X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, ja właśnie wybieram się niczym sójka za morze :) Szykuję się do szkoły, później zakupy i muszę coś mężusiowi przygotować, bo jutro ma urodzinki :) Nie mam tortownicy, więc torcik odpada. Zastanawiałam się jeszcze nad kupnem gotowych biszkoptów, ale chyba ostatecznie zrobię 3 bita :) W sumie jesteśmy tu sami i nie muszę się specjalnie wysilać, ale nie chcę też, żeby ten dzień był jakiś zwyczajny :) A jak u Ciebie? :)

Melula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuu mój za tortami nie przepada, ale wszystkie z galaretką, lub czekoladą miętową hehehe....a 3bit smaczniutki:)
    u mnie też leniwie się dzień zaczął, i chyba tak samo się skończy, jakoś ostatnio nic mi się nie chce...
    dobrze, że nasze urodzinki w lipcu....to mam trochę czasu na myślenie coby tu zrobić....:)

• Złota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie!

U mnie już po @. Jakieś lekkie plamienie zostało. Dziwne to wszystko w tym cyklu. Mdłości miałam rano takie, że mogłam tylko wypić miętę. Jeszcze nic nie zjadłam, bo mnie odrzuca. Pewnie to ta metformina.

Sara, faceci dziwnie reaguję, może być tak, że stres go nastawia agresywnie. A może nie dociera do niego ta ciążą jeszcze. Spokojnie. Nie wyprowadzaj się, to do niczego nie prowadzi. Trzeba obgadać konflikt i znaleźć jego przyczynę. Może on się boi, po prostu?

A propos wczesnego wstawania - codziennie pobudka o 5:30. Mam dość tego, a do urlopu jeszcze dwa miesiące.

EDIT: polecicie mi jakieś testy owulacyjne? Mój gin nie uważa, żeby były skuteczne, ale może bym spróbowała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 08:58

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was, Kochane!
    Ja mam codzienną pobudkę o 5 na siusiu i tabletki na tarczycę, potem chwilka do podusi i męczy mnie głód...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:

EDIT: polecicie mi jakieś testy owulacyjne? Mój gin nie uważa, żeby były skuteczne, ale może bym spróbowała?

Ja miałam takie różowe z allegro. Ale ja nie polecam testów owulacyjnych w ogóle. Może dlatego że jestem na etapie rzucania w cholerę wszystkich takich rzeczy ;)
    Ich zaletą było to że są tanie. Minusem to że dorzucaja kilka ciążowych a one na koniec cyklu patrzą na ciebie i moooocno kuszą.

Miłego dnia wszystkim ;)

Little Frog lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sisters:)ja szybko pije kawusie,pozniej prysznic,pakowanko,obiadek...masakra ile pracy przedemna:( A pozniej do 23 w pracy...ale za to pozniej kierunek Polska:)

Malenq, Delia, Little Frog lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Nie nadrabiam zbytnio,tak przeleciałąm tylko
    Martusia,wszystko bedzie dobrze,musi byc. Ja tez zadnego bolu nie bagatelizowałam mimo,ze mowili,ze to normalne bo sie rozciaga czy cos.Zdrowka dla Was,tulee

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczynki..
    Saruś przykro..nie wiem co myslec o tym Twoim Męzu tak szczerze mówiąc..a powiedz mi bo albo nie pisałas albo nie doczytałam, czy Wy sie staraliscie, czy brzydko mówiąc była to wpadka???
    bo jeśli sie staraliście to nie rozumiem Chlopa...chyba wiedział ze wcześniej czy poźniej bedie dzidzius a wtedy TY wymagasz specjalnego traktowania. wiadomo to nie choroba ale kazda to inaczej przechodzi a na pewno nie mozesz sie denerwować i pic piwa :): ehe..ale pomysł miał!

witam cała reszte Kobitek?
    jak sie czują Mamuśki ?

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Chociaż u mnie taki ranek, że 10 godzina.
    Rudasku staraliśmy się i to sporo czasu.
    Konflikt zażegnany. M. poszedł spać na podłogę, ale on tak lubi bo plecy go wtedy nie bolą, mamy narożnik i kiepsko się śpi na nim. Więc mu powiedziałam, że czuję się jakby miał mnie gdzieś, bo nie zapyta jak się czuję, że wydaje mi się, że się nie cieszy z tej ciąży i takie tam ogólnie wszystko mu wygarnęłam. On powiedział, że trochę nie mam racji i że źle go odbieram, bo cieszy się, ale to dopiero początek i się martwi. Ogólnie przyzedł do mnie przytulił i było dobrze.
    Od wczoraj brzuch mnie pobolewa i nie wiem czy to dobrze, czy nie. Plamienia nie ma, więc to mnie pociesza.Nie wiem czy iść do rodzinnej z wynikami i powiedzieć o bólach, ale z drugiej strony ona nic nie zrobi :/

Z., Little Frog lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Sara ze wszytsko sie jakos ułożyło :) moze to po prostu emocje, oboje jestescie poddenerowwani nowa sytuacja itd :) bedzie dobrze!

Ja miałam dziwną noc...dziś badz jutro termin @ a tu póki co nic..wczoraj śluz mnie zalewał! no i w nocy obudziłam sie chyba 3-4 razy bo tak mnie boła brzuch ale nawet nie brzuch tylko podbrzusze i to nie taki ból ciągły tylko takie skurcze ok 30 sek...wyprostowałam sie, pomasowałam brzuch i przeszło..i tak ze 4 razy...
    teraz jest ok!
    wiec nie wiem o co kaman! :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :)

AnusiaM a może u Ciebie po prostu totalne wyluzowanie by pomogło, skoro wszystko gra, jakieś wakacje na niemyślenie i może zaskoczy wtedy?
    A o tym pęcherzyku pisała kiedyś jedna z dziewczyn... gdzieś chyba był wątek.
    A różowiutkie to może na owulkę? Róznie to bywa... czasem i na monitoringu zdarzają sie pomyłki.

Another mam nadzieję, że jak to mówisz, Twoje jajca zaskoczą.
    Na endo już nie raz tutaj dziewczyny wspominały żeby pić wino i orzechy wcinać! Ponoć cuda działa :) trzymam kciuki za piątek, wiesz już coś?

Monia, ja na prolaktynę biorę bromka, jest to najtańszy lek na rynku jeśli lekarz przepisuje z refundacją, wtedy kosztuje 3 zeta. I działa jak należy.

Anaaa, ja za Tobą też tęskniłam, jak Cię długo nie było! ;)
    Ale juz dobrze, że jesteś! <3

Żabku, a dzisiaj humor jak? Film przejmujący... niektóre kobiety też nie mają chyba mózgu!

Przedszkolanko, też myślę, że może by Ci się przydał monitoring! Zapisz się! Nie ma co czekać. A w te podobno najlepsze, to czasem nie ma co wierzyć.
    Czasem są świetni lekarze, a wiele o nich nie słychać. Dla każdego jest ktoś inny dobry. Ja już się na takim "przecudownym" przejechałam.
    Może pamietacie, bez monitoringu, badań, leczenia... chciał zasilić konto swojej kliniki właśnie mną! Zaufaj intuicji i idź do kogoś innego!
    A powiedz mi jakie mieliście wyniki przed operacją na żylaki?

Sara, kochana tulę Cię mocno. Faceci dla mnie to zupełnie inna materia...
    I może jestem w stanie zrozumieć zachowanie, że po prostu reagują inaczej, ale takie coś??!! Nie denerwuj się, nie wolno Ci! Dbaj teraz o siebie!

Aniu, Tobie szybkiego końca @, ja Ci swojej nie oddam, bo się właśnie kończy i szczęśliwa czekam na kolejną wizytę :D

Martusia, życzę Wam zdrowia, dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy!

Złota, ja testy zawsze kupowałam w ross, trochę droższe niż przez neta, ale były dobre i ja właśnie sie zastanawiam czy nie wrócić do pełnego pomiaru :)

Miłego dnia wszystkim zaglądającym!
    Idę rzucić się w pęd mojego szybkiego życia :D

olka30, Little Frog, Z. lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wideo.interia.pl/noworodek-nie-pozwolil-oddzielic-sie-od-mamy-video,vId,1504058#iwa_item=1&iwa_img=1&iwa_hash=43259&iwa_block=photo

Zobaczcie ten filmik....jaki słodki! :)

Natka098 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, nawet słonecznie o dziwo, trochę słońca a i człowiek inaczej się czuje :) Wygrzeje się chwilkę na słońcu, dostarczę vit D i do pracy, ale będę Was podglądać :D

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

Macierzanko już na 30 czerwca się zapisuję na monitoring, dzisiaj dupka zaczęłam.
    już Ci piszę wyniki:
    przed zabiegiem z żylakami powrózka : (dodam że po maratonie i po gorączce)
    upłynnianie >60min. (mówił że zauważył że po raz pierwszy ma tak gęstą a kolejne miał normalne :P)
    lepkość -> zwiększona

objętość 3ml (norma powyżej 1,5)
    ph 8,5
    plemniki w 1ml 65mln (norma powyżej 15)
    plemników ogólnie 195mln (norma powyżej 39)

Ruch postępowy 55% (norma od 32%)
    ruch całkowity 82% (norma od 40%)
    brak ruchu 18%
    plemniki prawidłowe 6%

jak jest teraz to sprawdzimy pod koniec lipca gdyby drugi cykl z clo się nie powiódł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 11:21

olka30 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo Przedszkolanka sie pokazała...a gdzieś TY zagineła w akcji..coś tu cicho dziś :(:(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ćwiczyłam Rudasku :D ale już jestem tu i na "pomagamy..." :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słoneczka ;*
    Wpadłam się przywitać. U mnie bardzo deszczowo dzisiaj. Już mnie głowa boli na tą zmianę pogody :/ wrr..

Sara cieszę się, że już wszystko dobrze :)

Martusia cudowne wieści! Dużo zdrówka dla Was :)

Złota ja kupowałam w rossmannie z firmy "domowe laboratorium".

Misty, widzę ładne masz pobudki. Ja znowu to się co chwilę budzę i ciężko mi z powrotem zasnąć. Czuję się jakby mnie walcem przejechali. A znaleźć sobie dogodną pozycję do spania to cud :D

Maniuś zazdroszczę wyjazdu :)

Żabko obejrzałam ... i nie mam słów żeby opisać co zrobiła ta "matka" ;/
    Jak można być tak nieodpowiedzialnym?! .. tragedia :(

Przesyłam buziaki i wiruski dla wszystkich <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Lecę robić kawusię i zaraz wracam :D

Rudasek, Maniuś lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/bezplatne-badania-nieplodnosci-plodne-dni-15-maja-w-warszawie,badania-artykul,15636,r1.html

12 czerwca na bezpłatne badania diagnostyczne w ramach akcji „Płodna Polka”. Badania odbędą się w Warszawie i połączone są ze spotkaniem z lekarzem specjalistą z dziedziny niepłodności.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, u mnie świeci słoneczko, ja byczę się w domu i wszystkim życzę miłego dnia.

Delia, Z. lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota testy ovu jak najbardziej polecam...mi pomogly w wyznaczeniu ovu nawet lepiej niz po tempce na wykresie....co do firmy mieszkam za granica wiec mam inne ale dziewczyny na pewno Ci powiedza jakie sa w PL. 3mam kciuki!!!

Maniuś a skąd lecisz do PL? daleko masz?

Sara dobrze wiedziec,ze konfilk zazegnany...szczera rozmowa zawsze pomaga!! super.
    A do lekarki idz...a co...w koncu to Twoja pierwsza ciąza i masz duzo pytan i odczuwasz wiele nowych symptomów..

a u mnie dziwne nawroty mulenia w brzuszku, senosc i ciągłe uczucie "dziwnosci"...
    coż fasolinka rosnie wiec wszystko sie zmienia w ciele mamy....

milej reszty dnia dziewczyny;)

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ