X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Dzień dobry!
    Test zrobiony- bielutko. Testować w tym cyklu już nie będę. Miłego dnia Dziewczyny, ja się biorę za porządki 🙃.
    Przykro mi ..🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    Pamiętam mój pierwszy zastrzyk Ovi 🤣. Jakie ja miałam siniaki na brzuchu. A kolejny już był ok. Mała igła, nic nie boli - tak sobie to tłumaczę. I nie patrzę jak wbijam 🤣
    Nie patrzenie musiało też być hardcorowe 🤣

Rachelka23 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Miłego dnia dziewczyny 😘
    Ja uciekam do labu. Tyle wykupiłam tych badań, że szok 🙈 Na pewno będę Was prosiła o pomoc w interpretacji, Wy się znacie najlepiej 🤪

Obudziła mnie dzisiaj ulewa🤨 Ale właśnie się rozpogadza i jest całkiem ciepło, więc może wleci jakiś spacer, chociaż przez chorobę jestem dalej mega osłabiona 😩
    Kciuki za badania ✊🍀

notsobadd lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzień dobry 💚
    🫂Za biele.

Pogoda jeszcze jest więc zaraz robię kawkę na wynos i jedziemy z mężem na jakąś mini wycieczkę 😊
    Miłego dnia 💛
    Ooo ale super 🥰 zazdroszczę 😍
    Mój dzisiaj idzie wymieniać oleje w samochodzie także pewnie wieczorem wróć dopiero 🙈
    Udanej wycieczki ! 😘 i dużo słońca 🌞

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    U mnie piękne słoneczko, cieplutko, tylko trochę wieje. Zapowiada się super dzień ❤️
    Przyznam Wam się do czegoś… użyłam wczoraj kubeczka 🤭🤣🤣🤣
    Dobry sposób nie jest zły 😊😁✊🍀😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziewczyny a po serduszkowaniu zdarza się Wam, np
    na drugi dzień, że Was „piecze” cewka moczowa? Kurde już piję drugi kubek wody z witaminą C 🙈 raptem sobie przypomniałam że trzeba dużo wody pić ogólnie!
    Ja kiedys tak miałam ale od dłuższego czasu nawilżam się zawsze przed 🔥 olejkiem z yope i sikam po i jest odpukać na razie dobrze 😊

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Myślę, że masz rację, że w tym problem.. bo wyjątkowo nie poszłam na siusiu, a dzisiaj tadam.. no nic dużo wody, witamina C, a w poniedziałek chyba ogólne badanie moczu zrobię, bo te pieczenie to taki dyskomfort :(
    Ja w poniedziałek też idę na badania które zlecił mi gin na to mocz też oddam 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2024, 14:28

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Udało się! Pierwszy całkowicie samotny zastrzyk w brzuch wykonany . Ale aż mi niedobrze ze stresu.. albo to mdłości nadchodzą 😒 mąż przy mnie siedział i dopingował mi "no dawaj dawaj, to mała igła" 🤣il a ja czaiłam się żeby się wbić chyba z minute, po czym mówi "daj, zrobię Ci ten zastrzyk" I w tym momencie zdałam sobie sprawę, że kiedyś będę musiała sama sobie zrobić na pewno i się wbiłam 🙈 ale to były dla mnie emocje, ale jestem z siebie dumna że przełamałam ten strach w końcu 😎 dla niektórych może to być śmieszne że tak to przeżywam ale dla mnie to były emocje prawdziwe 😅

Gratulacje Pati! 😁 Pierwsze koty za płoty jak to się mówi 😜✊

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Myślę, że masz rację, że w tym problem.. bo wyjątkowo nie poszłam na siusiu, a dzisiaj tadam.. no nic dużo wody, witamina C, a w poniedziałek chyba ogólne badanie moczu zrobię, bo te pieczenie to taki dyskomfort :(

Jakiś żel może nawilżający z kwasem hialuronowym? Ja stosuję po zbliżeniach i jest lepiej :) ale siusiu obowiązkowo.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa @Chmurka co za przygody 😅 z perspektywy czasu śmieszne, ale sama bym pewnie miała stracha w takiej sytuacji.

Prezesoowa, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne Dzień dobry 🌞 My już po spacerku, bo piękna pogoda. 🩷
    Zaraz zakupki, obiadek. Wieczorem jakiś film pewnie obejrzymy. Polecacie coś na Netflix? 😊

Dziś już lepiej się czuję. Nie wiem co do za dziadostwo się przyczepiło w ostatnich 3 dniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2024, 14:23

Pati2804 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam za biele 🫂🫂🫂

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Hej dziewczyny,
    Widzę że nie tylko ja zaliczyłam ten problem.... Dwa dni temu się nie wysiusialam po przytulasach i wczoraj w nocy obudził mnie taki ból pęcherza... Nie spałam prawie w ogóle. Na szczęście miałam furagine, no spe I Apap. Dopiero po tej mieszance minęło i wróciłam spać. Teraz jest już dużo lepiej, ale oczywiście się martwię, że może przez to zaburze sobie owulację która miała być chyba dzisiaj... Co myślicie?
    Ja myślę że raczej nie powinno to zaburzyć owulacji . Kup sobie sok żurawinowy 100 % i popijaj codziennie do herbatki 😘 Ja tak robię bo też często miewałam problemy z pęcherzem 🙂

Speranza :) lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:
    Hej dziewczyny! Do tych, które miały bole piersi przed okresem(pms)- czy w cyklu zaciazonym bolały Was jakoś inaczej czy tak jak zawsze? I w ogóle czy mialyscie objawy, ktore przypominały, a jednak nie okazały się pmsem. Dzięki za odp!( Nadal się łudze, że to nie pms, a cycki bolące na ciaze :( )
    Mnie bolą nawet jak chodzę czasem i tak dziwnie po bokach , no i są pełniejsze i inaczej wyglądają niż zawsze przed okresem 🙂 no i miałam i nadal mam bóle podbrzusza i pleców na dole no i jak za długo stoję to mnie bolą plecy I brzuch

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynają wpływać moje wyniki no i widzę, że nie jest dobrze 🥹 Boję się zobaczyć ich calosci 😩

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa… skoro nie ma tematów tabu 🤣
    Może coś mi podpowiecie.
    Przy badaniu nasienia objętość próbki miała tylko 1,5ml. Myślicie, że np stres może mieć na to wpływ?
    Mąż ledwo zdążył wtedy na to badanie, a po drodze miał stłuczkę… mówił, że myślał że już nic z TEGO nie będzie. oczywiście wiem, że nadal koncentracja i morfologia są u nas złe, ale czy takie nerwy mogą mieć jakikolwiek wpływ?
    Dzisiaj w tym kubeczku była właściwie połowa, czyli niecałe 7,5ml… I nie wiem, czy tamto to był wynik stresu, czy leki i suple jakoś zadziałały… Nigdy wcześniej nie mierzyłam objętości 🤣🤣

Stres mógł mieć wpływ albo zbyt krótka wstrzemięźliwość :) daj znać jak wyniki!

Suple też na pewno pomogły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Dzień dobry wszystkim!

Tule za biele 🫂

Co do kubeczków po, to ja używam od dłuższego czasu, ale jak na razie bezskutecznie 🥲

Dziś ~ 4 dpo, we wtorek planowałam robić proga, ale wysyfia mnie już jak na okres więc 🥺🥺🥺 na pocieszenie chyba upiekę sobie chałkę.

Co tam u was dziś kuchnia serwuje? Ja w ten weekend odpoczywam od gotowania, Mąż szaleje w kuchni obrobi gołąbki 🤤 nie żeby i tak co chwilę wołał mnie z pytaniem gdzie coś jest i jak coś zrobić, mimo że jestem gołąbkowym beztalenciem 🤣

Wysyfiać może na okres albo na coś innego :) zbadać zawsze warto :)

U nas dziś zapiekanka z ziemniakami, mięsem mielonym i warzywami pod serową pierzynka <3

CoffeeDream, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    O matko, ale mrożące krew w żyłach historie o tamponach 🙈 Miałam moment w życiu, kiedy faktycznie regularnie ich używałam i zawsze się bałam, że ich nie wyjmę 😆 A kubeczki to już w ogóle... Taki menstruacyjny to jeszcze jako tako, ale ferti Lily, rany🫣 Myślałam, że zostanie we mnie na zawsze 😂 przy obecnych staraniach już nawet nie brałam pod uwagę takich wspomagaczy😆

Ogólnie bardzo nie lubię tamponów, mam wrażenie, że po 1,5h mam wzdęty brzuch jakby mi ten tampon zatkał odpływ powietrza :D no i boli mnie cały brzuch. Męczyłam się tylko na wakajkach jak chciałam się kąpać w morzu :)

Sparky lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię kurczaczka zapiekanego z batatami, papryką, cebulką z pieczarkami i cukinią posypane mozarella. 😋

Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Właśnie, a propos takich opinii specjalistów, ja ostatnio oglądałam q&a z lekarzem z kliniki bocian o słabych parametrach nasienia. Mówił, żeby ostrożnie działać z suplementami. Potem obejrzałam kolejnego i tez stwierdził, ze nie ma medycznych wskazań co do suplementacji. Ze często jest tak, ze jakość nasienia u mężczyzn zmienia się falowo (stad można np wytłumaczyć, ze długo sie nie udawało i nagle sie ufało) i czasami ludzie suplementują, robią powtórne wyniki, trafiają na ten wyższy pik i stad bierze sie przekonanie, ze to dzięki suplementom.

Te informacje zbily mnie z tropu, bo oczywiście po kiepskich wynikach nakupiłam milion suplementow. Natomiast mam takie lekkie zawahanie, bo już 3/4 miesiące przed badaniami dawałam mezowi jakieś witaminy z tego forum i jak widać szału w wynikach nje ma (choć niewiadomo jakie byłyby bez supli).
    Do brzegu, chodzi mi o to, czy te suple mogą zaszkodzić :/ wiem, ze najlepiej byłoby pójść do androloga i trzymać sie zaleceń lekarza zamiast eksperymentować, ale ja mam potrzebę działania, żeby nie zwariować, a mój maz jak widzicie działa z dużym opóźnieniem :/

Jak na wszystko są różne punkty widzenia. W zeszłym roku mój tato spędził kilka miesięcy w szpitalu, różne były przeboje, ale w efekcie stosowanych leków miał strasznie wyjałowiony układ pokarmowy i chcieliśmy jakoś pomóc. Wypytywałam profesora z tamtego oddziału o probiotyki to mi powiedział, że jak mam za dużo pieniędzy to oczywiście, ale to pic na wodę i 0 wpływu na układ pokarmowy. A sama widziałam badania - moze nie na wielkich próbach, ale jednak - że dobrze dobrany probiotyk, dobrej jakości może zdzialać dużo. No i widzę po sobie, że działa, bo w przypadku problemow żołądkowych nie używam smecty stoperanów itp. tylko probiotyk. I zawsze pomaga.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ