Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Późne Dzień dobry 🌞 My już po spacerku, bo piękna pogoda. 🩷
Zaraz zakupki, obiadek. Wieczorem jakiś film pewnie obejrzymy. Polecacie coś na Netflix? 😊
Dziś już lepiej się czuję. Nie wiem co do za dziadostwo się przyczepiło w ostatnich 3 dniach.
Polecam Splituwielbiam ten film
Pogody zazdroszczę, u mnie pada deszcz
Cieszę się, że przeszło :*CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
notsobadd wrote:Zaczynają wpływać moje wyniki no i widzę, że nie jest dobrze 🥹 Boję się zobaczyć ich calosci 😩
Lepiej wiedzieć i leczyć bo bez tego to walka z wiatrakami...
Czekamy na wspólną analizę🌸notsobadd, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Dobra dziewczyny, rzucicie okiem i pomożecie coś z tego wyczytać 🙏🏻
Widzę, że stosunek LH do FSH dramat, testosteron też. Nie wiem o co chodzi z wit B12 bo zaczęłam suplementowac od 2 tygodni a tu taki wynik…
No i ten estradiol, chyba mam się czym martwić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2024, 15:19
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:Przykro mi ..🫂
Czułam to podekscytowanie że może jednak się uda, ale od wczoraj bardziej nastawiałam się że nic z tego nie będzie. Zaczęło się u mnie plamienie co może związane jest z niedomogą lutealną (?), chociaż temperaturę mam podwyższoną. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie🙂.
Ale może któraś z Was też ma problem z plamieniami przed @? Ja czasami mam, a czasami nie.. Nie wiem od czego to zależy, a jakoś lekarze u których byłam to zignorowali.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
notsobadd wrote:
A przed suplementowaniem, robiłaś sobie badania b12?Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Miś wrote:A przed suplementowaniem, robiłaś sobie badania b12?
Nie, zaczęłam brać w ciemno dosłownie max 2 tyg temu. No i widzę, że bez sensu.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:
A jesz dużo produktów odzwierzęcych? Mięso, jaja, nabiał? Ja bym ograniczyła na jakiś czas bo B12 jest do zbicia. Tak wysokie poziomy są już szkodliwe. -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:
W którym dc robiłaś badanie? -
Prezesoowa wrote:W którym dc robiłaś badanie?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Fermina wrote:A jesz dużo produktów odzwierzęcych? Mięso, jaja, nabiał? Ja bym ograniczyła na jakiś czas bo B12 jest do zbicia. Tak wysokie poziomy są już szkodliwe.
Jem sporo mięsa i jaj, nabiału w sumie też. Zaczęłam właśnie czytać, że taka sytuacja w ogóle nie powinna mieć miejsca, bo nadmiar generalnie jest wydalany.
Nie sądzę, że to suple tak podniosły, bo po 2 tygodniach to raczej nie na taki poziom.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
A może to błąd laboratorium? Taki wynik wydaje się aż nieprawdopodobny... Może ktoś coś źle wpisał?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
notsobadd wrote:Nie, zaczęłam brać w ciemno dosłownie max 2 tyg temu. No i widzę, że bez sensu.
Kortyzol o której godzinie, rano?Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
ultramaryna_ wrote:Jaka witaminę b12 bierzesz, syntetyczna?
Kortyzol o której godzinie, rano?
Swanson, metylokobalamina tak jest napisane.
Tak, ok. 10.30👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Speranza :) wrote:A może to błąd laboratorium? Taki wynik wydaje się aż nieprawdopodobny... Może ktoś coś źle wpisał?
Nie wiem 🥹 Ja już zaczynam trochę panikować, bo oczywiście w internecie taki poziom wit. B12 łączą z nowotworem.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:A kwas foliowy brałaś syntetyczny albo mieszany syntetyczny z folianami? generalnie kwas foliowy w formie syntetycznej może maskować wynik B12 i przez to może być sztucznie podniesiony
Kwasu foliowego poza Fertistimem w ogóle nie brałam innego, a tam jest chyba w formie folianów.Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻