X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Jeśli nie unormujesz pracy tarczycy to nie podniesie Ci się żelazo; brałam zestaw Feroplex + 250 mg laktoferyny + 2000 j. Witaminy C - ja jestem pod opieką ginekologa - endykronologa - specjalisty od niepłodności. Do rodzinnego nie chodzę bo oni twierdzą że jak w normie to w normie;)

A ja nie chodzę do endo, bo przerobiłam kilkunastu i każdy brał ode mnie 250 zł za wypisanie recepty bez zlecania żadnych badań, nie mówiąc o tym że patrzyli tylko na TSH a nie na całą piątkę. Ciężko mi było znaleźć dobrego endo, więc postanowiłam się leczyć sama. Rodzinny wypisuje mi receptę na taką dawkę jaką potrzebuje i wyniki udaje się utrzymywać praktycznie w normie. USG nie pokazuje zmian, więc przyjęłam że jest ok.

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A ja nie chodzę do endo, bo przerobiłam kilkunastu i każdy brał ode mnie 250 zł za wypisanie recepty bez zlecania żadnych badań, nie mówiąc o tym że patrzyli tylko na TSH a nie na całą piątkę. Ciężko mi było znaleźć dobrego endo, więc postanowiłam się leczyć sama. Rodzinny wypisuje mi receptę na taką dawkę jaką potrzebuje i wyniki udaje się utrzymywać praktycznie w normie. USG nie pokazuje zmian, więc przyjęłam że jest ok.

U mnie to jest jedna Pani doktor zajmuje się mną kompleksowo, zna się na rzeczy. W swojej niepłodności przeszłam już sporo - przy okazji mocno poszerzyłam swoją wiedzę.

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, dobrze, że mi przypomniałaś! Ja zebrałam wszystkie notatki.

PRZYJMOWANIE SUPLEMENTÓW
    Inozytol - do posiłku. W przypadku 2 gramów pora dnia nie ma znaczenia, w przypadku 4 gramów warto rozbić to na dwie dawki i przyjmować rano oraz wieczorem.
    Witamina B6, B12, kwas foliowy (witamina B9) - na ich wchłanianie nie wpływa pora dnia i można je łączyć z inozytylem.
    Witamina B
    UWAGA: witamin z grupy B, w tym również kwasu foliowego, nie łączymy z metformina, która zmniejsza ich wchłanianie.
    Witamina D - w godzinach rannych, maksymalnie do 14, warto połączyć z posiłkiem tłuszczowym
    Jod - rano, najlepiej z posiłkiem, w którym nie powinno być warzyw kapustnych, brokuła itp.
    UWAGA: osoby, które przyjmują letrozol, muszą zachować odstęp pomiędzy lekiem a jodem (czy jest jakoś minimalny odstęp godzinowy?)
    Magnez - można połączyć z jodem, ale w tym przypadku ważna jest forma pierwiastka.
    Kwasy onega-3 - pora dnia nie ma znaczenia, najlepiej z posiłkiem.

W nawiasach informacje, które trzeba doprecyzować.

I pozostaje jeszcze kwestia magnezu, bo mamy dwa głosy:

"Taurynian czy glicynian np zalecany jest na wieczór, cytrynian na rano".

"Zależy jaki masz magnez  jeśli taurynian to on będzie pobudzał, więc lepiej rano/do południa, a cytrynian np. dobrze wpływa na sen więc lepiej wieczorem".

Także nie wiem🤔

Może napiszmy jakie są zalecane dobrze wchłanialne formy magnezu i tak będzie wystarczająco?

MummyYummy lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, dokonało się. Nie ma odwrotu. Umówiłam się do dentysty na 16.04 🙈

Trzymam kciuki ✊✊✊ To ważne dla Twojego zdrowia ♥️

Suzie lubi tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa coś czuję że zarazona wiruskami jutro zobaczy upragnione kreseczki 🤣

U mnie też jakiś taki luzik za to libido nie wiem czy to fertisim czy clo ale szaleje w tym cyklu 🤣🤣🤣 chociaż małżonek w tym cyklu nie narzeka poprzedni dramat i nie wypal pod każdym względem psychicznie zdeptana i mentalnie zmieszana z błotem.

grazka0022 lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRZYJMOWANIE SUPLEMENTÓW 💊

Inozytol - do posiłku. W przypadku 2 gramów pora dnia nie ma znaczenia, w przypadku 4 gramów warto rozbić to na dwie dawki i przyjmować rano oraz wieczorem.
    Witamina B6, B12, kwas foliowy (witamina B9) - na ich wchłanianie nie wpływa pora dnia i można je łączyć z inozytylem.
    Witamina B
    UWAGA: witamin z grupy B, w tym również kwasu foliowego, nie łączymy z metformina, która zmniejsza ich wchłanianie.
    Witamina D - w godzinach rannych, maksymalnie do 14, warto połączyć z posiłkiem tłuszczowym
    Jod - rano, najlepiej z posiłkiem, w którym nie powinno być warzyw kapustnych, brokuła itp.
    UWAGA: osoby, które przyjmują letrozol, muszą zachować odstęp pomiędzy lekiem a jodem (czy jest jakoś minimalny odstęp godzinowy?)
    Magnez - można połączyć z jodem, ale w tym przypadku ważna jest forma pierwiastka. Zalecane, dobrze przyswajalne formy magnezu: cytrynian, taurynian.
    Kwasy omega 3 - pora dnia nie ma znaczenia, najlepiej z posiłkiem.

Poprawione 😉 Oczywiście jeśli coś jeszcze wymaga poprawy albo dopisania, to dajcie znać 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 13:42

KejtKa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, dokonało się. Nie ma odwrotu. Umówiłam się do dentysty na 16.04 🙈

Przytulam :* ja idę 8 kwietnia, przeżyjemy razem :)

Suzie lubi tę wiadomość

• ellevv Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że jeszcze w tym cyklu może przyjść, najpierw chciałabym być pewna że nic się nie dzieje ze mną i że nie mam nawrotu mojego kolegi. Więc raczej damy sobie na luz bo nie wyobrażam sobie mieć raka i być w ciąży a jeśli by przyszło mi mieć jakiś wybór to już w ogóle.
    Jak nie urok to sraczka i przeraża mnie to strasznie bo jak staraliśmy się przy pierwszym to okazało się że jestem chora więc boję się o powtórkę z rozrywki.. to też był mój powód dlaczego odwlekałam / odwlekam z drugim. Nikomu o tym nie mówiłam, nawet mojemu.

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga

🔹️wysokie TSH (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d, łożysko na przedniej ścianie
    🔹️06.08.2025 - to na pewno dziewczynka 🙈🩷
    🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
    🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
    🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd, tak się cieszę 🥰 No myślałam o Tobie, bo wiem, jak wyniki potrafią wejść na bańkę... super, że spadło ♥️ A w sprawie morfo, to wydaje mi się, że chodziło o to, żeby podkreślić, że z rozmazem ręcznym, bo często w laboratoriach jest automatyczny 😉

@Fermina, dużo zdrówka dla Was ♥️♥️♥️

@Smerfetka, przybijam piątkę z tą czekoladą 🍫 Kocham 😋🤤♥️

@grażka, przytulam 🫂🫂 Trzymam kciuki za kolejny cykl ✊

grazka0022, notsobadd, notsobadd, Gregorka, Fermina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Powiem wam że jeszcze w tym cyklu może przyjść, najpierw chciałabym być pewna że nic się nie dzieje ze mną i że nie mam nawrotu mojego kolegi. Więc raczej damy sobie na luz bo nie wyobrażam sobie mieć raka i być w ciąży a jeśli by przyszło mi mieć jakiś wybór to już w ogóle.
    Jak nie urok to sraczka i przeraża mnie to strasznie bo jak staraliśmy się przy pierwszym to okazało się że jestem chora więc boję się o powtórkę z rozrywki.. to też był mój powód dlaczego odwlekałam / odwlekam z drugim. Nikomu o tym nie mówiłam, nawet mojemu.

Bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić. U mnie było podejrzenie, które się nie potwierdziło na szczęście. A masz już zaplanowane badania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MummyYummy jak się czujesz? Jak nastrój przed jutrem? :D

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:

Bardzo Ci współczuję Twojego doświadczenia 🫂🫂🫂 Takie sytuację zmieniają podejście i pozostawiają po sobie ślad, dlatego masz prawo tak się czuć i to normalne. Rozumiem, że teraz czekają Cię badania okresowe?

Silna z Ciebie kobieta ♥️💪

I pamiętaj, że tu zawsze możesz wszystko napisać. Wiem, że mówienie o takich doświadczeniach nie jest łatwe, to samo tyczy się rozmowy z najbliższymi. Ale lepiej to z siebie wyrzucić, my wszystkie weźmiemy po kawałku i nie odczujemy ciężaru, a Ty być może chociaż częściowo poczujesz ulgę.

Prezesoowa, ellevv lubią tę wiadomość

• ellevv Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kotów, trafiły mi się dwie żmije. No totalnie po prostu takie wredne zołzy że są gorsze niż moje dziecko a ma prawie 4 lata... i dzisiaj przelała się szala goryczy, że stałam w kuchni i wyłam z bezsilności (na całe szczęście sama w domu byłam) zastanawiam się co zrobić. Psychicznie ja nie daję rady już z nimi, no po prostu nie daję rady i wiem że brzmi to okropnie bo ja też się z tym okropnie czuję. Uwielbiam je ale mam dość.

No i nie wiem co robić. Albo zostają w domu i będą kotami wychodnymi albo w najgorszym wypadku muszę je oddać. Znowu z drugiej stronny serce mi się kroi na samą myśl że mam je oddać komuś te wredne żmije.

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:

Ohhh.. 🫂🫂 chyba nikt nie chce stanąć przed takim wyborem oby 🦀 nigdy nie powrócił

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić. U mnie było podejrzenie, które się nie potwierdziło na szczęście. A masz już zaplanowane badania?

W piątek idę na wizytę więc zobaczymy co z tego będzie choć czuję że będzie "pod obserwacją"

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @MummyYummy jak się czujesz? Jak nastrój przed jutrem? :D

No u mnie taka sytuacja 🤣 To owulak oczywiście. No ale halo, 24 dc! Zrobiłam, bo dziwnie mi tak w podbrzuszu 🙈

IMG-20240320-111642.jpg

Prezesoowa, ellevv, Anonim1992, Gregorka lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    A co do kotów, trafiły mi się dwie żmije. No totalnie po prostu takie wredne zołzy że są gorsze niż moje dziecko a ma prawie 4 lata... i dzisiaj przelała się szala goryczy, że stałam w kuchni i wyłam z bezsilności (na całe szczęście sama w domu byłam) zastanawiam się co zrobić. Psychicznie ja nie daję rady już z nimi, no po prostu nie daję rady i wiem że brzmi to okropnie bo ja też się z tym okropnie czuję. Uwielbiam je ale mam dość.

No i nie wiem co robić. Albo zostają w domu i będą kotami wychodnymi albo w najgorszym wypadku muszę je oddać. Znowu z drugiej stronny serce mi się kroi na samą myśl że mam je oddać komuś te wredne żmije.

Hmm, a myslalas jakąś woliere albo inne zabezpieczenie na ogródek czy balkon? Ale ja Cie rozumiem, bo mam takiego psa, że nic tylko bić i patrzeć czy równo puchnie, nigdy jej nie uderzyłam. Wiem, że będę cierpliwą matką, bo z tym szatanem już wiele wiele przeszłam przez te 3 lata.

Edit: A sprawdzałaś ich zdrowie? Bo koty potrafią dać do wiwatu jak są chore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 13:56

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    W piątek idę na wizytę więc zobaczymy co z tego będzie choć czuję że będzie "pod obserwacją"

Trzymam kciuki, żeby na wizycie wszystko wyszło dobrze i żebyś mogła odetchnąć z ulgą :)

ellevv lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No u mnie taka sytuacja 🤣 To owulak oczywiście. No ale halo, 24 dc! Zrobiłam, bo dziwnie mi tak w podbrzuszu 🙈

IMG-20240320-111642.jpg

No to jak to?! Czemu na owulaki sikasz zamiast na ciążowe? :D proszę się poprawić :D

Pati2804 lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    PRZYJMOWANIE SUPLEMENTÓW 💊

Witamina B
    Magnez - można połączyć z jodem, ale w tym przypadku ważna jest forma pierwiastka. Zalecane, dobrze przyswajalne formy magnezu: cytrynian, taurynian.
    Kwasy omega 3 - pora dnia nie ma znaczenia, najlepiej z posiłkiem.

Poprawione 😉 Oczywiście jeśli coś jeszcze wymaga poprawy albo dopisania, to dajcie znać 🙂
    Glicynian magnezu jeszcze warto dopisać, to forma która nie powoduje dolegliwości trawiennych jakie mogą powodować inne. No i to chelat.
    I polecam dopisek żeby witaminy C nie łączyć witaminami typu B. Ograniczają wajemnie swoje wchłanianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 14:00

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    preg.png

Dominująca jędza 🥰
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ