Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
santoocha wrote:Ja się dziś dowiedziałam, że moja koleżanka jest w ciąży, i to tylko 2 tyg młodszej od mojej. Chodzi do tego samego gina co ja, planuje rodzić w tym samym szpitalu. Będziemy razem latać z wózkami po wsi
Jej gin powiedział już w 11tyg że wydaje mu się, że będzie chłopak. Może dziś mi też coś wstępnie określi -
nick nieaktualny
-
mnie zazwyczaj okolo5 dni przed zazyna łupac ;/
chybazadzwonie do meza..niech kupi te łazanki co ostatnio kupil .nie chce mi sie nic gotowac mam lenia.. a chce mi sie za to cos spływajacego tłuszczemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 16:44
Lena87 lubi tę wiadomość
-
wczoraj byłam u lekarza, ale sam zaproponował, żebym poszła gdzie indziej, bo leczyłam się w poradni leczenia niepłodności i on wnioskuje, że to ciąża na "specjalnych prawach" i że powinnam kontynuować leczenie tam, gdzie zaczęłam... Dal co prawda skierowanie na usg i na badania, ale prywatnie, więc dziś poszłam do swojej ginki na nfz. Przyjęła mnie poza kolejką i też dała skierowania, ale... nie ma terminów na usg, które pasowałyby do mojego wieku ciąży, bo albo na 23 maja - a to za wcześnie lub 23 czerwca - za późno. Poza tym ciekawostka - Pani ginka po badaniu stwierdziła, że ciąża jest starsza od terminu, który podałam... ciekawa sprawa, bo miałam monitoring na początku cyklu, więc byłoby widać co i jak... ale może też być mnoga i stąd też wielkość macicy:)
niestety z braku terminu usg na termin wyznaczony przez ginekolożkę (wg niej to 8 tydzień, wg mnie 6 tydzień) muszę zapisać się do kogoś prywatnie... i ten ma stwierdzić czy to 6 czy 8. Trudno, ale Pani z lab pocieszyła mnie, że za dwa tygodnie zapisze mnie na usg II trymestru. Jeśli okaże się, że to ja mam rację i jest 6 tydzień to mam termin na przezierność karku 11-13tc na 23 czerwca, jeśli wyjdzie starsza to muszę iść prywatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 16:53
Lena87 lubi tę wiadomość
-
poslzam nastawi sobie jajeczka wiejskie i zrobie jajeczka z majonezem i szczypioreczkiem
Lena87 lubi tę wiadomość
-
Melula wrote:
Ania, szalejesz!
przez te wszystkie ciaze sama czje sie jak w ciazy i jjem co popadnieLena87, Delia lubią tę wiadomość
-
tak, ważne że zdrowe. zapisałam się prywatnie na 21 maja na usg, zobaczę który to tydzień i zapiszę się na nfz na dalsze badania. trudno, wydam kasę, ale nie będę gdybać czy to 8 czy 6 tydzień (ja jestem pewna, że jednak 6 tydzień).
Ania_84, Lena87 lubią tę wiadomość
-
sara_nar wrote:Dobrej nocy w takim razie.
Ja nie wiem jak mam dotrzeć do mojego M. żeby zgodził się na to badanie. Mówiłam mu, że czasem wystarczy 3miesięczna kuracja, a jak nie ma plemników, to biopsja jąder. Ale do niego nic nie docieraostatnio stwierdził, że i tak długo on nie pożyje, a mi z dzieckiem ciężej będzie znaleźć kogoś innego. Masakra jakaś. Chyba będę musiała odsunąć od siebie wizję macierzyństwa
Fidelissa wrote:Hej moj tez brał)
Delia wrote:odnośnie adopcji - moj dobry przyjaciel z zoną starali sie kilka lat sami zajsc w ciąże, potem dojrzeli do adopcji...wczoraj z nimi gadalam z skype i az sie poplakalam : dostali wspaniałą, śliczną dziewczynkę 1,5 roczku; juz im przyznami prawa rodzicielskie, nie czekali dlugo, wszystko poszlo szybko i sprawnie...A ich sąsiedzi, ktorzy mieli podobne problemy tez zaadoptowali z tego samego osrodka dziewczynke...Jezeli ktos coś to moge zarekomendowac osrodek, bo oni byli zachwyceni tym miejscem.
Oczywiscie kazdy marzy o swoim malenstwie i nie kazdemu pasuje ta opcja ... ale z drugiej strony adopcja jest ofiarowaniem dziecku drugiej szansy, szansy na lepsze życie i miłość, na ktorą kazdy dzidziuś zostawiony sam sobie zasluguje, prawda?
tak wiec gdyby co mam super namiary na osrodek godny polecenia.
caluje Was i dobrej nocy!!!simcat86 wrote:Cześć Dziewczyny!!! miłego dnia wszystkim życzę
Czytałam wasze wczorajsze rozmowy na temat adopcji, mam koleżankę która ma dwóch ślicznych chłopców właśnie "z chmur". Antosia dostali jak miał 8 miesięcy a jak miał 2 latka to dostali telefon z ośrodka że urodził się brat Antosia i matka zostawiła go w szpitalu, po 3 miesiącach był już u nich (chociaż planowali tylko jedno dziecko)Ania_84 wrote:Zaraz was nadrobie..
facet z wcoraj zadzwonil do mne z tekstem ze usimy przelozyc na 13 - mowie mu ze ja sobieinaczej rozplanowalam dzien i ze o bede w innej przychodni .. ze moze na 9 rano jutro a ten do mnie ze on zalozyl ze ja od jutra od 7 bede pracowac i w sobote..
nozesz kurwa.. nawet nie gadal o kaseie o obowiazkach nawet sie z emna nie spotkal a juz zalozyl ze bede pracowa.. nie potraktowal mnie serio jako firmy tylko z gory postawil warnkipowiedzial ze ja jutro o 10 wyjezdzam do Łodzi i ze nie mge po prostu bo mam wazne badania.. a ten do mnei z tekstem no to ja nie wiemjak pani to zrobi..
Michal powiedzial zebym dala sobie znimi spokoj bo znowu wroce z placzem od nich ;/
i teraz sie zastanwiam czy isc na to spotkanie czy dac sobie spokoj ;/Złota wrote:Może ktoś mi podpowie jak z tym wiesiołkiem? 3x1 czy 3x2?santoocha wrote:a ja 3x2.
Witajcie!
Zarobiona jestem po uszy. Same ciężkie przypadki
Dziś mam usg genetyczne, trzymajcie kciuki!
ps. Jakieś nowości? Zieloności?Ania_84 wrote:rozmawialam z tym facetem.. i do mnie z pretensjami wyskoczyl i tekstem ze on juz sobie poradzil i ze mialam szans e byc jedyna oferentka u nich .. a tak to on sobie szukatez innych i ze moge zlozyc oferte ale juz na jego warunkach..pajac ;/
cynamonku wywar z suszonych sliwek.. wieczorem zalej woda i rano wypij ta wodeAnia_84 wrote:Juz juz
Natka098 wrote:dziewczynki czy któraś ma przed @ bóle krzyża, mnie boli już od ponad tygodnia, ale dziś to przegięcie jest nie mogę nawet leżeć. Zawsze to było 2 dni przed maks, a teraz tak długo.Melula wrote:wczoraj byłam u lekarza, ale sam zaproponował, żebym poszła gdzie indziej, bo leczyłam się w poradni leczenia niepłodności i on wnioskuje, że to ciąża na "specjalnych prawach" i że powinnam kontynuować leczenie tam, gdzie zaczęłam... Dal co prawda skierowanie na usg i na badania, ale prywatnie, więc dziś poszłam do swojej ginki na nfz. Przyjęła mnie poza kolejką i też dała skierowania, ale... nie ma terminów na usg, które pasowałyby do mojego wieku ciąży, bo albo na 23 maja - a to za wcześnie lub 23 czerwca - za późno. Poza tym ciekawostka - Pani ginka po badaniu stwierdziła, że ciąża jest starsza od terminu, który podałam... ciekawa sprawa, bo miałam monitoring na początku cyklu, więc byłoby widać co i jak... ale może też być mnoga i stąd też wielkość macicy:)
niestety z braku terminu usg na termin wyznaczony przez ginekolożkę (wg niej to 8 tydzień, wg mnie 6 tydzień) muszę zapisać się do kogoś prywatnie... i ten ma stwierdzić czy to 6 czy 8. Trudno, ale Pani z lab pocieszyła mnie, że za dwa tygodnie zapisze mnie na usg II trymestru. Jeśli okaże się, że to ja mam rację i jest 6 tydzień to mam termin na przezierność karku 11-13tc na 23 czerwca, jeśli wyjdzie starsza to muszę iść prywatnieFidelissa lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
a tak w ogole to czesc dziewczynki:D ktora sie pisze na 7raczki?? 700stronka sie zbliza zauwazylyscie?
Ania_84, sara_nar, martusia1986 lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Pewnie jena wizyta - ja wiem ze na usg zawsze bede chdzila do jedengo lekarza do ktoego chodzila siostra bo wiem ze ma super sprzet