X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewni CI dziwczyny odpwoiedzą ale poszukaj w tematach, bo ostatnio któraś zakładała taki osobny temat! :) w ikonce baza wiedzy też masz cos na temat szyjki :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wioleta4444 wrote:
    Hej Kochane, wchodzę w wątek :)
    Jestem tu jakby nowa i chciałam uzyskać poradę
    jak się bada otwartość, głębokość i inne parametry szyjki ?
    Fajna jest ta stronka. Widzę, że kobietki tutaj się bardzo wspierają
    Miło :) :*
    badałam raz, nie spodobało mi się i juz sie w to nie bawię i nie pomogę :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie pomogę, bo nie umiem dobrze określić, jaka jest ta szyjka.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam nadal skurcze jakies takie dziwne....a @ jak nie bylo tak nie ma ( ??? )

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprosiłam się na chama na jutro na monit. Mam przyjechać na 17 i będę czekać aż mnie przyjmą. Na dodatek jeszcze inny lekarz :F 3 wizyta w tym cyklu i za każdym razem inny lekarz. Paranoja. I każdy co innego mówi.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalogowałam sie na nasz bocian i tam jest wypowiedź lekarza, że jak męzćzyźnie sie podaje testosteron to jest duże prawdopodobieństwo pogorszenia sie wyników nasienia.
    No świetnie ale sie boje jutra.. i jeszcze nie wiem kiedy po wynik bo jutro mąż idzie do pracy i nie chce żebym je odebrała sama bo jak będą złe to nie będe w stanie prowadzić samochodu. a potem jest weekend i nie wiem jak to będzie ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a ja mam nadal skurcze jakies takie dziwne....a @ jak nie bylo tak nie ma ( ??? )

A robiłaś test?

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam...jak nie dostane @ w week, a dzis wypada planowo to zrobie po weekendzie...bo póki co zadnych objawów...lekko mnie krzyze bolały z dwa dni temu i tyle...no a teraz przez noc i dzis 2 razy skurcze macicy czy cosik takiego :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj, może się spóźnia a skurcze to znak, że się organizm szykuje?

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czekam czekam....bo nie myśle nawet ze to dzidzi, choć wszystko możliwe. No nic, zobaczymy co i jak, jak sie rozwinie sytuacja! :D

Aprilka, Delia lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej myśl, że przyjdzie @ i cię ciesz, w razie jak sie okaże, że to jednak kropek, niż marz o kropku i rozczaruj się, jak przyjdzie @. :D

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badanie szyjki jakoś bardziej ułatwi obserwację ? Dowiem się więcej czy owu przychodzi czy coś takiego ?

Czekamy na Ciebie :***
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno CI ułatwi ale z doświadczenie mojego i innych dziewczyn, nie spinaj sie :) Nie wiem ile masz lat i od kiedy sie starasz, czy dopiero zamierzasz czy co :) ovulacje masz na ok 14 dni przed kolejną miesiaczką, wiec po prostu po @ kochajcie sie ale bez spiny, to w niczym nie pomaga. Na prawde nie zawracaj sobie głowy z szyjką, temperatura itd...duzo dziewczyn tutaj to robiło i juz nie robi, bo to tylko mąci w głowie i dodatkowo nakreca :( bawcie sie sobą, seksem...a dzidzia jak ma być to bedzie!

Aprilka, Z. lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ kochane byłam u gin. u baby znalazłam, że przyjmuje w czwartki a koleżanka do niej w ciąży chodziła. Kazała brać 3xdziennie po 1 tabl. nospy tylko się zastanawiam cały czas czy jak boli? Do tego luteina 2xdziennie po 1tabl.
    Ciąża jest bardzoooo młoda i zmartwiła nie, bo powiedziała, że pęcherzyk jest, ale w środku nie ma nic i nie jest w stanie powiedzieć czy coś z tego będzie bo wcześnie. W sumie fakt. 6dni temu test dopierowyszedł pozytywny. Kazała nie robić bety, żeby się nie martwić. Mam zjawić się za dwa tyg i wtedy będzie wiadomo co i jak. Póki co odpoczywać i brać lutkę. Może, któraś z was się zna. Dostałam zdjęcie USG. Ta czarna kropa to pęcherzyk....
    http://fotoo.pl/show.php?img=813729_dscf1544-1-1.jpg.html

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 23 lata a mój Mężuś 27 Staramy się od 4-5 miesięcy. Nie wiem, pogubiłam się. Chodziłam po lekarzach tłukach i zmarnowała czas, teraz przytrafił mi się anioł :)
    Lekarz mi zalecił mierzyć temp. ale jeśli to nic nie da to sobie odpuszczę :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz to każdy mówi inaczej, bo nam powuedział ze mamy wyluzować, nic nie mierzyć, zrobic tylko badania, dla mnie na tarczyce, hormony itd, i zrobił usg dowcipne zeby zobaczyc czy tam wszystko oki..i działać:D jak sie długo długo nie uda to wtedy mąż i ew dodatkowe badania...wiec póki co jeszcze nie panikuj! działajcie :D
    robiłas badania jakies?

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie. Czekam na @ i 2-4 dnia cyklu mam iść i zrobić :)
    Ja nawet nie wiem kiedy mam owulację i chcę się dowiedzieć. Poznać się na nowo :D

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to porób badania, żebyś by ła pewna ze wszystko jest ok z hormonami, tarczycą itd...pisałam Ci wczesniej ze ovulka jest tak mniej wiecej 14 dni przez kolejna @..musisz znac długośc swojego cyklu:D jesli faktycznie chcesz mierzyc tempke i szyjke to ja nie pomogę, nie robiłam tego wogole..:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjkę nie koniecznie, bo dla mnie to czarna magia :D
    Temperatury jestem ciekawa :D
    Będę spisywać tu na wykresie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,zaczęłam plamić tak na brązowo.Nie ma tego dużo.Dzwoniłam do mojej gin i mam wziąć 4 tabl. dupka.Boję się :(

‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ