Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    To bardzo ciężki czas dla waszej rodziny :(
    Inny kaliber, bo ja w lutym żegnałam dziadka i ten jego widok w szpitalu na łóżku, z maską, z kabelkami... Taka bezsilność, bo nie wiesz jak pomóc. Ale myślę, że ta nasza i rodziny obecność w szpitalu to jest ich moc i siła. Mój dziadek miał ze szpitala nie wyjść żywy, a wyszedł i zmarł w wieku 95 lat w domu, po swojemu.
    Mocne kciuki za Twojego tatę 💪

Maski i kabelki i respiratory przeżywaliśmy w zeszłym roku.. Tata po operacji miał straszne powikłania i miał niedotleniony mózg, robił krzywdę sobie i kogo dosięgnął w koło, aż go przywiązali do łóżka. Najtrudniejsze było dla mnie jak w jednej sekundzie płakał, że jestem jego maleńką córeczką i żebym mu pomogła, a 30 sekund później krzyczał i wyzywał od najgorszych, bo nie zrobiłam co chciał. A ja się jeszcze awanturowałam do lekarzy, żeby mu pomogli, bo on tak strasznie cierpiał, że nie mogłam tego przeżyć

Jest tyle ciężkich chorób i nowotworów i innych, ale jak zobaczyłam jak niewydolność serca potrafi zniszczyć człowieka i całą rodzinę, tak nigdy już nie uznam tego za chorobę, którą ma każdy. To jest nieprawdopodobne jak osoba, którą się kocha jednego dnia żyje względnie normalnie, a drugiego nie może wstać z łóżka i walczy o oddech.

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tutaj nowa. Rozpoczęliśmy znów starania po poronieniu samoistnym. U mnie termin @ 03.04 i wtedy zacznę testowanie. Mam nadzieję, że wszystkim Nam się uda 🍀 Trzymam kciuki ❕️

Prezesoowa, Paima, Leśneintro, Anonim1992, Rachelka23, Malinowysorbet, Pati2804, KsiążkowaEmilka, Gregorka, NiedoszlaWielodzietna, Majuna, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
    🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
    🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    🧬 19.12 prenatalne III trymestru
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Mój mąż zawsze się ze mnie śmieje że na wszystko mam medyczne wytłumaczenie lub inne naukowe🤣🤣🤣 a on wie że poprostu to charakter 🤣🤣

Ja ich naprawdę zapraszam serdecznie wszystkich po kolei, żeby się z nami zamienili na jeden cykl.
    Nie bez powodu się mówi, że nie wolno ufać czemuś co krwawi co miesiąc przez tydzień i nie umiera 😂🤪

Prezesoowa, PaulaG, KejtKa, Majuna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Może musi się tam wszystko zregenerować. A odczuwasz suchość czy po prostu nie widzisz tego śluzu?
    Suchość chyba mi bardzo nie doskwiera, ale śluzu nie widać. A nawet pokusiłem się o szukanie go bezpośrednio na szyjce i nic

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Hej, jestem tutaj nowa. Rozpoczęliśmy znów starania po poronieniu samoistnym. U mnie termin @ 03.04 i wtedy zacznę testowanie. Mam nadzieję, że wszystkim Nam się uda 🍀 Trzymam kciuki ❕️

Hej, super, że do nas dołączyłaś :) jak się czujesz przed testowaniem? Masz jakieś przeczucia?

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsiku właśnie przypomniałam sobie, że miałam Ci odpisać. Co za historia z waszymi staraniami! Aż nieprawdopodobne tak myśle sobie, że może te tabsy po odstawieniu super wpłynęły na owulacje. Najważniejsze, że Wam się udało 🥹❤️

Prezesoowa, KejtKa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja ich naprawdę zapraszam serdecznie wszystkich po kolei, żeby się z nami zamienili na jeden cykl.
    Nie bez powodu się mówi, że nie wolno ufać czemuś co krwawi co miesiąc przez tydzień i nie umiera 😂🤪

Ja mówię mojemu to samo. On nie potrafi zrozumieć jak hormony mogą tak przejmować nad kimś władzę. Powoli zrozumiał jak go dopytywałam o bezwiedne nastoletnie erekcje :P tyle, że to bardziej przyjemne niż uczucie, że ma się ochotę kogoś zamordować :D

Anonim1992, notsobadd, Malinowysorbet, KejtKa, Vienna, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Suchość chyba mi bardzo nie doskwiera, ale śluzu nie widać. A nawet pokusiłem się o szukanie go bezpośrednio na szyjce i nic

A w okolicy owu też nic nie było?

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Coś Ty jakby jeden dzień przeżyli to uważam za duży progres 🤣🤣🤣 ale z drugiej strony życie bez nich było by niesamowicie nudne bo na kogo się tak wkur...AC jak nie na małżonka partnera czy innego chlopa

Prezesoowa, notsobadd, Malinowysorbet, KejtKa, Majuna lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam może zasnę (o ile zasnę) w dobrym nastroju nikt jak Wy nie poprawiacie tak nastroju 🥳🥳🥳

Prezesoowa, notsobadd, Rachelka23, Malinowysorbet, KejtKa, Paima, Vienna, Pati2804, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja żadnej aury chyba dzisiaj nie odczuwam. Jedyne co to ciężko mi się robiło treningi, mimo że mi się chciało. :p

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
    3/12 - endokrynolog
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Maski i kabelki i respiratory przeżywaliśmy w zeszłym roku.. Tata po operacji miał straszne powikłania i miał niedotleniony mózg, robił krzywdę sobie i kogo dosięgnął w koło, aż go przywiązali do łóżka. Najtrudniejsze było dla mnie jak w jednej sekundzie płakał, że jestem jego maleńką córeczką i żebym mu pomogła, a 30 sekund później krzyczał i wyzywał od najgorszych, bo nie zrobiłam co chciał. A ja się jeszcze awanturowałam do lekarzy, żeby mu pomogli, bo on tak strasznie cierpiał, że nie mogłam tego przeżyć

Jest tyle ciężkich chorób i nowotworów i innych, ale jak zobaczyłam jak niewydolność serca potrafi zniszczyć człowieka i całą rodzinę, tak nigdy już nie uznam tego za chorobę, którą ma każdy. To jest nieprawdopodobne jak osoba, którą się kocha jednego dnia żyje względnie normalnie, a drugiego nie może wstać z łóżka i walczy o oddech.

💔💔💔 ohhh to musiało być bardzo dla was ciężkie aż łezka mi popłynęła po policzku . To jest piękne w jaki sposób mówisz o tacie. On napewno to wie że przy was ma po co żyć i dlatego walczy tak jak wy będąc przy nim 😔

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Też bym nie pomyślała, że ta choroba tak niszczy :( Przykre, że musicie przez to przechodzić

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    A i zjadłam kebaba na pocieszenie i mam jeszcze chipsy i eklera. PMS na pełnej. Proszę nie oceniać 😂😂 potrzebowałam tego na maxa!
    O rany… nie mogę tego czytać!!!! 🤣🤣🤣

Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahhaha elektro ja jak czytam to co napisałam to myślę, że to jakaś świnka peppa napisała 😂

Prezesoowa, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Hej, super, że do nas dołączyłaś :) jak się czujesz przed testowaniem? Masz jakieś przeczucia?
    Mam przeczucia, że się udało i kusi mnie wcześniej zrobić testowanie. Strasznie mi się dłuży. Mam podobne objawy jak w pierwszej ciąży.. oby to nie były "wkręcone" objawy ;)
    Tylko spokój NAS uratuje :)

Prezesoowa, Rachelka23, Malinowysorbet, Pati2804, Gregorka, Majuna, blob lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
    🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
    🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    🧬 19.12 prenatalne III trymestru
    preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A w okolicy owu też nic nie było?
    Przy jednej próbie złapałam taki szklisty rozciągliwy tam we wnętrzu, ale to dosłownie raz na kilkanaście prób

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To ja żadnej aury chyba dzisiaj nie odczuwam. Jedyne co to ciężko mi się robiło treningi, mimo że mi się chciało. :p
    Ja czułam takie dziwne poddenerwowanie, ręce mi się trzęsły jak po kilku kawach. I miałam ochotę kogoś opier....ć.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie mnie bo mnie roz...
    Mieliśmy jutro jechać na badania nasienia. Ja mam @ więc idealny okres bo jest przerwa w staraniu.
    Mój mąż nie pije alkoholu prawie w ogóle.. wczoraj robił porządek w lodówce. W butelce był miód pijny. I oczywiście bez namysłu napił się.. potem dopiero zorientował się że jedziemy na badania..

Badanie odwołane a ja nie wiem jak na niego patrzeć bez płaczu w oczach.. myślałam że się moze czegoś więcej dowiemy bo 7 CS i póki co nic..

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Hahahhaha elektro ja jak czytam to co napisałam to myślę, że to jakaś świnka peppa napisała 😂
    O nie tylko nie ona to jest najgłupsza bajka jaka kiedykolwiek świat widział🤣🤣🤣

A w bułce czy tortilli ?? Hahahahhaba🤤🤤

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ