X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki :)
    Ja dziś na wycieczkę jadę :) ale najpierw na obiad do teściów, wczoraj sobie coś w plecy zrobiłam i teraz mnie boli jakby żebro na żebro naszło buu, ale jak się wyciągnę to jest lepiej.

Miłej niedzielli

• santoocha Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    A my wczoraj pojechaliśmy do kina w imie zasady- będzie dziecko, nie będzie czasu na rozrywki.
    A potem mieliśmy wezwanie do rodzącej yorczki, skończyło sie cesarka. A potem napatoczył sie kot, ktory odgryzł sobie kawałek ogona i musiałam amputowac mu końcówke. Wyszlismy z lecznicy o północy....
    A dziś jesteśmy nad jeziorem i korzystamy ze słonca.

Miłej niedzieli. Odpoczywajcie.

Little Frog, Natka098, sara_nar, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Delia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha to serio romantyczny wieczór mieliscie...jak widzę to Ty nigdy na nudy nie możesz narzekac ;)

A mi moją jedną z pierwszych zachcianek moj małż spełnił....
    zachciało mi sie mojej ulubionej wloskiej pizzy...no i popedzil taxi i przywiozl...3 pudełka...;) ktore od razu wtrząsnęliśmy...

mniammm....błogi smak w ustach;)

kochany on...kochany ;)

milej, smacznej niedzielki wszystkim ;)

przedszkolanka:), santoocha, Little Frog, Z., Natka098, sara_nar, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delia ciekawe czy masz groszka czy fasolkę :) kiedy sie tu pojawi jakaś dziewczynka w końcu ??? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 14:34

Delia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, nie powinnam sie przejmowac rozstepami, bo wazniejsze moje dzieciaczki :) ale nigdy nie mialam tego dziadostwa, az sie poplakalam rano jak maz przyszedl...hormony hehe

Jedziemy pofocic troche,bo dzis pieknie gory widac ;) a ja musze wreszcie miec jakies ladne foto z brzuszkiem.

Martusia sliczny groszek ;)

Aniu smaruje regularnie,ale czytalam,ze w ciazy zwieksza sie poziom kortyzolu, co uposledza synteze m.in. kolagenu. Ale tez genetyczne uwarunkowania.
    Ja zawsze mialam wrazliwa skore, wiec pewnie dlatego.

Grunt, ze moje bobasy dzis szaleja!! Chyba jeden drugiemu laduje z glowki,bo czuje ruchy wlasnie na dole, a ulozone sa glowkowo :D
    Zycze kazdej z Was takiego uczucia! :*

Little Frog, Anaaa:), Natka098, martusia1986 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Ja z grudnia i to z 30:D
    A ja z marca '86 :)

Lecę do kuzynki męża na grillowaną rybkę.

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero teraz po obiadku i na resztę dnia planujemy słodkie lenistwo :) :)

Z., Natka098, sara_nar, Delia lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popoludniowo ;)

Humorek całkiem niezły bo wiecie, niby caly weekend w domu bo mąż chory ale powiem Wam że w sumie odpoczelam! ;)
    Wreszcie porobiłam to wszystko w domu na co zwykle nie mam czasu bo zawsze gdzieś wychodzimy, gdzies jedziemy, z kimś sie spotykamy, kogoś odwiedzamy. A dziś nawet odkryłam na nowo mój balkon. Mimo, że jest malutki to nawet da się na nim rozstawic krzeselko i czytać książkę na świeżym powietrzu ;) relaaaks taki jak lubię :D

Także pozdrawiam Was ciepło z mojej oazy spokoju! ;)

sara_nar, przedszkolanka:), Little Frog, Natka098, Anaaa:), Fidelissa, Delia, Kaśka28 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadłam sie tylko przywitac,dzien dobry i milego wieczorku.

U mnie dzis super dzien z leciał,rano na giełde,potem do gdanska na zakupy,ale okazalo sie,ze dzis wszystko zamkniete.Wrocilismy do siebie i wyskoczylismy na kajaki,supperrr,potem kebab i wylegiwanie sie....wiruski oczywiscie******************************************************************************************************

sara_nar, Natka098, Fidelissa, Delia, Z. lubią tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że błogie lenistwo opanowało forum, ale co się dziwić. Ja już na nocce w pracy, ale do końca tygodnia załatwiłam sobie, że nie będe miała nocek.
    Dziś z M. jego siostrą i przyszłym szwagrem byliśmy nad jeziorem, cała plaża dla nas, pływaliśmy łódką. Pierwsza opalenizna jest :D Odpoczęłam jak nigdy, później zaliczyliśmy placka po węgiersku i lody , ale wszystko co dobre szybko się kończy i trzeba było wracać, bo czas do pracy się zbliżał.
    Martusia widzę, że między naszymi rozpoczętymi cyklami dzień różnicy. Moj groszek jaky podobny do Twojego ;) troszkę zaniepokoiłam się jak napisałaś o tych bólach, bo nie dzisiaj taki ból złapał podbrzusza, że aż się zgięłam w pół, ale po nospie przeszło. NA szczęście non stop nie boli,a ból ten wydaje mi się że był wynikiem tego iż po prostu coś się zblokowało i nie mogłam załatwić bardzo ważnej potrzeby.
    out.php?i=815605_dscf1544-1-1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 19:58

przedszkolanka:), Another, Little Frog, Natka098, Anaaa:), Fidelissa, Misty87, Z., martusia1986, Kaśka28 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Delia ciekawe czy masz groszka czy fasolkę :) kiedy sie tu pojawi jakaś dziewczynka w końcu ??? :)
    Pewnie moja niedługo :D

sara_nar, Little Frog, Fidelissa, Delia, Z. lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj musiałam mieć monit. W niedziele, na dodatek Zielone Świątki... Ale się udało. Dobrze, że mój gin jest ordynatorem w szpitalu, bo jak tylko wypowiem jego nazwisko i pokażę USG z danymi to jest z górki. No i dzisiaj na usg pęcherzyki: w lewym jajniki 14x17mm, w prawym 21x20mm. Czyli prawy lada chwila, lewy niekoniecznie, ale też możliwe, że "pyknie". Endo cienkie bo 6 mm, przedwczoraj było 5, więc może jeszcze coś urośnie.

sara_nar, AnusiaM, santoocha, Natka098, Anaaa:), przedszkolanka:), Fidelissa, Z. lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Nie wiem jak dziękowac Bogu, jakich słów użyć... cały dzień płaczę ... ale z radości .... jutro to będzie dla mnie szczególna msza... aprawdę nie wiem jak dziękować bo dla mnie to już cud sie spełnił...
    Dziękuje Wam za wsparcie i wysłuchiwanie tych moich smętów :)
    a mężuś jak to zobaczył to mu chyba testosteron skoczył o 200 % :)

Kochana tak sie cieszę:)) gratuluję:)

Mogę powiedzieć dwie rzeczy:
    1. Do roboty:)
    2. A nie mowiłyśmy:))

santoocha, Little Frog, Delia, Z. lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało miałam do nadrobienia, ale to dobrze, oznacza to że wszystkie miło weekendujecie :) ja już wróciłam do domku z wojaży :) zmęczona ale zadowolona :)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam i nadrabiam...
    Żabka super. U mnie najpierw ja dojrzewalam potem małż...to decyzja która zmienia całe życie. Wiec musi byc wspólna. Trzymam kciuki:))

Kasiu oby operacja sie udała antybiotyki skończyły a efekty współdziałania były zielone:))

Magdas. Trzymam kciuki aby ten tydzien był owocny. Moja rada jest taka. Czerp przyjemność i staraj sie wyluzować:))

Nadrabiam dalej.....

Little Frog, Z. lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero co do domciu wróciłam. Dzień zaliczam do udanych. Słońce, plaża, morze i pyszne lody <3 czego chcieć więcej? :)
    Nogi to mi do tyłka wchodzą, ale było super :) Synuś się wierci i teraz pewnie standardowo da mi popalić :D
    Padam ze zmęczenia. Widzę, że tutaj dzisiaj pustki. W sumie dobrze, trzeba się cieszyć weekendem :)
    Życzę Wam miłej nocy i kolorowych snów. Do jutra Kochane ;* <3

Little Frog, Fidelissa, Misty87, santoocha, Z. lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Sara, przyzwyczajaj się, po tej wizycie będziesz się martwiła aż do następnej, a potem do usg, a potem do badań prenatalnych, potem do połówkowych, potem jak przez dłuższy czas nie dostaniesz kopniaków od dziecka, potem czy przy porodzie ok itd... i tak już zawsze.
    Santoocha
    100%racji.
    Najpierws stres czy beta przyrasta, potem czy będzie serduszko czy puste jajo?
    Potem czy rośnie czy sie rusza?
    Na prenatalnych czy nie ma wad genetycznych....

Teraz czy juz kopie i dlaczego nie kopie?
    Czy brzuch twardnieje ?
    Czy sa skurcze?itp
    No a potem poród....

sara_nar, Anaaa:) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnusiaM wrote:
    a ja ja jeszcze pare dni bede myślec czy zaleje mnie na urlopie czy nie ;/
    Albo mdłości bedą:))

AnusiaM lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Bry,

Ja z pogody nie korzystam bo malz chory... ale posiedzialam chwilkę z kawusia na balkonie i stwierdziłam że za gorąco :D
    Zamówiłam wczoraj zestaw witaminek. Dla mnie vitaminer a dla męża fertimen. Może na jesieni uda się zobaczyć takiego kropka na usg?
    Czeka mnie dziś prasowanieee w taki upał. Cieeeenszko ;)

Żabko zazdraszczam takiej możliwości szkolenia języka ;) fajna sprawa. A planujecie wrócić do Pl czy Szwecja to już na stałe?

Pozdrawiam wszystkie i życzę miłego dzionka ;)
    Z.
    Przeczytałam ........dla mnie vibrator.....hehehe:))

Z. lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, przespaliśmy pół dnia... Ale tak to bywa, jak człowiek po półrocznej przerwie wszedł i posiedział do 2 ;] Tak to jakaś herbatka czy nawet piwko i o 23 już się było w łóżku.

I znów mi się oczy zamykając i wypadałoby iść spać....

Santoocha, Tobie praca już pochłania tyle czasu, że ja nie wiem kiedy Wam się udało tego maluszka stworzyć :) Ale macie rację - korzystajcie póki się da :)

Dela, mąż chyba się przejął rolą :D Ale to dobrze! :) Niech spełnia zachcianki żony :)

Misty, to Ci tam pod sercem urwisy rosną :)

Z, czasami przydaje się właśnie tak posiedzieć w domu i odkryć go na nowo :D A mąż niech szybko wraca do zdrówka :)

Alka, dobrze że jestem wręcz przejedzona, bo w normalnych warunkach po przeczytaniu słowa kebab dostałabym ślinotoku

Sara, super że i Tobie udało się dziś wypocząć :) No i placki po węgiersku...mniam! A ja czekam na kolejne zdjęcie USG, z którego być może będę mogła coś rozszyfrować :D

Another, do roboty! :D

Natka, takie pozytywne zmęczenie może być :)

Fidelissa, zgadzam się - trzeba dojrzeć (chociaż czasami niektórzy mają przyspieszony tryb dojrzewania) :) To nie jest zakup nowego samochodu, tylko decyzja na całe życie :)

Miłej nocy! :)

Fidelissa, Natka098, Misty87, sara_nar, Delia, Z., Anaaa:) lubią tę wiadomość

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ