Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie totalna sinusoida 🙄 znowu wpadam w myśli, że na pewno kolejny raz nic z tego. Dzisiaj 7dpo, piersi bolą przesokresowo. Tak, wiem, że to nic nie znaczy.
Ale głowa znowu robi mi psikusy 🙄27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
O! Też chciałam jechać ale zapomniałam.🤣 Będę zazdrościć!Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Przy okazji potrzebuję chyba Waszej porady. Dzisiaj 12 dc i jak sprawdzam przy szyjce to dalej jest śluz podbarwiony na brązowo… nie jest tego dużo, ale w ciągu dnia nawet jestem w stanie zauważyć na bieliźnie. Moje miesiączki zawsze trwają 5-6 dni krwawienia a później jeszcze ze 2 plamienia. No ale teraz od razu zaczął się ten brązowy śluz. I tak spisałam ten cykl na straty, ale teraz się zastanawiam czy dojechać na spokojnie do 20 dc wziąć dupka i czekać na 🐒 i nowy cykl? Czy jednak to może być coś poważnego i jeszcze w tym iść to skontrolować? Podpowiedzcie proszę z Waszego doświadczenia, czy któraś tak może miała?
Wydaje mi się, że to efekt tego wysokiego estradiolu masz jakieś inne dolegliwości przy tym? Coś Cię boli?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
notsobadd wrote:Jakbym czytała swoje objawy ze stycznia! A wtedy też miałam swoją naturalną owu, która była bardzo mocno odczuwalna, więc może choć raz dobrej jakości 🤔
Na pewno gin się nie myli, ale nie badałaś proga w tym cyklu prawda? Chyba mi nie umknęło nic 🤔
Nie badałam i żałuję jak nie wiem ;/ w kwietniu będę powtarzać wszystkie badania, więc zobaczymy co wyjdzienotsobadd lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
rolka355 wrote:Dziewczyny dwa pytanka. Czy zauważyłyście czy ból jajnika pojawia się w dniu owulacji czy przed? Czy po owulacji temperatura wam wzrasta delikatnie czy jest skok? Kiedy obserwujecie najwyższa temperaturę, ile dni po ovu?
Co do temperatury sie nie wypowiem, bo dopiero zamierzam zacząć zabawę z termometrem, ale co do bólu jajnika to mnie boli do owulacji, potem pełna ulgaWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Paima wrote:Ale niedziela u mnie 🙄
Pokłóciliśmy się nie wiem o co.
Tzn ja się nawet nie kłóciłam.
Powiedziałam jedno zdanie, a on się odpalił jak wulkan.
Ja chodzę po kątach i smutam, a on zadowolony z życia.
I weź tu zrozum ten świat ...
Przykro mi mam nadzieję, że niedługo się pogodzicie. Wydaje mi się, że jest jakaś nerwowa aura 😔Paima lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Wydaje mi się, że to efekt tego wysokiego estradiolu masz jakieś inne dolegliwości przy tym? Coś Cię boli?
Kurczę no w necie wszędzie piszą, że plamienia w pierwszej fazie są właśnie przy niskim estradiolu. Sama już nie wiem, pierwszy raz mam taką sytuację. Nie boli nic, marzę już żeby ten cykl się skończył bo ewidentnie kolejny na straty👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
BTW. Co ja mam w sumie zrobić z tym wysokim estradiolem? Poza namiętnym wsuwaniem surowych marchewek👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Suzie wrote:Taka znajoma to skarb, nie chcesz być moja? Jeszcze nie miałam urodzin 😂
@Leśneintro 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 15:19
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
U mnie ból brzucha od wczoraj i plamienie, czekam na @ za kilka dni. Ogólnie w tym miesiącu nie staraliśmy się więc nie boli. Ale i tak mam w głowie co jest nie tak, że się nie udaje 🙈 mam w głowie, że nigdy się nie udaNadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Paima wrote:U nas 12 to jeszcze 3 😂
Prawda u mnie jest taka, że chyba najbardziej zasmuciła mnie nie sama kłótnia ale fakt, że ja jutro mam pierwszą wizytę.
I miało być super, a teraz nie wiem czy mam się odzywać czy go olać i czekać aż sam zapyta.
Jeśli chcesz żeby z Tobą pojechał to go poinformuj, o której ma być gotowy to może się ogarnie i sobie przypomni co jest najważniejsze 😘Paima lubi tę wiadomość
Nusia28 wrote:U mnie dalej biało 😔
Niby czuje że to może być to ale już się martwię dlaczego nie ma drugiej kreski, a może to moja głupia nadzieja😔
Przytulam Cię Kochana :* jeśli ma wyjść to wyjdzie dopóki 🙉 nie przyszła to nic straconegoWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Fermina wrote:@magdalena321 odpocznij, przemyśl sobie czego chciałabyś od związku, jak TY chciałabyś się czuć i pogadaj z mężem. Może terapia by Wam pomogła?
@Paima a może ten wybuch męża to stres przed jutrzejszą wizytą? Mężczyźni różnie okazują lęk, przewaznie inaczej niż my, bo chłopcom od małego mowi się, że mają być dzielni. Często złość to niewyrażony lęk właśnie.
U mnie ewidentnie pik dzisiaj. Nic już z tym nie zrobię. Wezmę, co przyjdzie.
To już wygląda solidnie, ale sprawdź jeszcze wieczorem, bo bywają mocniejsze te kreski ✊🏻✊🏻Fermina lubi tę wiadomość
notsobadd wrote:BTW. Co ja mam w sumie zrobić z tym wysokim estradiolem? Poza namiętnym wsuwaniem surowych marchewek
Napiszę co wiem jak wrócę do domunotsobadd lubi tę wiadomość
Liyss🧚🏻, MummyYummy, Paima, Fermina, elektro96, Pati2804, Malinowysorbet, KsiążkowaEmilka, Rachelka23, KejtKa, rolka355, Anonim1992, Gregorka, Prezesoowa, Dropsik, PaulaG, blob lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:
Ale super 😍 przytuliłabym kilka do mojej kolekcjinotsobadd lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
notsobadd wrote:Powiem tak, połowy pewnie nawet nie widziałam, bo był taki dziki tłum, że masakra… Głównie pojechałam po strelicję, bo sobie umyśliłam do sypialni 😅
notsobadd lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Elektro tule 🫂 jesteśmy na podobnym etapie cyklu
elektro96 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
@Pati, cieszę się, że plamienie ustało 💪♥️
@notsobadd, no ja niestety nic nie podpowiem, jeśli chodzi o estriadol. Piękne kwiaty 😍😍😍
Ja totalnie nie mam ręki do kwiatów - nawet kaktus u mnie pada 🤣
Od jakiegoś czasu myślę o sukulentach bez korzeni, może któraś z Was ma i opowie, czy rzeczywiście są takie proste w pielęgnacji? 🤔
notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:U mnie totalna sinusoida 🙄 znowu wpadam w myśli, że na pewno kolejny raz nic z tego. Dzisiaj 7dpo, piersi bolą przesokresowo. Tak, wiem, że to nic nie znaczy.
Ale głowa znowu robi mi psikusy 🙄
Kochana, nie poddawaj się 💪♥️ A wcześniej też bolały Cię okresowo na takim etapie? Tak naprawdę to nadal o niczym nie musi świadczyć. U mnie dziś wypada termin 🐒 i rzeczywiście ten brzuch pobolewa, więc gdyby nie test i beta, to czekałabym na okres 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 15:48