec mam cicha nadzieje,że to nie reakcja chemiczna...:)
    juz meża miałam zmuszac zeby sikał ;) czy po jego tescie tez zostanie ślad:)
    nigdy wczesniej sie nie przypatrywałam 1 kreska po 5 min i do kosza:) teraz sie bardziej doszukuje

Z. lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Moje negatywne nigdy mi cienia nie pokazały :) Zazwyczaj cień oznacza pozytywny test.
    dziekuje ;)
    ja boje sie w to uwierzyc a bardzo chce :)
    jutro powtórze mam nadziej,że zobacze już konkretna kreche, a raczej II:)
    dziekuje Wam Dziewczyny za odzew :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WYPOWIEM SIE JAKIE JA MIAŁAM DOSWIDCZENIA.
    tzn jak zaszłam w pierwszą ciąze. tzn jeszcze nie wiedziałam zrobiłam test który miał czułość ok 10, 3 dni przed spodziwanym terminem @ to był taki cien ze pod cwiatło musiałam podejsc aby zobaczyc cos następny dzien i nasteepny cien było cos widdoczne ale jak zrobiłam zdjecie to nic. i trzeci dzien i 3 test z rzedu pokazała sie bardzo jasna ale widoczna kreska. wszytko analizowane przez pierwsze 15 min po zrobieniu

natomiast cykl czy 2 wczesniej znów ta sama czułość testu . zrobiłam i nic negatywny i zostawiłam go na pralce (jakas godz )jednak okazało sie ze sie przebarwił i pokazał sie cien kreseczki lecz to był fałszywy alarm potwierdzony beta.

nie chce siac złudnej nadzieji, ale trzymam kciuki.

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1988 wrote:
    WYPOWIEM SIE JAKIE JA MIAŁAM DOSWIDCZENIA.
    tzn jak zaszłam w pierwszą ciąze. tzn jeszcze nie wiedziałam zrobiłam test który miał czułość ok 10, 3 dni przed spodziwanym terminem @ to był taki cien ze pod cwiatło musiałam podejsc aby zobaczyc cos następny dzien i nasteepny cien było cos widdoczne ale jak zrobiłam zdjecie to nic. i trzeci dzien i 3 test z rzedu pokazała sie bardzo jasna ale widoczna kreska. wszytko analizowane przez pierwsze 15 min po zrobieniu

natomiast cykl czy 2 wczesniej znów ta sama czułość testu . zrobiłam i nic negatywny i zostawiłam go na pralce (jakas godz )jednak okazało sie ze sie przebarwił i pokazał sie cien kreseczki lecz to był fałszywy alarm potwierdzony beta.

nie chce siac złudnej nadzieji, ale trzymam kciuki.
    Dzieki rozumiem sama nie chce sobie robic złudnych nadzieji.
    A czy wy miałyście na poczatku ciaży ŚLINOTOK, że tak sie wyraże dosłownie? ja od kilku dni mam straszny..

zi13skjo0ong6u20.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zupkę chińską, ale nie przepadam za nimi. Ufff jeszcze 1,5h. Właśnie oglądałam na Fokus Tv "Lidia w kuchni" i był fajny przepis na deser z gruszkami z chleba na słodo, mmm. Ale M. zadzwonił i mnie zagadał :( Więc nie wiem co tam dokładnie w skład wchodziło.
    Czasami z czegoś zwykłego można zrobić coś pysznego.
    A co do testów cynamonku skoro kilka testów pokazuje to samo, to raczej ten cień cienia nie jest błędem :)
    Swoją drogą myślałam poprosić M. żeby zrobił test, tak dla pewości czy nie ma raka.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara a to ciążowym można wykryć chorobę męża?

u mnie czy drogie z apteki i czy tanie z allegro to i tak wychodzą negatywnie. żadnych cieni cienia. dodam, że nawet nie wiem jak wygląda taki cień cienia i mam nadzieję, że się kiedyś przekonam i będzie on oznaczać fasolkę :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Nati, cieszę się, że u Ciebie wszystko się unormowało :)

Macierzanko, witaj po przerwie! :) Za nadrabianie nawet się nie zabieraj, bo u nas to prawie jak w modzie na sukces, często tematy się powtarzają :D A zielone kropy coś się pogubiły i nie trafiają na wątek, także trzeba to ekspresowo zmienić :)

Melula, solidna pacjentka z Ciebie :D Zwarta i gotowa, chociaż pewnie takich lekarze lubią najmniej. Nie na rękę im to, że ktoś się orientuje w temacie, a co dopiero jak neguje ich zdanie!
    400 strona zobowiązuje! :D

Another, gdzie byłaś jak Cię nie było? W pracy lżej? :)

Misty, 16 tydzień (no już 17 w sumie leci) i 1,5 tygodnia do ślubu. Oj się dzieje. Kiedy to przeleciało?

Anutka, mi też się dziś tak strasznie nie chce...

Sara_nar, ja też sobie wmawiam, że w końcu się wyśpię i jakoś nie mogę tego wprowadzić w mój rozkład dnia. Chociaż wczoraj na chwilkę zamknęłam oczy i otworzyłam je po 10 minutach (w moim odczuciu), a zegarek uświadomił mnie, że ponad godzinę drzemałam ;]

Aniu, to zafundowałaś zimny prysznic mężowi. Mój to nienawidzi jak trzaskam drzwiami (tak na marginesie) a nie wiem czy jakbym mu wykrzyczała wszystko to by na niego zadziałało. Jemu to trzeba spokojnie i z mocnymi argumentami. Ten o rozkraczaniu się przed obcymi akurat działa nieźle. Ja to tak profilaktycznie z nim rozmawiałam na temat ewentualnego badania, żebym wiedziała na czym stoję

Złota, trzymam kciuki! :)

Magdas, dobre podejście! :) Nic, tylko brać z Ciebie przykład :D

Malenq, w takim razie za Ciebie też trzymam! No ktoś musi zacząć sezon na zielone! :)

Kasiu, ja to nigdy nie protestuję jak mąż mnie chce wyręczyć w myciu okien! :D Ale masz rację, lepiej mieć go w jednym kawałku! :)

Alka, trzymam kciuki za wizytę! Ahhh...muszę gdzieś dokupć kilka kciuków, bo mi powoli zaczyna brakować! :D

Fidelissa, witaj po weekendzie :) Oby u Ciebie było, tak jak często piszą, że zazwyczaj w II trymestrze objawy ustępują :)

Bursztynko, Alka i Misty chyba też łagodnie przechodzą ciążę, więc myślę, że raczej powinnaś się z tego cieszyć :D

Złota, sprawdź jeszcze czy Ci się paznokcie nie łamią :D hehehehe :D No tak, jak się jest już w okolicy @ (a w szczególności po jej terminie), to we wszystkim widzi się objawy :D

Miałam tu wpaść i napisać, że nie nadrobię, bo nie mam siły, ale jednak Ciekawość wzięła górę :)
    Teraz muszę szybciutko sobie coś do jedzenia przygotować zanim się z głodu przewrócę ;]
    Pojechalas w tym poscie :-). Mega dlugasny :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    sara a to ciążowym można wykryć chorobę męża?

u mnie czy drogie z apteki i czy tanie z allegro to i tak wychodzą negatywnie. żadnych cieni cienia. dodam, że nawet nie wiem jak wygląda taki cień cienia i mam nadzieję, że się kiedyś przekonam i będzie on oznaczać fasolkę :)
    Mozemy sobie reke podac :-)

asioczek86 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak testami ciazowymi można wykryc chorobe.
    to wklejam moj delikatny cien nienia- cienia . nie wiem czy cos ujrzycie bo kiepski aparat.
    2dwc6tu.jpg

Natka098, Misty87, Z. lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    prosze o odp.
    Nie czasami jest tylko jedna krecha i tyle :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    to wklejam moj delikatny cien nienia- cienia . nie wiem czy cos ujrzycie bo kiepski aparat.
    2dwc6tu.jpg
    Chorobe mozna wykryc u faceta jak siknie i sie pojawi II kreska
    a jesli to ty sikalas :P no coz po cichu gratulacje :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    2dwc6tu.jpg
    Wykres masz malpowy, ale tutaj jes cien cienia i chyba wypada obaluc mit, ze na @ temp spada :-) mizna gratulowac ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek, to jest ewidentnie pozytywny test jak dla mnie. Ja miałam słabszy i była ciąża.
    :D
    Gratulacje! Będziesz Mamą! :)

Anutka, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ