Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
AnusiaM wrote:każdej lekarz zalecił zbic a ja mam 3,18 i nic?
jutro jade rano na badanie jak bedzie wiecej niz 2 to zalatwie sobie to nawet bez recepty
czemu o wszytsko trzeba sie prosic?
Macierzanka po 1 tabletce dziennie?
jak juz jade na krew to co jeszzce warto zebym sobie zbadała?
Tak Anusia, biorę jedną dziennie -
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:Cholernie sie boje, ale jak nadal będe miec taki stres związany z tym wszystkim, z tymi wynikami i wogóle to prędzej zejde na zawał niż zajde w ciąże... trzeba wyluzować .. ale jak ? skoro tak mocno pragnie sie dziecka..
Stres to nasz wróg! -
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:Cholernie sie boje, ale jak nadal będe miec taki stres związany z tym wszystkim, z tymi wynikami i wogóle to prędzej zejde na zawał niż zajde w ciąże... trzeba wyluzować .. ale jak ? skoro tak mocno pragnie sie dziecka..
Kochana skoro ciężko jest Ci się wyluzować, to chociaż spróbuj się nie stresować. Wiem, że teraz to niewykonalne, bo badania itd, ale stres jest nie wskazany przy staraniach.
Ja wierzę, że będzie dobrze. Powtórzycie wyniki i zobaczymy co dalej.
Pragnienie dziecka jest bardzo silne .. wiem .. ale dacie radę. Musicie być silni, wierzyć i walczyć -
nick nieaktualny
-
Ania07 wrote:Macierzanka zgadzam się z Tobą w 100%
O wszystko trzeba prosić
Ja wyciągnęłam bez słowa skierowanie z torebki i zapytałam co jeszcze chce mi uświadomić. Purpurowa na twarzy bez słowa mnie zarejetrowała.
Bóg jeden wie o co jej chodziło.
Nie uniżając nikomu, pracownikom służby zdrowia czasem się wydaje, że nadal jest PRL i oni są ponad wszystkich. Owszem cięzki zawód, pacjenci czasem trudni, ale służba, to służba... nikt ich tam na siłę nie wpychał!Z., Ania07 lubią tę wiadomość
-
Z. wrote:Cześć, witam się przy herbatce wieczornej!
Another, rozwalasz mnie z tymi emotkami Potrafisz je idealnie dopasować! Trzymam kciuki za zieloności u Ciebie
Macierzanko, ciekawi mnie Twój zawód Mam wrażenie, że się przemęczasz Może odpocznij sobie troszkę, jakiś TUMIWISIZM zastosuj
Też uwielbiam Hausa, jak wychodził odcinek w USA to po nocy potrafiłam oglądać z oczami na zapałki
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Macierzanka:) wrote:Prosty przykład przyjachałam ze skierowaniem do neurologa do przychodni i mówię, że chcę się zarejestrować, a pielęgniarka do mnie z gębą, że bez skierowania nie rejetrują! I prosi następna osobę. Dosłownie podniosła na mnie głos.
Ja wyciągnęłam bez słowa skierowanie z torebki i zapytałam co jeszcze chce mi uświadomić. Purpurowa na twarzy bez słowa mnie zarejetrowała.
Nie uniżając nikomu, pracownikom służby zdrowia czasem się wydaje, że nadal jest PRL i oni są ponad wszystkich. Owszem cięzki zawód, pacjenci czasem trudni, ale służba, to służba... nikt ich tam na siłę nie wpychał!
Ochhh jak ja nie lubieju takich ludzi jak ta paniusia z rejestracji. Ale powiem Wam, że chamstwa wśród naszego społeczeństwa jest całe mnóstwo... Przykre to. Mam dosyć dużo każdego dnia kontaktów z ludźmi i nie mogę pojęć czy dla niektórych kultura osobista to taka abstrakcja? Wszystkim nam żyłoby się lepiej jakby ludzie byli dla siebie mili, a nie wyładowywali swoje niepowodzenia i frustracja na bogu ducha winnych innych ludzi...Macierzanka:) lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualnyMacierzanka:) wrote:Prosty przykład przyjachałam ze skierowaniem do neurologa do przychodni i mówię, że chcę się zarejestrować, a pielęgniarka do mnie z gębą, że bez skierowania nie rejetrują! I prosi następna osobę. Dosłownie podniosła na mnie głos.
Nie uniżając nikomu, pracownikom służby zdrowia czasem się wydaje, że nadal jest PRL i oni są ponad wszystkich. Owszem cięzki zawód, pacjenci czasem trudni, ale służba, to służba... nikt ich tam na siłę nie wpychał!
Wredne babsko
Ja raz się rejestrowałam do lekarza i pielęgniarki na recepcji powiedziały, że nie ma miejsc, więc postanowiłam zapytać lekarza czy ma czas i mnie przyjmie. Wydarł się na mnie przy ludziach. Powiedział, że są numerki wolne i powinnam była się zarejestrować. Powiedziałam mu, że poinformowano mnie o braku miejsc to jeszcze gorzej się darł, że wymyślam. Przyjął mnie, ale nigdy więcej już do niego nie poszłam. -
nick nieaktualnyAgrafka wrote:Anusia,
ja trafiłam na świetną gin, która jak tylko zobaczyła mój wynik, od razu kazała zgłosić się do endo, ponieważ to najczęstsza przyczyna poronień.
Normalnie widełki są od 0,3 - do 4,.. coś.
Jednak dla ciężarnych są inne normy, maks 2,5.
Ten lek dostałam na receptę płatną 100% i płaciłam 12zł za dwa opakowania (łącznie 100 tabl.). Mam brać pół tabl dziennie.
Nie mam dużego przekroczenia normy, więc mam najniższą możliwą dawkę.
a ja byłam u endykrynolog bo ona przepisała mi bromergon na prolaktyne i u 2 ginów i nikt nic na to
no chyba zwariuje!!
ale sie teraz wkurzyłam
prawie rok staran a moze wystaczyłby tylko lek na tarczyce -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania07 wrote:Another mnie tak 3 razy zalało białym śluzem i okazało się, że w ciąży jestem
Jak uda mi się zdjęcie wrzucić to się pochwalę
Taka malusia, a taka piękna już Cześć maleństwo. Rośnij zdrowo i dawaj się mamie we znaki. Niech wie, że masz charakterek
Ania07 lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualny