X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny widze temat ksiazek z rana:D kurcze ja polecam Margid Sandemo i Saga o ludziach lodu!!! tylko UWAGA wciagaja...czyta sie szybko i z jednej czesci na druga mialam taka chrapke ze spalam po 2-3 godz bo chcialam wiedziec co dalej...chyba zaczne czytac to z nowu:D

Little Frog, Ania_84, Delia, Z., sara_nar, Anaaa:), Misty87 lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, Kasia - sprawdzę pozycje, które polecie ;)

nie ma to jak dobra książka do poduszki po pracowitym dniu...do tego pyszna herbatka, jakies lekkie ciasteczko i...jest błogo ;)

Z., sara_nar, olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, dzięki za brak odpowiedzi na moje wczorajsze pytanie o test owulacyjny, ale zwalę to na upał, a nie na to, że macie mnie w czterech literach :P

Co do książek - Jeżycjada jest wspaniała, mam wszystkie w domu, ale osobiście dla mnie Jeżycjada kończy się na "Tygrysie i Róży". Kolejne części o wnukach Borejków już mnie tak nie bawią. Uwielbiam za to "Kwiat Kalafiora", "Kłamczuchę" i "Opium w rosole". Z tych starych najmniej lubię "Córkę Robrojka" i "Brulion Bebe B.".

Ja uwielbiam sagę o Ani (mam wszystkie) i "Historynkę" i "Złocistą drogę". Zresztą inne książki LM.Montgomery też.

Lubię tez Harry'ego Pottera (mam wszystkie) i książki o Jakubie Wędrowyczu Andrzeja Pilipiuka.

Jak któraś z Was lubi takie trochę bardziej fantasy, to niezła jest saga Olgi Gromyko o Wiedźmie (Wiedźma, Wiedźma Naczelna, Opiekunka) i książka Ewy Białołęckiej Wiedźma.com - świetna, zabawna, trochę kryminał, trochę fantasy, trochę komedia. Cudowna książka, uwielbiam do niej wracać. Kupiona przypadkowo na dworcu w Warszawie przed podrożą, stała się książka na poprawę złego humoru.

Uwlabiam też książki dla młodzieży z lat 70-tych i wcześniejszych, czyli Ożogowska, Niziurski, Nienacki.

No i kryminały. Agatha Christie jest mistrzynią. Czytałam chyba wszystko tej autorki dostępne w Polsce.

Z., olka30, Delia, Anaaa:), Misty87 lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dziękuję za tytuły :) cos na pewnego wybiorę. A sagę o ludziach lodu wciagnelam całą ;)

Jestem po wizycie. Wygrałam. Dostałam skierowanie na podstawowe hormony. Zrobilam. Ponoć jutro wynik ale sprawdzę może będą wieczorem. Powiedział że wątpi aby coś u mnie było nie tak bo wszystkie inne badania są okej i że decydujące będzie badanie męża. Jak tylko wyzdrowieje to idzie sie zbadać.

sara_nar, przedszkolanka:), olka30, Delia, Anaaa:), Little Frog lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Sara to 3mam kciuki za dostanie się do nowej firmy:)

a jak tam samopoczucie mamusiu??? ;)
    A dziekuję Malenq. Samopoczucie może być, zjadłam śniadanie i o dziwo smakowało i nie musiałam wmuszać, spać mi się chce i nie mogę doczekać się poniedziałk kiedy to dowiem się czy u rodzynka bije serduszko i wszystko ok.
    Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że się ułoży i uda mi się z tą pracą, kolega, który tam pracuje dobrze się zna z kierownikiem, więc ma jak coś zagadać, żeby mnie przyjęli. troszkę mi głupio, bo wiecie, popracuję miesiąc dwa i na zwolienie, ale mam nadzieję, że nie będzie miał mi za złe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 08:57

Z., Little Frog lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki...
    Przedstawiam Wam Kogoś :):):)

http://wrzucaj.net/images/2014/06/10/10447285782418198459026567621166n.jpg

Z., Natka098, Bursztynka, olka30, zizia_a, Lena87, Another, sara_nar, Delia, Anaaa:), Little Frog, santoocha, Nati89, Misty87, Kaśka28, dżona, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku gratulacje! Super :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Złota Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz, gratulacje, Kochana! :)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w gorący poranek :)

Rudasku gratulacje mini rudaska :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczynki...:)
    Mamy sie dobrze póki co :D

Z., Natka098 lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, gratuluję dwóch kreseczek! i to jakie wyraźne!!!

No i gratuluję wytrwania bez mierzenia tempki, bo widzę wykresu nie ma. No i wytrwałości w czekaniu do zrobienia testu - dzięki temu masz czerwono na białym efekt :)

Pięknie! Lutówka ;)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko nigdy nie mierzyłam tempki, szyjki itd....przez chiwlke tylko spisywałam w tablece seduszkowanie, bol głowy itd, ale wykresu zerooooo :):)
    jakoś nie mam cierpliwości do takich rzeczy...
    6-7 cykli sie staralismy nie wiedzac o mojeje tarczycy...pożniej ja odkryłam, dostałam leki i juz przy lekach, w pierwszym cyklu sie udałooooo!

do tej pory nie wierze,,,na prawde!!!!

Dziekuje Kochane ze jestescie!!!

no i bedzie walentynkowe dziecko!

Z., Delia, Anaaa:), Little Frog, Misty87, Macierzanka:), Fidelissa, Bursztynka lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, trochę mnie nie było, bo wiecie na wolnym zawsze jest tyle do roboty przy domu, zwłaszcza skoro jest pogoda jak marzenie :)

Co do książek to przeczytałam wszystko o czym piszecie i wszystkie te książki uwielbiam :) Zwłaszcza Jakuba Wędrowycza i ostatnio książki Anny Ficner - Ogonowskiej - czytałam, ale chyba kupię, bo się w nich zakochałam.

Rudasek gratulacje, walentynkowe dziecko, jak to super brzmi :)

Ja wczoraj byłam u gina na zdjęcie szwów, pocieszył mnie że endometrioza mogła utrudniać zajście, a skoro jej nie ma to jest nadzieja. Ale wysępiłam u niego luteinę, bo nigdy nie brałam, a drugą fazę cyklu mam dość krótką, no i spróbuję jeszcze dwa cykle z CLO, a jak się nie uda to jedziemy dalej.. Jeszcze jakby mojemu się udało poprawić wyniki było by super. Ostatnio się z nim tak pokłóciłam, że mi obiecał nie pić na weselu, na które idziemy w ten weekend.. Zobaczymy.

Z., Little Frog, Fidelissa lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka, a może poproś o Dostinex?? Bierzesz tylko raz w tygodniu. Mi się ładnie prolaktyna utrzymuje przy dawce pół tabl. na tydzień, więc kosztuje mnie to miesięcznie koło 45 zł.. Wiem, że to drożej niż Bromergon, ale wydaje mi się że warto, bo przynajmniej wątroba tak nie cierpi.

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochana :):):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek gratuluję 638145bltz6zqhdo.gif Świetna wiadomość :)

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 16 do gina, ale to już formalność recepta, bo dzisiaj pierwszy raz od listopada wyszedł mi pozytywnie test owulacyjny, więc pęcherzyk raczej pękł. Oby i endo coś podrosło. Bo jak wejdę, a lekarz mi powie: owulacja była, ale ciąży z tego nie będzie, to będzie mi smutno, tak bez żadnej nadziei.

olka30 lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku jakiś oszukany ten Twój test, bo ja nic nie widzę :P
    żartuję. Moje Gratulacje !! Ale super, że co raz nas więcej ;) oby tak dalej.

Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek!
    dwie kreski piękne i czerwone!!!
    witamy w lutówkach!!!!

SUPER wiesci!!!
    grupa się zapełnia....czekamy na resztę :)

Rudasek, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delia dziekuje :)
    no tak jak wszystko dobrze pójdzie to bedzie walentynkowe dziecko :D hehhe

zobaczymu...nie moge sie dodzwonić do ginekologa zeby sie zaisać na wizyte :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ